Nie wiem kurwa co się dzieje. Czy zaden trener nie umie odpowiednio zmotywować naszych piłkarzy przed derbami?
Jak Giza chłopak który ma pasiasta krew tego nie umie To kto?
-
-
CRACOVIA II
- Edytowany
Nie, nie ma braw Gusto. Nie może być braw, za pewne zachowania w zawodowej piłce. Chce jeden z drugim coś osiągnąć, musi się starać a jeżei nie chce, to Cracovia nie może być przytuliskiem.
Dobrze, ze ten mecz był transmitowany i że wielu Pasiaków go zobaczyło. Pewnie łatwiej Wam zrozumieć moją opinię, że nie widzę ANI JEDNEGO zawodnika który by wzmocnił pierwszą drużynę a wyniki z amatorami IV ligi mogą zakłamywać r5zeczywiste umiejętności poszczególnych zawodników.
Tutaj KAMIEŃ do władz MKS-u, bo to one decydują o pobycie graczy w Cracovii.
1. Nigdy nie zrozumie decyzji o pozostawieniu na pozycji stopera zawodnika Kruppy. Nie mam pretensji do chłopaka, bo ma umiejętności takie, że nigdy w Pasach nie powinien się znaleźć. Jest wolny, ociężały, można go głównie zauważyć w kłótniach z sędziami oraz w licznych kiksach, gdzie tracimy gole. Nic mnie tak dzisiaj nie wkurzyło, niż faul bezmyślny w 91 minucie, gdy wiadomo, że pies będzie leżał i symulował a czas będzie uciekał. Pomijam, ze przyczynił się do utraty goli.
2. Jarzynka, gracz który powrócił z wypożyczenia ze Świdnika. Nie wiem, czy ktoś go tam obserwował, ale jego powrót tłumaczę na dzisiaj tylko potrzebą stano osobowego do reaktywowanej drużyny rezerw. Rozczarowanie duże, Kajpust na stanie zaplecza to był profesor, jednak on odszedł.
3. Probierz powiedział, ze Ożóg dobrze wygląda i ma szansę na zakręcenie się przy pierwszej jedenastce. To chyba jedna z tych deklaracji, gdzie trzeba namieszać a nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. Ożóg, to były reprezentant Polski w grupie wiekowej 15 lat. Zapowiadał się na talent, jednak poważne kontuzje (w tym ta słynna na obozie za Podolińskiego) przekreśliły jego możliwości. Sorki, ale dzisiaj w pomocy para Rakoczy z Santosem więcej dała niż on, chociaż i tak poniżej oczekiwań.
4. Dla mnie największe rozczarowanie Wiśniewski. Kiedyś super lewa noga, sam pisałem o nim, że możemy mieć grajka. Poszedł potem na wypożyczenie, wrócił i.....bym go wypieprzył z Cracovii za postawę. Gdzie ta lewa noga, gdzie zmysł, gdzie super dośrodkowania, strzały z rzutów wolnych itd.
5. Co robią w Cracovii takie nazwiska jak Bała (on powinien ciężary ćwiczyć, a nie piłkę nożną), Pituła, Biernat? To są zawodnicy NA SZTUKI i każdy wie, że z nich nic NIE BĘDZIE
6. Rozczarowanie, to postawa takiego Zięby, Zauchy, w końcu jacyś tam reprezentanci, którzy trenują czy trenowali u Probierza.
7. Można w każdym razie tak wymienić jeszcze parę nazwisk, ale po co, jak każdy widział mecz. Tutaj jednak muszę wymienić postać trenera rezerw Piotrka Gizę. Wiem, potrzebujemy Pasiaków w klubie, wiem, ze kiedyś strzelił pięknego gola ale czy jest to trener z tzw.charyzmą? Śmiem wątpić.
Ponieważ zawsze oglądałem i oglądam mecze rezerw, często juniorów, mam jakieś tam rozeznanie zachowania trenerów. Piotrek Giza, to oaza spokoju, to nie jest ktoś, kto krzyknie "zapie….dalać" bo derby. Nie, nic z tych rzeczy. Daleko mu do takiego Góreckiego, który potrafił pienić na ławce, nawet mu daleko do Wójsa z CLJ. Może Piotrek ma takie samo zdanie o graczach z rezerw jak ja i szkoda mu strun głosowych. Wie, ze to skład papy.
Podobno, powrót Góreckiego nie wchodził w grę, bo to jest za niska półka oczekiwań. Ok. Ale czy Giza na ławce to Himalaje? Hmmmm….
Przegraliśmy z gts-em, który w juniorach zbierał ostatnio wpierdziel. Nie wystawiły też psy jakiegoś mega składu. Oni Lis, my Wilk, może Bartosz coś tam znaczy. Reszta na dorobku. Nie potrafiliśmy sklecić fajnych akcji na te rywala, jakaś drętwa kopanina. Już to widziałem w meczu z Andrychowem, tylko ze tam grali amatorzy, emeryci z Moskałą na czele. Tutaj zagrały młode szczeniaki, podrasowane takim Bartoszem, Lisem i nas bez mydła ograły
Pisze to po to, że jak mamy awansować do III ligi, to nie chcę by tam ekipa była chłopcem do bicia. Rezerwy mają stanowić zaplecze składające z zawodników, których trenerzy widzą kiedyś w pierwszej drużynie, którzy rokują na przyszłość, którzy o tą drużynę się ocierają.
Dzisiaj tak nie jest i nie jest to moja ocena tylko po przegranych derbach
Nie wiem co się tak goraczkujjecie. Filipiak przzeciez rok temu wydał dekret że derby to mecz jak każdy inny.
A o derby jedynek nie ma się co bać bo Michał ma plan na każdą ewentualność.
Dla mnie nigdy derby nie będą jak każdy inny mecz i zawodnik, który przechodzi obok meczu dla mnie już nie powinien mieć prawa ubrać koszulki w Pasy!
[quote='kaleb' pid='1398727' dateline='1568566937']
Dla mnie nigdy derby nie będą jak każdy inny mecz i zawodnik, który przechodzi obok meczu dla mnie już nie powinien mieć prawa ubrać koszulki w Pasy!
[/quote]
Niestety mogłoby się okazać, że wtedy nie zbierzemy drużyny na następny mecz
- Edytowany
[quote='ian thorpe' pid='1398711' dateline='1568554094']
Nie, nie ma braw Gusto. Nie może być braw, za pewne zachowania w zawodowej piłce. Chce jeden z drugim coś osiągnąć, musi się starać a jeżei nie chce, to Cracovia nie może być przytuliskiem.
[/quote]
To konkretnie po nazwiskach, który z naszych grajków odpuścił, który się nie starał. Bo mówisz o zachowaniach, ale wymieniłeś jedynie faul Kruppy. Reszta jest jedynie w domyśle.
Ja mogę dodać idiotyczne wykonanie wolnego ze świetnej pozycji, też w samej końcówce - Ty masz lepsze rozeznanie, więc może wiesz, kto to tak zmaścił (choć na mój gust a gusta to moja specjalność, przede wszystkim wyszedł brak sensownych schematów). Cała reszta tego o czym mówisz, to braki w umiejętnościach lub aktualnej formie.
A oprócz Lisa i Bartosza dołożę tego kundla co to niby ma 19 lat. Jutro dam jego fotki znajomym z Ghany, żeby ocenili na ile wygląda.
- Edytowany
[quote='ian thorpe' pid='1398711' dateline='1568554094']
Dobrze, ze ten mecz był transmitowany i że wielu Pasiaków go zobaczyło. Pewnie łatwiej Wam zrozumieć moją opinię, że nie widzę ANI JEDNEGO zawodnika który by wzmocnił pierwszą drużynę a wyniki z amatorami IV ligi mogą zakłamywać r5zeczywiste umiejętności poszczególnych zawodników.
Tutaj KAMIEŃ do władz MKS-u, bo to one decydują o pobycie graczy w Cracovii.
[/quote]
Nie do końca, przecież to ogrodnik pojechał do Brazylii przed najważniejszym meczem o wejście do pierwszej ósemki szukać talentów i co? Przywiózł 3 dzieciaków, którzy się nie łapią do pierwszego składu rezerw gdy na dodatek nie ma nikogo z I drużyny. To chyba wielki ogrodnik podpowiada kto powinien mieć kontrakt a kto nie, na dodatek jest w zarządzie.
Przywiózł trzech, zakontraktował dwóch, do dyspozycji ma jednego, bo drugi zerwał więzadła. Santos był w zeszłym sezonie jednym z wyróżniających się piłkarzy w całej CLJ. Teraz nie grał parę meczów, ale też nie masz pewności, że się nie leczył.
Santos miał problemy chyba z kręgosłupem, cos takiego mi mówił o ile dobrze go zrozumiałem. Drugi zerwał wiązadła, na rowerku już zasuwa. Trzeci zerwał jeszcze w Brazylii, podobno był najlepszy.
Pomijając okres aklimatyzacji (inny kontynent),ich kontuzje troszkę wyhamowały umiejętności. Tak jak Gusto uważam, ze razem z Rakoczym dobrze Matheus wyglądał w CLJ, tworząc jedną z najlepszych par środkowych pomocników. Trzeba też dodać, że zawodnicy są na kontraktach jak wielu z naszych juniorów, więc ich utrzymanie w skali klubu jest liczone w promilach finansowych.
- Edytowany
Jeszcze jedno pytanie mnie naszło, mamy 4 śo na poziomie ekstraklasowym, MP na konfie jasno dał do zrozumienia, że z Piastem zagrają Dytiatiev i Datković i ani Helika ani Jabłońskiego nie ma w składzie na gts, rozumiem że na ławce z Piastem będą obaj?
Przecież to nawet dla nich dobrze żeby byli w rytmie meczowym
Biorąc pod uwagę skład jaki wystawiliśmy, który (nie wliczając Wilka) jako całość na poziomie trzech najwyższych klas rozgrywkowych w Polsce ma rozegrane klika minut (za sprawą Rakoczego), a gts minimum 150 spotkań, to chyba ciężko było się spodziewać innego obrazu gry.
Zgadzam się z ogólną oceną Ian'a. Za rok to będzie zdecydowanie inna drużyna, bez znaczenia czy w III czy w IV lidze. Będę bardzo zdziwiony jak któryś z tych chłopaków (może poza Rakoczym, ale to raczej z innych względów), dostanie w tym sezonie poważną szansę w pierwszym zespole.
ja pieprze... kogo interesują derby rezerw? derby trampkarzy też tak przeżywacie? jakby było 5ciu z pierwszej drużyny i by wygrali z dziećmi to byście się jarali? witali na Wielickiej z racami? ludzie dajcie se na luz. nawet Probierz widzę winny tej porażce.Giza się nie nadaje itd.... co jeszcze?
Nadają się i są świetni, ale trzeba było zagrać tak jak z Clepardią. Nawet jakby przegrali to zagrali by lepiej. A tak to mecz jak mecz.
[quote='SaNtO' pid='1398751' dateline='1568584369']
ja pieprze... kogo interesują derby rezerw? derby trampkarzy też tak przeżywacie? jakby było 5ciu z pierwszej drużyny i by wygrali z dziećmi to byście się jarali? witali na Wielickiej z racami? ludzie dajcie se na luz. nawet Probierz widzę winny tej porażce.Giza się nie nadaje itd.... co jeszcze?
[/quote]
Każda porażka z psami martwi a ewentualne zwycięstwo rezerw na Ubek Arenie było by niezłym wprowadzeniem do tego co nas czeka 29.09.Żeby nie było że znów przegramy to co wtedy napiszesz że kto się teraz jara derbami.
ja spodziewam sie dokladnie takiego samego przebiegu meczu. siada na nas pressingiem od poczatku, nasi posrani i ze zwiazanymi nogami i po 25 minutach 0-2. winnymi beda zapewne sedziowie. przy rozstrzygnuietym wyniku zaczniemy przewazac i uszczkniemy jakas brameczke kontaktowa. pisze o tym, zeby uprzezic prezeso-trenera, moze cos wymysli.
[quote='SaNtO' pid='1398751' dateline='1568584369']
[/quote]
Chyba wlasnie to jest najsmutniejsze ... ze zagralismy "uczciwie" ( bez pomocy dooswiadczonych kolegow) i dostalismy becki ... co by swiadczylo ze mlodziez GTS-owska jest lepsza od naszej.
I tez uwazam ze II druzyna powinna byc zapleczem pierwszem ..a w tych chlopakach chyba potencjalow brak skoro ciezko im rywalizowac z 4-ligowcami.
Przypominam, że my gramy w 4 lidze i plan jest taki aby awansować, a gra jest jednym z naszych głównych rywali do awansu. Po chuj reaktywowaliśmy te rezerwy skoro są nieważne?
Panowie, nie tragizujmy. Owszem jestem zły, że akurat ten mecz przegraliśmy (przypomnę, że wszystkie poprzednie wygraliśmy), ale to z uwagi na okoliczności. GTS miał swój mecz za sobą i dlatego grało tam kilku zawodników I drużyny, którzy nie załapali się w sobotę. MY nie mieliśmy tego pola manewru, bo priorytetem jest trudny mecz z Piastem w poniedziałek. Nie piszmy o naszej "uczciwości" bo w dotychczasowych meczach rezerw grało wielu zawodników z I drużyny, Ci którzy nie załapali się na jej mecz lub nawet gdy grali mało.
Bardziej mnie zastanawia dlaczego od początku nie grał Rakoczy, który z tego co piszą, po wejściu rozkręcił naszą grę.
Smutne jest to co pisze Ian, że jest jakaś dziwna selekcja do drużyny rezerw. Odchodzą zawodnicy lepsi, a zostają słabsi (bo tańsi?). Jesli II drużyna ma być zapleczem dla pierwszej to powinno być odwrotnie. Czyzby znów słynne "podcieranie doopy szkłem"?
Jest pewien problem z tym, żeby druga drużyna była zapleczem pierwszej w sensie takim, że grają w niej ci, którzy akurat nie załapali się do kadry meczowej w EK. Po pierwsze, czy nam się to podobna czy nie i czy tak powinno być czy nie, asiory z pierwszej drużyny w rezerwach grają jak za karę, bez motywacji, nie angażują się, olewają temat, zachowują się jakby byli stworzeni do wyższych celów niż gra w Jawiszowiach czy Ryczowie, a do tego gwiazdorzą, czym psują młodych. Po wtóre zaś, Cracovia ma na kontraktach całą masę młodych piłkarzy, którzy byli sprowadzani dość hurtowo w ramach produkcji piłkarzy netto i za każdego miał klub ciągnąć miliony. Teraz, kiedy pokończyli wiek juniora, a milionów nikt za nich nie dał, coś trzeba z nimi zrobić. Nie każdy chciał rozwiązać kontrakt, nie każdy chciał iść na wypożyczenie, albo nie było chętnych na jego usługi. Albo więc można na tych młodych położyć lagę i niech sobie tam truchtają koło boiska, bo mają kontrakt, albo niech grają w tej IV lidze, a nuż talent któregoś eksploduje. Każdy kto chodzi na rezerwę wie, że z tej mąki raczej chleba nie będzie, ale co w tej sytuacji robić? Szczególnie smutne jest to, że w rezerwach nie za bardzo wyróżniają się nawet ci, na których szczególnie liczono, jak Jarzynka, Wiśniewski, czy Ożóg, a zwłaszcza Wilk (gdzie Wilk, a gdzie młodszy od niego Majecki?).
Rezerwy powinny być kolejnym krokiem dla młodzieży po grze w CLJ ku progom EK . Wczorajszy mecz pokazał , że niestety tak nie jest . Co zawiodło - dobór zawodników, przygotowanie, taktyka czy chęci ? A może wszystko po trochu ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)