Jakieś tam zyski ma gospodarz. Z tego co zasięgnąłem informacji to gospodarz oddaje z góry ustaloną kwotę do iihf a resztę co zarobi to jego i pokrywa jeszcze koszty pobytu wszystkich drużyn.
-
-
Mistrzostwa Świata Elity w hokeju na lodzie w 2024 r. Praga/Ostrawa
Byłem na meczu Kazachów z Usa i wyglądało to tak jakby Kazachowie wyszli na sparing. Zupełnie inna drużyna. Od razu nasunęła mi się teoria, że oni z góry założyli że przejebią z USA a siły muszą zachować na Nas i zagrać mecz o wszystko. Mam nadzieję , że się pomyliłem.
Jakiś link do transmisji? Nie mam polsata sport. Ech, mogła te parę meczy nasza tv kupić...
- Edytowany
masz na youtube kanał IIHF2024 tylko uruchom dowolny w zasadzie bezplatny VPN.
albo strumyk.tv
(ale reklamy tam bywaja podejrzane)
[b]Edycja z 20.05.2024 o godz. 20:34 (scalono posty)[/b]
YYYYYYYYeeeeeeeeeeeee
w koncu bramka w przewadze
1:1
Kurcze, bramkę straciliśmy po wznowieniu na środku lodowiska...
Murray w bramce, jakoś nie mam do niego zaufania...
Jeżeli ktoś na tych MŚ był w naszym zasięgu to są to Kazachowie w obecnej formie.
Oni grając w osłabieniu w ogóle nie bronią, dlatego bardzo przydałoby się więcej kar dla nich.
Indywidualnie są dużo lepsi, co pokazał bramka, ale tu gra drużyna, nie wyglądają też na tytanów kondycyjnie.
Do boju Polsko!!!
Bramki to jednak Jas Murarz chyba nie powinien wpuscić
Bo to jest wolno mularz, a nie murarz.
[quote]#post1621100 Jakiś link do transmisji? Nie mam polsata sport. Ech, mogła te parę meczy nasza tv kupić...[/quote]
CT sport plus
Nasza drużyna troche przegina ,że nie przywali ruskiemu za drugi juz brutalny wjazd w Murraya
Kurde, jesteśmy normalnie lepsi, gdyby tak jeszcze skuteczność poprawić.
Zostało 20 minut nadziei, koniec kurwa z kalkulowaniem, na nich!!!
Znowu za mało strzałów przy grze w przewadze. Ale faktycznie, to my na razie lepiej wyglądamy. Wcisnąć to i wygrać za 3!
strzelić trzy a potem przefasonować gębe temu co zaatakował bramkarza na głowe "ci.l niemyty jeden" ;)
Trzeba koniecznie wygrać tę tercję!!!
Musimy teraz strzelić 2 gole. Niestety.
Spadek ;/
szkoda
Drugi gol dla Kazachów i 5,5 minuty do końca. Po zawodach.
Próbowaliśmy koronkowych akcji, a wszystkie bramki dla Kazachów były proste jak konstrukcja cepa (już nie mówiąc o wrestlingu Łotyszy). No ale ładne wrażenie zostawili. Może któryś trafił do kajetu jakiegoś skauta😥
Niby człowiek wiedział, a jednak się łudził.
Ostatni raz utrzymaliśmy się w Elicie w 1975 roku. Chodziłem wtedy do starszaków i nie pamiętam czy coś wiedziałem w ogóle o hokeju.
Wracamy tam gdzie nasze miejsce.
- Edytowany
Brawa za walkę, niestety trochę nam brakuje nawet do drużyn typu Francji czy Kazachstanu.
Także odniosłem wrażenie, że momentami zbytnio kombinowaliśmy zamiast strzelać na bramkę.
Skład dywizji IA w 2025:
Polska 🇵🇱 Wielka Brytania 🇬🇧 Włochy 🇮🇹 Rumunia 🇷🇴 Japonia 🇯🇵 i Ukraina 🇺🇦
Nie liczyłem na nic jedynie miałem nadzieję! Wstydu nie było! Była walka ambicja zaangażowanie!
Wrócić wcale nie będzie łatwo!
Gra o awans z dywizji 1 A odzwierciedla nasz aktualny stan posiadania. Elita jest/była na wyrost, wszyscy to wiemy, to była nagroda za postępy dokonane w ciągu ostatnich lat, ale jeżeli trzeba będzie za rok zastąpić Kolusza, Pasiuta, Dziubińskiego, Wajdę, to pytam nieśmiało - kim?
W tym sensie Cracovia dająca szansę polskim zawodnikom z drugiego szeregu działa na rzecz reprezentacji. I jak pokazuje ostatni sezon, nawet przy takim stanie posiadania można otrzeć się o strefę medalową, a przy odrobinie szczęścia można do niej wejść.
Mecz z Kazachami był wyrównany. Żeby takie mecze wygrywać bramkarz musi zagrać bezbłędnie i nie możemy trafiać w słupki i poprzeczki, tak jak wczoraj. Pierwszą bramkę zawalił Murray
... i Wajda (jeśli dobrze pamiętam) który się dał objechać.
No bo nasza reprezentacja oparta jest na starszych panach i to nie tylko dwóch, za rok oni będą jeszcze starsi i jeszcze wolniejsi co nie nastraja optymizmem przed MŚ.
Po pierwszej połowie byłem wkurzony na Zacnego Kolegę z forum, który podszepnął mi, aby jechać na mecz z Francją, bo on będzie decydujący.
Na koniec meczu mi przeszło, walnąłem sobie seteczkę tequili i poszedłem spać.
Planowałem jechać tylko na mecz z Francją, a skończyło się na jeszcze meczach z Łotwą i Kazachstanem, impreza super.
Szkoda, że spadamy... ale Elita to elita.
No i niestety zostaliśmy najsłabszą ekipą turnieju bo Wielka Brytania wygrała z Austrią 4 : 2
No bo nie oszukujmy się że to była co by nie patrzeć taka "dzika karta" dzięki "uprzejmości" Rosji i Białorusi 😀
Niech ta uprzejmość jeszcze trochę potrwa, to może uda się jeszcze zagrać w elicie.
Po zakończeniu wojny ja bym ruskich i chłopców Łukaszenki przywrócił do MŚ ale w dywizji IV (ósmy poziom).
A Czech Yankesom brzuchem na 1-0 zapakował 😂
Ależ miałem wczoraj czutkę na wyniki😎
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-05/354424110011862280-png-17207630.png[/img]
W półfinałach mamy mecze:
Czechy - Szwecja
Kanada - Szwajcaria
Chciałbym żeby wreszcie tytuł zdobyli Szwajcarzy😉
- Edytowany
Atak łokciem w głowę i to zawodnika bez krążka. Sędziowie dyskutują, zapisu video nie sprawdzają, nie ma kary dla pepików.
EDIT
Teraz w ramach "rewanżu" dają 2 minuty pepikowi za wątpliwe podcięcie. Choć bramkarz szwedzki (zmieniony) nie miał dziś dnia, to jestem zażenowany sędziowaniem. Myślałem, że gdzie jak gdzie, ale na MŚ takie rzeczy się już nie zdarzają.
Jestem dość zaskoczony dzisiejszym wynikiem, ale oglądając mecz stwierdzam że dzisiaj Czesi zdecydowanie lepsi i jak tak będą grać to MŚ mają w kieszeni
[quote]#post1622267 Jestem dość zaskoczony dzisiejszym wynikiem, ale oglądając mecz stwierdzam że dzisiaj Czesi zdecydowanie lepsi i jak tak będą grać to MŚ mają w kieszeni[/quote]
Mam tak samo.Ciekaw jestem czy Szwedzi dojdą w III tercji Czechów.
Szwedzi bezradni, kto by pomyśkał
Szok !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)