Zawodnik ukształtowany raczej do gry ofensywnej .
-
-
Mateusz Tabisz - powodzenia waleczny chłopaku
[quote]#post1717075 Widać że jest spięty, nie macha rękami żeby grali na niego, a naprawdę często był wolny mimo to Klich grał na Sansa. Po stronie Sansa i Hasica się gotowało od obrońców a tabisz był nie pilnowany. Trochę muszą go częściej uruchamiać. Dawać mu trochę kredyt, jak innym. Pamiętajmy że Rakoczy rózga i bzdyl mieli szansę grać dużo i też popełniali sporo strat, Michał to nawet już nie za juniora, był wtedy przepis o mlodziezowcu. Teraz tabisz musi walczyć o miejsce w składzie a nie dostaje go bo są takie przepisy.[/quote]
A ja uważam odwrotnie, nie podają mu w rejonie srodkowym przy wyprowadzaniu, bo zwyczajnie boją sie ze straci, nie umie osłonić piłki i jest niedokladny w podaniach. I PRZEDE WSZYSTKIM NIE UMIE SZARPNĄĆ WZDŁUŻ LINII. Sans ma duzo strat ale ma niekonwencjonalny drybling i podanie mu daje nadzieję na zrobienie przewagi. Nie wiem o jakiej szybkości mowa ale ja jej u niego nie widzę. Chyba, że chodzi o szybkość przekładania nog nad piłką 😉. Sutalo woli sam zejść do srodka niż z nim rozgrywać. Obserwuję go odkąd grał w U15, 2 liga, przy poprawieniu kilku nawykow 1 to jego sufit moim zdaniem. Obecnie niczym nie wyroznia się w 3 lidze, z Wierzbickiego albo Polaka byloby obecnie wiele wiecej pożytku, a potencjał szczególnie tego drugiego jest na zupełnie innym poziomie.
Tabisz gra, bo ktoś musi, szkółka potrzebuje dowodów na produkcję pilkarzy ale tutaj kierujacy z różnych powodów wpychają nam wg mnie nierokującego, jednożnego kopacza.
Lewandowski w jego wieku odkrywał zdolności greenkiperow na klepiskach II ligi. Czy coś z niego będzie - nie wiem. Proponuję zejść z niego póki co. To dziecko w zasadzie a nie ligowiec pełną gębą, jak niektórzy go postrzegają. Dostał szansę niech powalczy.
- Edytowany
Przypomniałeś mi o Polaku. On mi się kiedyś podobał, jak wszedł. Co się z nim teraz dzieje?
Widzę, że gra w rezerwach. Ciekawe dlaczego do jedynki wzięli Tabisza, a nie jego?
Mordak zamordował wszystkich w rezerwach, min też i Polaka. Teraz wraca po kontuzji.
Dzięki za info.
Może Klich mu nie podaje bo pamięta jego ojca?
- Edytowany
Elsner wspominał niedawno że Polak został zaproszony na treningi do jedynki ale nie dowiadywałem się czy to było wyrywkowe na tydzień czy dłużej .
[quote]#post1717157 Przypomniałeś mi o Polaku. On mi się kiedyś podobał, jak wszedł. Co się z nim teraz dzieje?
Widzę, że gra w rezerwach. Ciekawe dlaczego do jedynki wzięli Tabisza, a nie jego?[/quote]
Wy myślicie że jak Stefan z Elą wyrzucili z klubu Tabisza to on nie ma juz nic do powiedzenia., wszyscy w klubie odwracają sie w drugą stronę jak przychodzi na mecze, czy teraz na sparingi synka. 🫤 Gdzie parkuje auto? Kto zatrudniał tych trenerow, ktorzy sa do dzisiaj w klubie, kierownika, ktory obecnie siedzi już dwa stołki wyżej? Wpadnijcie w sobotę na sparing z Piastem o 13, może to co nieco rozjaśni w wyobrażeniach o świecie idealnym.
Polak nie ma ojca, ktorego znają wszyscy w klubie i wielu sporo mu zawdzięcza (niestety) a sam nie jest takim motorycznym kotem jak byl Bulti, w którym kazdy janusz na trybunie widział grojka z potencjałem na inny level niz nasza eklapa po 15 min ogladania.
Naprawdę myślicie, że on gra dlatego, że jest synem ojca? Może po prostu nie mamy nikogo na tej pozycji więc trener sięga po młodego zawodnika. Wójcik na tej zasadzie się sprawdził więc może Platek myśli że Elsner potrafi tak z innymi zawodnikami. Nawet pasuje mi wersja, że przez to Elsner chciał spakować manatki, ale ktoś go przekonał, że bardziej opłaci mu się pozostanie. T. pojawia się od niedawna. Niczego nie pokazał ale przejawia jakiś tam pozorny potencjał (krótko trzyma piłkę przy nodze i potrafi kiwnąć) więc sam jego profil sprawia, że dostaje szanse i jeszcze będzie dostawał. Szkoda bo nawet Bzdyl byłby lepszy, a Rózga mógłby teraz być gwiazdą ligi i zaraz drogo odejść, ale to nie wina słabszego zawodnika który gra, tylko tych, którzy pozwolili tamtym tak łatwo odejść.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)