Mordak już został wyjebany z roboty czy dalej dyrektorzy śpią ?
-
-
CRACOVIA II
- Edytowany
Krzysztof Mordak przestał pełnić funkcję I trenera rezerw Cracovii. Ze sztabu szkoleniowego II drużyny odejdzie również asystent trenera Paweł Ernst.
Krzysztof Mordak przestał pełnić funkcję I trenera drużyny rezerw „Pasów”. Trener Mordak objął stanowisko 1 lipca 2024 roku, prowadząc zespół w sezonie 2024/2025 w rozgrywkach małopolskiej IV ligi, a zespół pod jego wodzą uzyskał awans do Betclic III Ligi, wygrywając rozgrywki. Jesienne zmagania na wyższym szczeblu drużyna Cracovii II zakończyła na 13 miejscu, z dorobkiem 22 punktów - mając jeden zaległy mecz do rozegrania.
„Bardzo dziękujemy trenerowi Krzysztofowi Mordakowi za zaangażowanie, wykonaną pracę, wysiłek i wkład wniesiony w rozwój drużyny, zawodników rezerw Cracovii. Życzymy mu powodzenia i sukcesów w kolejnych wyzwaniach szkoleniowych” – podkreślił Patryk Kajderowicz, dyrektor akademii Cracovii.
Jednocześnie klub poinformował, że z drużyną żegna się również jego asystent – Paweł Ernst. Ernst był częścią sztabu szkoleniowego Cracovii od początku sezonu 2024/2025, pełniąc funkcję asystenta trenera Krzysztofa Mordaka, współpracując przy realizacji zajęć szkoleniowych, współzawodnictwa i codziennych obowiązków szkoleniowo-organizacyjnych.
„Chciałbym podziękować trenerowi Pawłowi za działania i pracę, którą każdego dnia wykonywał w trosce o jak najlepsze środowisko do funkcjonowania zespołu. Trzymam kciuki za sukcesy na ścieżce kolejnych zawodowych wyzwań.” – dodał Patryk Kajderowicz, dyrektor akademii Cracovii.
Pragniemy poinformować, że nazwiska następców wyżej wymienionych trenerów przekazane zostaną w oddzielnym komunikacie w pierwszym tygodniu stycznia.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-12/fb-img-1765567844446-jpg-37896967.jpg[/img]
wreszcie
- Edytowany
Zobaczymy kto za niego , byleby nie jakiś znajomek prezesa z drugiego końca Polski . Mnie by się marzył Hajdo,
Jesteśmy uratowani, bo gorzej chyba być nie może (tabisz nie ma licencji, prawda?)
Nareszcie kurwa.
Oby rezerwa nie wpadła z deszczu pod rynnę .
- Edytowany
[quote]#post1703747 Zobaczymy kto za niego , byleby nie jakiś znajomek prezesa z drugiego końca Polski . Mnie by się marzył Hajdo,[/quote]
Jakoś mało realne wydaje mi się by Hajdo zdecydował się na trenerkę w III lidze.
A co on teraz robi?
Źle mi się wydawało, bo trenuje Wiślan Skawina w tej samej lidze co nasze rezerwy.
Czyli pozostaje rozważyć, co dla nas lepsze: szukamy "młodego, zdolnego, głodnego sukcesu" (Kroczek bis), czy "starego wyjadacza, sprawdzonego, który się zna i umie" (jak Hajdo).
- Edytowany
Pisałem już, powtórzę się. Andrzej Paszkiewicz, trener ligowego rywala rezerw, Pogoni-Sokół Lubaczów. Robi tam dobrą robotę a poza tym to Pasiak.
Na jakiej podstawie twierdzicie, że Hajdo jest najlepszą opcją? Facet jest w trenerce z 30 lat minimum, sam go i jego metody widziałem u nas w latach 90/00 jak prowadził trampkarzy. Coś go wyróżnia czy wystarcza jego historia w Pasach?
[quote]#post1703770 Pisałem już, powtórzę się. Andrzej Paszkiewicz, trener ligowego rywala rezerw Pogoni Sokół Lubaczów. Robi tam dobrą robotę a poza tym to Pasiak.[/quote]
Ciekawa kandydatura, był już u nas kiedyś przy młodzieży, poza tym to cały czas młody, ambitny trener na dorobku.
- Edytowany
[quote]#post1703764 ... Źle mi się wydawało, bo trenuje Wiślan Skawina w tej samej lidze co nasze rezerwy....[/quote]
Trenowal... jut tam nie jest trenerem... tam go dosc szybko pogonili... to bylo w zeszlym sezonie..
Pewnie masz rację, ja pisałem za wikipedią, gdzie jest napisane, że trenował Wiślan w 2025. Bez szczegółów
Mirosław Hajdo był trenerem Wiślan Master Way Skawina od maja 2025 r., gdzie przeprowadził "misję ratunkową" i utrzymał drużynę w III lidze, ale nie będzie już ich prowadził w sezonie 2025/2026, ponieważ klub podziękował mu za współpracę w czerwcu 2025.
Warto dodac ze byl trenerem w meczu z Siarka w Tarnobrzegu gdzie Wislanie przegrali........9-0.....
No i kolega zepsuł nam zabawę!😃
Ankowski co obecnie porabia?
Wykrakaliśmy, Mordak out !
@zejniov#31855
Czas na powrót do Cracovii. Swój człowiek.
Zdecydowanie odpowiednia osoba do zespołu seniorskiego.
Tak mówił też Majewski - że do młodzieży się za bardzo nie nadaje, nie ten typ kontaktu; a do seniorów jak najbardziej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)