Młodzi na pewno, wynik i tak nie jest zły... Gdyby nie kilka parad to było by z 11 bramek. Kilkukrotnie było 2 na 1 przed bramkarzem.
-
-
Nowa rzeczywistość hokejowa w Cracovii
Gramy. Gramy. I to jest najważniejsze.
Trener ,,Dziubek" ma wsparcie w postaci doświadczonego selekcjonera , na pewno widzą niedostatki w obronie i pewnie też kondycyjne, bo w trzeciej tercji wszyscy mają w nogach już sporo. Wierzę,że w trakcie sezonu ,,dotrą" drużynę tak jak trzeba.👍 👍
Żadna niespodzianka, na ambicji tracić 2 razy tyle sil, co lepszy rywal.
Trochę minie, zanim Ci młodzi chłopcy okrzepną. Wspierajmy ich 💪
Tyle lat czekaliśmy na odtworzenie młodzieży, dziś juz sa w pierwszej drużynie.
Szczerze, to wyniki spotkań są dla mnie malo istotne, bo cieszę sie ze robota nie poszła na marne.
5 dni później
- Edytowany
Tomasz Gawędzki został (ponownie) naszym rzecznikiem prasowym oraz kierownikiem lodowiska :)
https://x.com/P_SlomiaC/status/1968689125227123181
[b]Bardzo dziękuję Klubowi za przyznanie mi akredytacji na sezon 2025/26.[/b]
Oczywiście obiecuję z niej korzystać aktywnie i najlepiej jak tylko umiem. Postaram się zrobić dobry użytek dla nas wszystkich, żeby każdy kibic po powrocie do domu mógł sobie odpalić jutuba, a tam zobaczyć i usłyszeć Naszego Zawodnika czy Trenera. Jeszcze raz - wielkie dzięki!
4 dni później
Tak sobie myślę, jak by to było wspaniale żeby na meczu można było obejrzeć powtórki z akcji, bramki, albo najciekawsze momenty meczu na telebimach. Teraz to już w zasadzie standard na imprezach masowych. 🤔 Wiem, wiem każdy powie, że na to potrzebna jest kasa.
To jest fakt nikt za darmo tego nie zrobi, ale jest wiele firm które w zamian za umieszczenie własnej reklamy w trakcie widowiska (meczu)
są w stanie zaoferować lepszą cenę za taki sprzęt. Była by to też inwestycja w celu uatrakcyjnienia wydarzeń (nie tylko meczy hokeja) i zwiększenia frekwencji na lodowisku. Tu jest myślę duże pole do popisu dla zarządu Cracovii i co najważniejsze dla właściciela obiektu, czyli Miasta Krakowa. Żeby Włodarze miasta poczuli ten klimat i osobiście zmierzyli się z problemami i potrzebami Krakowskiej drużyny proponowałbym zaprosić Prezydenta i Wiceprezydentów oraz wszystkich Krakowskich Radnych na mecz hokejowy.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-09/tablice-wynikow-jpg-11903775.jpg[/img]
Prezydenci i radni od dawana powinni być zapraszani (nawet jezeli część z nich nie przyjdzie).
A najważniejsze, do miasta powinno się trąbić że jest to sport dla dzieci. Co roku kalendarze akademii są przygotowane, może powinno wysłać się władze spółki lub delegację akademii do władz miasta lub na sesję rady miasta.
Może trzeba było zabiegać o audiencję u Mazura i Sęka kiedy Żak Starszy wygrał v-ce mistrzostwo żeby im pogratulowali.
Tak się robi lobbing… I po tym można iść do miasta i po kasę na dofinansowanie jakiegoś elementu lodowiska.
Poprzednie władze spółki były mega marne w tym temacie i to się na nas mściło i mści (tak że prawie zlikwidowano ten sport). Tu nie chodzi o uczestniczenie w polityce ale o zapewnienie sobie przyszłości.
Wspieranie Krakowskiego hokeja, to jest przede wszystkim promocja dla miasta. Tylko trzeba Im na to otworzyć oczy, bo patrzą , ale nie widzą. Przypuszczam, że większość z Nich nie była nigdy na meczu Hokejowym.🤔
- Edytowany
Nie wiem czy się zgodzę. Kraków nie jest miastem który potrzebuje promować się przez sport w jakimkolwiek wydaniu. Dlatego milony na żużel tak mnie bola, bo jaki miasto ma zysk z tego ze jego nazwa bedzie na plastronie w trzeciej kategorii rozgrywkowej w kraju… ze turystów więcej przyjedzie niby?
Natomiast hokej to jest sport który realnie przyciąga krakowskie dzieci i młodzież tak że mają szanse na rozwój w tym sporcie, budowanie sprawności, zdrowia, zaangażowania. Dzięki hokejowi mamy w tym mieście lodowisko na które mogą przychodzić mieszkańcy, dla wielu to ważne miejsce w ich życiach (bo sami jeżdżą na łyżwach, bo trenują ich dzieci kibicują pierwszej drużynie itd.). Potrzeby mieszkańców są ważniejsze niż promocja miasta na zewnątrz (co jak co ale Kraków promocji nie potrzebuje).
4 dni później
Ciekawe dlaczego na oficjalnej stronie nie ma żadnych aktualności.? Ostatni wpis jest z 22 września i do tej pory nic jakby drużyna w ogóle nie istniała ani nie rozgrywała żadnych spotkań. Czyżby tworzyła się jakaś nowa strona, czy u redaktorów też jest ,,cienko" i nie mają o czym pisać?
- Edytowany
Plotki mówią że strona hokejowa też bierze rozwód z KS Cracovia i Comarchem, którzy nie chcą już jej wspierać. Więc być może (nie wiem tego z pierwszego źródła) hokej dostał kolejnego strzała i na predce musi coś znów stworzyc…
Znamienne jest to ze akademia hokejowa stworzyła nagle nowy profil na Facebooku pomimo ze poprzedni działał już parę lat.
[quote]#post1694643 Plotki mówią że strona hokejowa też bierze rozwód z KS Cracovia i Comarchem, którzy nie chcą już jej wspierać. Więc być może (nie wiem tego z pierwszego źródła) hokej dostał kolejnego strzała i na predce musi coś znów stworzyc…[/quote]
Nic czasem prezes nie mowil w wywiadzie co udzielil ostatnio co go wspominali ze udzielil 😉 😉 😉
Zaraz się okaże, że Forum Kibiców Cracovii się podzieli😤 bo tak jak przez klub piłkarski została potraktowana sekcja hokejowa, to u wiernych kibiców hokeistów nie potęguje miłości do klubu (nie kibiców) kopaczy.🤔
- Edytowany
Umówmy się, to wszystko nie jest takie proste. Decyzją właścicieli dwusekcyjny klub ze ponad stuletnią historią został podzielony i sprzedany dwóm innym podmiotom.
W normalnej rzeczywistości gospodarczej trudno oczekiwać żeby jedna spółka ponosiła koszty utrzymania i hostingu strony za drugą.
Tutaj mamy jednak do czynienia ze stoma latami wspólnej historii. Fajnie byłoby jakby władze obu podmiotów, przez wzgląd na te tradycje dogadały się. To co jest teraz wygląda dziwnie. Strona hokejowa nie jest uaktualniona a sociale seniorów hokejowych są. Akademia hokejowa nagle tworzy nowe sociale. Na pierwszy rzut oka widać że coś nie hula. Nie wiem natomiast co dzieje się tam w środku.
- Edytowany
To pewnie dość złożony problem. Ale tak naprawdę - wiele tu zależy od nas. Forum jest właśnie taką platformą gdzie możemy być razem i to tak naprawdę od nas samych, tylko od nas samych i nikogo więcej zależy czy ziści się mokry sen takiego jednego i "kibice >dwóch różnych Klubów< się zaczną nawzajem tępić", czy pokażemy mu, że jednak "tere fere".
[b]"Cracovia to my", tak? I nazywamy się nawzajem "braćmi po szalu", tak? No to pora, żeby po kolei każdy z nas swoim podejściem do innego kolegi tutaj i traktowaniem innych tutaj udowodnił sam sobie, że te słowa to nie jest slogan, tylko zobowiązanie![/b]
O piłce ja na przykład niewiele wiem. Bardzo niewiele. Generalnie takie naprawdę bejzikowe rzeczy, że piłka jest większa od krążka, że bramka tam też większa, a pomimo tego rzadziej się gole strzela niż w hokeju (co prawda ostatnio nie w naszym wykonaniu i trochę tej zasadzie przeczymy, no ale tak generalnie to tak jest), niemniej - ja, stuprocentowy hokejowy ksenofob, staram się jak mogę choć trochę w piłkarskiej części Forum uaktywnić - bo przecież jak oczekuję, że kibic piłki będzie miał serce do hokeja, to ja też muszę taką postawę prezentować. I da się. Dziś wrzuciłem dowcip o Rasiaku na ten przykład, suchar taki, że aż wstyd się przyznać, chyba nawet Strasburger by się w Familiadzie go nie powstydził. I wiecie co? Nikt mnie tam nie zrypał, nikt nie skrzyczał, nikt nie wyśmiał (pomimo że dowcip górnolotny naprawdę nie był wcale, nic a nic). Nawet że za bardzo od wątku odchodzę mi nie zwrócono uwagi, bo akurat trochę się nadało w toku prowadzonej dyskusji. Chodzi mi o to, że możemy mieć tu na Forum naprawdę super platformę wspólną. Bo to Forum to może jest jeden z ostatnich szwów który nas ze sobą wiąże i wiązać nas naprawdę świetnie może latami i dekadami. Ch... tam z "organizacyjnymi formami prawnymi" - Cracovia to my! Razem, jeden wspólny Klub! I tu nie idzie o to, żeby to "zrozumieć", tylko to trzeba pokazywać całym sobą i w ten sposób żyć! To jest nasz Klub! Proste jak budowa cepa!
Oczywiście słowa o podziale Forum napisałem z przekąsem, bo przecież wiem, że na szczęście nie jest ono własnością żadnego z klubów wobec czego ,,Strażnicy słupków w Excelu" nie zaczną go ćwiartować w oczekiwaniu na większy zysk.
Sam też nie jestem specjalnym kibicem piłkarskim, ale mam w pracy kolegów którzy nimi są. Natomiast kompletnie nie mają pojęcia o hokeju, ale gadżetami klubowymi hokejowo-piłkarskimi się wymieniamy. Co ważniejsze jak na wiosnę płynęły tragiczne wieści o przyszłości naszego Krakowskiego hokeja to byli skłonni pomóc i rozwinąć na meczu piłkarskim jakiś transparent nawołujący do ratowania hokejowej Cracovii. Ja mam nadzieję, że jeszcze nadejdą takie czasy że będziemy stanowić jedność w sensie organiazcyjno-prawnym i nikt nie będzie się zastanawiał wypowiadając nazwę klubu o jaką Cracovię nam chodzi.
Byli tylko skłonni i tu jest problem
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)