- Edytowany
Liga startuje za tydzień - pora zaczynać!
Na wstępie witam wszystkich uczestników oraz zainteresowanych. Mamy za sobą "sprint" w postaci Mistrzostw Europy, więc jakieś schematy się już utarły a i "wiarygodność początkową" mamy chyba ciut ponad zerem :) Był wątek z pytaniem o preferencje i okazało się, że przy nas to chyba i papież by wyszedł na rewolucjonistę :) Niemniej małą nowość zaproponuję i tak, ale będzie ona opcjonalna, a nie obligatoryjna, tzn w ogóle "poza punktacją" i tylko dla chętnych. Na szybko zasady:
- typujemy KAŻDY mecz ekstraklasy, rozpiski będą się pojawiać, ale raczej "dla zasady", terminarz jest powszechnie dostępny. Żadnych meczów poza ekstraklasą NIE typujemy
- punktacja "tradycyjna", dość prosta i oczywista: 1 pkt za trafienie 1x2 oraz 1 pkt za trafienie dokładne (czyli za dokładne są 2 pkt razem)
- typy można przysyłać W DOWOLNYM MOMENCIE BYLE PRZED TYPOWANYM MECZEM / MECZAMI (nie wnikam czy ktoś typuje całą kolejkę na raz, czy po kilka spotkań, czy nawet pojedyncze mecze - dla mnie to kompletnie bez znaczenia)
- typy można przysyłać: w dowolny skuteczny sposób, co kto woli, prywatne wiadomości, wpis w wątku, mail na adres zoltakaczka@interia.pl, jak ktoś ma kontakt to sms, czy whatsapp, można także osobiście, albo przez pośrednika (jesteś gdzieś na wycieczce, zapomniało Ci się zatypować, dzwonisz do kolegi i mówisz mu "wyślij za mnie, że ja daję >tyle<" - zdarzały się i takie)
- wyniki będą po każdej kolejce
- na wszelki wypadek w razie awarii Forum ustalamy prostą zasadę TYPER DZIAŁA NIEPRZERWANIE pomimo ewentualnych problemów technicznych. Zatem nawet jeśli nie typujesz przez e-mail - SUGERUJĘ ZAPISAĆ SOBIE ADRES E-MAIL POMIMO TO I TAK, bo cytując św. Mateusza "nie znacie dnia ani godziny" kiedy Wam się przyda. Przy okazji - w czasie awarii Forum wyniki będą czasowo publikowane na dotychczasowym blogu obsługującym typera hokejowego (czarnynabialym.wordpress.com)
- przed każdą kolejką będę publikował KURSY, czyli listę otrzymanych do tego momentu typów. Typy w kursach będą zanonimizowane, więc nikt nie będzie wiedział "co postawił mój rywal" (chyba że tenże rywal sam da swoje typy publicznie)
- aby było transparentnie kursy z zasady ZAWSZE zawierają mój typ
- każdy otrzymany typ będę potwierdzał TĄ SAMĄ DROGĄ JAKĄ TYP OTRZYMAŁEM (na pw odpiszę pw, na mail mailem, na sms smsem, natomiast na typy-wpisy-w-wątku dostaniecie pod wpisem lajka ode mnie - ten lajk oznacza, że typ przyjąłem, zapisałem i życzę Wam powodzenia)
- nie ustalam "formatu podawania typów" - byle było jasne jaki wynik meczu typujecie
- TEJ ZASADY NIE USTALALIŚMY, ale na wszelki wypadek wolę mieć taki "bezpiecznik w regulaminie" - jeśli trafi się jakakolwiek weryfikacja wyniku "przy zielonym stoliku" - O ILE MECZ SIĘ ODBYŁ TO PUNKTUJE I TAK WYNIK USTALONY NA BOISKU, NIE MA KOREKTY WYNIKU W TYPERZE WSTECZ. Jeśli mecz nie odbędzie się w ogóle - ten mecz nie punktuje
- typer NIE jest ograniczony tylko dla użytkowników Forum, nie masz konta a chcesz typować - zapraszam, mail podałem. Przekonasz się do Forum kiedyś, albo nie przekonasz? Spoko, Twoja sprawa. Ja zapraszam
I... chyba tyle. Aha, ważna sprawa - jak to się mówi "nie myli się ten kto nic nie robi". Policzyłem Ci źle punkty? Wpisałem wynik tył do przodu. Przepraszam z góry. [b]Pisz wtedy do mnie i skorygujemy[/b]. Sam z siebie takiej pomyłki nie odkryję raczej na pewno. otwarcie piszę, bo w hokeju średnio trafia mi się jeden - dwa takie "czeskie blendy indywidualne" na rok.
Poniżej za chwilę dam tą zabawę "poza konkursem i dla chętnych" a także rozpiskę na 1szą kolejkę.
Życzę wytrwałości, dobrej zabawy i wielu trafień!