Poprad pokonuje HC Koszyce 4:2 i zdobywają Puchar Tatr.
-
-
Sparingi przed sezonem 2023/24
[quote]#post1585296 Wez tylko pod uwagę w jakim składzie Poprad zagrał z Cracovia a w jakim z Trincem[/quote]
Weź też pod uwagę jakim składem dysponuje obecnie Cracovia. A poza tym mój post miał wydźwięk z lekka humorystyczny, na co wskazuje emotka na końcu zdania.
Gramy z Duklą, ciekawe, że Dziurdzia w składzie.
[quote]#post1585661 Gramy z Duklą, ciekawe, że Dziurdzia w składzie.[/quote]
Ja bym go zakontraktował. Lepszy nasz niż ślizgacz z południa.
Ten Kriżanac już będzie u nas, potwierdzone. A Dziurdzia? Dostał szansę, ale ten sparing był nieudany. Zobaczymy, jak to się potoczy, Przypuszczam, że zostanie.
Antek oprócz ambicji i serca niestety nie ma nic więcej w rzemiośle hokejowym. Kto go tak nauczył jeździć na łyżwach?
I tu jest pies pogrzebany.W takim wieku juz sie tego nie poprawi
[quote]#post1585759 Antek oprócz ambicji i serca niestety nie ma nic więcej w rzemiośle hokejowym. Kto go tak nauczył jeździć na łyżwach?[/quote]
Maniek Csorich do ostatniego swojego meczu nie potrafil za bardzo jezdzic na lyzwach do tylu a jakos dawal rade 😉
Antek zostawi więcej serca na lodzie od najemnika z trzeciego poziomu rozgrywkowego ligi południowych sąsiadów. Za to serce należy mu się miejsce w składzie, choćby miał grzać ławkę.
[quote]#post1585819 Antek zostawi więcej serca na lodzie od najemnika z trzeciego poziomu rozgrywkowego ligi południowych sąsiadów. Za to serce należy mu się miejsce w składzie, choćby miał grzać ławkę.[/quote]
Ahh ten romantyzm, a realia swoje.
A realia są takie, że drużyna na finał zajęła czwarte miejsce. Wolę patrzeć na chłopaka co zostawia serce na lodzie, a nie ślizga się za wpływ na konto. Nie mówię, że w klubie są miejsca tylko dla wychowanków, ale czasy kiedy przychodzili do nas zawodnicy typu Radzik, Słaby i Dany już minęły bezpowrotnie, a w zamian dostaliśmy najemników co się nadawali do zbierania bawełny.
Ja tam do niego nic nie mam, ale oczy bolą jak jeżdzi na łyówach, a ma 23 lata bodaj.
Nienaturalna poza podczas jazdy, też mu nie pomaga.
Dajmy szanse młodszym Tyka, Kapa.
Oczy to nam spuchną w nadchodzącym sezonie. O nic nie gramy, więc niech jak najwięcej grają nasi wychowankowie i inni młodzi rodzimego pochodzenia.
4 dni później
- Edytowany
Comarch Cracovia – Re-Plast Unia Oświęcim 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
1:0 - Kasperlik (01:49),
1:1 - Karjalainen - Ahopelto (02:24),
1:2 - Heikkinen - Ahopelto (08:55),
1:3 - Karjalainen (32:08),
1:4 - Ackered (33:29),
1:5 - Heikkinen (49:37, 5/4),
2:5 - Krenželok (58:22).
Minuty karne: 8-8
Cracovia: Krasanovský (Hebda) – Jaracz, Žůrek, Látal (2), Raška (2), Vildumetz – Younan, Krenželok; Lundgren, Berling, Sawicki – Motloch, Bystroň; Kasperlik, Bezwiński, Brynkus – Kunst, Tynka (2); Sterbenz (2), Wróbel, Kapica.
Bramkarz, Szwedzi, Raška i Polacy na plus, reszta zaciągu z benzin na minus.
- Edytowany
A Latal? Na pierwszy rzut oka, kiedy tylko go zobaczyłem jak jeździ i operuje krążkiem to gość z innej bajki niż nasza liga. Nie wiedziałem co to i kto to, dopiero w domu sobie sprawdziłem, że gość rozegrał 13 sezonów w czeskiej ekstralidze więc moje wrażenie nie wzięło się z przypadku 😉
Raska też pierwsze wrażenie sprawił dobre 😉 .
Oglądając wczorajszy sparing, to moim zdaniem dwucyfrówki nas czekają i walka o 8 miejsce o ile ona będzie 🙄
Dobrze, że Zwierzynek jest obok lodowiska 😉🍺 Bo nie raz na trzeźwo nie będzie dało się tego oglądać, tak samo jak kopaczy ☝
20 sezonów zniweczone i zmarnowane w każdym calu - nic dodać i nic ująć 😡
A moim zdaniem oceny są przesadzone, skład na papierze moim zdaniem jest na strefę medalową. Zapewne transfery jeszcze będą. Choćby ci dwaj Szwedzi, czołowi punktujący swojego klubu z duńskiej ekstraklasy, to nie są ludzie z przypadku
Bardzo chciałbym być optymistą ...
spokojnie, jeszcze się rozkręci... 😉
A jak się nie rozkręci to za rok się wymieni tak z 15 a co
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)