Chyba o Harry'ego.
-
-
Mundial 2026
Ktoś tam wcześniej chciał wiedzieć,kto z kim i dlaczego ?
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-06/1780861154-506.png[/img]
[quote]#post1729158 Chyba o Harry'ego.[/quote]
Ja wiem, że nasz pocieszny potter umie za pomocą niezliczonych farmazonów owinąć wokół palca milicyjną społeczność, ale o to, żeby tak podejść gangsterów z FIFA, że pozwolą mu zagrać na mundialu w barwach jakiejś reprezentacji (obstawiam Curacao) to go nie podejrzewałem xD
Chyba o innego Harry' ego chodzi.
Patrząc na terminarz i godziny meczów,to nie ma szans ich obejrzeć jedynie ten mecz o 21.00.
Więc trzeba mecze nocne nagrywać i ogladać po pracy,oczywiście nie znając wyniku.
będą jeszcze jaja z burzami. ja to przerabiałem dwa razy podczas gdy Chelsea została mistrzem świata. jak jebnie piorun obok stadionu to sędzia przerywa mecz i każe się wszystkim schować. przerwa pół godziny, chyba że jebnie znowu piorun to liczymy od nowa. wydaje mi się, że jeden mecz Chelsea został przerwany na jakieś dwie godziny?
nie że waliło piorunami, gdzieś tam daleko od stadionu był piorun, na stadionie lux i słoneczko
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-06/1780899422-264.jpg[/img]
"Pięć minut przed końcem regulaminowego czasu gry mecz został jednak przerwany z powodu ryzyka burzy. Zawodnicy musieli udać się do szatni. Tamtejsze przepisy bezpieczeństwa stanowią, że jeśli w promieniu 13 kilometrów od stadionu zostanie wykryte uderzenia pioruna, zawody muszą być zawieszone. Ostatecznie przerwa trwała dwie godziny."
https://www.polsatsport.pl/wiadomosc/2025-06-29/mecz-przerwano-na-dwie-godziny-dogrywka-wylonila-cwiercfinaliste-kms/
Biorę w ciemno wyniki od bukmacherów.
Chodzi mi oczywiście o tego angola z Bayernu.
Ryzyko burzy,🙄 sejftyzm opanowuje coraz to nowe sfery życia, może doczekamy przerw w meczach z powodu przelatujących gołębi, które mogą komuś nasrać na głowę...
- Edytowany
mały OT w kwestii sejftyzmu, zawsze mam bekę z tego.
W korpo są tzw "away day" , wyjazd integracyjny, tzn się gdzieś jedzie na dzień, albo dwa, w ramach integracji i spożywania dużej ilości alko 0% oczywiście.
Moje aktualne korpo ma bzika na tym punkcie z racji branży przemysłowej, ale że my to klepacze komputerowe i że praca biurowa dośc nudna to się nadgorliwi prześcigają jak zadbać o sejfty ferst.
Więc np jak jest jakiś "away day' to nichuja nic niebezpiecznego nie pozwolą ci robić, a w biurze nie zaświadczysz ostrego noża w kuchni tylko jakieś tępe rekwizyty teatralne. Przed takim "away day" musisz zrobić ewaluację ryzyka :) ostatnio nam nie pozwolili pływać kajakami po bajorku o głębokości 30cm :) , pozwolili za to grać w siatkę i jedna dziewczyna doznała kontuzji nadgarstka he he
Podczas mojego pobytu w NL mieliśmy regularne 'away day". Ale nasze korpo miało wyjebane.
Więc byliśmy na strzelnicy gdzie można se było strzelić z Magnum 44 czy shotguna.
Mieliśmy gokarty, gdzie ludzie w momencie gdy przyszła ich kolejka byli już tak skuci, że nam wyścig gośc przerwał :D
Pływaliśmy parokrotnie na takich wypasionych łodziach motorowych po jeziorach i kanałach NL , z pełnym wyposażeniem barka i kąpielami na środku akwenu :D
Pełen luz. ;)
Mega duży plakat terminarz meczów MŚ z Przeglądu Sportowego.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-06/1780934175-714.jpg[/img]
- Edytowany
Moja Miła nie pozwala mi na powieszenie Limahla, Sabriny czy Maradony, to na pewno pozwoli mi gdzieś przykleić takie szkaradztwo.
Reprezentacje europejskie na Mistrzostwach Świata 2026 i liczba piłkarzy pochodzenia afrykańskiego:
🇹🇷 Turcja: 0
🇧🇦 Bośnia i Hercegowina: 0
🇭🇷 Chorwacja: 0
🇨🇿 Czechy: 0
🏴 Szkocja: 1
🇪🇸 Hiszpania: 2
🇳🇴 Norwegia: 2
🇦🇹 Austria: 4
🇵🇹 Portugalia: 4
🇸🇪 Szwecja: 6
🇩🇪 Niemcy: 9
🇧🇪 Belgia: 9
🇨🇭 Szwajcaria: 11
🇳🇱 Holandia: 14
🏴 Anglia: 15
🇫🇷 Francja: 21
Jakaś totalna bzdura jeśli chodzi o Holandie.
Nie ma bata.
Ale może robił to jakiś adept AfroZiemiańskiej teorii ewolucji i wrzucił wszystkich niebiałych do jednego wora.
Ja tam widzę 4.
Również w temacie.
Rozkminiam sobie terminarz i czy nie wziąć sobie jakiegoś extra wolnego dni, te 2,5 tygodnie grupowych (potem mam normalny urlop) coby oglądać trochę spotkań w nocy - jak , nie wiem jeszcze jak widzę terminarz z meczem o 0h00, potem 3h00 a potem np 6h00 :D
Też zastanawiam sie jak potem będę funckjonował, 2 nocki z ostatniego długiego weekendu (NHL, NBA) skończyłem odsypiać dopiero dziś ;)
Santuś,
jak tam ogarnąłeś sprawę?
Pamiętam MŚ 1998 (jedne z ostatnich które śledziłem w miarę uważnie) i pamiętam że repra Francji, która zdobyła wtedy mistrzostwo była w większości złożona z zawodników albo urodzonych w koloniach, albo w dawnych koloniach, albo urodzonych we Francji, ale "pochodzenia nie z kontynentalnej części Francji" i że z takich "Francuz, urodzony we Francji i w pełni francuskiego pochodzenia" to tam się nawet pełnej 11tki by nie złożyło. Pamiętam, że jakiś artykuł czytałem po turnieju że to właśnie taki patchwork z całego świata, tam byli goście urodzeni, albo z korzeniami z Gujany Francuskiej, Algierii, Senegalu, Gwadelupy, Ghany, chyba z Nowej Kaledonii też, ale był i Bask i Ormianin i Argentyńczyk nawet jakiś z pochodzenia był.
no ja właśnie miałem taki plan by na grupowe być dostępnym ale niestety urlop mam dopier od końca czerwca :P trzeba se będzie jakoś radzić. rano w robocie odpalać powtórki od razu zamiast fejsa, flashscore i innych. mecze o północy będę łykał. te o pierwszej pewnie też. a te o 3 z odtworzenia jakoś trzeba znaleźć patent rano w robocie żeby odpalić bez poznania wyniku i byłby ok turniej :)
- Edytowany
Ja nie rozumiem czym się podniecać :) poważnie.
Nie pamiętam kiedy zobaczyłem pierwszego murzyna na żywo, ale na pewno było to grubo ponad 40 lat temu i na pewno zareagowałem z ciekawością, zwyczajnego dziecka. No ale to tyle, z tego niesamowitego tematu.
[b]Edycja z 09.06.2026 o godz. 12:16 (scalono posty)[/b]
Ja dziś miałem w planie z taśmy odpalić 3 mecz finału NBA coby mi w tle pracy grali, zalogowałem się do apki a ta p.. mi pokazała wynik i czar prysł.
w NHLtv byla opcja "ukryj wyniki", a w tej NBA się nie dogrzebałem.
- Edytowany
Fake ..
Reprezentacja Haiti na meczach mundialu będzie nosić koszulkę z polską flagą
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-06/1781028399-192.png[/img]
W ciemno zgaduję, że "wdzięczność za pomoc naszym legionistom w wojnie o niepodległość", czy tak?
No to już wiem za kim trzymać.
[quote]#post1729401 No to już wiem za kim trzymać.[/quote]
Szanuję. Ale za długo to Ty im raczej nie pokierujesz. Wiadomix, że jak ktoś bierze naszą flagę na mundial to zagra mecz otwarcia, mecz o wszystko i mecz o honor.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)