I kto ich pójdzie rozliczyć Ty i twoi koledzy czyli będzie was 1 i pół🤣
-
-
Sytuacja w tabeli. Walka o MP,Puchary,Utrzymanie
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-04/1776612646-830.png[/img]
dobry kurs dawali jakis czas temu
- Edytowany
[quote]#post1720735 I kto ich pójdzie rozliczyć Ty i twoi koledzy czyli będzie was 1 i pół🤣[/quote]
Wiesz co? możesz się śmiać, masz prawo. Ja osobiście nie mogę zbyt dużo zrobić w tej sprawie, ale myślę, że nie jestem sam, wielu z nas kocha ten klub, jeśli Ty nie, to trudno, twoja sprawa, ja nie będę tego oceniał.
Na pewno jako społeczność mająca głęboko w sercu ten piękny klub możemy coś zrobić, na pewno jest ktoś kto może wpaść na jakiś kreatywny pomysł który może wpłynąć na zarządzających klubem. Nie wiem co to może być, gdybym wiedział to już bym działał, ale jak się taki pomysł ukaże, to pójdziemy w to wszyscy.
Mnie wcale nie jest do śmiechu, wręcz przeciwnie, mam w sobie mieszankę różnych uczuć które nie są miłe. Więc jeśli nie masz nic innego do napisania, to proszę daruj sobie uszczypliwości.
a może wygramy wszystkie mecze do końca sezonu ?
- Edytowany
teraz jest kurs 40 na spadek? teraz doczytałem ze "jakiś czas temu"
[quote]#post1720722 Już koniec? już zwieszamy głowy? już się poddajemy? przestajemy walczyć? nie!
Sytuacja jest chujowa, ale to jeszcze nie koniec. Przed meczem z Rakowem było wiadomo jaki to będzie trudny mecz, wiara była, ale i z tyłu głowy myśl, że porażka jest bardzo prawdopodobna, więc co się zmieniło? drużyny w stawce o utrzymanie tracą punkty, walka trwa dalej...
25 w sobotę WSZYSCY bez wymówki na K1, pokażmy co znaczy Cracovia! słabe wyniki to nie jest coś co może Nas złamać czy przestraszyć, meczami u siebie robimy utrzymanie, a po wszystkim rozliczamy tych baranów z amerykańskim szarlatanem na czele.[/quote]
To czy my zwieszamy głowy czy nie to nie ma najmniejszego znaczenia.
Znaczenie ma dlaczego piłkarze mimo stwarzanych sytuacji nie zdobywają goli, a w obronie grają jak ostatnie pizdy.
Mi do głowy przychodzi tylko jedna odpowiedź...
Czy jest w tym klubie ktoś, kto potrafi zareagować?
Utrzymamy się spadnie Termalica, Widzew i Arka
- Edytowany
[quote]#post1720759
Znaczenie ma dlaczego piłkarze mimo stwarzanych sytuacji nie zdobywają goli, a w obronie grają jak ostatnie pizdy.
Mi do głowy przychodzi tylko jedna odpowiedź...
Czy jest w tym klubie ktoś, kto potrafi zareagować?[/quote]
Nie wiem czy dobrze odczytałem i pijesz do trenera? Jeśli tak to odpowiadam.
- Merytoryczna dyskusja, bez napinki -
Żaden trener nie nauczy piłkarzy bycia skutecznymi, trener daje rozwiązania jak dojść do sytuacji, potem jest już tylko piłkarz i jego umiejętności/konkretne cechy.
Gdyby w polu karnym stał napastnik, czyli zawodnik trenujący od dzieciaka w konkretny sposób, konkretne cechy to szansa na gole byłaby większa, ale jak tam stoi Sans czy inny Praszelik to jest to dość trudne. Więc trener ma trochę związane ręce.
Obrona grała do pewnego momentu dobrze za tego trenera, ale chyba wajcha przeszła w drugą stronę. A przecież jest jeszcze ciężar odpowiedzialności, złych emocji po wielu meczach bez zwycięstwa i uważam, że zwyczajnie to rezonuje na metalu niektórych z nich, co z kolei przekłada się na indywidualne błędy. Tu wchodzi psychologia sportowa i umiejętności zarządzania tym że aspektem
Aktualnie chyba trener już się pogubił, bo tego jest za dużo, a sytuacji stała się coraz trudniejsza i spirala się nakręca. W takiej sytuacji są dwa wyjścia:
1. - trener zmienia personalia* i ogólny zamysł drużyny.
2. - albo klub zmienia trener.
* tu pojawia się problem, bo głębia składu jest taka, że jej nie ma.
Naprawdę w tym klubie nikt nie rozumie że mamy bardzo słaba obsadę bramki. Czy może trenerzy bramkarzy są już wypaleni, bez pomysłu? Patrząc na innych bramkarzy np Zych, Abramowicz, Dziekoński, u nas nie na żadnego młodego perspektywicznego. Madej wyglądał dobrze jak wskoczył po Niemczyckim. Ale potem brak konkurencji zatrzymał rozwój, teraz ma swoje lata i kontrakt wydłużony, a wygląda gorzej. Nasza obrona Wójcik ofiarnie z henriksonem odpowiadają za większość jego czystych kont
Ludzie kochane! Jakby teraz płacili 40x za spadek Cracovii to bym się - po żydowsku - bardzo mocno ubezpieczył. Dużo więcej niż w sumie wydaję na OC, auto casco, ubezpieczenia wakacyjne, dom i w ogóle. I byłbym szczęśliwy, że się utrzymaliśmy.
A w przyszłym sezonie na ubezpieczenie 40x wydałbym 3x tyle. Może będzie taka szansa. Polecam 🤪
5 dni później
Patrząc na dno tabeli to nad Widzewem mamy 5 pkt przewagi nie 4. Wygrana i remis daje nam bezpośrednio lepszy bilans.
Jak wygramy to wyskakujemy na 8.miejsce 😄
No cóż, wciąż mamy 2 punkty nad piastem. Musimy uciułać jeszcze ze 4.
[quote]#post1721904 No cóż, wciąż mamy 2 punkty nad piastem. Musimy uciułać jeszcze ze 4.[/quote]
40 punktów da utrzymanie tak na 80%, a 41 prawie na bank, więc już trzy starczą :)
Skoryguje moje odlicznie bo magiczne 40 punktów pewnie nie wystarczy nowe Magiczne punty to 42
42-38=4 brakujące punkty w 4 meczach
Oglądam teraz mecz Wisła Płock - Radomiak. Wisła Płock z którą przegraliśmy jest dużo słabsza od Radomiaka, który cały czas atakuje.
Radomiak jest dużo lepszy od Pogoni (lepiej operuje piłką) z którą "cudem" zremisowaliśmy. Nie wygląda to dobrze w kontekście meczu Pasów z Radomiakiem.
- Edytowany
Jeśli jest tak jak mówisz to jestem spokojny. Im gorzej od nas gra rywal, tym gorzej dla nas. Jeśli grają w piłkę (próbują) to na spokojnie ich skontrujemy.
[quote]#post1722051 Skoryguje moje odlicznie bo magiczne 40 punktów pewnie nie wystarczy nowe Magiczne punty to 42
42-38=4 brakujące punkty w 4 meczach[/quote]
Czyli 4 remisy, to jest do wykonania
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)