Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • ❗❗❗RATUJMY HOKEJ 🏒

• Hokej
    • Rozpoczęto 11.04.2025 o 23:17
      Ostatnia aktywność 20.10.2025 o 11:32
      67059 wyświetleń
    • Prometeusz

293
      514
    • 04.06.2025 o 10:17
      Post #1676552 04.06.2025 10:17
    • Edytowany
    [quote]#post1676516 Dla niektórych zaczną się wywiady,autografy wizyty w zakładach pracy 😁[/quote] Hokej nie ma takich możliwości, nie że hokej.net ale polski hokej w ogóle :) Czysto hipotetycznie - reprezentant Polski w piłce idzie Floriańską i zaczepia ludzi "czy chcesz autograf albo wspólne zdjęcie?", to przy 3ciej osobie by już nie zaczepiał 4tej, tylko był zaczepiany przez 20 kolejnych. Natomiast reprezentant w hokeju na 10 zaczepionych osób od 5 by usłyszał "czego pan chcesz?", 2 by zapytały "kim ty jesteś człowieku?", a 3 by go zignorowały patrząc jak na wariata. 11tej osoby by już nie zapytał, bo 10ta by dodała "jak pan stąd nie pójdziesz, to wezwę policję" :) ------------------- [quote]#post1676542 Zablokować forum dla hokejnetów.[/quote] Yyyyy, ale serio? Tzn można jakiś portal lubić, można nie lubić, no ale temat tu grzejemy właśnie po to, żeby istniał w przestrzeni publicznej. Michał Ruszel na bazie tego skrobnął... nie chcę nawet wchodzić w dyskusję "jak?" tylko o samym fakcie że "skrobnął" piszę bo to jest istotne w omawianym kontekście (choć moim zdaniem to z naszego punktu widzenia napisał całkiem miło i sympatycznie). Zatem MR zrobił dla nas dobrze, no... zrobił dokładnie to co jest naszym celem i o co nam chodzi - wprowadził jeszcze szerzej temat do przestrzeni publicznej. Warto tu dodać że (wg mojego rozeznania) MR jest "człowiekiem z kontaktami w światku medialnym", jakby to ująć... nie chcę być opacznie zrozumianym, Michał w środowisku po prostu ma opinię generującego kliki, zainteresowanie, jego tytuły "istnieją w środowisku i są dostrzegane", to jest gość aktywny na wielu frontach, płaszczyznach i w grupach środowiskowych. To jest moja prywatna opinia - podziękować Mu wypada ([b]co niniejszym właśnie czynię - dzięki kolego MR![/b]), a nie "barykadować się przed nim" :) Serio.
    • Tasior, MSC, KamilloLce oraz PanSzym lubią to.
    • Tasior

173
      162
    • 04.06.2025 o 10:48
      Post #1676566 04.06.2025 10:48
    • Edytowany
    Szkoda że nie napisał że większość z nas uważa prezesina za co najmniej *uja za to co zrobił. 😉 Tego szumu medialnego w tej sprawie właśnie brakuje niestety
    • Prometeusz lubi to.
    • Prometeusz

293
      514
    • 04.06.2025 o 11:01
      Post #1676571 04.06.2025 11:01
    [quote]#post1676566 Szkoda że nie napisał że większość z nas uważa prezesina za co najmniej *uja za to co zrobił. 😉 Tego szumu medialnego w tej sprawie właśnie brakuje niestety[/quote] Myślę - podkreślam, że to nie jest moja wiedza, a mój osobisty i subiektywny wniosek - że MR nie zagłębiał się za bardzo w temat i go nie rozpoznawał, tylko raczej go dostrzegł i skrobnął na tzw. "pierwszy rzut oka". Tak czy siak - dobre i to.
    • JK27

7
      1
    • 04.06.2025 o 11:18
      Post #1676573 04.06.2025 11:18
    Przepraszam, korzystam z aplikacji do tłumaczeń. Większość osób, które mnie znają lub znają, wie, że mój polski nie jest zbyt dobry. Skontaktowano się z prezesem Cracovii, a także z Martą Zawadską, a także z inną osobą z kierownictwa zespołu, która przy wielu okazjach oferowała zakup klubu i przejęcie zarządzania areną lodową. Zakupu dokonali polscy i północnoamerykańscy inwestorzy za pomocą USD i PLN. Jedyną osobą, która odpowiedziała, była osoba z kierownictwa Cracovii, która powiedziała, że ​​przekaże informacje. Prezes zespołu otrzymał wiadomość bezpośrednio 18 kwietnia 2025 r. o 07:09. Marta Zawadska otrzymała wiadomość e-mail tydzień później. Kierownictwo zespołu zostało poinformowane o ofercie sześć miesięcy temu. Gdyby istniał plan ratowania tego klubu, zostałby ogłoszony. Podejrzewam, że nie ma żadnego planu, a ludzie nie przejmują się nim na tyle, aby go stworzyć. Kibice zasługują na coś lepszego.
    • CHT

3.5K
      2.4K
    • 04.06.2025 o 11:49
      Post #1676581 04.06.2025 11:49
    OK Prometeusz, przekonałeś mnie. Zatem niech cytuje i screenuje ile wlezie.
    • Prometeusz lubi to.
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 04.06.2025 o 11:51
      Post #1676582 04.06.2025 11:51
    • Edytowany
    [i]Inny użytkownik Leesior krótko skomentował całą sytuację pisząc, że w zasadzie to nic konkretnego o hokeju nie powiedział. Jego lakoniczny komentarz zyskał bardzo dużo pozytywnych reakcji. [/i] Informacja pochodzi z portalu Hokej.Net. Czytaj więcej na https://hokej.net/artykul/kibice-oburzeni-zarzucaja-prezesowi-polskiego-klubu-klamstwo-jestem-tym-zmeczony O ile dobrze widzę to nikt nie polubił mojego ww. wpisu :) Ale jako, że stałem się słynny, więc od teraz każę sobie płacić, tak z 50 gr za post :D
    • Prometeusz oraz koziołek lubią to.
    • Prometeusz

293
      514
    • 04.06.2025 o 12:04
      Post #1676592 04.06.2025 12:04
    • Edytowany
    [quote]#post1676582 [i]Inny użytkownik Leesior krótko skomentował całą sytuację pisząc, że w zasadzie to nic konkretnego o hokeju nie powiedział. Jego lakoniczny komentarz zyskał bardzo dużo pozytywnych reakcji. [/i] Informacja pochodzi z portalu Hokej.Net. Czytaj więcej na https://hokej.net/artykul/kibice-oburzeni-zarzucaja-prezesowi-polskiego-klubu-klamstwo-jestem-tym-zmeczony O ile dobrze widzę to nikt nie polubił ww. wpisu :) Ale jako, że stałem się słynny, więc od teraz każę sobie płacić, tak z 50 gr za post :D[/quote] Polubiłem, żebyś nie był jak Pazura w scenie poniżej z Psów 😀 https://youtu.be/2znqs_Nu6wo?si=O7gu6EtEOmZEm2c3 Natomiast zaintrygował mnie Twój pomysł z 50 groszami, przyznam. Zaintrygował, bo przypomniała mi się pewna sytuacja, którą na własne uszy słyszałem... lata temu to było, ale naprawdę słyszałem, autentyk, słowo daję. Otóż po jednym ze sparingów przedsezonowych, z udziałem 2ch klubów z plastikowej pewien trener się dowiedział że na ten mecz można było obstawiać zakłady u bukmachera. Nie uwierzył. Sprawdzono komisyjnie w jego obecności na telefonie i okazało się, że naprawdę - dało się. Trener (dosłownie) podrapał się po głowie, powiedział coś brzydkiego pod nosem sam do siebie a potem dodał "panowie, nawet na ligę bukmacherom powinni zakazać, a jak już muszą przyjmować pieniądze to powinni móc tylko takie z eurobiznesu. A już na sparing to... ehhhh, dajcie spokój..." No, więc tego... Ja byłbym nawet gotów sponsorować Twoją aktywność internetową, bo bardzo wysoko ją cenię. Tylko pytanko - czy byłbyś zainteresowany rozliczaniem zamiast w 50-groszówkach to w 100-dolarówkach z eurobiznesu, proszę? Jeśli tak, to wiesz, znamy się osobiście i na 1szym meczu nowego sezonu (daj Bóg) ja bym Ci ryczałtem z góry... po kursie NBP to 100 dolców na kilka rund by chyba starczyło, a może nawet i na cały zasadniczy 😀
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 04.06.2025 o 12:09
      Post #1676596 04.06.2025 12:09
    [quote]#post1676573 Przepraszam, korzystam z aplikacji do tłumaczeń. Większość osób, które mnie znają lub znają, wie, że mój polski nie jest zbyt dobry. Skontaktowano się z prezesem Cracovii, a także z Martą Zawadską, a także z inną osobą z kierownictwa zespołu, która przy wielu okazjach oferowała zakup klubu i przejęcie zarządzania areną lodową. Zakupu dokonali polscy i północnoamerykańscy inwestorzy za pomocą USD i PLN. Jedyną osobą, która odpowiedziała, była osoba z kierownictwa Cracovii, która powiedziała, że ​​przekaże informacje. Prezes zespołu otrzymał wiadomość bezpośrednio 18 kwietnia 2025 r. o 07:09. Marta Zawadska otrzymała wiadomość e-mail tydzień później. Kierownictwo zespołu zostało poinformowane o ofercie sześć miesięcy temu. Gdyby istniał plan ratowania tego klubu, zostałby ogłoszony. Podejrzewam, że nie ma żadnego planu, a ludzie nie przejmują się nim na tyle, aby go stworzyć. Kibice zasługują na coś lepszego.[/quote] Czy to znaczy, że był jakiś potencjalny sponsor/nowy właściciel?
    • SergMak oraz Pan Pizza lubią to.
    • JK27

7
      1
    • 04.06.2025 o 15:55
      Post #1676665 04.06.2025 15:55
    Zawadzka i Drozdz otrzymali konkretne informacje, że mam grupę ludzi, którzy kupią i sfinansują klub, a także będą zarządzać areną. Żadne z nich nie odpowiedziało. Inna osoba z zespołu zarządzającego również została poinformowana, że ​​mam grupę do kupienia. Ta osoba powiedziała, że ​​poinformowała również Drozdza i że się ze mną skontaktuje. Drozdz otrzymał wiadomości, ale się ze mną nie skontaktował ani nie próbował się ze mną skontaktować. Mogę przesłać mu zrzut ekranu wiadomości z podaniem dnia i godziny. Dni „sponsorów korporacyjnych” minęły. Klub musi być prowadzony jak firma przez ludzi z doświadczeniem. Drozdz nie ma żadnego doświadczenia. Podejrzewam, że problem polega na tym, że wszyscy boją się zmian i nikt nie chce robić niczego inaczej. Dlatego patrzymy, jak hokej umiera w Polsce. Złe przywództwo i złe podejmowanie decyzji. Która osoba tutaj nie odpowiedziałaby na wiadomość lub komunikat, gdyby mogło to uratować drużynę? Zadaj sobie pytanie, dlaczego Cracovia i PZHL nie przejmują się kibicami Cracovii na tyle, żeby próbować ratować tę drużynę?
    • Jake Blues

4K
      8.3K
    • 04.06.2025 o 16:05
      Post #1676668 04.06.2025 16:05
    szczerze pisząc, poważni inwestorzy nie działają po forach internetowych kibiców w sprawie kupna klubu :), nikt tu nic Ci nie pomoże w niczym, bo nawet nie wiemy ktoś Ty :)
    • Dab, Pan Pizza, koziołek oraz doghunters lubią to.
    • pablo74

3.6K
      6.3K
    • 04.06.2025 o 16:09
      Post #1676671 04.06.2025 16:09
    [quote]#post1676668 szczerze pisząc, poważni inwestorzy nie działają po forach internetowych kibiców w sprawie kupna klubu :), nikt tu nic Ci nie pomoże w niczym, bo nawet nie wiemy ktoś Ty :)[/quote] No chyba że kurwiszcza z reymonta20. Oni tam kochają takich.
    • Marlon

407
      659
    • 04.06.2025 o 16:15
      Post #1676674 04.06.2025 16:15
    Być może to troll, ale jeżeli nie, to ja nie mam więcej pytań. Chociaż ciężko mi uwierzyć, że Dróżdż nie skorzystał z okazji pozbycia się hokeja w inne ręce.
    • Pan Pizza

1.2K
      347
    • 04.06.2025 o 16:19
      Post #1676676 04.06.2025 16:19
    Dla mnie troll. Niech admin sprawdzi IP.
    • JK27

7
      1
    • 04.06.2025 o 17:40
      Post #1676687 04.06.2025 17:40
    [quote]#post1676668 szczerze pisząc, poważni inwestorzy nie działają po forach internetowych kibiców w sprawie kupna klubu :), nikt tu nic Ci nie pomoże w niczym, bo nawet nie wiemy ktoś Ty :)[/quote] Nie próbuję uzyskać pomocy. Klub nie jest w stanie pomóc w tym roku. Kibice zasługują na to, żeby wiedzieć. Jestem agentem graczy, Amerykaninem mieszkającym w Krakowie, pracowałem dla czterech drużyn NHL jako amatorski oceniający graczy. Mam dostęp do graczy z AHL, ECHL i innych lig o polskim pochodzeniu. Można by zarobić poważne pieniądze z poważną zmianą, gdyby ktoś odpowiadał na e-maile i telefony. Jestem pewien, że wiele osób może się domyślić, kim jestem. To postawy takie jak te wyrażone tutaj zniechęcają ludzi do wspierania polskiego hokeja. Wszyscy myślą, że coś wiedzą, a jednak Polska nie wyprodukowała żadnego gracza NHL od trzydziestu lat, a ten sport umiera z powodu złego zarządzania i głupoty.
    • KruszynaKSC lubi to.
    • rmszar

11.7K
      872
    • 04.06.2025 o 17:42
      Post #1676688 04.06.2025 17:42
    • Edytowany
    [quote]#post1676668 szczerze pisząc, poważni inwestorzy nie działają po forach internetowych kibiców w sprawie kupna klubu :), nikt tu nic Ci nie pomoże w niczym, bo nawet nie wiemy ktoś Ty :)[/quote] Oczywiście, że wiemy kto to: https://hokej.net/artykul/wersja-kolodzieja-formulujecie-falszywe-oskarzenia https://sportowefakty.wp.pl/hokej/978327/szokujace-kulisy-upadku-polskiego-klubu-bylem-zmuszony-spac-na-dworcu https://www.zklepy.pl/cyrk-na-kolkach-odjechal-w-sina-dal-koniec-dzialalnosci-opole-hk/ Także tego... no... [b]Edycja z 04.06.2025 o godz. 17:46 (scalono posty)[/b] [quote]#post1676596 [quote]#post1676573 Przepraszam, korzystam z aplikacji do tłumaczeń. Większość osób, które mnie znają lub znają, wie, że mój polski nie jest zbyt dobry. Skontaktowano się z prezesem Cracovii, a także z Martą Zawadską, a także z inną osobą z kierownictwa zespołu, która przy wielu okazjach oferowała zakup klubu i przejęcie zarządzania areną lodową. Zakupu dokonali polscy i północnoamerykańscy inwestorzy za pomocą USD i PLN. Jedyną osobą, która odpowiedziała, była osoba z kierownictwa Cracovii, która powiedziała, że ​​przekaże informacje. Prezes zespołu otrzymał wiadomość bezpośrednio 18 kwietnia 2025 r. o 07:09. Marta Zawadska otrzymała wiadomość e-mail tydzień później. Kierownictwo zespołu zostało poinformowane o ofercie sześć miesięcy temu. Gdyby istniał plan ratowania tego klubu, zostałby ogłoszony. Podejrzewam, że nie ma żadnego planu, a ludzie nie przejmują się nim na tyle, aby go stworzyć. Kibice zasługują na coś lepszego.[/quote] Czy to znaczy, że był jakiś potencjalny sponsor/nowy właściciel?[/quote] Tak, taki hokejowy Vanna Ly.
    • pablo74, ARTU oraz macqoo1910 lubią to.
    • JK27

7
      1
    • 04.06.2025 o 17:52
      Post #1676690 04.06.2025 17:52
    Jeśli tak uważasz, to jesteś głupcem. Złożyłem drużynę, ponieważ PZHL traktuje pierwszą ligę jak żart. Dlatego w tym roku pierwsza liga jest dzielona. Wkrótce zostanie to ogłoszone. Krytykuj mnie ile chcesz. Nie obchodzi mnie to. Pieniądze to jedyne, co uratuje hokej w Krakowie. Czy ktoś jeszcze podejmie się rozwiązania tych spraw? Widziałem Michała kilka razy od tamtej pory i nigdy nie powiedział o mnie złego słowa. Kibice Krakowa zasługują na coś lepszego niż to, co dostają. Ciebie to nie obchodzi, mnie też nie. Powodzenia w ratowaniu hokeja.
    • staban

1.6K
      2.1K
    • 04.06.2025 o 18:02
      Post #1676691 04.06.2025 18:02
    [quote]#post1676690 Jeśli tak uważasz, to jesteś głupcem. Złożyłem drużynę, ponieważ PZHL traktuje pierwszą ligę jak żart. Dlatego w tym roku pierwsza liga jest dzielona. Wkrótce zostanie to ogłoszone. Krytykuj mnie ile chcesz. Nie obchodzi mnie to. Pieniądze to jedyne, co uratuje hokej w Krakowie. Czy ktoś jeszcze podejmie się rozwiązania tych spraw? Widziałem Michała kilka razy od tamtej pory i nigdy nie powiedział o mnie złego słowa. Kibice Krakowa zasługują na coś lepszego niż to, co dostają. Ciebie to nie obchodzi, mnie też nie. Powodzenia w ratowaniu hokeja.[/quote] Proszę Pana PZHL pierwszą ligę traktuje jak żart A z extraligi ciągnie kasę A Pan nie miał pieniędzy na 1 ligę… I niestety jak Pan nie wie to extraliga się jeszcze bardziej nie opłaca niż pierwsza liga… Bo w pierwszej lidze sprzęt muszą sobie zapewnić zawodnicy ze swojej kasy , jest tańsza organizacja meczów ( w tym koszty sędziów itp.) Do tego nie ma zawodowych kontraktów… To tak jakby Pan o takich drobnostkach nie wiedział
    • doghunters lubi to.
    • Pan Pizza

1.2K
      347
    • 04.06.2025 o 18:13
      Post #1676694 04.06.2025 18:13
    [quote]#post1676690 Jeśli tak uważasz, to jesteś głupcem. [/quote] [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-06/image-png-76518603.png[/img]
    • JK27

7
      1
    • 04.06.2025 o 18:18
      Post #1676695 04.06.2025 18:18
    [quote]#post1676691 [quote]#post1676690 Jeśli tak uważasz, to jesteś głupcem. Złożyłem drużynę, ponieważ PZHL traktuje pierwszą ligę jak żart. Dlatego w tym roku pierwsza liga jest dzielona. Wkrótce zostanie to ogłoszone. Krytykuj mnie ile chcesz. Nie obchodzi mnie to. Pieniądze to jedyne, co uratuje hokej w Krakowie. Czy ktoś jeszcze podejmie się rozwiązania tych spraw? Widziałem Michała kilka razy od tamtej pory i nigdy nie powiedział o mnie złego słowa. Kibice Krakowa zasługują na coś lepszego niż to, co dostają. Ciebie to nie obchodzi, mnie też nie. Powodzenia w ratowaniu hokeja.[/quote] Proszę Pana PZHL pierwszą ligę traktuje jak żart A z extraligi ciągnie kasę A Pan nie miał pieniędzy na 1 ligę… I niestety jak Pan nie wie to extraliga się jeszcze bardziej nie opłaca niż pierwsza liga… Bo w pierwszej lidze sprzęt muszą sobie zapewnić zawodnicy ze swojej kasy , jest tańsza organizacja meczów ( w tym koszty sędziów itp.) Do tego nie ma zawodowych kontraktów… To tak jakby Pan o takich drobnostkach nie wiedział[/quote] Sorry, but I have to use English. You have no idea how much money I have. And I never said I would buy the team, I said I had a group of people interested. In fact I told Zawadska I had no interest in owning or managing the club, but I had a group of people who were interested. There Are contracts, I have done some this year already. The trash contracts you talk about are not used by every club. Its obvious no one wants to save this club, including people here. Even if everyone hated me, why not try to get the money from the group I had and then ensure I was kept out? Why not return a message? As I said, good luck saving this club because no one else is stepping up with ideas, or a plan to make it happen.
    • Pan Pizza

1.2K
      347
    • 04.06.2025 o 18:20
      Post #1676696 04.06.2025 18:20
    • Edytowany
    [quote]#post1676695 [quote]#post1676691 [quote]#post1676690 Jeśli tak uważasz, to jesteś głupcem. Złożyłem drużynę, ponieważ PZHL traktuje pierwszą ligę jak żart. Dlatego w tym roku pierwsza liga jest dzielona. Wkrótce zostanie to ogłoszone. Sorry, but I have to use English. [/quote] Dobra dość pierdolenia i trolowania. Czy Ty jestesteś JOE zamieszany w pedofilię w USA? Wytłumacz się, czemu wielomilionowe interesy robisz na forum internetowym.
    • pablo74 oraz doghunters lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie