SaNtuś trollujesz i to na granicy działania na szkodę klubu. Gdybym Cię nie znał od ~ 25 lat to myślałbym, że jesteś psem, ale wiem, że jesteś tylko rozkapryszonym egoistą, więc próbuję Ci pewne rzeczy, bez powodzenia jak widać, wytłumaczyć.
Im więcej kibiców na meczu tym większy wpływ z dnia meczowego i przełożenie na odbiór przez potencjalnych sponsorów. To jest dla dobra klubu. Czy Ci się to podoba czy nie. Postawa taka jak twoja - zniechęcanie ludzi do przychodzenia na mecze w imię tego, żeby Tobie było wygodniej to, jak wcześniej napisałem, działanie na szkodę klubu.
Ja się z tobą zgodzę tylko w jednym - robienie z frekwencji bożka to domena psów, którzy w ten sposób chcą jakoś podkreślić swoją przewagę nad nami. Ale to nie zmienia niczego w zakresie pozytywnego wpływy frekwencji na dobro klubu, a w konsekwencji, pośrednio. na wyniki drużyny. I nie na zasadzie, że jak więcej ludzi będzie zdzierało gardła, to nasi będą strzelać więcej bramek. Może tak, może nie, kwestia indywidualna. Ale jak będzie więcej pozytywnego szumu wokół klubu, to klub będzie więcej zarabiał, a więc potencjalnie będzie mógł więcej wydawać. Tyle.
pozdrawiam.
-
-
Cracovia vs Piast Gliwice, piątek 27 lutego 2026, 18:00
Przed oczami mam mecz w Pucharze Polski z Zagłębiem Lubin (chyba przegrany po bramce Buksy) gdzie frekwencja i młyn były żenujące.
Wtedy było mi wstyd, jak jest pełen stadion czuję się dumny z tego środowiska.
Nie wstydzę się wtedy za to, że ktoś może nas do Niecieczy porównać.
Może to egoistyczne ale kurwa nie rozumiem innego myślenia :) i w sumie w dupie to mam, że będzie tłok i kiełbasy nie kupię bo to wytrzymam ale lubię czuć taka dumę.
[quote]#post1713139 sędzia: Marcin Szczerbowicz (Olsztyn)
Var: Szymon Marciniak, Jakub Winkler[/quote]
W obecnym sezonie nie sedziował żadnego naszego meczu .
@SaNtO#842 wykup sobie Skyboxa na wyłączność i będziesz pan zadowolony...
trzeba było zbudować większy stadion a nie taki kurnik to byśmy nie musieli rozmawiać o problemach z jego przepełnieniem. na normalnych stadionach nie czuć takiego dyskomfortu jak u nas, nawet jeśli są dużo większe.
wpływy z dnia meczowego są przeceniane i ich wpływ na budżet również. zwłaszcza jeśłi większa frekwencja wiąże się z większymi wydatkami. ktoś nawet kiedyś o tym mówił otwarcie, nie wiem czy nie Filipiak. być może właśnie gonienie za naszą frekwencją jest przejawem kompleksu wobec gts :) być może trafił leszeczek w samo sedno..
skyboxa chętnie, można rzecz że marzę o tym. ale niestety mnie nie stać
@SaNtO#842
Komplet publiczności to problem 😂 debre jaja.
@SaNtO#842 mam nadzieję, że trollujesz, a nie, że poważnie tak myślisz. Nie chce mi się już w tej głupawej rozkmince uczestniczyć. Co do rozbudowy stadionu to sobie jeszcze zażycz linię tramwajową z Twojego przedpokoju pod Twój sektor. A nie, przepraszam. Ty nie chodzisz na mecze.
Santo jest największym trollem na tym forum więc szkoda się przejmować chwastem chłopaki.
Kupować bilety. Bo kiedy jak nie jutro mamy wygrać. 🙄
Nie przesadzasz z tym chwastem? 🤔
@leszeczek#4153
Santo chodził na mecze jak był okres pendemiczny i luzowali obostrzenia.😂
Chyba 1/3 krzesełek była na sprzedaż.
Wystarczy się dogadać ze stróżem z pobliskiej budowy, stoi tam dźwig z którego Santo miałby idealny widok na stadion i murawę, butelka na górę jakby się sikać zachciało, procenty można wnieść swoje na pełnym spokoju, tylko może być problem żeby później zejść o własnych siłach.
Tylko zwycięstwo !!!
Myślę, że akurat na tym forum to Santo nikogo nie namówi do nie chodzenia na Pasy, zresztą chyba nie o to mi chodzi. Z tych 200/300 forumowiczów pewno co najmniej 95% uczęszcza na K1. Więc wymiana zdań akademicka😉
Wśród opcji jest też kwesta pod stadionem na wykup miejsc buforowych, tak aby widza z wybujałą potrzebą komfortu otoczyć podwójnymi pustymi krzesełkami z każdej strony.
- Edytowany
[quote]#post1713156
wpływy z dnia meczowego są przeceniane i ich wpływ na budżet również. zwłaszcza jeśłi większa frekwencja wiąże się z większymi wydatkami. ktoś nawet kiedyś o tym mówił otwarcie, nie wiem czy nie Filipiak.
[/quote]
Nie wiem czy Filipiak ale dla Cracovii niewiele się zmienia. Chyba, że mówimy o zużytej wodzie, papierze toaletowym itp.
Oszczędzać można gdy zamykasz jakieś trybuny i zgłaszasz mniejszą liczbę na dany mecz i tym samym możesz mieć mniej ochrony.
Wniosek jest taki, że w Cracovii interesie jest raczej wyższa frekwencja niż mniejsza. Problemem jest pojemność bo bilety przy obecnej sytuacji sportowej nie mogą kosztować dużo więcej a czasem może przyszłoby więcej ludzi. Może w przyszłości ceny wzrosną ale zakładam, że jeszcze trochę do tego brakuje.
Zawsze jest możliwość zakupu 3 biletów obok siebie . Wtedy kolega zasiadał by niczym król na swoim stolcu .
Zostało ostatnie 5000 biletów. Spieszcie się :)
- Edytowany
Słuchajcie Pany, SaNtO zrobił nam wykład a tak naprawdę w tym wszystkim są trzy, powtarzające się frazy :
1. Ciasno na trybunach
2. Kolejki do kibla
3 . Kolejka do kiełbaski.
Moja propozycja, takie sprawdzam, dla naszego bohatera.
Ad. 1 Kto siedzi obok SaNtO na meczach ponad 9 998 Pasiaków, krok w bok o jedno miejsce.
Ad. 2 Kto stoi w kolejce do kibla i widzi idącego z zaciśniętymi kolanami SaNtO, puszcza Go przodem
Ad. 3 Ten kto stoi pierwszy w kolejce za kiełbaską i widzi SaNtO że ślinotokiem, oddaje Mu miejsce.
Sprawdźmy w końcu Jego prawdziwe intencje. Wszak nienawiść do Gts-u , to nie wszystko...
@misiekm#364
Obiecałem sobie nie karmić już trolla, ale zauważę, że Twoja propozycja ma słabe strony.
Po pierwsze Santo nie chodzi na mecze (to jak z salwą armatnią dla Napoleona, ale...)
Po drugie nikt nie wie jak Santo wygląda
Nie wiem, czy on się w ogóle oddala od komputera, a może jest tworem @Creative#33202 z wykorzystaniem nieaktywnego nick'a i AI
A może SaNtO to Lajkonik? 🤔
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!