Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Obchody 120-lecia CRACOVII

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto ponad miesiąc temu o 11:09
      Ostatnia aktywność 4 godziny temu
      18295 wyświetleń
    • Lakbeti

1K
      1.1K
    • ponad miesiąc temu o 13:25
      Post #1729467 10.06.2026 13:25
    Pewnie że są różne rozwiązania, ale przecież ktoś musi podjąć decyzję i z tych decyzji zawsze ktoś będzie niezadowolony, po pierwsze jubileusz wypada latem, po drugie są urlopy i przerwy w treningach i nie da się dogadać meczu jak zawodnicy są na urlopach, po trzecie są mistrzostwa, zawodnicy też nie przyjadą na mecz bez jakiegoś choć tygodnia treningu. Moim zdaniem dogadanie rywala na termin przedwakacyjny nie jest taki prosty, może gdyby nie zmarnowano roku 2025 na pomysły w stylu konkurs na zmianę maskotki klubowej tylko szukano godnego rywala na jubileusz, to byłaby info dużo wcześniej. Ja karnety kupiłem i uważam że ceny są dobre, patrząc na ceny innych klubów. Co do meczu jubileuszowego, patrząc na to jakie ceny są na GTS i jaki ten stadion jest dupiany do oglądania to u nas też ceny są ok.
    • axe

2.8K
      9.1K
    • ponad miesiąc temu o 13:27
      Post #1729468 10.06.2026 13:27
    • Edytowany
    "Ballada o Cichym Kąciku i Elżbiecie Filipiak" jest już w sieci. Będzie mieć Ela wieczną pamiątkę. Ballada na 120-lecie KS Cracovia. Zależnie od nastroju: do chóralnych śpiewów w knajpie, do śmiechu przez łzy, przy ognisku z gitarą, do tańca... Warto słuchać na dobrym głośniku. Łapcie tekst: Czy pamiętasz Cichy Kącik Ten basenów kryształ chłodny Nasze oczy dziewczyn głodne W czasach mało różnorodnych 4 hektary! Ela? Czy pamiętasz to boisko Jak jeansy wytarte rogi Krew płynęła po kolanach Książek jak sęp wokół krążył 4 hektary! Ela? Czy pamiętasz tamten skowyt Za płotem spowitym w groszki Gdy pierwszy raz powiedziałeś: „Wypierdalaj psie ZOMO-wski!” 4 hektary! Ela? 4 hektary! Ela? Na biurku leży umowa Potem w masce wenus w futrze Stwórz złudzenie, że... Cracovia 4 hektary, Ellaaa [url=https://m.youtube.com/watch?v=R4GPQfQ0xgM][/url]
    • Lakbeti, MSC, sterby oraz SaNtO lubią to.
    • quresma77PASY

1.4K
      2K
    • ponad miesiąc temu o 13:33
      Post #1729469 10.06.2026 13:33
    • Edytowany
    @Lakbeti#42816 Zapewne tak, mnie osobiście cena nie zatrzymuje ale widzę że dla wielu jest delikatnie wykluczająca i to też rozumiem. Myślę że jakby ktoś tam miał po prostu więcej oleju w głowie i połączył kropki, czyli to o co graliśmy a jak skończyliśmy sezon, rozmowy pod płotem nie tak dawno gdzie wytykane było zarządowi brak dialogu i masę masę innych rzeczy bo można się już pastwić nad nimi za to jak wygląda klub od zimy to po prostu byłoby "KORZYSTNIEJ" dla wszystkich by ogarnąć ten temat w inny sposób. Najzwyczajniej w świecie w aurze tego wszystkiego co się dzieje od pół roku, oraz wynik sportowy jak i całą aurę w okół klubu to ludzie zamiast jarać się tematem to w sporej części kwitują to soczystym "pierdolę ten ich sparing za 1XX zł". Coś co po drugiej stronie błoń jest odbierane w totalnie odwrotny sposób (bo finalnie ta cena nie byłaby problemem u nas gdyby klimat był inny obecnie, jestem przekonany) po prostu bo wszystko im się mocno spięło w ten sezon i jest mocno pozytywnie krótko mówiąc.
    • maczcz lubi to.
    • Rafi

2K
      4.2K
    • ponad miesiąc temu o 13:33
      Post #1729470 10.06.2026 13:33
    Siekiera na autotune, to musiało 120 lat minąć, żebym coś takiego usłyszał...
    • Lakbeti

1K
      1.1K
    • ponad miesiąc temu o 13:40
      Post #1729472 10.06.2026 13:40
    • Edytowany
    @quresma77PASY#8513 co się udało w GTS? Awans po 4 latach i atakowanie wszystkich dookoła przez ich powalonego prezesa? Mnie z jednej strony irytuję to narzekanie na ceny, na to co się w klubie dzieje, choc przy zmianach właścicielskich w firmach zawsze dzieje się dużo i wyskakują trupy z szafy. Jest teraz spotkanie z dyrekcją sportowa i jak ktoś widzi potrzebę się dowiedzieć to warto przygotować sobie pytania i drążyć. Jednocześnie czuje sentyment do tego pasiastego narzekania,:) kibice GTS kompletnie nie analizują swojej sytuacji, są nadal z epoki PRL, klaszczą płaczą jak im Jarek na cymbałkach zagra albo coś powie czy napisze. Mam tylko nadzieję, że pomimo tego narzekanie ludzie przyjdą na mecz jubileuszowy nie dla zarządu, nie dla dyrektorów, nawet nie dla piłkarzy ale dla Cracovii Ps MD wkurwial mnie jak mało kto, ale chodziłem na mecze z dzieciakami, choć ja wole hokejowe one piłkarskie
    • GSC oraz Bucky Nome lubią to.
    • misiekm

1.2K
      1K
    • ponad miesiąc temu o 13:58
      Post #1729473 10.06.2026 13:58
    [quote]#post1729463 W mojej opinii klub temat biletów na mecz z Sevillą totalnie zajebał. Dało się to na luzie ogarnąć tak by I wilk był syty, i owca cała. Tylko te łby, bo trzeba tak powiedzieć że siedzą tam łby nie wpadły na to by pobawić się tym trochę i wymyśleć coś bardziej kreatywnego. 160zł (z karnetem) za sparing z drużyną która od 4 lat nie zawitała nawet do górnej połowy tabeli LaLiga. Do tego termin letni, ludzie w najpierw planują wakację z rodziną, ogarnięcie dzieciaków i masę innych rzeczy, potem jest sparing jako mecz jubileuszowy. Ale mimo wszystko można było z tego zrobić bardziej atrakcyjne wydarzenie, tylko trzeba było ruszyć łbem, coś czego w naszym klubie nikt nie dokonał. Na to wszystko na obchodach 120lecia Amdurer z Colakiem wpadli na pomysł że wykręcą taki numer żeby tabelka w excelu się zaświeciła na zielono. Wynik tego wszystkiego są taki że jak się rozmawia ze znajomymi to sentyment i nastawienie zamiast się budować to leci na mordę a u ludzi rośnie wkurwienie jedynie i poirytowanie. Wystarczyło część tego kosztu wrzucić w cenę karnetu i "rozdać" te wejściówki karnetowiczom "w bonusie"/"nagrodzie" za lojalność i wykup siedzenia na cały sezon. I jestem przekonany że odbiór byłby pierdyliard razy przyjemniejszy, wydźwięk o niebo lepszy i każdy by dostał po części to co chce a jednocześnie można było to wykorzystać do kampanii karnetowej, która... chyba to nikogo nie dziwi ale oczywiście idzie gorzej niż przed poprzednim sezonem. Brawo zarząd. :) Brak słów czasami jak ludzie w tym klubie potrafią zrobić z czegoś prostego tak pojebane zawirowanie. Ps. tak wiem, terminy i dogadanie tego tematu. Ale od tego ma się łeb na karku by pomyśleć o tym w odpowiednim czasie. Że my nie będziemy w pucharach to już było oczywiste od kilku miesięcy w sumie, Sevilla była przez chwilę zamieszana nawet w walkę o spadek. Temat był do ogarnięcia na totalnym luzie.[/quote] A czy ty wiesz, że gdybyśmy strzelili po [b]jednej[/b] bramce na mecz w spotkaniach z Lubinem i Radomiakiem, grając w przewadze jednego zawodnika odpowiednio 70 i 30 minut oraz nie spierdolili koncertowo meczu w Lublinie, to z Koroną gralibyśmy o puchary, mając zdecydowanie lepszy bilans bezpośredni z Katowicami ??? Co do wrzutki kosztu w karnet i "rozdać", to tak zgadza się, pierwsze to jak walenie w chuja z ludźmi, którzy wchodzą dzisiaj do sklepów i kupują cokolwiek i gdziekolwiek o czym nie wiedzą a drugie to rozdawnictwo co ludzie bardzo lubią, ale też nie do końca wiedzą, że to nie za darmo. Mecz jubileuszowy za ponad miesiąc, jak już wpadło takie coś ekstra i chce się tam być, to może przez ten czas mniej fajek za 20-25 złotych ramka, browara za 15-25 złotych na mieście a i 50 złotych z plastikowych butelek się uzbiera😂 , gdy są chęci.
    • Andrzej.ksc, Lakbeti, paulo oraz 3 innych osób lubią to.
    • quresma77PASY

1.4K
      2K
    • ponad miesiąc temu o 14:07
      Post #1729474 10.06.2026 14:07
    • Edytowany
    [quote]#post1729473 [quote]#post1729463 W mojej opinii klub temat biletów na mecz z Sevillą totalnie zajebał. Dało się to na luzie ogarnąć tak by I wilk był syty, i owca cała. Tylko te łby, bo trzeba tak powiedzieć że siedzą tam łby nie wpadły na to by pobawić się tym trochę i wymyśleć coś bardziej kreatywnego. 160zł (z karnetem) za sparing z drużyną która od 4 lat nie zawitała nawet do górnej połowy tabeli LaLiga. Do tego termin letni, ludzie w najpierw planują wakację z rodziną, ogarnięcie dzieciaków i masę innych rzeczy, potem jest sparing jako mecz jubileuszowy. Ale mimo wszystko można było z tego zrobić bardziej atrakcyjne wydarzenie, tylko trzeba było ruszyć łbem, coś czego w naszym klubie nikt nie dokonał. Na to wszystko na obchodach 120lecia Amdurer z Colakiem wpadli na pomysł że wykręcą taki numer żeby tabelka w excelu się zaświeciła na zielono. Wynik tego wszystkiego są taki że jak się rozmawia ze znajomymi to sentyment i nastawienie zamiast się budować to leci na mordę a u ludzi rośnie wkurwienie jedynie i poirytowanie. Wystarczyło część tego kosztu wrzucić w cenę karnetu i "rozdać" te wejściówki karnetowiczom "w bonusie"/"nagrodzie" za lojalność i wykup siedzenia na cały sezon. I jestem przekonany że odbiór byłby pierdyliard razy przyjemniejszy, wydźwięk o niebo lepszy i każdy by dostał po części to co chce a jednocześnie można było to wykorzystać do kampanii karnetowej, która... chyba to nikogo nie dziwi ale oczywiście idzie gorzej niż przed poprzednim sezonem. Brawo zarząd. :) Brak słów czasami jak ludzie w tym klubie potrafią zrobić z czegoś prostego tak pojebane zawirowanie. Ps. tak wiem, terminy i dogadanie tego tematu. Ale od tego ma się łeb na karku by pomyśleć o tym w odpowiednim czasie. Że my nie będziemy w pucharach to już było oczywiste od kilku miesięcy w sumie, Sevilla była przez chwilę zamieszana nawet w walkę o spadek. Temat był do ogarnięcia na totalnym luzie.[/quote] A czy ty wiesz, że gdybyśmy strzelili po [b]jednej[/b] bramce na mecz w spotkaniach z Lubinem i Radomiakiem, grając w przewadze jednego zawodnika odpowiednio 70 i 30 minut oraz nie spierdolili koncertowo meczu w Lublinie, to z Koroną gralibyśmy o puchary, mając zdecydowanie lepszy bilans bezpośredni z Katowicami ??? Co do wrzutki kosztu w karnet i "rozdać", to tak zgadza się, pierwsze to jak walenie w chuja z ludźmi, którzy wchodzą dzisiaj do sklepów i kupują cokolwiek i gdziekolwiek o czym nie wiedzą a drugie to rozdawnictwo co ludzie bardzo lubią, ale też nie do końca wiedzą, że to nie za darmo. Mecz jubileuszowy za ponad miesiąc, jak już wpadło takie coś ekstra i chce się tam być, to może przez ten czas mniej fajek za 20-25 złotych ramka, browara za 15-25 złotych na mieście a i 50 złotych z plastikowych butelek się uzbiera😂 , gdy są chęci.[/quote] Gdybyśmy w piłkę grali jakoś rozsądnie to mógłbym Ci nawet przyznać rację, aczkolwiek finalnie tabela oddała trochę obraz gry na koniec dnia i te "gdyby" to jest takie do rozbicia o kant wiadome czego. Nie skumaliście o co mi chodzi z biletami kompletnie :) Tak jak napisałem, nie dotyczy mnie to - bilet kupiony i tyle. Mówię o całej aurze wydarzenia a dało się to rozegrać już czysto na poziomie decyzji w gabinecie o wiele sprytniej. Tyle. Po mojemu po prostu uważam że nakładając te wszystkie rzeczy na siebie okaże się że ludzie się wyleją na ten mecz jak utrzyma się takie podejście ze strony klubu + nastawienie ludzi, a po wydarzeniu każdy będzie analizować co się stało że się zesrało.
    • Lakbeti

1K
      1.1K
    • ponad miesiąc temu o 14:36
      Post #1729479 10.06.2026 14:36
    @quresma77PASY#8513 o jakie podejście i nastawienie klubu chodzi? Czego oczekujesz? Ja nie kumam... Mam mega szacun do ludzi z D którzy po ostatnim spotkaniu powiedzieli co im leży na sercu, co się nie podoba. Teraz klub robi spotkanie z pionem sportowym, ciekawy jestem ilu narzekaczy przyjdzie.... Zada konkretne pytania, może zaproponuje jakieś rozwiązania do rozważenia.... Ciekawy bardzo jestem. Nie wiem na ile to jest też prawda, co mówił Colaka i Elżbieta, że jubileusz nie został przygotowany i teraz trzeba się spieszyć, może ktoś ma rzetelne info z klubu?. MD tego nie zdementował, tzn powiedział że prowadził wiele rozmów, negocjacji ale to "skomplikowany proces zarządczy..." Haha 😂😂
    • PAS lubi to.
    • Kamaz80

3.1K
      4K
    • ponad miesiąc temu o 15:39
      Post #1729486 10.06.2026 15:39
    A może chodzi koledze @quresma77PASY#8513 żeby wyszedł z nory właściciel Platek ? I powiedział jaki ma plan na Cracovię i cele na przyszłość ? A będzie w ogóle Płatek w Klubie na meczu CRACOVIA -Sevilla ?
    • Lakbeti

1K
      1.1K
    • ponad miesiąc temu o 16:11
      Post #1729494 10.06.2026 16:11
    @Kamaz80#42570 no może o to mu chodzi.
    • paulo

2.4K
      3.2K
    • ponad miesiąc temu o 16:59
      Post #1729496 10.06.2026 16:59
    [quote]#post1729463 ... 160zł (z karnetem) za sparing ...[/quote] 120 złotych za bilet z karnetem na Sektory A i B, a na sektor D 88 złotych, nawet nie żartuj, że to jest wygórowana cena. Oczywiscie nie jest to żaden sparing tylko jubileuszowy mecz towarzyski twojego ponoć ukochanego klubu, który odbywa sie raz na kilkanaście lat. Jedna flaszka wódki i paczka fajek mniej i masz już bilet na mecz. Kiedy ostatnio graliśmy mecz z takim przeciwnikiem z wyższej półki i kiedy następny raz zagramy? Jak zwykle pierdolenie głupot i tylko zniechęcanie innych kibiców. Ale tak już macie w głowach nawalone, a potem chcecie się porównywać choćby do psiarni, która ma dużo droższe bilety i karnety w stosunku do nas, a frekwencją biją nas na łeb, na szyje, mimo że grali cztery lata w 1 lidze! Jedynie co rzuca sie w oczy, to brak zniżek dla mlodzieży, oni powinni miec tańsze bilety na ten mecz.
    • koziołek, Lakbeti, Jake Blues oraz 8 innych osób lubią to.
    • Lakbeti

1K
      1.1K
    • ponad miesiąc temu o 18:36
      Post #1729500 10.06.2026 18:36
    • Edytowany
    https://krknews.pl/cracovia-przesadzila-kibice-apeluja-by-nie-kupowac-biletow/ To właśnie my, kibice Cracovii, tylko lament i narzekanie.... Czuję zażenowanie. Pożywka dla niecierpiących nas pismaków i jeszcze gts.... Kolega wyżej ma rację, powinny być jakieś zniżki dla młodzieży i dzieci. Tzn byłoby fajnie !! Ale rozumiem też klub że jest prywatny i zniżka nie jest pokrywana z budżetu samorządu jak w przypadku biletów MPK. Żal nam kibicom na bilety na mecz jubileuszowy, inne imprezy są bezpłatne jak dzień dziecka czy impreza urodzinowa.
    • KOTU, koziołek oraz paulo lubią to.
    • VelVet

4.2K
      4.9K
    • ponad miesiąc temu o 18:57
      Post #1729502 10.06.2026 18:57
    25 euro za mecz z Sevilla to dobra cena.
    • Lakbeti oraz DiegoKSC lubią to.
    • KruszynaKSC

19.4K
      21.1K
    • ponad miesiąc temu o 19:06
      Post #1729503 10.06.2026 19:06
    za darmo to uczciwa cena 😆
    • VelVet, paulo oraz Lakbeti lubią to.
    • manolo1

655
      698
    • ponad miesiąc temu o 19:45
      Post #1729508 10.06.2026 19:45
    Tylko żeby nie było tak jak kiedyś, z Wolfsburgiem mieliśmy grać, bilety kupione i .... mecz odwołali.
    • Lakbeti

1K
      1.1K
    • ponad miesiąc temu o 19:58
      Post #1729514 10.06.2026 19:58
    @manolo1#9067 no jak będziemy sami siebie bojkotować, to może klub usłyszy nasz głos i odwoła mecz.... W końcu zostaniemy wysłuchani, nie chcemy takiego meczu bo za drogi. Chcemy mecz z Zawisza Bydgoszcz, żeby było za 1 zł, albo z Sandecja za darmo. Albo nie, najlepiej żeby klub nam zapłacił za przyjście.
    • Jake Blues lubi to.
    • koziołek

6.4K
      5.4K
    • ponad miesiąc temu o 20:00
      Post #1729516 10.06.2026 20:00
    [quote]#post1729508 Tylko żeby nie było tak jak kiedyś, z Wolfsburgiem mieliśmy grać, bilety kupione i .... mecz odwołali.[/quote] Tylko wtedy wyszła afera, że za miejskie pieniądze mieli być ściągani itp. Teraz masz inicjatywę klubu.
    • Lakbeti oraz DiegoKSC lubią to.
    • del_piero

1.2K
      958
    • ponad miesiąc temu o 20:01
      Post #1729518 10.06.2026 20:01
    • Edytowany
    [quote]#post1729502 25 euro za mecz z Sevilla to dobra cena.[/quote] Na mecz Juventus Sampodria kosztują 25 euro (Milanu od 10-19euro), serie a; mecz o coś, a tutaj sparing w środku lata.
    • manolo1

655
      698
    • ponad miesiąc temu o 20:01
      Post #1729519 10.06.2026 20:01
    "Przygotujcie się na solidną dawkę rockowych brzmień i bluesowego klimatu! Będzie moc gitar, świetna atmosfera i niezapomniane emocje. JACKI zagrają już 13 czerwca na Stadionie Cracovii! "
    • Lakbeti oraz Jake Blues lubią to.
    • koziołek

6.4K
      5.4K
    • ponad miesiąc temu o 20:02
      Post #1729520 10.06.2026 20:02
    • Edytowany
    [quote]#post1729518 [quote]#post1729502 25 euro za mecz z Sevilla to dobra cena.[/quote] Na mecz Juventus Sampodria kosztują 25 euro (Milanu od 10-19euro), serie a; mecz o coś, a tutaj sparing w środku lata.[/quote] Dla Del Piero to pewnie po klubowej zniżce lojalnościowej.
    • del_piero lubi to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie