Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Zegarki Cracovia - 120-lecie klubu
    • Regulamin
    • Zegarki Cracovia - 120-lecie klubu
    • Nowa rzeczywistość hokejowa w Cracovii

• Hokej
    • Rozpoczęto 25.03.2024 o 09:14
      Ostatnia aktywność wczoraj o 15:59
      74115 wyświetleń
    • Blizzy

3.5K
      2.3K
    • ponad tydzień temu o 16:00
      Post #1722248 27.04.2026 16:00
    Taki jest plan.
    • żółta kaczka oraz zubereg lubią to.
    • CHT

3.6K
      2.6K
    • ponad tydzień temu o 16:29
      Post #1722250 27.04.2026 16:29
    Tęsknię za PowerPlayem, ale SportRebel też bym widział przy S7.
    • żółta kaczka oraz Blizzy lubią to.
    • Blizzy

3.5K
      2.3K
    • ponad tydzień temu o 01:57
      Post #1722530 30.04.2026 01:57
    Klub nawiązał współpracę z klubem Opole United. "W ramach partnerstwa, zostanie wprowadzona swobodna wymiana zawodników."
    • żółta kaczka, torreador, Marlon oraz 2 innych osób lubią to.
    • Jake Blues

4.1K
      8.5K
    • ponad tydzień temu o 10:25
      Post #1722551 30.04.2026 10:25
    to dobrze czy zle?
    • żółta kaczka lubi to.
    • Lakbeti

320
      333
    • ponad tydzień temu o 10:34
      Post #1722553 30.04.2026 10:34
    Opole United to grupa akademickich hokeistów z Kanady i USA, zero Polaków. Hm, może to i dobrze dla zespołu bo jak będzie brakować zawodników choroby, kontuzję to przyjdzie ktosye trybie meczowym. A z Polaków będzie Konarski, guminski, Michalski Metel? Co z nimi?
    • żółta kaczka lubi to.
    • zubereg

13.8K
      8K
    • 6 dni temu o 10:54
      Post #1722758 02.05.2026 10:54
    Opole United ogłosiło zawarcie współpracy z przedstawicielem Tauron Hokej Ligi, Comarch Cracovią. Partnerstwo tych dwóch zespołów ma zapewnić swobodną wymianę graczy na linii Kraków - Opole. https://planetofhockey.com/n/12590/pierwszoligowiec-laczy-sily-z-klubem-z-thl?fbclid=IwY2xjawRimtpleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEes_NTf52ZyTvwF3EG5P-6HwBnzExfpTPkYr5lHpnUUoZCUXDucPOjodzqB00_aem_uN-ef5j_WOwfzDE3L7YeBg
    • żółta kaczka, Lakbeti, hank oraz 2 innych osób lubią to.
    • niegramotnyj

3.8K
      4.3K
    • 5 dni temu o 20:39
      Post #1723208 03.05.2026 20:39
    Mnie się ten pomysł podoba, bardzo. A przy okazji widać, jak łatwo coś spieprzyć (ruina Orlika spowodowana przez kilku leśnych dziadów) i jak trudno to potem odbudować. Mimo że Opole jest bogatym miastem, a konkurencji do miejskich pieniędzy dużej nie ma.
    • hank lubi to.
    • żółta kaczka

6.4K
      1.3K
    • 2 dni temu o 14:58
      Post #1723592 06.05.2026 14:58
    • Edytowany
    Powszechnie wiadomym jest, że ja jako drób mam ptasi móżdżek, prawda? Zatem czuję się w pełni usprawiedliwiony pierdzielić głupoty. A widzicie Moi Drodzy, jakieś takie niemądre rzeczy mi ostatnio po głowie dreptają, że aż wstyd się przyznać. I tak w sumie to nie wiem czemu, właściwie to chyba zupełnie bez powodu ale na wszelki wypadek chciałem sobie głośno i publicznie pomyśleć i porozważać takie różne absurdalne i nie do uwierzenia ale teoretycznie możliwe sytuacje. Obecna sytuacja w Naszym Klubie jest taka, że liczymy (tzn ja liczę i właściwie to nie mam żadnego upoważnienia do wypowiadania się w 1szej osobie liczby mnogiej, no ale na moje wyczucie myślę, że wyrażać będę opinię tzw. „powszechnie akceptowalną”, zatem będę sobie na wyrost używał formy „my” i myślę, że ja parę osób się z tym zgodzi to ta forma „my” zyska jako takie uzasadnienie), zatem jeszcze raz - obecna sytuacja w Naszym Klubie jest taka, że liczymy na baaardzo nudne lato. W poprzednim mieliśmy emocji i przeżyć aż nadmiar. Nie tylko starczyłoby ich na rok, ani nawet nie na dwa, ale choćby i na całą dekadę to by ich starczyło. I to z naddatkiem jeszcze. Wiosna i lato 2025 to był być może i najtrudniejszy moment w całej historii Klubu (we współczesnej to bez dwóch zdań). Hokejowa Cracovia w tym momencie to jest mówiąc dosadnie pacjent po zawale, zatrzymaniu akcji serca, śmierci klinicznej i reanimacji. Wizja „nudnego lata" chyba każdemu z nas jawi (jawiła? Nie no, raczej jawi) się jako ta najbardziej upragniona. Klub ma swoich Właścicieli i żeby była jasność - ci ludzie z BAC są dla nas święci. Dosłownie. Oni są po prostu święci i nietykalni. Każdy kto ma do nich jakiekolwiek „ale” to z automatu jest dla… hmmm, nie wiem czy napisać „mnie” czy „nas”, ale myślę że „nas” jest w pełni uzasadnione – no każdy kto wystąpiłby przeciw nim, albo próbował zrobić jakiekolwiek zamieszanie, żeby „ich zniechęcić” to z automatu stanie dla nas się szkodnikiem i sabotażystą. I to bym chciał żeby wybrzmiało jasno, dobitnie i wyraźnie. Jakiekolwiek podjazdy w stronę ludzi z BAC nie znajdą na trybunach absolutnie ani jednego grama poparcia, ani choćby wyrozumiałości. Każdy kto chciał sobie Klub przejąć, żeby go zrobić od teraz po swojemu - rok temu miał ku temu znakomitą okazję. Teraz Klub ma swoich Właścicieli i ci Właściciele mają pełne wsparcie i zaufanie trybun. Jasne? Chyba jasne, co? Klub ma też swoje Władze. Te Władze są wybrane przez Właścicieli. Władze przeprowadziły Nasz Klub przez najtrudniejszy rok w jego historii (całej, czy tylko współczesnej? Mniejsza o detale, przez w cholerę ciężki rok). Te Władze mają wdzięczność i zaufanie trybun. Oki, może niekoniecznie wszystkie działania spotykają ze szczególną ekscytacją, ale Władza w Klubie jest szanowana. I słusznie, bo Władza na ten szacunek zasłużyła. Nawet jak ktoś „nie jest za bardzo stronnikiem Władzy”, to i tak chyba doceni, że ta Władza przeprowadziła nas po twardym lodzie, który się pod Klubem nie załamał i Klub nie utonął. No… to jak sprawy kardynalne mamy ustalone to teraz sobie pierdyknę głupotą, dobra? Mogę? Wybaczycie? Tak sobie pomyślałem, że jeśli ktokolwiek byłby na tyle nierozsądny i wpadłby mu do głowy jakiś taki pomysł, żeby zrobić jakieś zamieszanie, jakąś wojenkę domową, żeby ryzykować życiem tego ledwo co odratowanego i reanimacją przywróconego do życia pacjenta – to taki ktoś na wyrozumiałość i wsparcie ze strony tzw. „zwykłych kibiców” to niech raczej nie liczy. Tak myślę… A jakby komuś przyszło do głowy robić to poprzez portale, które nieszczególnie sympatią wobec Naszego Klubu się wykazywały, to już w ogóle… Proszę też pamiętać, że takie portale to raczej będą zainteresowane podkręcaniem tematu, ale nie ze względu na jakieś „racje” (obojętne czy słuszne, czy nie, takie portale nawet by kwestii „słuszności racji” nie rozważały), tylko żeby sobie nabić wejść i zarobić na klikach i reklamach. Przestrzegam – jakby ktoś naprawdę chciał podążyć tą drogą, to naprawdę nie warto. To by się nie mogło skończyć dobrze. Generalnie… jak ktoś „ma jakiś pomysł i chce dobrze” to moja sugestia jest taka, że nie ma co się podszczypywać tam i ówdzie, tylko po cichu, tak żeby nawet nikt nie wiedział – są Właściciele, jest Władza, oni się mogą podobać, mogą nie podobać, to jest naprawdę wszystko jedno, isć do tych Właścicieli i powiedzieć „chciałbym pomóc, chciałbym się włączyć”. Bo Kochani – „przejmować” to sobie można było rok temu. Teraz ktokolwiek by chciał dokonać „przejecia” to nawet jakby mu się ono udało – to i tak by się nie skończyło dobrze. Teraz można się „włączyć”, albo można się „nie włączyć” ale w tym drugim przypadku wskazane jest „przynajmniej nie przeszkadzać”. Dobra, kurka wodna, kawa na ławę – każdy kto zrobiłby w tę wiosnę i w to lato jakikolwiek smród wokół Klubu, jego Właścicieli, albo Władz, ten będzie powszechnie miał opinię szkodnika i sabotażysty. I to bez względu na to czy ma jakieś zasługi dla Klubu, czy ich nie ma, a jak ma to czy one są tylko znaczące, czy przeogromnie znaczące. I to będzie kompletnie nieważne czy ten ktoś ma argumenty, ani czy one są słuszne, czy niesłuszne. Po prostu w tą wiosnę i to lato NIE MA NA TO MIEJSCA. Chcemy mieć w cholerę nudne lato i jakbyśmy znów mieli doświadczać stanów przedzawałowych, lub nawet zawałowych, to każdy kto nas o nie przyprawi niech się NIE spodziewa wyrazów sympatii i zrozumienia. Bo tego nie dostanie. Ja znam Nasze Trybuny i ręczę, naprawdę nie tylko NIE dostanie, ale zrobi sobie sam piarowe kuku. Przy okazji - wszystkie portale, które by kusiło, żeby taką wojenkę na swoich łamach rozpętać, lub pozwolić komuś rozpętać i cieszyć się z tego że „to na naszych łamach cyrk daje występy” to niech się te portale dobrze zastanowią, czy tego naprawdę chcą. Bo może się okazać, że efektem ubocznym (poza ogromem klików i zarobkiem na reklamach) kibice Cracovii nabiorą do nich awersji. A być może jeszcze większej awersji, bo być może już teraz przesadną sympatią darzone nie są. Każdy taki smród na jakimkolwiek portalu będzie przez tzw „zwykłe trybuny” odebrany jako oczywisty atak na Nasz Klub. A ataku na Nasz Klub w tym momencie my po prostu nie zapomnimy, nie zrozumiemy i nie wybaczymy baaaardzo długo. No pamiętliwi jesteśmy cholera, bardzo pamiętliwi. Ja poważnie piszę na wszelki wypadek, żebym potem nie musiał pisać „a nie mówiłem”, bo że ja mam rację, to ja wiem. Noooo... to tyle. Ja po prostu bardzo wierzę, że czeka nas absurdalnie wręcz nudne lato, przerywane tylko czasem informacją, że ktoś przychodzi, a ktoś odchodzi, ewentualnie jakieś mniejsze czy większe radostki infrastrukturalno-finansowo-sponsoringowo-organizacyjne niech się wydarzają i… tyle. No a jak rozegramy 1szy mecz sezonu 26/27 i podsumowując minione lato będziemy jako pierwsze wymieniać to że „nudne i fajnie” to wtedy czujcie się swobodnie nawrzucać mi, że kaczka pierdyknął jakąś głupotą początkiem maja, cholera wie po co i dlaczego, bo przecież nic się nie działo i czy on jakiś głupi, czy coś go opętało, że takie coś, a przecież nic się nie stało. Ja ze swojej strony obiecuję, że wtedy ładnie potwierdzę, że faktycznie coś mi się pod deklem pomerdało, nie wiem co, przeproszę za uczynione zamieszanie i tyle. Wybaczycie mi przecież i przymkniecie oko na to że przestrzegałem przed jakimiś idiotyzmami, które przecież się nie wydarzyły, prawda?
    • Lakbeti, hank, MSC oraz 3 innych osób lubią to.
    • bertoni

114
      159
    • Przedwczoraj o 19:30
      Post #1723718 07.05.2026 19:30
    Pełna zgoda, że Klub potrzebuje stabilizacji, pełna zgoda że ludzie BAC za to co zrobili dla Klubu są "święci", pełna zgoda że medialne uderzanie w Klub, we władze Klubu czyli p. Agatę Michalską tylko zaszkodzi Klubowi! Nie wszystko co się robi w Klubie mi się podoba ale idę do Pani Prezes lub do właścicieli i o tym rozmawiam, nie zawsze moje uwagi znajdują zrozumienie, trudno szanuję prawo tych ludzi do swojego zdania, szanuję ich prawo do zarządzania, musi być hierarchia, musi być pewien ład, firma musi działać, ja mogę z tym żyć, że nie mam wpływu na pewne rzeczy. Przestrzegam przed ludźmi którzy mają inne zdanie niż właściciele, niż Pani Prezes i są zdolni do publicznej nagonki na Klub co moim zdaniem jest jednoznaczne z działaniem na szkodę Klubu, tu się Kaczko w pełni zgadzamy! Zastanawiam się dlaczego ci ludzie nieodpuszczą? Uważam, że mają swoje prywatne i osobiste interesy w tym aby uderzać w Klub, aby postawić na swoim! Nie jest tajemnicą, że są osoby, które traktują Klub i lodowisko jak swoją własność a to nie ma nic wspólnego z rozwojem pasiastego hokeja. Pasiasty hokej ma być dojną krową dla kilku osób, które nie chcą podlegać żadnej kontroli, nie poddadzą się żadnej merytorycznej weryfikacji i nie umią uszanować pewnej elementarnej hierarchii organizacyjnej. Mojej zgody, jako kibica też nie będzie droga Kaczko na działanie na szkodę Klubu, popieram BAC, popieram Panią Prezes choć nie zawsze się ze sobą zgadzamy bo nadrzędnym celem jest rozwój pasiastego hokeja, a hokej pasiasty się rozwija....i wymaga wspierania a nie atakowania! PS przepraszam za tak długą formę, miałem prosić Kaczkę aby pracował nad formą a sam dałem trochę ciała
    • żółta kaczka, Lakbeti oraz PanSzym lubią to.
    • Hockeystick

14
      43
    • Wczoraj o 15:38
      Post #1723855 08.05.2026 15:38
    Ciekawe przekazujecie informacje . Moje odczytanie tego co mówicie jest następujące. Grupa aktualnych i byłych pracowników powiązana z gangsterami, którzy czerpali korzyści z hokeja, a która teraz powoli odsuwana jest od swojej dojnej krowy planuje ostateczny atak i zemstę na BAC i Agacie, żeby w ostatecznym akcie desperacji jeszcze próbować odwrócić bieg wydarzeń ? Skąd macie te informacje ???
    • żółta kaczka, PanSzym oraz MSC lubią to.
    • żółta kaczka

6.4K
      1.3K
    • Wczoraj o 15:43
      Post #1723857 08.05.2026 15:43
    Ja nie mam żadnych informacji. Przecież wyraźnie napisałem, że po prostu kocopoły sobie pierdzielę, jak to zwykle ja. 😁 Jestem pewien że nic takiego się nie dzieje i nic takiego się nie pojawi.
    • Hockeystick

14
      43
    • Wczoraj o 15:51
      Post #1723860 08.05.2026 15:51
    • Edytowany
    Osobiście uważam że im więcej niepotwierdzonych pomówień w wyniku takiej akcji pojawi się w mediach tym lepiej do Cracoviu Hokej. Z odszkodowań wypłaconych przez media i osoby biorące w tym udział uzbiera się solidny budżet na kolejny sezon.
    • hank lubi to.
    • żółta kaczka

6.4K
      1.3K
    • Wczoraj o 15:59
      Post #1723862 08.05.2026 15:59
    [quote]#post1723860 Osobiście uważam że im więcej niepotwierdzonych pomówień w wyniku takiej akcji pojawi się w mediach tym lepiej do Cracoviu Hokej. Z odszkodowań wypłaconych przez media i osoby biorące w tym udział uzbiera się solidny budżet na kolejny sezon.[/quote] Ja mam z kolei nadzieję, że "gdyby" (przede wszystkim jeszcze raz podkreślam, że to jest dla mnie niewyobrażalne, żeby ktokolwiek mógł tak zrobić, ale "gdyby") taki absurd jednak miał miejsce to ogólnie pojęta "Władza i Właściciele" mają na tyle zaufania do siebie samych i na tyle wiary w zaufanie środowiska (w tym także nas-kibiców) do nich, że nie weszliby w żadne polemiki na łamach czegokolwiek, tylko po prostu to zignorowali. No ale tak jak pisałem - przede wszystkim uważam, że nikt nie jest na tyle nierozsądny, żeby coś tak brzydkiego uczynić ani próbować jakiekolwiek media w ten sposób użyć.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie