Niestety widać, że nie potrafimy grać co trzy dni. Polonia nie grała nic szczególnego, ale my nie mieliśmy siły i szybkości aby walczyć.
-
-
5. BS Polonia - Cracovia, niedziela 27 wrzesień 2026, 17:00 Bytom
- Edytowany
No ale też trzeba strzelać bramki, czy fatum piłkarskie dotknęło też snajperów hokejowych
Za trzy dni znowu gramy.
Ale mam nadzieję że się rozegramy, trzeba bramek żeby mental nie siadł. I Horawski do bramki, ma dobrą czujkę, zwłaszcza na mecz w którym brakuje nam obrońców.
- Edytowany
Mam wrażenie że sztab postawił na dozbrojenie ataku przed sezonem tymczasem brakuje klasowych obrońców a na dodatek ten „dozbrojony” atak jest nieskuteczny, nie ma tej różnicy. Mimo wszytko taki Lungreen potrafił rozstrzygnąć losy meczu dwa sezony temu a teraz niestety tego nie widać.
Mam nadzieję że klub będzie mieć odwagę żeby ten skład przebudować w trakcie sezonu.
Kurcze, w ubiegłym sezonie bardzo dobrze drużyna broniła się w osłabieniach. Teraz w zasadzie w większości osłabień tracimy bramki. Ze wszystkich obrońców tylko jeden Laitinen potrafi strzelić z niebieskiej linii. W ataku może jest minimalna poprawa, ale dalej skuteczność jest tragiczna. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć były szumne zapowiedzi przed sezonem (ja takiej puszczaniu pary w gwizdek zawsze się obawiam) Ogólne wrażenie ja osobiście mam takie, że drużyna jako całość niestety na razie prezentuje się gorzej niż w ubiegłym sezonie.
Trzeba tu chyba jakiejś gruntownej burzy mózgów, bo jak dostaniemy jeszcze od Podhala albo Sanoka, to już będziemy naprawdę w czarnej du.....e.
Myślę że przy takiej grze Sanok zaciera ręce…
- Edytowany
Wtedy mieliśmy dwie solidne piątki, teraz mamy jedną. Spodziewałem się więcej po White, a Ario strasznie filigramowy, choć techniką jest. Może jakby koledzy lepiej podawali, jak Henryk, to byłby z niego drugi Ahopelto 🤔
Leitinen i Gorsanovs szybko i dobrze wyprowadzają krążek z tercji, ale nie da się żeby grali razem, bo kapa i Mentel sobie nie poradzą.
Kurde, a kiedy były te szumne zapowiedzi? Była jedna konferencja i że walczymy o coś więcej niż rok temu, więcej wygranych meczy.
A to że skład udało się sklecić przed startem sezonu, nie oznacza że od razu będzie show.
Jest dużo wychowanków, z jeszcze był płacz o Tynke czy Dziurdze.
Co do tych osłabień, pełna zgoda. Bronimy fatalnie, ale to jakaś dziwna taktyka chyba. Ok, w zeszłym sezonie był Wajda, maki, Tiala. Brakuje takiego reżysera. Oby Damian zaskoczył w końcu, bo strasznie niewidoczny.
na dzisiaj nie mamy kim straszyc. Poza tym slabo wygladamy fizycznie. Mozna walczyc jesli ma sie sile lub szybkosc. Ale tu nie ma tego ani tego. Moim zdaniem glwonie przegrywamy przez slaba motoryke. Mlodzi nie maja pary w nogach. Kontry wyprowadzamy w takim tepie, ze obroncy przeciwnika maja czas aby wrocic. Kompletny brak gry cialem. Nie wiem moze sa zajechani treningami. Ale cos tu nie gra. Kazdy mecz przegrywamy wyraznie w II tercji.
Jeżeli chodzi o młodych, to w sumie po 30 mamy chyba tylko Wajda Kapica, Jaskiewicz wiekowo jesteśmy młodym zespołem. Ja liczę na to, że cierpliwie się wgramy. Tero Maata to przecież nie żółtodziób, i na pewno ta strategia to nie sabotaż.
Cieszy mnie gra młodych i oby głowy im nie siadły. Po strzelonych dwóch golach już to wyglądało zdecydowanie lepiej!
Nie od razu Kraków zbudowano, cierpliwości.
[quote]#post1748778 jak dla mnie to nie jest wina skladu - zawodnicy kompletnie nie wiedza, co maja grac, nie mamy zadnych wytrenowanych wariantow, jedyne co potrafimy zrobic, to wyrzucic krazek przed siebie, w nadziei, ze ktorys nasz zawodnik przejmie, nawet slabsza kadrowo druzyna, jesli ma jakiekolwiek pojecie o grze, o tym co ma grac, bedzie potrafila wyjsc od siebie z tercji z jakimkolwiem pomyslem, dla mnie cala wina jest tutaj niestety w sztabie trenerskim - brak pomyslu na gre wychodzi wlasnie teraz - nie moze byc tak, ze jeden z lepszych zawodnikow naszej ligi (Berzins) przychodzi do nas i nagle nie potrafi grac w hokeja, nasi obroncy potrafia trzymac krazek kilka sekund na kiju i nie maja gdzie tej gumy zagrac i wyrzucaja do tercji przeciwnika, nie potrafimy stworzyc niestety jakiejkolwiek akcji ofensywnej[/quote]
Perfekcyjna analiza
- Edytowany
Trudno się nie zgodzic, obrona słaba ale z przodu jeszcze gorzej. Ciężko nam pokonać 19 latka w bramce. Bytom gra doświadczonymi zawodnikami. Brakuje kreatora, mam nadzieję że Damian się obudzi, a jak nie on ktoś musi wziąć ciężar reżysera gry. W sparingach wyglądało to obiecująco, ale to tylko sparingi.
Zobaczymy jak pójdzie nam z Sokołem kijów, bo żaden to Sanok... Kilku Polaków na pocieszenie
@fetisow#14168
Ale nie macie wrażenia ze to też jest dziwne? Przeciez w zeszłym roku wydawało się że jest dokładnie na odwrót. Miało się wrażenie że Dziubiński i Tero chcą grać zbyt złożonymi systemami na zawodników których mają do dyspozycji. Skąd ten chaos? Za dużo opcji na raz trenują? O co w tym chodzi?
- Edytowany
Dziś broniliśmy słabo, ale mam nadzieję że to wynikało z dzisiejszych absencji i że po prostu wiodącym brało sił, bo było też trochę osłabień
Moim zdaniem jest problem fizyczny. Są woli i bez dynamiki, stąd problemy z płynnością. Pytanie, czy wróci świeżość w miarę szybko.
Chciałbym żeby można było uwierzyć w cytat ze znanego filmu polskiego: "Spokojnie - zaraz się rozkręci"
W zeszłym sezonie było podobnie - pierwszych 5 kolejek to wyniki 3:8, 1:3, 0:4, 0:6 i wygrana z najsłabszym Sanokiem. Tym razem w pierwszych 5 kolejkach nie dostaliśmy Podhala ani Sanoka (choć patrząc na początek sezonu to z nimi też może być ciężko) więc są same porażki.
Dopiero w szóstym meczu sensacyjnie wygraliśmy po karnych z Katowicami. Trzeba wierzyć, że szybkość, wytrzymałość, fizyczność i zgranie przyjdzie z czasem. Oby jak najszybciej...
Popatrzmy na sokół kijów... Gdzie ci Polacy? Same Ukry i to stare konie.
Boże jak się cieszę że u nas nie trzeba było takiej desperacji żeby ratować klub.
U nas widać walka o punkty z junior pro, ale jeżeli tak ta kwalifikacja będzie wyglądać że bramkarz liczony w obydwu, to nie ma co się kopać z koniem bo zawalimy wynik. Jak mamy tyle kontuzji w obronie to trzeba brać z Opola.
Moja nadzieja na to, że w tym sezonie, wywalczymy 8 miejsce w lepszym stylu niż ostatnio, została nieco zachwiana.
- Edytowany
8. miejsce? Sanok w tym sezonie jest dużo mocniejszy niż w poprzednim 🤔
Łatwo nie będzie 😋
tez to widze, ze kręcimy się koło 9 miejsca, ciekaw jestem meczów z Podhalem.
Jaki Sanok, tuż to sokół Kijów, a Sanok to tylko nazwa miasta w którym grają.
Wystarczy popatrzeć na skład.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)