[quote]#post1733017 Off topic: Zlatko Dalić odchodzi po 9 łatach, 9 miesiącach, jego decyzja, chorwacki związek piłki nożnej go prosił, by został.
Głównym kandydatem na nowego trenera Vatrenich jest dobrze w Polsce znany Slaven Bilić.
Dla ciekawości, przed barażami na Mundiał, Bilić odmówił Pavlu Nedvědu by prowadził reprezentacji Czech, dla Czechów szkoda, dla jego reputacji chyba dobrze.[/quote]
Potwierdzone, po 14ti łatach wraca k reprezentacji Bilić. On pierwszy dał szanse Lukowi w 2006 roku i wygląda na to, że Luka zostanie, by pomógł swojemu ulubionemu treneru budować nową ekipę, specjalnie, jak trener Milana Ruben Amorim powiedział, że nie wyobraża AC bez Luki w przyszłym sezonie. Liga narodów jest dla Chorwatów idealna na takie testowanie, Czechy, Hiszpania, Anglia ...
P.S. ciekawe, kto będzie trenerem Czech po tym fiasku na Mundialu
-
-
Mundial 2026
Zatem zaczyna się główne danie dnia. ¡Vamos España!
Orbea vs Ridley :)
Wczoraj ręka Francuza nabita przez Marokańczyka i został odgwizdany rzut wolny, dziś po strzale Baeny Belg dostaje w rekę i dupa
Mam nadzieję że Unai Simon nie pobije rekordu (liczba minut bez straconej bramki w MŚ) Waltera Zengi z 1990 roku,
Już nie pobije
[quote]#post1733300 Mam nadzieję że Unai Simon nie pobije rekordu (liczba minut bez straconej bramki w MŚ) Waltera Zengi z 1990 roku,[/quote]
Precyzyjnie, podczas jednych mistrzostw świata, bo wg definicji "liczba minut bez straconej bramki w MŚ" właśnie ustanowił nowy, wynoszący 650 minut.
Nowa jakość z 'grą' spalonym. De Ketelaere hasał sobie po spalonym, linia obrony cofnęła się i go 'wchłonęła', skoczył, strzelił. Ciekawe, czy to będzie kontrowersja, ja już tych przepisów nie ogarniam.
Jaka kontrowersja? W momencie podania nie było spalonego, bramka prawidłowa
[quote]#post1733307 Nowa jakość z 'grą' spalonym. De Ketelaere hasał sobie po spalonym, linia obrony cofnęła się i go 'wchłonęła', skoczył, strzelił. Ciekawe, czy to będzie kontrowersja, ja już tych przepisów nie ogarniam.[/quote]
No nie ogarniasz 😋
Spalony jest w momencie podania a w tym go nie było.
Nie ogarniam, bo wiele razy słyszałem coś takiego: "powrót ze spalonego". No ale ja się o durne docinki nie obrażam.
Pozycja spalona a spalony to dwie różne rzeczy.
- Edytowany
A dziwnie to wyglądało bo Hiszpania gra bardzo słabo w obronie i w tej akcji odwalili maniane rodem z PKO Ekstraklasy 😆
[b]Edycja z 10.07.2026 o godz. 22:24 (scalono posty)[/b]
A teraz ręka w chuj
W pyte że tam nie ma karnego po tej ręce, sory Winnetou, pech ale korzyść była, przechwycił wręcz piłkę
Ręka była w obrysie ciała, nie miał gdzie jej schować... chyba tak to tłumaczą. Nikt nie mówi, że nie było.
Szkoda, że w ten sposób kończy w meczu grę Courtois, jeden z moich ulubionych obecnie grajacych bramkarzy, niesamowicie skromny, nadzwyczaj pewny i utrzymujący stałą, niezwykle wysoką formę.
- Edytowany
I de Bruyne z problemem...
A Courtois, strata niepowetowana, bo on by nie wypluł tego strzału. Merino wymiata.
- Edytowany
Miiiikeeel Meeriiinooo!
Szkoda mi tego rezerwowego. Będzie miał chłop straszny wieczór....
Tak myślałem kiedy schodził Curtois, że to się tak skończy 🤨
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)