Polska reprezentacja to takie San Marino albo Gibraltar....tylko zamiast piłkarzy którzy pracują jako taksówkarze, piekarze, kelnerzy....mamy piłkarzy z najlepszych lig świata....ale i tak potrafimy im dorównać i tracić bramki najszybciej w historii.... 😂 👍
-
-
Nowa Wielka Reprezentacja Polski
Bo generalnie to się chyba miedzy sobą niezbyt lubią i w tym pokoleniu chyba nie stworzą prawdziwej drużyny. Tak to przynajmniej na dziś wyglada.
- Edytowany
[quote]#post1570640 Liga czeska na pewno nie jest lepsza od polskiej, to takie samo kopanie się po czołach jak u nas.
[b]Slavia, Sparta, Plzen[/b]. Poza teraz Rakowem długofalowo nie masz takiej drużyny w Polsce. Ale ok, żyjmy sobie w złudzeniu, źe to wypadek i nie obraz polskiej piłki. Ja bym to sobie życzył. Bo bym miał o jeden problem w domu mniej. [/quote]
Napisałeś o trzech drużynach a nie lidze. Liga czeska ma 3 drużyny lepsze niż polskie, reszta ligi jest słabsza.
Poza tym Anton masz problemy z logiką. Jeśli ktoś mówi, że x nie jest lepsze niż y to nie znaczy, że twierdzi iż x jest gorsze niż y.
[quote]#post1570645 [quote]#post1570640 Liga czeska na pewno nie jest lepsza od polskiej, to takie samo kopanie się po czołach jak u nas.
[b]Slavia, Sparta, Plzen[/b]. Poza teraz Rakowem długofalowo nie masz takiej drużyny w Polsce. Ale ok, żyjmy sobie w złudzeniu, źe to wypadek i nie obraz polskiej piłki. Ja bym to sobie życzył. Bo bym miał o jeden problem w domu mniej. [/quote]
Napisałeś o trzech drużynach a nie lidze. Liga czeska ma 3 drużyny lepsze niż polskie, reszta ligi jest słabsza.
Poza tym Anton masz problemy z logiką. Jeśli ktoś mówi, że x nie jest lepsze niż y to nie znaczy, że twierdzi iż x jest gorsze niż y.[/quote]
Zapewne miał na myśli potężne spektakle piłkarskie Teplice-Zbrojovka, Jablonec-Pardubice czy tez perełka Hradec Kralove - Banik.
Jak kibic piłkarski z Polski widzi te marki piłkarskie to wręcz ściska go z zazdrości.
@link#2093
Biorąc pod uwagę potencjał piłkarski zawodników to Polska w haniebnym stylu przerżnęła wczoraj z Pepikami 3-1, przy czm to 1 zakłamuje nieco obraz. Co do jakości ligi to Anton napisał Ci kilka przykładów. Różnica jest raczej taka, że polski średniak by sobie w Czechach najprawdopodobniej poradził a czeski w Polsce pewnie nie. Gdyby zrobić ligę 8 top klubów polskich i 8 czeskich to nie sądzę by któryś polski załapał się na pudło. No może 1. Inna sprawa, że spadłyby głównie czeskie.
Anton wyciągnął inny aspekt. W Polsce słabo się szkoli, a młodzi polscy kopacze mają nasrane w głowach. Dlatego zdolni, spieprzają z ligi za byle kasą i trwonią swój potencjał grając ogony w lepszych ligach zamiast rozwijać się u nas.
Dobra, już się nie odzywam. Macie racje.
Poziom piłki polskiej i czeskiej jest 6:0, strach się bać jak by u was zapunktował Luka i jego drużyna. Można eksperci na czesko-chorwacka piłkę by go oszczędzili i dali by 5:0.
Do zobaczenia na Kałuży albo Zizkove.
Anton obrażasz się jak dziecko bo ktoś nie zgadza się z tym co napisałeś. Leszeczek wszystko dokładnie wyjaśnił jak jest. Trudno porównać która liga jest lepsza bo to są inne ligi. Gdyby wyciągnąć średnią z Czech to pewnie jest nie lepsza niż w Polsce.
Wg Transfermarkt Liga Czeska jest na 15. miejscu, a Liga Polska na 26.
- Edytowany
Pytanie tylko co ten ranking obejmuje? Jeśli wyniki w pucharach to jest oczywiste, że Czesi mają lepsze eksportowe drużyny.
Poziom ligi czeskiej i polskiej był tylko jeden z punktów w moim mailu. Nikogo nie obrażałem jak tutaj wpisujący się Pan "matko". Chciałem podyskutować, to wszystko. Leszeczek chyba ma racji, ale to jest temat o poziomie repry polskiej i nie o porównaniu do czeskiej, tak poprzestańmy ciągnąć temat.
Życzył bym sobie i wam byśmy nie musieli porównywać ligę albańską w poniedziałek. Bo znafcy o matko się na pewno znajdą.
Z tym miłym akcentem, Anton
Oczywiście, że wyniki w pucharach. A niby co miałby obejmować?
czeska piłka jest bezapelacyjnie na wyzszym poziomie, przede wszystkim ze względu na piwo. w czeskiej knajpie przy miejscowym browarze moglbym ogladfnac cala kolejke pod rzad, po 2 kreski na kazdy mecz. u nas przy tyskim po 1 polowie pierwszego meczu robie w tyl zwrot.
U nas też kiedyś wszyscy najlepsi grali w Legii i Widzewie grających w lidze mistrzów a potem w GTS, który grał eliminował Schalke i póżniej prawie Lazio ale czy to znaczyło, że cała Polska liga była tak silna?
Wczoraj Czesi pokazali , że są drużyną przez duże D , nasi zaś , że są zlepkiem jedenastu kopaczy , tak kopaczy, bo to pokazali niektórzy , tzw "kadrowiczów" nie przystoi juniorom .
Można się teraz mądrzyć po fakcie ale kiedy zobaczyłem nazwiska powołanych a potem skład wyjściowy przed meczem to wiedziałem, że to się dobrze nie skończy.
A co po meczu mowil daj daj premie lewandowski?? milczal 8 czy 9 sekund czy moze mowil ze musi go gra w reprze cieszyc??
Sto pięćdziesiąt sekund i odklepane..Najman by dłużej wytrzymał.😁
Tempo jak w meczu Sparty z Cracovią w CHL, tyle, że Cracovia się podniosła a repra nie.
Teraz to się zastanawiam, czy miałem rację pisząc to co napisałem o porównaniu lig polskiej i czeskiej. Oczywiste jest,że top3 czeskie jest lepsze niż top3 polskie. Świedzą o tym występy w Europie. Ale czy polski średniak czy ogon jest jepszy os czeskiego odpowiednika? Zaczynam mieć wątpliwości. Wszak tamci biorą baty od lepszych drużyn, a nasza bardziej wyrównana liga jest wyrównana, bo to top 3 jest nieporównanie słabsze.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-03/fb-img-1679773637833-jpg-47519604.jpg[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)