[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-09/1789578713-881.jpg[/img]
-
-
CRACOVIA II
W kolejnej rundzie Pucharu Polski zagramy z zespołem Orzeł Piaski Wielkie,mecz u nas bo Orzeł Piaski Wielkie wymienia murawę na sztuczną.
Jeśli wygramy to prawdopodobnie w kolejnej rundzie zmierzymy się z rezerwami sąsiadki...
Super, może Orzeł Piaski się postawi. 😃
- Edytowany
Ostre strzelanie. W 42 minucie 3-2 dla Cracovii II z Glinikiem
Już 4-2...
Tabisz, Bogacz(k), Piskorz, Skoczylas
Rezerwy mocne kadrowo, mentalnie, sportowo.
Fajnie, że chociaż coś w tym klubie funkcjonuje prawidłowo / obiecująco.
Dziś przyszedłem spóźniony, nie wiedziałem nawet że już przegrywamy (BTW: zegar i tablica wyników w Rącznej zamontowane są w idiotycznym miejscu - kibice nie widzą ani minuty meczu, ani rezultatu).
W 1. połowie wyróżnił się Tabisz (gol+faulowany przy karnym) i aktywny pod bramką Skoczylas.
Bogacz strzelił z 11. metra ale niezbyt pewnie - po rękach bramkarza. Poza tym nie zapadł mi specjalnie w pamięć.
Po przerwie dużo wiatru robił Alex Marciniak, ale on wygląda jak zawodnik "skrzatów" wśród chłopaków z juniora starszego. Niemniej jednak wyróżniał się. Potrafi wejść z piłką przed rywala, przyspieszyć, wjechać w pole karne. Dośrodkowanie ma z obu nóg. Ale myślę, że w wyższych ligach "fizyczność" naszej gry go po prostu zje.
Natomiast najlepszy na boisku w kontekście całego meczu zdecydowanie Vladek Fedoruk. Co ten chłopak ma luz, jak fajnie operuje piłką, jak odnajduje się na każdej pozycji, czuje grę, umie podać, wyjść z akcją, a po stracie piłki pełnym gazem wraca do obrony.
Polecam wpaść na rezerwy, popatrzeć na niego. Moim zdaniem to on, a nie Dej, czy Skoczylas powinien siedzieć na ławce w meczach 1. drużyny.
Tabisz miał udział przy obydwu straconych bramkach, o grze w obronie nie ma zielonego pojęcia.
A to tylko 4 ligowy poziom.
Śmiglewski kompletnie bez formy, duży zjazd tego chlopaka, Marciniak odstaje fizycznie, w lidze nie poradzi sobie.
Co do Fedoruka zgoda, dobrze wygląda w każdym meczu.
Za co Śmigło dostaje powołanie do repry U20 to już naprawdę zadanie dla tęgiej głowy.
Widoczne bardzo słaba ta reprezentacja
[quote]#post1748189 Za co Śmigło dostaje powołanie do repry U20 to już naprawdę zadanie dla tęgiej głowy.[/quote]
Marciniak też do U19 Walii dostał powołanie.
Czasem w roczniku nie ma po prostu z czego wybierać, więc tak to wygląda.
Fedoruk jest praktycznie wszędzie, bardzo dobry fizycznie i uniwersalny. Powinien potrenować już z pierwszym zespołem. Trzeba robić tam różnice, żeby nie było jak w Legii , że mafia Kapustka, Augustyniak Wszolek sabotuje szatnię.
Dobrze że ich Papszun wziął w obroty
[quote]#post1748195 ... żeby nie było jak w Legii , że mafia Kapustka, Augustyniak Wszolek sabotuje szatnię. Dobrze że ich Papszun wziął w obroty...[/quote]
W jakim sensie "dobrze"
Im gorzej w lampucerze tym lepiej
Nie wiem o co koledze chodziło, ale literalnie czytając wpis to można wywnioskować jednoznacznie, że jest zadowolony, że Papszun zatrzymał ferment i lampucera wychodzi na prostą. Innymi słowy brawo dla cwelki.
Ja sens zrozumiałem, tylko, że to jest z mego punktu widzenia źle, a nie dobrze.
@RZ1975#42459 tzn, że dobre działanie, bo widoczna mafia działała.
U nas też trochę potrzebny wstrząs
6 dni później
https://www.youtube.com/watch?v=6rH7HNTPM00
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-09/1790504450-172.png[/img]
Ale kopanina jak na szkolnym boisku
4:1. Jakie boisko taka gra 😂
Wygląda na to, że rezerwy Cracovii i Termaliki rozstrzygną sprawę między sobą. Reszta zaczyna robić za tło
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)