[quote]#post1732020 [quote]#post1732014 Przepraszam co graliśmy w tamtym roku i które miejsce zdobyliśmy. Noe spodziewajcie się meczu w wekend , oprócz toki z czuba. Mamy to co grali piłkarze. Jest algorytm i tego nie zmienicie. Odjebali piłkarze, nawet z Koroną remis. Mogli wygrać z Koroną i dwa miejsca wyżej i poniedziałków by nie było.[/quote]
Dokładnie tak. Gra beniaminek z jedną z najsłabszych drużyn poprzedniego sezonu to mają taki mecz w prime time dać? 😂[/quote]
Za to mecze:
Piast - ubecja
Ubecja - Płock
To są niesamowite szlagiery.....
P.s. Mecze w poniedziałki powinny być zakazane! Niezależnie od tego komu by przyszło grać w ten dzień.
-
-
Terminarz PKO Ekstraklasy na sezon 2026/2027
- Edytowany
Są też mecze drużyn które mają terminy w eliminacjach pucharów i muszą grać ligę w określone dni. Pole manewru jest małe.
[b]Edycja z 02.07.2026 o godz. 16:44 (scalono posty)[/b]
Poza tym mecze gts z racji pełnego stadionu dla canal+ i ekstraklasy to są są szlagiery czy się to nam podoba czy nie.
Mecze w poniedziałek nie są takie złe, po każdej kolejce wiesz już gdzie możesz być jak przegrasz, może to jakiś motywator
[quote]#post1732015 W 3. kolejce PKO Bank Polski Ekstraklasa zmierzymy się ze Śląskiem Wrocław na Tarczyński Arena w poniedziałek 10 sierpnia o 19:00 🔜
‼️ J[b]eśli Górnik Zabrze awansuje do III rundy kwalifikacji rozgrywek UEFA, mecz Radomiak – Górnik zostanie rozegrany w niedzielę. [/b]
W takiej sytuacji spotkanie [b]Śląsk – Cracovia odbędzie się w sobotę, 8 sierpnia, o godz. 14:45[/b], zamiast w poniedziałek, 10 sierpnia.
Ostateczne [b]potwierdzenie terminów nastąpi 30 lub 31 lipca 2026 r[/b]., po zakończeniu II rundy kwalifikacji Ligi Mistrzów UEFA.[/quote]
Przestańcie narzekać. Mecz zagramy pewnie w sobotę bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że Górnik wyeliminuje Fenerbahce z LM😉
Przeczytaj uważnie - jeśli awansuje to Śląsk - Cracovia będzie w sobotę, nie awansuje to w poniedziałek :)
Pomijam, że oni grają w el. LM więc po porażce i tak będą grali w nadal w pucharach tylko innym więc ten komunikat zjebany.
Oficjalny komunikat brzmi -W przypadku udziału Górnika Zabrze w III rundzie Ligi Europy mecz Radomiak – Górnik będzie rozegrany w niedzielę (godzina do potwierdzenia), zaś w sobotę o 14:45 - zamiast w poniedziałek 10 sierpnia - zostanie rozegrany mecz Śląsk – Cracovia. - u nas student nie poradził sobie z przepisaniem tego ;D
Jak górnik odpadnie z LM to gramy w sobotę. Pewnie dlatego ze el. LM są wt-sr a LE-LK czwartek :D
[quote]#post1732010 Na 3 kolejki 2 poniedziałki. Widać, że nas lubią.[/quote]
Takich meczy będzie więcej i nie chodzi o lubienie nas czy nie, tylko o pogodzenie meczy trzech krakowskich klubów w każdy weekend tak aby ich kibice nie znaleźli się na torach kolizyjnych...
[quote]#post1732066 Przeczytaj uważnie - jeśli awansuje to Śląsk - Cracovia będzie w sobotę, nie awansuje to w poniedziałek :)
Pomijam, że oni grają w el. LM więc po porażce i tak będą grali w nadal w pucharach tylko innym więc ten komunikat zjebany.[/quote]
Komunikat zjebany ale wystarczyło trochę chęci żeby sobie to dotłumaczyć... skoro el LM są we wtorki i środy to logiczne, że jeśli Górnik by przeszedł Fenerbahce to nie będzie grał w poniedziałek meczu ligowego. Czyli w komunikacie chodziło o el. LE, która gra w czwartek. Stąd mój poprzedni wpis i myślałem, że będzie zrozumiały dla wszystkich😉
Ja myślałem, że przeklejone to było z innego źródła :)
Ale też lubię mieć jasno skomunikowane bym nie musiał znać zasad.
8 dni później
- Edytowany
Departament Logistyki Rozgrywek opublikował terminarz 4. kolejki PKO Bank Polski Ekstraklasy.
4. kolejka:
14 sierpnia (piątek):
Widzew Łódź - Korona Kielce, godz. 18:00
Legia Warszawa - Radomiak Radom, godz. 20:30
15 sierpnia (sobota):
Zagłębie Lubin - Śląsk Wrocław, godz. 14:45 - transmisja w TVP Sport
Wisła Płock - Lech Poznań, godz. 17:30
Górnik Zabrze - GTS godz. 20:15
16 sierpnia (niedziela):
Motor Lublin - GKS Katowice, godz. 14:45
Jagiellonia Białystok - Pogoń Szczecin, godz. 17:30
[b]Cracovia - Raków Częstochowa, godz. 20:15[/b]
17 sierpnia (poniedziałek):
Piast Gliwice - Wieczysta Kraków, godz. 19:00
I znowu super 😁
5 dni później
- Edytowany
https://x.com/_Ekstraklasa_/status/2079130190123249992?s=20
.....
Ekstraklasa, za pośrednictwem Live Park, podpisała wieloletnią umowę o współpracy z firmą technologiczną
@Hawkeye_view
. Efektem partnerstwa będzie wdrożenie od sezonu 2026/27 nowoczesnych rozwiązań, w tym technologii umożliwiającej wyznaczanie linii półautomatycznego spalonego. Projekt ruszy późną jesienią.
Departament Logistyki Rozgrywek na wniosek Górnika Zabrze przełożył mecz 2. kolejki
@_Ekstraklasa_
z Koroną Kielce, który był zaplanowany na 1 sierpnia pomiędzy II a III rundą eliminacji europejskich pucharów.
Nowa data zostanie ogłoszona po zakończeniu eliminacji.
To może nasz mecz z Pogonią przełożą na sobotę.
Ani się ważcie😡
Na piątek 20.30 proszę, koniecznie.
Ale jaka jest teraz procedura przyznania ich terminu? Cracovia składa pismo? Czy ekstraklasa decyduje? Czy canal plus decyduje? Czy PZPN? Bo termin w sobote jest najlepszy pod względem frekwencji i oglądalności.
Chyba w pierwszej kolejnosci C+
[quote]#post1735261 Chyba w pierwszej kolejnosci C+[/quote]
Też tak myślę
- Edytowany
Dla legia+ raczej powinna byc lepsza sobota bo więcej oglądających acz drugiej strony wieczysta gra z Lechem po drugiej stronie także nic z tego.
[quote]#post1735282 Dla legia+ raczej powinna byc lepsza sobota bo więcej oglądających acz drugiej strony wieczysta gra z Lechem po drugiej stronie także nic z tego.[/quote]
Chyba kolega źle zrozumiał.
W 2 kolejce spada najlepszy termin i godzina meczu 1 sierpnia ( sobota) godzina 20:15 ,co ma Legia do tego? Maja bardzo dobry termin. Niedziela 14:45. Klub powinien się postarać dostać ten termin. Zna ktoś procedurę jak się załatwia taką sprawę ?
[quote]#post1735233 Ani się ważcie😡[/quote]
I to własnie kibice Cracovii . Ch.j tam że dla Klubu i spolecznosci megakorzystna zmiana. Ważne JA i moje kibicowanie🤣🤣🤣
@ziper#6791 kolega chyba nie złapałeś legia+ to takimagazyn ligowy po ostatnim meczu I jego redakcja.
Co do meczu Wieczystą Lech o 17.30 to nie byłby aż taki problem. Najwyżej część Lecitów opóźniłaby powrót do domu o 3 godziny do jednej doby ;-).
Policja pbskoczyłaby 2 mecze jednym przejazdem...
Tak, wiem, że to nierealne.
6 dni później
https://x.com/SlaskWroclawPl/status/2072627406918082691?s=20
- Edytowany
Departament Logistyki Rozgrywek postanowił dokonać zmian w terminarzu 3. kolejki PKO Bank Polski Ekstraklasy.
Pogoń Szczecin - Motor Lublin - 8 sierpnia, 17:30 (pierwotnie 7 sierpnia, 18:00)
Lech Poznań - Piast Gliwice - 9 sierpnia, 17:30 (pierwotnie 8 sierpnia, 17:30)
Czyli nasz mecz z malinowymi pozostaje w poniedziałek,,,
[quote]#post1736455 Departament Logistyki Rozgrywek postanowił dokonać zmian w terminarzu 3. kolejki PKO Bank Polski Ekstraklasy.
Pogoń Szczecin - Motor Lublin - 8 sierpnia, 17:30 (pierwotnie 7 sierpnia, 18:00)
Lech Poznań - Piast Gliwice - 9 sierpnia, 17:30 (pierwotnie 8 sierpnia, 17:30)
Czyli nasz mecz z malinowymi pozostaje w poniedziałek,,,[/quote]
Jeszcze nic pewnego, okaże się jutro:
[i]Ponadto potwierdzenie terminu meczu Radomiak - Górnik Zabrze zaplanowanego na sobotę 8 sierpnia nastąpi w dniu jutrzejszym po zakończeniu II rundy eliminacji Ligi Europy i Ligi Konferencji. Górnik przed 3. kolejką zmierzy się ze zwycięzcą pary Twente/Ferencvaros (pierwszy mecz 1:2). W przypadku awansu Węgrów mecz Ferencvaros - Górnik może zostać rozegrany w środę 5 sierpnia, więc wówczas termin meczu z Radomiakiem nie ulegnie zmianie.[/i]
Korona Górnik przełożony mecz w tej kolejce, dlaczego nie zamienią naszego meczu na ten termin? Złośliwość?
Apteka gra w Krk w sobote
Już o tym pisałem przy okazji publikacji terminarza. Nie liczyłem i nie porównywałem wszystkiego dokładnie, ale odczucia mam takie, że nasz terminarz, w porównaniu do gts i Wieczystej jest słabo ułożony. Po prostu jakbyśmy to my byli dopasowani pod ich mecze, a nie na odwrót. Zobaczymy, może im dalej w sezon tym dostaniemy lepsze dni i godziny. Natomiast na jesieni gramy aż dziesięć razy u siebie, co jednak jest rzadko spotykane.
I ja się wcale nie dziwię, ba gdybym układał terminarz pod kątem atrakcyjności, to też brałbym obiektywnie uwagę, ze z jednej strony masz głaskaną medialnie po cyckach rzekę z 20 tysięczną widownią, ciekawostkę w stylu baby z brodą w postaci osiedlowego klubu udającego coś czym nie jest; z drugiej strony nudną i mniej więcej przewidywalną od ponad 20 lat drużynę, nie budzącą niestety nadmiernego zainteresowania ani sportowo ani frekwencyjnie. I choć wiemy, że „prawda jest inna” to tylko w naszych rękach (i nogach) jest odmiana tego stanu rzeczy. Nie ma co płakać tylko (i aż) przywrócić Klubowi należne mu miejsce na mapie polskiej kopanej. Trudne ale nie niemożliwe.
Na pewno nie powinno być tak,że jeden Klub gra dwa meczu pod rząd w poniedziałek,a tak jest aktualnie z nami.
Może w przedszkolu albo w idealnym świecie nie powinno, ale jest.
- Edytowany
Przecież wiadomo, ze w tym całym kurwidołku, dla nas jest z całej trójki miejsce nr 3.
Lizany po jajkach z każdej strony gts, wchodzenie im.do dupy jakby kurw... jakims galacticos byli, następnie proposowany Sławek, którego kazdy kocha i uwielbia... i na koncu my, dla których jesteśmy tylko piątym kołem u wozu. Zrozumcie maja "swoja" ukochana wisleke i nikt jej krzywdy nie zrobi.
Ciekawe czy znów będą ich wszelkimi możliwymi szwindlami starali utrzymać w E-klasie
Departament Logistyki Rozgrywek na wniosek Rakowa Częstochowa i GKS-u Katowice przełożył mecze tych drużyn w 3. kolejce PKO Bank Polski Ekstraklasy.
W związku z tymi zmianami spotkanie Śląsk Wrocław - Cracovia odbędzie się w niedzielę 9 sierpnia o 14:45.
[quote]#post1736482 Apteka gra w Krk w sobote[/quote]
w piątek, 20 listopada.
- Edytowany
[quote]#post1736530 [quote]#post1736482 Apteka gra w Krk w sobote[/quote]
w piątek, 20 listopada.[/quote]
aż na listopad przełożyli?
ja nie kojarze, zeby cos wczesniej mialo byc: https://www.kupbilecik.pl/imprezy/212048/Krak%C3%B3w/Apteka/
- Edytowany
[quote]#post1736532 ja nie kojarze, zeby cos wczesniej mialo byc: https://www.kupbilecik.pl/imprezy/212048/Krak%C3%B3w/Apteka/[/quote]
Offtop Super! Kodym w Garage pubie :)
- Edytowany
Departament Logistyki Rozgrywek postanowił dokonać zmian w terminarzu 4. kolejki PKO Bank Polski Ekstraklasy.
Mecz Piast Gliwice - Wieczysta Kraków odbędzie się w 15 sierpnia o 17:30 (pierwotnie 17 sierpnia, 19:00), natomiast Widzew Łódź - Korona Kielce tego samego dnia o 20:15 (początkowo 14 sierpnia, 18:00). Spotkanie Górnik Zabrze - zomo odbędzie się 16 sierpnia o godz. 20:15 (pierwotnie 15 sierpnia, 20:15). Mecz Wisła Płock - Lech Poznań zaplanowano na 16 sierpnia o godz. 20:15 (początkowo 15 sierpnia, 17:30).
Ponadto zmieniono godzinę spotkania Cracovia - Raków Częstochowa, które odbędzie się 16 sierpnia o 17:30 (pierwotnie 20:15).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (7 użytkowników)
Goście (7)