Dużo zdrowia, młody, wracaj szybko !
-
-
Wiktor Bogacz piłkarzem Cracovii
- Edytowany
Jako dzieciak 6 klasa podstawówki o tej samej porze złamałem obojczyk z przemieszczeniem. Jako że trenowałem piłkę ręczną i w maju był puchar lajkonika /chyba tak to się nazywało, trener Waldemar Gramek:)/ to nie chciałem opuścić takiego turnieju. Pamiętam że bolało i siły nie było w prawej ręce ale grałem.
Tu zapewne nie będą ryzykować i ten sezon/rundę/ odpuszczą.
Czyli zagral na swoim wypozyczeniu juz wszystko... nie za duzo.. nie za malo...
Aa miala byc kadra.. wywiady .. gwiazda ... a bedzie leczenie..
Nie zagrał wszystko bo ma kontrakt do końca roku kalendarzowego to po pierwsze, po drugie to może jeszcze w tym sezonie coś zagra i pomoże pod koniec strzelając jakąś ważną bramkę. Szkoda chłopaka bo widać,że ma to coś, jest młody i może jeszcze się dużo rozwinąć. Kwestia jedynie kontuzji, nie wiem o co chodzi ale młodzi Polacy to są tak kontuzjogenni,że szok. Ile już nasza piłka straciła przez kontuzję w wieku 20 lat bo zrywali więzadła. Czy to kwestia za małej pracy na siłowni? Mam wrażenie,że tak...
- Edytowany
Aaa rzeczywiście.. do konca grudnia wypożyczenie.. to na jesień cos pokopie
To czarny ma do lata wypozyczenie
Zdrowia Wiktor, kuruj sie szybko, bo liczymy na Ciebie!
Nie znam się, więc zapytam. Zakładam, że treningi indywidualne lub jakiś lżeszy reżim w grupie jest dalej w stanie udźwignąć?
[quote]#post1712290 Nie znam się, więc zapytam. Zakładam, że treningi indywidualne lub jakiś lżeszy reżim w grupie jest dalej w stanie udźwignąć?[/quote]
Jeśli to faktycznie obojczyk to głównie rehabilitacja będzie wg mnie.
[quote]#post1712272 Nie zagrał wszystko bo ma kontrakt do końca roku kalendarzowego to po pierwsze, po drugie to może jeszcze w tym sezonie coś zagra i pomoże pod koniec strzelając jakąś ważną bramkę. Szkoda chłopaka bo widać,że ma to coś, jest młody i może jeszcze się dużo rozwinąć. Kwestia jedynie kontuzji, nie wiem o co chodzi ale młodzi Polacy to są tak kontuzjogenni,że szok. Ile już nasza piłka straciła przez kontuzję w wieku 20 lat bo zrywali więzadła. Czy to kwestia za małej pracy na siłowni? Mam wrażenie,że tak...[/quote]
Albo treningowych przeciążeń, młody, jeszcze się rozwijający organizm nie może być traktowany jak organizm gościa co ma ze 25 lat .
Wg AI:
Leczenie złamania obojczyka w 80-90% przypadków jest zachowawcze i polega na unieruchomieniu obręczy barkowej za pomocą temblaka lub ortezy ósemkowej przez 3-6 tygodni. W przypadku znacznego przemieszczenia odłamów lub uszkodzenia tkanek stosuje się leczenie operacyjne (zespolenie płytką/śrubami). Proces zrostu trwa zwykle 4-6 tygodni, po czym następuje rehabilitacja.
Tutaj konkrety, ale bez terminów.
https://www.rehasport.pl/bark/zlamanie-obojczyka-pierwsza-pomoc-i-leczenie,5311,n,4325
Myślę, że za 2 miesiące zagra.
Osobiscie mialem wybity bark i do pelnej sprawności dochodzilem 4 miesiace. Pytanie brzmi, czy bedzie konieczny zabieg chirurgiczny. Jesli tak, to minimum musi miec przerwy 2 miesiace. W tym sezonie raczej juz nie zagra. Zwlaszcza, ze wczesniej konczymy. sezon, bo sa mistrzowstwa swiata w USA. Strasznie mi go zal i szkoda, bo widac, ze ma chlopak duzy potencjal. I miejmy nadzieje, ze zostanie u nas jeszcze na przyszly sezon.
Trzeba się modlić żeby został z nami na przyszły sezon bo ten dla niego się już skończył niestety.
- Edytowany
Dwa miesiące aż wejdzie w trening. Ten sezon ma z głowy niestety jeśli te diagnozy będą potwierdzone.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)