Korona jest słabiutka, duże szanse na spadek w tym sezonie
-
-
Pozostałe mecze 10-tej kolejki ekstraklasy 2024/2025
Ten Walemark jest chyba nowy? Jeszcze nie kuma logiki naszej Ex. I wszystkie moje proroctwa szlag trafił przez 1 zawodnika...
Nowy, pod koniec sierpnia ściągnięty na wypożyczenie z Feyenoordu. Grał ostatnio na wypożyczeniu z byłymi piłkarzem Lecha Micky Van der Hartem. Tam Pelle chyba był z nimi w Herenveen.
Jego pierwszy hattrick w seniorskiej piłce w sumie a pisali o nim, że zdrowie Mu nie dopisuje i gdyby je miał to w Naszej lidze by nie grał.
Wszyscy coś grają tylko nasi nie.
Nie lubię poniedziałków.
Ale Cracovia jest na 2-3 miejscu więc coś tam gra :) co mają powiedzieć Ci z dolnych rejonów. No ok Cracovia lepiej punktuje niż gra ale tak często bywa, lepiej w tą stronę niż drugą. Byle nie była to dysproporcja jak Śląska rok temu bo upadek bolesny.
Nic nie gramy bo dopiero jutro.
- Edytowany
[quote]#post1644365 W I połowie powalony bez piłki w polu karnym rywala został zawodnik Korony - i ...nic . [/quote]
Taranowanie przeciwnika ostatnimi czasy skutkuje tym, ze ten co został staranowany dostaje czerwoną kartkę..
Tak że temu z Korony tym razem się upiekło.
Takie czasy i takie sędziowanie
I uważasz, że tam był faul? Bo ja nie wiem, mało co widać w powtórkach, piłkarze nie protestują, Canal Plus o tym nie mówi. Ciężko ocenić a tu taka pewność?
Ale już o czerwonej kartce, która Korona powinna dostać nikt nie pisze i zapominasz o wątpliwym karnym. Byle się przyjebać.
Lech to ulubieńcy "Czarnych" i symulanty. /od lat chyba trenują symulowanie/
[quote]#post1644411 Lech to ulubieńcy "Czarnych" i symulanty. /od lat chyba trenują symulowanie/[/quote]
Imho nikt Puszczy nie przebije w symulowaniu (nie mam intencji zadawać kłam Twojej tezie)
- Edytowany
Przykład śląska idealnie pokazuje jaka nasza liga jest śmieszna... sezon temu skończyli na 2 miejscu, teraz zamykają tabele i nie wygrali na 8 kolejek ani 1 meczu... 😅 w naszej kochanej Ekstraklasie nie ma żadnych logicznych zasad i reguł.
[quote]#post1644417 Przykład śląska idealnie pokazuje jaka nasza liga jest śmieszna... sezon temu skończyli na 2 miejscu, teraz zamykają tabele i nie wygrali na 8 kolejek ani 1 meczu... 😅 w naszej kochanej Ekstraklasie nie ma żadnych logicznych zasad i reguł. [/quote]
To pokazuje jak ważnym dla nich graczem był Exposito .
Z Exposito to fakt. Do tego Śląsk był jednym z najmocniej punktujących ponad stan i poziom gry w zeszłym sezonie.
Dla przypomnienia jeszcze sezon wcześniej o mało co nie spadli. To po prostu średniak, którym najpierw miał sezon wybitnie słaby a potem wybitnie dobry. Średnia się zgadza.
Teraz odszedł Exposito, Nahuel, pucharów pocałunek śmierci i już.
Kiedyś się przełamią niestety. Oby nie za tydzień.
Ja tam wcale nie jestem pewoen, że się przełamią. To zmaczy prawie pewne jest, że coś tam wygrają, jednak zupełnie bym się nie zdziwił, gdyby dziwka fortuna po wykonaniu fikołka w zeszłym sezonie w tym wreszcie kopnęła ich skutecznie w dupę.
No i to pokazuje, że są zawodnicy, którzy czynią różnicę. Exposito odszedł i Wrocławianie na dnie, pomimo niezłego trenera.
Pytanie czy Magiera jest faktycznie niezłym trenerem?
Niezłym na pewno, a do wybitnego mu jeszcze wiele brakuje.
Przy całym szacumku dla Exposito, bo to na naszą E-klasę super grajek, to brak jednego zawodnika (czy dwóch) nie może skutkować różnicą 14 miejsc w tabeli. Problem musi być szerszy. Nie śledzę uważnie Sląska,ale to nie może być tylko ta kwestia
nie co się martwić o Śląsk za tydzień nadchodzi przełamanie - Cracovia zawsze podaje pomocną dłoń w takich sytuacjach
a to dla potwierdzenia
http://www.90minut.pl/news/334/news3342934-Przelamanie-Stali.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)