Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Ranking Typera
    • Regulamin
    • Ranking Typera
    • Nowa rzeczywistość hokejowa w Cracovii

• Hokej
    • Rozpoczęto 25.03.2024 o 09:14
      Ostatnia aktywność wczoraj o 16:35
      92709 wyświetleń
    • Lakbeti

2.1K
      2.1K
    • ponad tydzień temu o 15:36
      Post #1748533 24.09.2026 15:36
    No optymalizacją było wywalenie Sikory z hokeja a Drożdza z KS Cracovia 🙏 Ole. A o tej korporacyjnej nowomowie to chyba wziął lekcje od największego bajkopisarza w tych tematach Mateusza D Powiem szczerze, idź panie Sikora do jakiejś normalniej roboty, ja nie mogę jak można tak gnić po wywaleniu z pracy, ile można mieć żalu, rozsądny człowiek, ambitny, kompetentny, idzie do przodu... A nie wypominki i wypominki i wypociny. Idź gdzieś działaj, jak masz potrzebę pokazania się że jesteś świetnym managerem. idź i się pokaże, bo takim pisaniem to sory, ale się kompromitujesz.
    • hank oraz kaleb lubią to.
    • Pasiakcinq2

151
      213
    • ponad tydzień temu o 15:38
      Post #1748534 24.09.2026 15:38
    Zwykle szmaciarstwo i tyle
    • kaleb lubi to.
    • Lakbeti

2.1K
      2.1K
    • ponad tydzień temu o 15:47
      Post #1748535 24.09.2026 15:47
    Obecny właściciel wybrał Michalska na prezesa i tyle. Jak był prezesem Drożdż to jakoś o szkodzie jaka robi Cracovii nikt ochoczo nie pisał i nie komentował. A niektórzy to pewnie po cichu liczyli na upadek hokeja w Cracovii, zwłaszcza nieprzychylne nam organizacje i media.
    • kaleb lubi to.
    • Excal

379
      1K
    • ponad tydzień temu o 20:37
      Post #1748550 24.09.2026 20:37
    • Edytowany
    No dobra, a teraz rozkminmy to w szczegółach Mamy: - Prezesa: Michalska - raczej nie zaskoczenie - Dyrektora Operacyjnego: Kocoł - faktycznie nowe stanowisko ale rozumiem że zarządza lodowiskiem i odpowiada za remont, inwestycje i choćby te kilkadziesiąt kiosków handlowych - Dyrektor Sportowy: Witowski, chyba nie co komentować - Marketing: Julia Zur - w zeszłym roku prowadziła sociale kiedy było jeszcze stanowisko rzecznika. Dziś jest jedna osoba odpowiedzialna za cały marketing - Sponsoring; Chadzinska-Fidelus - to wkoncu osoba powiązana z jednym z głównych sponsorów i środowiskiem biznesowym, więc raczej klub nie traci na jej obecności A pomyślmy teraz jak duża strukturę miał klub piłkarsko-hokejowy. Tam były kadry,księgowość, sekretariat, więcej ludzi do promocji. To była dopiero struktura. Zresztą… zobaczcie jak jest teraz w piłce: https://cracovia.pl/struktura Tam pracuje ze 20 razy więcej osób na stanowiskach kierowniczych…. Jakoś dla mnie fakty z narracja się nie pokrywają. Fakt jest natomiast taki że potrzebujemy nowego sponsora głównego, który wyłoży większość część budżetu, albo mniejszej grupy mniejszych sponsorów a najlepiej jednego i drugiego. Z drugiej strony nie rozumiem narracji o kroplówce bo nikt nie dostał klubu w prezencie. Ludzie się zebrali, wyłożyli milion i wzięli ryzyko na siebie.
    • matg, Lakbeti, Blizzy oraz 3 innych osób lubią to.
    • torreador

3.6K
      1.4K
    • ponad tydzień temu o 10:19
      Post #1748580 25.09.2026 10:19
    Jak widać da niektórych fakty to za dużo do udźwignięcia kiedy trzeba tezę udowodnić.
    • gwidoniusz

276
      507
    • tydzień temu o 13:44
      Post #1748600 25.09.2026 13:44
    Kto administruje stronę https://cracovia-hokej.pl/ ? Zerknąłem szukając informacji na temat nowych bluz i po kliknięciu w SKLEP nadal widnieje informacja, że szykują coś wielkiego a aktualności są z 7 września.
    • marKSC

210
      261
    • tydzień temu o 13:56
      Post #1748602 25.09.2026 13:56
    Trochę strzał w stopę ze sprzedażą bluz. Powinna ruszyć od razu w momencie prezentacji, gdy ludzie się „nakręcili” na te bluzy , a tu żadnej informacji, sklep nie działa, a zapał do zakupu już pewnie u wielu mniejszy niż w momencie debiutu strojów.
    • Jake Blues, Excal oraz matg lubią to.
    • Lakbeti

2.1K
      2.1K
    • 6 dni temu o 20:02
      Post #1748701 26.09.2026 20:02
    Czy cis wiadomo o licytacji bluz hokejowych z meczu z jhk? Czy będzie na Fejsie czy na lodowisku?
    • marKSC

210
      261
    • 6 dni temu o 20:23
      Post #1748703 26.09.2026 20:23
    Będzie informacja na FB.
    • Lakbeti lubi to.
    4 dni później
    • Lakbeti

2.1K
      2.1K
    • Przedwczoraj o 13:47
      Post #1749103 01.10.2026 13:47
    • Edytowany
    Kolejne wypociny na HN. 🤣 Matko z córką, co za AI pisze mu te wypociny. W realiach bezlitosnego biznesu przypomina jednak próbę jazdy samochodem wyścigowym z silnikiem od "Malucha". Informacja pochodzi z portalu Hokej.Net. Czytaj więcej na https://hokej.net/artykul/hokejowa-ukladanka-przy-siedleckiego-co-moze-fundacja-i-z-czym-zmierzy-sie-klub-w-2028-roku Ja nie mogę, jak można być takim pasożytem, udawać że się jest ekspertem od ekonomii i zarządzania, sponsoringu i marketingu, HR prowadzenia biznesu etc etc wszystkiego Panie Sikora, skończ i się nie kompromituj. I przestań do jasnej cholery pisać kocopoly jak to ty chcesz tym nieświadomym niczego kibicom Cracovia wytłumaczyć że dzisiejszy projekt nie gwarantuje sukcesu i ciągłości. Chłopie, my kibice jesteśmy myślącymi ludźmi i wiemy jak jest, prowadzimy też biznesy, zatrudniamy ludzi. Są ludzie w klubie którzy mają swoje zadania. O tym co robią decyduje właściciel. A ty znajdź sobie normalna robotę razem z Mateuszem drożdżem i może wtedy wasz żal do całego świata przestanie grać pierwsze skrzypce, bo już nie będziecie mieć czasu się nad tym rozwodzic. https://informacje.wp.pl/sport/hokejowa-ukladanka-przy-siedleckiego-co-moze-fundacja-i-z-czym-zmierzy-sie-klub-w-2028-roku-7335339058333984a Nawet na wp.pl swoje wywody publikuje, wujek dobra rada
    • hank, żółta kaczka, marcin_ksc oraz 2 innych osób lubią to.
    • gustaw

500
      163
    • Przedwczoraj o 17:59
      Post #1749107 01.10.2026 17:59
    • Edytowany
    Oj strasznie panu Sikorze Cracovia zalazła za skórę.Nie spełnione marzenia,brak awansu na prezesa,zemsta,kryzys wieku średniego,żona nie daje,nerwica?Jak to jest kibic sercem za Cracovią , to ja dziękuję. Może niech opisze system dotowania miast do klubów.Nie ma takich jaj.Zjedli by go jak jogurt przed śniadaniem.panie Sikora,pan czyta.Chyb już nie bo psycha śiadła, bo pan coś ucichł na tym forum,po krytyce w pana stronę.Jak masz pan jaja to opisz dotacje miejskie go klubów, tylko tak rzetelnie jak pan pisze o Cracovii. A taki miał być wspaniały, oddany,i co on to dla Cracovii nie zrobi. W końcu człowiek na swoim miejscu,takich których nam trzeba.Rekomendacje z forum.
    • Lakbeti, Pasiakcinq2, żółta kaczka oraz 6 innych osób lubią to.
    • Excal

379
      1K
    • Przedwczoraj o 22:15
      Post #1749115 01.10.2026 22:15
    • Edytowany
    Ten artykuł jest najbardziej absurdalny z wszystkich dotychczasowych. Co on ma na celu? No tak, jest to unikalny model, ale ten model jest unikalny bo nie było żadnego innego. I gdyby nie ten uniklny model to po dyrektorowaniu pana Ł nie byłoby żadnego (nawet młodzieżowego) hokeja w tym mieście. I co? Taki artykuł za to odstraszy nie tylko tego mitycznego „nowego Filipiaka” ale nawet tych mikrosponsorow skoro „silnik jest od malucha”. Każdy duży sponsor nie powiązany z klubem „sentymentalnie” przed zainwestowaniem pieniędzy zrobi monitoring wzmianek medialnych i co zobaczy? Artykuły jak lokalny biznes uratował klub? Artykuły o sukcesach w szkoleniu? Nie, zobaczy cała serię artykułów w HN i wypociny pana knura. Takie artykuły zostaną określone jako „wzmianki negatywne” i okaże się przeważają znacząco nad pozytywnymi. Czy taki sponsor zainwestuje czy poszuka sportu/klubu wokół którego jest tzw. „Dobra atmosfera”?? Canpack który bardziej działa w formie tzw. CSR niż realnego sponsoringu może nie chceciec trzymać się klubu, który ma „negatywną prasę” Niestety to nie są niewinne paszkwile których nikt nie czyta tylko działania które mogą zamknąć ten klub. „Dziękujemy” za to szkodzenie klubowi i całej dyscyplinie w tym mieście. Nawet jak ktoś ma żale czy nie lubi Michalskiej to nie usprawiedliwia niszczenia przyszłości Klubu i hokeja w tym mieście!
    • Lakbeti, garbus, hank oraz 9 innych osób lubią to.
    • Lakbeti

2.1K
      2.1K
    • Przedwczoraj o 22:35
      Post #1749116 01.10.2026 22:35
    • Edytowany
    Trzeba mu odpowiednio podziękować. Są tam jeszcze te transparenty na BAC co były na piłce kiedyś! Trzeba je tylko przerobić. Gdzie ci odważni co już pogrążyli hokej w Krakowie rok temu? Mateusz Drożdż wizjoner, manager sportu, biznes w sporcie, sport w biznesie.... Już się o chłopa tyle klubów zabija żeby u nich pracował, że biedny Mateuszek nie wie kogo wybrać i żeby nikogo nie skrzywdzić pozostaje neutralny....
    • hank oraz kaleb lubią to.
    • Gryfny

153
      118
    • Wczoraj o 13:52
      Post #1749135 02.10.2026 13:52
    To jest nie do przyjęcia! Tego typu wpisy nie przyniosą nic dobrego ani autorowi, ani Cracovii. Sam doświadczyłem jak taki artykuł może zamknąć możliwość jakichkolwiek rozmów i negocjacji w sprawie wsparcia Klubu. Tego typu czarną narracją można zamknąć każdy projekt, to takie piedolenie jak Smerfa Marudy. Smutne bardzo, tym bardziej, że konkretów na jakiekolwiek złe działania w Klubie nie ma, jest za to zastrzeżenie w artykule, że autor nie kwestionuje legalności przedsięwzięcia czyli klasyczny dupochron. Może chodzi o sprowokowanie reakcji Klubu, o niekończące się polemiki, nie wiem. To pozorna troska o Klub, tak naprawdę to życzenie aby wszystko upadło, a autor miałby wtedy satysfakcję... ... Czasem tak jest, że nie ma dla kogoś miejsca w nowym projekcie, nowej drużynie i trzeba się z tym pogodzić, choć często jest to trudne.
    • żółta kaczka, Lakbeti, hank oraz 3 innych osób lubią to.
    • żółta kaczka

6.9K
      2.3K
    • Wczoraj o 13:53
      Post #1749136 02.10.2026 13:53
    Mnie się ten (nazwijmy to) artykuł [b]BARDZO NIE PODOBA[/b]. Ja kompletnie nie rozumiem jaki jest jego leitmotiv. Ok, no są są dwie warstwy - treść i forma. Żeby nie było, że "ŁS napisał, a my uciekamy od merytoryki" to spox, pogadajmy najsamwpierw o tej "merytoryce". Czyli na tapet weźmy "treść". Cóż tam jest w tej treści? - że do udziału w plastikowej trzeba mieć budżet - a do budżetu trzeba mieć jakieś finansowanie - które to finansowanie może być: a) od sponsora prywatnego b) od sponsora państwowego (spółki Skarbu Państwa itp) c) od samorządu - a jak tego finansowania nie ma, no to nie da się porządnie grać w plastikowej No i oki - to jest merytoryczna treść. Kurczę... no ale powiedzcie mi, przysięgam, że pytam serio - to jest naprawdę odkrycie dla kogoś z Was? Bo ja kompletnie nie kupuję uzasadnienia "trzeba to napisać, żeby nieświadomi kibice się dowiedzieli". Nooo... dobra, nie wstydźcie się, bardzo proszę niech się przyzna każdy kto omawiany... nazwijmy to "artykuł" odebrał jako "informacyjny, że trzeba mieć budżet" i kto dzięki temu artykułowi się o tym dowiedział? Jest ktoś taki? Ktokolwiek? Dobra, temat merytoryki chyba mamy omówiony, tak? To mogę się teraz "formą" zająć i być spokojnym, że nie spotkam się z zarzutem, że uciekam od merytoryki i dyskusji na argumenty, prawda? No to teraz "forma". Nie chcę się ubierać w rolę "eksperta", ŁS myślę że ma sporo większe doświadczenie ode mnie i to przyznaję, zatem ja tak tylko "na wyczucie amatora" - tam jest dużo szydery, ironii, uszczypliwości i sarkazmu. Widzicie to? Ja widzę, chyba nie oślepłem, prawda? Jest tam? Ja Wam się do czegoś muszę przyznać - zarówno na cnb, jak i tu na Forum mi się zdarzyło kilka razy sięgnąć po różne tego typu "łagodne, ale sugestywne środki erystyczne". Sarkazm, docinki, uszczypliwość, szyderstwo, jadowitość, ironia, może nawet i cynizm - nie są mi one obce. Tylko wiecie co? Ja wiem, że jak po nie sięgam to robię to "po coś". No mówiąc bez ogródek: jak wskakuję na jakiegoś ktosia, nieważne czy mówimy tu o działaczu, jakimś stronnictwie, czy nawet - wybaczcie, ale taka prawda, muszę spojrzeć w wirtualne lustro i napisać to uczciwie - na jakiegoś Kolegę-Forumowicza (tak, wiem... naprawdę mi się zdarzało, nie będę udawał, że nie pamiętam) to dlatego że chcę go poujeżdżać. Taki wtedy jest mój cel i mam jakiś motyw, że tak czynię. Jeśli kolega ŁS pisze w takiej formie w jakiej pisze, sięga po uszczypliwości typu "władza absolutna", "usłyszymy sentymentalne frazy" (dla niepoznaki poprzedzone pytającym >czy<), "sternicy mogą (że niby nie na pewno jest wieszczone, tylko że to jedna z możliwości) postawić się w wygodnej roli...", "w świat zapewne pójdzie przekaz"... i tak dalej. to ja się pytam "dlaczego?". Łukaszu - o czym Ty piszesz do jasnej cholery i czemu to ma służyć? Owszem, jak się nie uda, no to będzie lipa, każdy z nas to wie! Czy Ty nas masz za dzieci? Owszem, Cracovii kibicują też dzieci, tyle, że Ty ten paszkwil to nie do dzieci pisałeś przecież, prawda? My wiemy, że może być dobrze i może być źle, myśmy już rok temu się z kostuchą witali. Jeśli walisz w Klub jak w bęben - a walisz w Klub jak w bęben - to ja się pytam dlaczego to robisz i ja się pytam co konkretnie uważasz, że Klub robi źle i co konkretnie według Ciebie Klub powinien robić inaczej. Booo... wiecie co? Jak mi się zdarza po kimś pohasać... niejednemu z Was pewnie też się pewnie po kimś pohasać kiedyś zdarzyło, więc znacie to tak samo, no więc jak mi się zdarza po kimś pohasać, to robię tak dlatego, że UWAŻAM ŻE TEN KTOŚ ROBI ŹLE I POWINIEN ROBIĆ INACZEJ. Biorę kogoś na cel i bez limitu drę łacha z dziada nie znając litości, bo chcę uwypuklić jego obłudę, jego hipokryzję, jego (świadome, lub nieświadome, ale w moim przekonaniu) błędy, bo chciałbym, żeby osoba na danym stanowisku podejmowała inne decyzje. Robię to PO COŚ! Bo takie rzeczy się robi po coś! I tu jest konkret - oki, no "właściciele / ratownicy" nie stoją na wygranej pozycji. Może im się udać, a może im się nie udać. Ale skoro lecisz sobie po nich - bo lecisz Łukaszu, ten artykuł to nie jest "neutralny opis nieznanej ludziom sytuacji" ani to nie jest "depesza informacyjna" - to ja się pytam otwarcie: oki, masz prawo, tylko wskaż proszę CO KONKRETNIE TWOIM ZDANIEM ROBIĄ ŹLE, ALBO CO POWINNI ZROBIĆ INACZEJ? Możesz się nawet mylić, ok, errare humanum est, Twój casus belli może okazać się nietrafiony i trudno, to się zdarza wejść w spór, nie mieć racji i potem musieć się z niego wycofać. Ale jakiś ten casus belli mieć trzeba. "Co konkretnie wg Ciebie oni robią źle?", albo "co konkretnie powinni Twoim zdaniem robić inaczej?" - nie musisz mieć racji, ale chcę wiedzieć, że jakaś idea, nieważne czy słuszna czy niesłuszna, czy ja się z nią zgadzam, czy nie zgadzam, ale że jakakolwiek konkretna, idea Ci przyświeca. Że ona jest. Serio, wskaż proszę. Bo jeśli nie, to wyjdzie, że pocisnąłeś "Ludzi z Cracovii" w sumie "za niewinność". A jak ktoś sobie lata po Moim Klubie (piszę "moim" bo ja się utożsamiam) i nawet nie potrafi uzasadnić co Mój Klub zrobił nie-teges, żeby sobie na to zasłużyć - to mnie to podpala. I odezwę się w obronie Mojego Klubu zawsze. Dziękuję za uwagę. ------------------------------- Mam jeszcze mały suplement dla naczelnego, dla pana K. - Sebastianie, dziwisz się potem, że kibice Cracovii nie szanują Twojego Portalu, że mają do Ciebie uwagi.... No tak, dziwisz się temu. Nie miewaliśmy wielu kontaktów osobistych, ale kilka ich było i były całkiem sympatyczne. Zdarzyło mi się nawet na cnb skrobnąć kiedyś tekścik w którym się utożsamiałem z Wami i pisałem, że każdy przyzwoity i szanujący się tytuł powinien dziś (tzn. wtedy) się z Wami utożsamiać i być po Waszej stronie (tytuł brzmiał chyba "być jak JFK", albo jakiś podobny, nawiązałem wtedy do "Ich bin ein Berliner" Kennedy'ego). Przy ostatnim razie kiedy miałem okazję Cię widzieć pamiętam wyraźnie, że mówiłeś że "szanować, klikać, popierać"... Jakbyś dziś mi te słowa powiedział - odpowiedziałbym Ci pytaniem "ale za co?". Sebastianie, Ty jesteś naczelnym, czy tam właścicielem portalu, Ty puszczasz takie texty na swoich łamach, więc nie dziw się proszę, że oceniamy Ciebie przez ich pryzmat. Potem wychodzi Ci, że kibice Pasów ignorują... no tak - ignorujemy Twój portal. Robimy to świadomie i z premedytacją. Nie wchodzimy tam w dyskusję, nie logujemy się tam, nie taplamy się w tym. I z każdym kolejnym razem jesteśmy coraz bardziej pewni słuszności naszej nieobecności tam i tylko coraz głębiej się w swoim uporze utwierdzamy. Rozumiesz dlaczego?
    • Lakbeti, torreador, D.J.Cat oraz 5 innych osób lubią to.
    • Lakbeti

2.1K
      2.1K
    • Wczoraj o 14:26
      Post #1749141 02.10.2026 14:26
    • Edytowany
    @żółta kaczka#4267 myślę że ani naczelny ani "pan redaktor" nie rozumieją nas kibiców, a jestem mocno przekonany że pan ŁS nie rozumie tekstu, który wkleił. Gdyby rozumiał coś z tego shitu to raczej by takiej treści pustej i nie merytorycznej nie publikował, bo to kompromitacja. Natomiast chce istnieć, nudzi się, ma żal, jest zazdrosny, może ma inne problemy, o których nie wiemy i może potrzebuje pomocy? Powiem tyle, taki tekst jest wprost napisany do środowiska kibiców Cracovii, bo co innych to obchodzi.... Jako kibic czuje się merytorycznie zmaltretowany tymi kocopolami i okrutnie wkurzony, bo to jest robienie z nas kibiców debili.
    • hank, kaleb, Excal oraz Pasiakcinq2 lubią to.
    • Marlon

609
      1K
    • Wczoraj o 16:35
      Post #1749149 02.10.2026 16:35
    Sikora przestań mi Cracovie prześladować frustracie
    • Lakbeti, Gryfny, Excal oraz 3 innych osób lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie