Panowie mamy 6 drużynę pod względem wartości piłkarzy, nie 14 czy 18. Nogi mogą mieć ciężkie, ale ja dawno nie widziałem czegoś takiego. Żadnego pomysłu, null. Przecież w innych drużynach nie grają orły, a jakoś się da.
-
-
{1} Cracovia-Piast Gliwice 21 lipca, 14:45 Niedziela
Dobra, koniec biadolenia.
1 mecz, dopiwro nasi wchodzą w sezon, będzie jeszcze dużo wzlotów i upadków.
Do boju Pasy.
Od Pana Kroczka oczekuję wyegzekwowania 100% zaangażowania pilkarzy w mecz, bo z Piastem to wygladało geneneralnie slabo.
Tyle wystarczy, aby było.lepiej i abysmy szliw gore tabeli
no coż jak tak dalej to będzie wyglądać to szykują się dwie podstawowe przyśpiewki: PASY grać...................., oraz nadająca się w niedziele : nie chce się grać, nie chce się grać................ No cóż pogada nie pozwalała biegać, było za duszno. Na trybunach ledwo człowiek stał, a co dopiero na boisku. Wystać na polanie 90min w pełnym słońcu ciężka sprawa, dobrze że przerwy na popijawe są
- Edytowany
Oceny za Sofascore:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/image-png-72639261.png[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/image-png-37199523.png[/img]
Co ciekawe Bochank za swoje kilkanaście minut oceniony na równi z Ghitą, Jaroszyńskim i Knapem.
https://www.sofascore.com/team/football/cracovia/4901
O kant du... te oceny. Bochnak wniósł ożywienie i miał udział przy bramce, a Glik i Knap...........
[quote]#post1632277 O kant du... te oceny. Bochnak wniósł ożywienie i miał udział przy bramce, a Glik i Knap...........[/quote]
True, nawet spojrzałem czy wpływ na oceny miały jakieś konkretne statystyki zawodnika, ale jednak niekoniecznie...
przypominam ze Bochnak strzelił 4 bramki w ostatnich sparingach. Widac, że chłopak jest w formie
i 6 na treninach na Cyprze
Trzeba sluchac wiesci bo moze tez swojej zonie -patnerce-dziewczynie-chlopakowi-partnerowi-onemu-onej tezz gola strzelil tylko zapomnieli o tym na pudelku napisac...
Ha, ha, ha .... byłoby ciekawie, gdyby Amir i Mick w pierwszych minutach drugiej połowy wykorzystali świetne sytuacje, jakie mieli do strzelenia goli, a na dokładkę (co miało miejsce) w ostatniej minucie regulaminowego czasu bramkę dorzucił Mic van Buren.
Moglibyśmy fartem wygrać nawet 3-1 😁
Nie rozpatruję wariantu przeciwnego gdyby Piast wykorzystał swoje sytuacje.
Wyszlo czemu podbono chuja grali...tylko godzina wczesniejsza to mogla byc pogoda gorsza bo cieplej...
https://www.youtube.com/watch?v=Z44BZeF-ovk
[quote]#post1632364 Wyszlo czemu podbono chuja grali...tylko godzina wczesniejsza to mogla byc pogoda gorsza bo cieplej...
https://www.youtube.com/watch?v=Z44BZeF-ovk[/quote]
Aaa no tak, przeca byla niedziela i to po sobocie!
- Edytowany
Ze mną było razem 7 osób, które co.parę lat chodzą na mecze, bardzo sporadycznie.
Byli naprawdę zaskoczeni na duży plus atmosferą na meczu teraz, zrobilismy My jako kibice w ciągu paru lat niesamowity skok w górę.
Najwięcej nowych fanów nie przysporzą nam reklamy meczów w necie itd., tylko My sami możemy zrobić największą różnicę in plus pod tym wzgledem. Nieraz trzeba zachęcić, bilet kupić komuś na mecz.
Więc pracujmy nad naszymi znajomymi, rodziną. Niech każdy z Nas chociaż jedną osobę nową przyprowadzi na mecz i Nasz Stadion będzie pękał w szwach.
[quote]#post1632364 Wyszlo czemu podbono chuja grali...tylko godzina wczesniejsza to mogla byc pogoda gorsza bo cieplej...
https://www.youtube.com/watch?v=Z44BZeF-ovk[/quote] nagorszy jest wiatr...,
Myśląc o przygotowaniach do sezonu wyobrażamy sobie, że drużyna obierze jakiś kierunek, będzie grała jakiś określony model futbolu. Nam pewnie najbliżej do tego, jaki prezentowaliśmy za Zielińskiego, kiedy czarował Cetnar. Możemy też myśleć o Probierzu i jego sztywnym ustawieniu, bardzo konsekwentnej grze. No i przychodzi trener z 3 ligi i nie proponuje nic, grając lagę na Makucha, nie mając Makucha… a u nas zdziwienie. Niestety trudno żeby nauczyciel WF z podstawówki, nagle doprowadził biegacza do mistrzostwa świata – musi swoje popracować.
Wydaje mi się, że największy błąd obecnej władzy to przekonanie, że zna się na piłce – a wygląda, że się nie zna ( z resztą w jednym z wywiadów mówił tak o prezesie Boniek) i wydaje mi się, że nie da się zajechać daleko z tego rodzaju trenerem i asystentem, który podpowiadał Zielińskiemu – tu rodzi się pytanie co podpowiadał( i taka scena z ostatniego meczu, gdy Jasik z synem sobie kopią piłkę na środku).
Do tego wszystkiego dochodzi fatalny stan środka pola – Patryk Sokołowski, który nie wygląda i technicznie i ruchowo jak profesjonalny piłkarz, Knap – który wygląda, że może skończyć gdzieś w okolicach Lusiusza.
No i wreszcie Kamil Glik, który zakładam że będzie grał z uwagi na to, że jest Glikiem a niestety do zawodowej piłki się absolutnie nie nadaje i jest tylko obciążeniem, także taktycznym bo nie da się z nim na boisku wyjść wyżej.
No i wreszcie ustawienie z 3 obrońców i wahadłami, które czyta już każdy.
Jesteśmy w dupie.
- Edytowany
Nowe nadziej i ofensywna gra. Taaa.
Cracovia jest przeklęta tu już nawet pan Bóg nie pomoże.
- Edytowany
Cześć wszystkim. Wiem, że praktycznie się tu nie udzielam, ale przez wiele lat głównie kłóciłem się z innymi kibicami Cracovii co do tego kto zarządza klubem i jak to robi. Trochę jestem tym zmęczony 😉. Staram się nigdzie nie spamować ani też nie będę prosił o lajki. Jednak zachęcam do 2 minutowej lektury, jeżeli ktoś ma ochotę pomęczyć się jeszcze ze wspomnieniami po ostatnim meczu.
https://www.facebook.com/share/p/HHGefuWQd2SVap7c/
I się potwierdziło po meczu wczorajszym z Lecha, że Stefański to dziad. Na varze siedział dziad i zabrał bramkę Lechowi.
Nie tylko nam daje w dupez ale wszystkim.
Dlatego o tym piszę, że jak ktoś jest dziadem do KSC to może jest dziadem dla wszytskich.
Bardzo słaby sedzia, już dawno powinni z niego zrezygnować w ekstraklasie.
Ps. Filioiak miał rację, gdy klnął na niwgo.
Dziś obejrzałem mecz Piasta że Ślunskiem i trochę mi zmieniło perspektywę patrzenia na nasz mecz z drobiem. To, że zagraliśmy bucuwę się nie zmieniło, ale Piast Malinowym nie pozwolił na NIC. W porównaniu do " wicemistrzów" byliśmy lepsi, nie daliśmy sobie więcej strzelic (trochę szczęścia też trzeba miec) i coś z przodu stworzyliśmy. Jeżeli my byliśmy dnem, to Malinowi byli podwójnym dnem, a Piast kontynuuje jazdę w górę, którą zaczęli w końcówce poprzedniego sezonu.
Druga refleksja to obserwacja jak wyglądała Pogoń za Runjaicia w pierwszych meczach sezonu i jak było potem. Być może nasi kopacze dostali mocna dawkę MOCY na obozie i byli zamuleni. Sezon trwa 34 kolejki. Nie znamy od tej strony Kroczka i nie wiemy jak przygotowuje drużyny. Ja jednak wolę mulisty początek i przyzwoity końcowy efekt niż piorunujący początek i drżenie do końca o byt (jak za JZ2). Zobaczymy jak będzie. Dajmy sobie i druzynie czas ... Z każdą kolejka będziemy mądrzejsi, a co do meczu to nadal mnie zęby bolą 😫 to się nie zmieniło, ale może będzie lepiej 🤔
- Edytowany
Był remis zagraliśmy chuj.nie koniec kropka po co wracać do tego meczu i szukać usprawiedliwień . Przed nimi jutrzejszy mecz i kilkadziesiąt ma udowmiemie że jesteśmy lepsi...Na dodatek uważam że trener przekombinował z ustawieniem składu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)