[quote]#post1737263 [quote]#post1737261 ... Nie no nie wierzę, a przez jaki ja mam pryzmat patrzeć na mecz jak nie wyniku......[/quote]
No właśnie o to chodzi, że gros kibiców nie jest w stanie zrozumieć, że pojedynczy wynik meczu nie ma znaczenia w kontekście całego sezonu i przy takiej losowości jaka jest w piłce nożnej nie zawsze wygrywa drużyna lepsza.[/quote]
Ojej, gros kibiców nie jest w stanie zrozumieć..... jacy głupi ci kibice są, ojej. No ale piłka to strasznie skomplikowana gra jest, nawet po dziesięciu meczach bez wygranej można wyciągnąć pozytywne wnioski z gry drużyny, stosując psychologiczne techniki wypierania rzeczywistości i i tworzenia alternatywnych światów. Można i tak. Powodzenia.
-
-
Cracovia 0 - 2 Pogon Szczecin, poniedziałek 3 sierpnia 2026, 19:00
[quote]#post1737274 [quote]#post1737263 [quote]#post1737261 ... Nie no nie wierzę, a przez jaki ja mam pryzmat patrzeć na mecz jak nie wyniku......[/quote]
No właśnie o to chodzi, że gros kibiców nie jest w stanie zrozumieć, że pojedynczy wynik meczu nie ma znaczenia w kontekście całego sezonu i przy takiej losowości jaka jest w piłce nożnej nie zawsze wygrywa drużyna lepsza.[/quote]
Ojej, gros kibiców nie jest w stanie zrozumieć..... jacy głupi ci kibice są, ojej. No ale piłka to strasznie skomplikowana gra jest, nawet po dziesięciu meczach bez wygranej można wyciągnąć pozytywne wnioski z gry drużyny, stosując psychologiczne techniki wypierania rzeczywistości i i tworzenia alternatywnych światów. Można i tak. Powodzenia.[/quote]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-08/1785790776-081.png[/img]
Pokaż mi tę dominację paprykarzy, o której piszesz.
To są tylko statystyki i wynika z nich tylko nasza bezproduktywność. Pogoń była lepsza z gry, stworzyła groźniejsze sytuacje i słusznie wygrała a nasi byli bezradni więc nie bądź śmieszny z tymi statystykami
To nie jest wina tylko zawodników z pola, Madej sory ale dołożył swoję
To właśnie wy żyjecie w wyimaginowanym świecie, w każdym wątku czytam, że Cracovia ma najgorszą kadrę w lidze(waszym zdaniem oczywiście i jest głównym kandydatem do spadku) i potem nie wygrywamy z mocniejszym na papierze Lechem i Pogonią i znowu jest napierdalanie, że jak to Cracovia nie wygrała. Jesteśmy średniakiem ligowym! Średniak ligowy jak przyjedzie do niego mocniejszy na papierze zespół to zwykle przegrywa, czego wy nie rozumiecie.
[quote]#post1737276 [quote]#post1737274 [quote]#post1737263 [quote]#post1737261 ... Nie no nie wierzę, a przez jaki ja mam pryzmat patrzeć na mecz jak nie wyniku......[/quote]
Ojej, gros kibiców nie jest w stanie zrozumieć..... jacy głupi ci kibice są, ojej. No ale piłka to strasznie skomplikowana gra jest, nawet po dziesięciu meczach bez wygranej można wyciągnąć pozytywne wnioski z gry drużyny, stosując psychologiczne techniki wypierania rzeczywistości i i tworzenia alternatywnych światów. Można i tak. Powodzenia.[/quote]
Pokaż mi tę dominację paprykarzy, o której piszesz.[/quote]
0:2 Piłka to nie statystyki meczowe, to wyniki. Od dawna ich nie ma. Jak zagramy przynajmniej jeden mecz na przynajmniej średnim poziomie i go WYGRAMY to możemy zacząć się bawić w niuanse. Wybacz.
Właśnie nie jesteśmy średniakiem o dlatego przyjechał średniak Pogoń i bez problemu wygrali mecz.
[quote]#post1737282 [quote]#post1737276 [quote]#post1737274 [quote]#post1737263 [quote]#post1737261 ... Nie no nie wierzę, a przez jaki ja mam pryzmat patrzeć na mecz jak nie wyniku......[/quote]
Pokaż mi tę dominację paprykarzy, o której piszesz.[/quote]
0:2 Piłka to nie statystyki meczowe, to wyniki. Od dawna ich nie ma. Jak zagramy przynajmniej jeden mecz na przynajmniej średnim poziomie i go WYGRAMY to możemy zacząć się bawić w niuanse. Wybacz.[/quote]
[quote]#post1737283 Właśnie nie jesteśmy średniakiem o dlatego przyjechał średniak Pogoń i bez problemu wygrali mecz.[/quote]
Niech Ci będzie, a gts ma najlepszy atak w lidze i idzie po puchary.
I nie napisałem że nas zdominowali, grali równie ch..wo, ale na tyle lepiej żeby strzelić nam dwie bramki. I tyle. Oni 2 my 0. Piłka nożna.
Nie chcę mi się nic pisać.🥴
@octop#15569 gts idzie z nami do 1ligi, oby tylko nas przed tym dwa razy nie opierdolili...
Statystyki nie mają żadnego znaczenia liczy się co w sieci, co nam po statystykach jak będziemy przegrywać mecze, widać było w tym meczu różnicę jakości piłkarzy
Bob Marley dziś wrócił do formy z wiosny. W pierwszej połowie błąd w przyjęciu i prawie połamaną noga przy ratowaniu sytuacji. W drugiej połowie w 20 sekundzie wybil piłkę na aut (mino że to my zaczynaliśmy!). Potem dał się przepchnac i piłka poszła na drugą stronę i padł gol.
Ale i tak nie był najgorszy bo kilka główek wygrał. Za to Klich i reszta czlapaczy wymieniających 459 podan w poprzek boiska na własnej połowie powinna dostać po ryjach na zachętę do biegania. Grają u siebie i pozorują chęć zdobycia goli.
Psy się na nas rzuca w derbach i po 15 minutach będzie po meczu.
Zupełnie nie rozumiem skąd takie zaskoczenie na forum. Przyznaję, że przed meczem też byłem optymistą i typowałem nawet remis, ale wszystkie te forumowe zarzuty jakie tu widzę są dobrze wielokrotnie obgadane. Właściciel realizuje swój dziwaczny projekt i trzeba uwzględnić fakt, że być może zaczyna pisać się najgorszy scenariusz a "jęki" z forum ma w d...e.
Wpuszczenie na plac Śmigły uważam za prowokację. Wolałbym na placu Deja, który nie dostawał szans na granie w przeciwieństwie do Kacpra a nawet słabszy występ debiutanta dałoby się wytłumaczyć. Ale jest to też jaskrawy dowód na to jaką mamy jakość w ofensywie. Gra chłop, który w drużynie grającej o utrzymanie w I lidze nie łapał się do składu. Ślepy by to zauważył.
Widocznie właściciela i realizującego jego wizję prezesa sytuacja zespołu nie wzrusza i tak ma być.
Z tych możliwych, dalszych kroków, przewiduję jakieś ruchy wychodzące. Mamy jeszcze 2-3 graczy do opchnięcia...
A tak poza tym czekam na wybuch optymizmu po remisie 0-0 we Wrocławiu☺
- Edytowany
[quote]#post1737307 Zupełnie nie rozumiem skąd takie zaskoczenie na forum. Przyznaję, że przed meczem też byłem optymistą i typowałem nawet remis, ale wszystkie te forumowe zarzuty jakie tu widzę są dobrze wielokrotnie obgadane. Właściciel realizuje swój dziwaczny projekt i trzeba uwzględnić fakt, że być może zaczyna pisać się najgorszy scenariusz a "jęki" z forum ma w d...e.
Wpuszczenie na plac Śmigły uważam za prowokację. Wolałbym na placu Deja, który nie dostawał szans na granie w przeciwieństwie do Kacpra a nawet słabszy występ debiutanta dałoby się wytłumaczyć. Ale jest to też jaskrawy dowód na to jaką mamy jakość w ofensywie. Gra chłop, który w drużynie grającej o utrzymanie w I lidze nie łapał się do składu. Ślepy by to zauważył.
Widocznie właściciela i realizującego jego wizję prezesa sytuacja zespołu nie wzrusza i tak ma być.
Z tych możliwych, dalszych kroków, przewiduję jakieś ruchy wychodzące. Mamy jeszcze 2-3 graczy do opchnięcia...
A tak poza tym czekam na wybuch optymizmu po remisie 0-0 we Wrocławiu☺[/quote]
Jest jedno podobieństwo Platka do JF, że obaj nie chcieli żadnych sukcesów Cracovii. JF traktował Cracovię jako tanią reklamę Comarchu (dlatego nie płacił nic ponad to co było na tę reklamę konieczne) stąd o sukcesach w piłce mogliśmy zapomnieć.
Natomiast Platek traktuje klub jak sklepik do sprzedawania piłkarzy. Dlatego prawdopodobnie już w tym sezonie spełnić się może dla Cracovii najgorszy scenariusz bo Platek wysprzeda piłkarzy wszystkich tych, których da się sprzedać, spuści drużynę z ekstraklasy a następnie pozostawi klub niemiłosiernie zadłużony jako taką wydmuszkę i oczywiście zdegradowany do drugiej ligi bez pieniędzy i perspektyw.
Pół biedy gdyby zostawił ale on pozostawi klub z długami w tragicznej sytuacji (tak zrobił z Sønderjyske i Spezią).
Marzyliśmy o sponsorze (właścicielu), który chciałby dobra i prawdziwych sukcesów Cracovii ale się nie doczekaliśmy.
Jest to dziejowa niesprawiedliwość po tylu latach krzywd za czasów komuny.
[quote]#post1737222 A ja dalej swoje:
- Gdzie jest NAPASTNIK ?
- Gdzie jest rozgrywający?
- Gdzie sponsor tytularny Stadionu?
- Gdzie sponsor główny?[/quote]
Ale za to mamy Lajkonika...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
StalowyKing, Goście (4)