Gramy o 8e miejsce . Jest do osiągnięcia ;)😫
-
-
Sezon 2023/2024
9 dni później
- Edytowany
Po meczu z Jastrzębiem zadzwonił do mnie kolega aby zrelacjonować spotkanie...
Kolega z tych co meczów nie odpuszcza i wpisuję sobie każdy w kalendarz.
Szalenie interesującym faktem jest to, że następny termin spotkania DOMOWEGO odbywającego się w weekend ( sobota-niedziela)
Wypada uwaga na ...
7 STYCZNIA
Czy można tak skonstruowany terminarz nazwać przypadkiem?
Sprawdziłem to:
Narazie gramy piątek - niedziela ( wszystkie mecze domowe w piątki lub środy) później są inne warianty...
Ale bardzo wątpię w taki przypadek...
Pierwsze cztery mecze u siebie Cracovia wg terminarza miała grać w niedzielę. Przypadek? Wątpię w taki przypadek 😂
147 dni później
Unia ordynarnie podłożyła się Toruniowi, wystawiając dwóch (!) rezerwowych bramkarzy. A Podhale - za chwilę dowiemy się, czy za nami, czy jednak zrównują się punktami. Co wtedy? Bilans bramek mamy gorszy. Bilans bezpośrednich spotkań? Chyba my mamy lepszy.
Tak jak mówiłem we wrześniu- stoczyliśmy morderczą walkę o 6 miejsce.....
Liczy się wtedy bilans bezpośredni, czyli miejsce szóste utrzymamy.
Zobaczymy jak zrobią rywale, ale chciałbym ćwierćfinał z Tyskimi.
Ja też chciałbym ćwierćfinał z Tychami ☺
No i bądź tu mądry...
https://www.flashscore.pl/hokej/polska/tauron-hokej-liga/tabela/#/tGnKg5wc/table/overall
https://polskihokej.eu/standings/1/polska-hokej-liga
Według pierwszego portalu jesteśmy na 6, według drugiego na 7 miejscu.
Regulamin jasno określa, że w przypadku równej liczby punktów dwóch drużyn, najpierw liczą się punkty z bezpośrednich spotkań, a tych w tym sezonie mamy więcej.
Dyskusja już bezowocna, gramy z unią 😡
22 dni później
- Najpóźniej do przyszłego piątku trener powinien znać decyzje i dalszy pomysł na hokej – mówi Mateusz Dróżdż, prezes Cracovii. - Czeka mnie z nim dłuższa rozmowa w tym zakresie. Jesteśmy po wstępnych rozmowach z właścicielem (firmą Comarch – przyp.), mamy pewną koncepcję co do budowy zespołu.
https://dziennikpolski24.pl/comarch-cracovia-ma-byc-bardziej-polska-oparta-na-mlodych/ar/c2-18401657
Fajnie brzmi, tylko skąd wziąć Polaków, którzy będą w stanie ciągnąć grę drużyny przez cały sezon, nie przegrywając większości meczów? Nie mamy takiego zaplecza jak Sanok czy Nowy Targ.
Sanok ma ale i tak przegrał prawie wszystkie mecze, Podhale, kiedy grało młodzieżą z 10 lat temu też przegrywało wszystko.
Czyli wracamy do tej bezsilnej Cracovii z lat 90 tych 🙄
Po powiedzmy dwóch sezonach grania non stop tą młodzieżą stają się oni już ograni i na tym można już coś budować. Tak np zrobili swego czasu w JKH.
Nie w Polsce. Juniorzy odstają bardzo od grania na wysokim poziomie bo nie ma w naszym kraju porządnej ligi juniorskiej.
A tymczasem Katowice pokonują gładko JKH 4:1 i są w finale.
Myśmy Unii większy opór stawili.
Nasuwa się pytanie, albo my jesteśmy tak mocni, albo Tychy strasznie słabe
Zaryzykuję twierdzenie że z Latałem mogliśmy puknąc Unię.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)