Kanada wybiegają, ale jskości tam nie ma, mając tyle sytuacji trzeba strzelić chociaż jedną bramkę
-
-
Mundial 2026
Maroko może być groźne dla najlepszych.... Już dużo osiągnęli i dalej będą grać bez zbędnej presji....
Ja myślę że presja jest, są typowani jako jeden z faworytów i myślę że jak nie będą w czwórce to będzie duży zawód
Zobaczymy jak dzisiaj wieczorem będzie, ale jak wygra faworyt, to Marokańczycy dostaną do rywalizacji Francję. Więc baardzo trudna przeprawa ich czeka, dzisiaj popełniali sporo błędów, masa niedokładnych podań, a do otwarcia wyniku potrzebowali kombinacji ze stałego fragmentu gry, potem Kanadyjczycy musieli się otworzyć i bramki się posypały.
Francja prezentuję zupełnie inny styl, już nie mówiąc o jakości, ten styl Francji może być paradoksalnie korzystniejszy dla Maroka, no ale pozostaje ta jakość. Francja ma ogromne możliwości stwarzania zagrożenia praktycznie z każdej pozycji boiska, zarówno z gry pozycyjnej jak i z kontrataku, no Marokańczycy muszą wejść absolutnie na wyżyny swoich możliwości w takiej konfrontacji.
Powinno być co oglądać, bo coś mi się wydaje, że Maroko chciało przynajmniej po części rozegrać ten mecz z Kanadą właśnie na celowym zwlekaniu, trochę mi się to wymknęło z kontroli, tracili nerwy było sporo kartek, jednak na Francuzów wyjdą inaczej nastawieni, więc widowisko powinno być dobre.
No ale najpierw Francja vs Paragwaj.
Największym wrogiem Argentyny jest ona sama. Argentyńczycy słabo grają z rywalami, których powinni wciągać nosem, bardzo słabo zachowują się w meczach gdzie prowadzą 2:0 vide finał mś 1986, finał mś, 2022.
To siedzi głęboko w ich mentalu. Chcieli spacerku z WZP to mieli dogrywkę, gdyby zagrali mecz na 3/4 swoich możliwości mecz zakończyłby się dwu, trzy bramkową przewagą po 90 minutach, a tak był mały dreszczowiec.
Z Egiptem to nie będzie spacerek, no, ale Egipt wie, że wszystko jest ustawione pod Argentynę, więc pewno w dogrywce wpakuje sobie ze dwa samobóje.
Murzyni kolumbijscy pokonają murzynów helweckich.
Meksyk- Anglia, chciałbym, ale się boję,
Brazylia zdemoluje pseudowikingóww.
Hiszpania wciągnie nosem Portugalię.
Amerykanie zabiegają Belgów
Oczywiście Francja.
Bardzo interesujące mistrzostwa, wielkie emocje, mnóstwo wspaniałych strzałów z pola, kapitalna gra bramkarzy.
Argentyna stała się w ostatnich latach bardzo wyrachowaną drużyną, mają taki styl jak Atlético przekładając to na piłkę klubową. Nie wygrywają wysoko, nie tłamszą specjalnie rywala, potrafią męczyć ale nie ryzykują przesadnie. Choć umiejętności jest sporo, to nacisk jest głównie na wyniki, taka ekipa turniejowa, twarda, nieustępliwa, gdzie za efekt piękna odpowiada Messi, a reszta pracuje na boisku. To może momentami być zabójcze dla nich samych, ale równie dobrze może przynieść kolejny sukces.
Egipt nie będzie weryfikacją, ćwierćfinał już tak.
Wygląda na to, że Maroko świadomie zagrało jak zagrało w pierwszej połowie, a dopiero potem włączyło turbo.
I różnica na boisku była widoczna.
Niby takie proste, strzały, a jak dużo może dać i jak zmienia postrzeganie meczu. Kolumbijczycy bombardowali bramkę Ghany. Może czas na koniec zauroczenia tikitaką i powrót do normalnej piłki ;)
Mnie osobiście qrwica strzela jak oglądam setki podań a drużyna strzału nie oddaje przez pół godziny itd
Niezły festyn antyfutbolu 😊 cel uświęca środki hehe
Galarza w biegu zwyczajnie przyjebał ręką Mbappe, tamten wydaje się aktorzyl żeby zwrócić uwagę varu, ale bez jaj , co to było.
Brudna gra Paragwaju, nie może się to podobać, ale cel uświęca środki. Bardzo długą drogę przeszła ta drużyna patrząc na to jak się prezentowali w pierwszym meczu z USA.
Nie ma tam zbyt wielu indywidualności, drużyna jest monolitem, świetnie trzymającym mała przestrzeń między formacjami.
Ktoś pisał wyżej, że Argentyna gra " Atletico".
Jak dla mnie Paragwaj to wczesne Atletico Simeone.
Z tymze tutaj do sukcesu brakuje jednak jakości u 3-4 piłkarzy.
- Edytowany
Paragwaj to dawne Włochy z Catenaccio. Czasy kiedy całym sercem nienawidziłem ich grę. Ożyły we mnie te wspomnienia, potem mi przeszło (bo zmienili nastawienie i styl) i Włochów zwyczajnie lubię. A kysz, ja pierdolę, co za koszmar, współczuję Żabkom, he he :)
- Edytowany
@Diabel#8393
Z tym że Włosi przynajmniej mieli jakościowych piłkarzy z przodu...a Paragwaj ma dramat.
Coś czuję, że jeszce coś południowcy odjebia, bo zawory mocno nagrzane i kwestia czasu jest czerwona kartka.
Ps. Włosi przestali grać Cattenacio i jaki mają efekt ( retoryczne)?
Francja wymęczyła to zwycięstwo
Jakim cudem, człowiek nadający się może do pasania baranów został desygnowany do prowadzenia tak ważnego meczu ?
Przestali i byli mistrzami świata i Europy 😉
Bo to już nie było Catenaccio w starym stylu.
Niech Paragwaj spierdala od razu na lotnisko.
Sędzia i var to jakaś szopka.
Ile brudu w tym meczu było to masakra. Klaun Galarza powinien dawno już siedzieć w szatni.
Dawno takiego gówna nie oglądałem. Myślałem że te czasy są za nami.
Paragwajczycy nie dostali w meczu żadnej żółtej kartki, trochę ciężko w to uwierzyć.
Nie da się uwierzyć. 😀
[quote]#post1732368 Niezły festyn antyfutbolu 😊 cel uświęca środki hehe
Galarza w biegu zwyczajnie przyjebał ręką Mbappe, tamten wydaje się aktorzyl żeby zwrócić uwagę varu, ale bez jaj , co to było.[/quote]
Nie wiesz, że piłkarze to taki specjalny podgatunek człowieka, który wszystkie receptory bólowe mają zlokalizowane na twarzy.
Piłkarz obojętnie gdzie go kopną, zawsze chwyta się za gębę.
Szczytem wszystkiego było celowe przywalenie łokciem w twarz Kounde, oczywiście przez Galarze, bez jakiejkolwiek reakcji sędziów. Gdzie był VAR? Getafe czeka😀.
- Edytowany
@ARTU#395 Coś w tym Getafe jest na rzeczy, kumpel z repry, Alderete, świetnie się w tym zespole odnajdywał, może ironia kolegi przerodzi się w rzeczywistość?
Teraz po tym widowisku żałuję, że z Francją nie zagrali Niemcy. Sam nie wierzę, że to piszę ale tak jest.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)