W poprzednim sezonie 1 punk po 2 kolejkach mały:
GKS (5)
Zagłębie L. (7)
Arka (17)
Zero:
Lechia
Korona (11)
-
-
Sytuacja w tabeli. Walka o MP,Puchary,Utrzymanie 2026/2027r.
Przynajmniej wiemy o co gramy, skończy się bajanie o majstrze, podium i pucharach
[quote]#post1737297 Przynajmniej wiemy o co gramy, skończy się bajanie o majstrze, podium i pucharach[/quote]
Nawet gdybyście w tych Gliwicach przejebali 7-0, to i tak większość z was ma taką odklejkę, że dalej myśli o lidze mistrzów za rok xD
[quote]#post1737312 [quote]#post1737297 Przynajmniej wiemy o co gramy, skończy się bajanie o majstrze, podium i pucharach[/quote]
Nawet gdybyście w tych Gliwicach przejebali 7-0, to i tak większość z was ma taką odklejkę, że dalej myśli o lidze mistrzów za rok xD[/quote]
Nie pij tyle, bo mylisz fora
[quote]#post1737297 Przynajmniej wiemy o co gramy, skończy się bajanie o majstrze, podium i pucharach[/quote]
Czemu nie o puchary? GKS skończył na 5 miejscu i się załapał ;-)
Tak sobie pomyślałem, że rok temu byłem w stanie paraeuforycznym i myślałem o pucharach, nawet nie wykluczałem MP, wiadomo jak się skończyło.
Teraz nie myślę o niczym i nie wiem jak się skończy.
Znaczy będzie wszystko 😋
[quote]#post1737376 [quote]#post1737297 Przynajmniej wiemy o co gramy, skończy się bajanie o majstrze, podium i pucharach[/quote]
Czemu nie o puchary? GKS skończył na 5 miejscu i się załapał ;-)
Tak sobie pomyślałem, że rok temu byłem w stanie paraeuforycznym i myślałem o pucharach, nawet nie wykluczałem MP, wiadomo jak się skończyło.
Teraz nie myślę o niczym i nie wiem jak się skończy.[/quote]
GKS gra zdecydowanie lepiej niż my, 5 miejsce w obecnym stanie jakościowym naszej drużyny? Z kim chcesz wygrać? No chyba że zrobimy dobre zakupy co najmniej 3 ale dobrych piłkarzy, w tym oczywiście bramkarz. Nie rozumiem na czym niektórzy opierają optymizm, też bym chciał, ale oglądam mecze i jak widzę degrengoladę drużyny i brak wizji, to nie mam nadziei
- Edytowany
Odnieś się do GKS z początku seszłego sezonu. Poważnie uważasz, że mieli taką pakę i tak cudownie grali tylko punkty im nie wchodziły?
Pisałem tylko, że po dwóch kolejkach trudno wyrokować, zwłaszcza w naszej buraczanej.
Ale prywatnie nie wierzę w 5 miejsce. 15-ste mnie zadowoli. Widziałeś emotkę?
4 dni później
Wyskoczył mi przypadkowo na facebooku wpis który wbija "szpileczkę" w Cracovie.
W 2026 roku do tej pory tyle samo zwycięstw odniosła Cracovia w Ekstraklasie (2) co gts... tylko, że gts rozegrał w Ekstraklasie 3 mecze, a Cracovia 18. Trochę smutny fakt 😑.
Mam takie pytanko, wpadła mi taka myśl do głowy i uparcie mnie nurtuje, więc może ktoś wie: z jaką najmniejszą liczbą strzelonych bramek udało się komuś utrzymać w ekstraklasie?
- Edytowany
Ciężka sprawa. Cracovia miała 28 bramek w sezonie 2020 / 2021, czyli najmniej w lidze. Podobnie najmniej w lidze mieliśmy w sezonie 1982 / 1983 - 20 bramek. To dało utrzymanie
W poprzednim sezonie 2 punkty po 3 kolejkach mały: (w nawiasie strzelone gole w tych kolejkach i miejsce na koniec)
Zagłębie L. (3 ; 7)
Arka (1 ; 17)
jeden:
GKS (2 ; 5)
Korona (1 ; 11)
Lechia (6 ; Bez -5 skończyliby na 13 miejscu)
Niestety musimy się cieszyć z 1 punktu i brakuje 38 do planów trenera /jak najszybsze utrzymanie/
Słabiutko w tym roku odejmujemy punkty 17 w 19 meczach to jest DRAMAT
- Edytowany
Z ciekawości poszukałem czy/kiedy ostatnio była drużyna, która po 3 kolejkach nie miała jeszcze na koncie strzelonej bramki. W sezonie 2023/24 taką drużyną był Górnik Zabrze. Po 3 kolejkach:
18. Górnik Zabrze 3 1 0 1 2 0-4
Co gorsza byli po 2 meczach domowych (choć akurat nie wiem czy to ma dla nas znaczenie). Skończyli na miejscu 6
Sprawdziłem też kto strzelał dla nas bramki odkąd gramy bez napastnika. i tak:
Pau Sans - 1
Aidin Hasić - 3
Dijon Kameri - 2
Martin Minczew - 1
Mauro Perković - 1
Kaveh Zahiroleslam - 2
Mateusz Klich - 1
Amir Al Amari - 1
plus 2 bramki Charprntier
[quote]#post1738666 Skończyli na miejscu 6[/quote]
Piszę się na to 😉
Jak nie wygramy meczu w dwóch nadchodzących kolejkach to sie zakopiemy w tabeli na Amen.
A najgorsze że oststnie sezony zaczynaliśmy zawsze bardzo dobrze a teraz dramat.
Może zostaniemy rycerzami wiosny w końcu.
Wieczysta wygrywając zepchnęła nas do strefy spadkowej. O Tempora o mores 🫣
a co w Tym dziwnego ,że drużyna celująca w miejsca 2-5 wyprzedziła nas w tabeli?
Dla nas w sumie lepiej ,że "qurczaki" przegrały
Nie o drużynę mi chodzi a o klub. Stało się to w końcu, że są lepsi i czas się do tego przyzwyczaić.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)