Cracovia to nie jest Korona
-
-
Jewhen Konoplanka - witamy w Cracovii!
Chciałbym zobaczyć, żeby Kono grał choć w jednym meczu z takim zaangażowaniem jak Ivi Lopez.
Sraków to też nie Korona ;)
[quote]#post1566782 [quote]#post1566775 Ale po co ma zapierdalać? On ma grać w piłkę, Platini to kiedyś powiedział, Valderrama nawet nie truchtał tylko stał. 😉
Messi też nie zapierdala, ogladnij sobie PSG. [/quote]
Kiepskie porównanie.Messi też jest bardzo krytykowany za brak zaangażowanie i truchtanie w niektórych meczach ale i tak robi o niebo lepszą robotę w PSG niż Ukrainiec w KSC.[/quote]
Porównanie zamysłu.
Kono na tle naszej ligi to mniej więcej tak jak Messi na tle Ligue 1.
Ja oczekuję od niego grania , tak jak pare razy pokazał.
Zapierdalać nie musi, wystarczy jak będzie grał. Oczywiście regularnie, a nie próbka tu i próbka tam.
Wrzuć gdzie to Messi jest krytykowany btw, chętnie poczytam.
Oglądałem pare meczów i liczby na bok, gość jest jak profesor.
ja z nim jadę jak z furą gnoju. mam powody. no i mam rację.
porównanie dobre.
tylko Konop powinien mieć też jego swobodę. To tylko jakiś kompleks trenera polegający na tym, że "nie będzie żadnych świętych krów nawet messi będzie u nas zapierdalał w obronie". Nie znam żadnego powodu, dla którego Jewhen miałby pracować w obronie. Po kuriozalnym karnym trener mówił o długiej rozmowie ze swoim podopiecznym. W meczu ze Stalą miałem wrażenie, że częściej się wyłączał po stracie piłki. Ja bym mu dał ZAKAZ reagowania na wydarzenia boiskowe 5 sekund po stracie piłki. Pierwsze 5 musi być doskok, ale potem ma odpuścić. Luz i chodzony, szukać miejsca i możliwości do wykreowania ataku. Taki piłkarz (w polskich realiach) to skarb, który trzeba pielęgnować i wyciągnąć z niego to co najlepsze. Sił i chęci do biegania nie ma, w obronie się nie przyda. Ma technikę i wizję gry. Zakaz przekraczania połowy boiska i graj na fortepianie
- Edytowany
[quote]#post1566789 [quote]#post1566782 [quote]#post1566775 Ale po co ma zapierdalać? On ma grać w piłkę, Platini to kiedyś powiedział, Valderrama nawet nie truchtał tylko stał. 😉
Messi też nie zapierdala, ogladnij sobie PSG. [/quote]
Kiepskie porównanie.Messi też jest bardzo krytykowany za brak zaangażowanie i truchtanie w niektórych meczach ale i tak robi o niebo lepszą robotę w PSG niż Ukrainiec w KSC.[/quote]
Porównanie zamysłu.
Kono na tle naszej ligi to mniej więcej tak jak Messi na tle Ligue 1.
Ja oczekuję od niego grania , tak jak pare razy pokazał.
Zapierdalać nie musi, wystarczy jak będzie grał. Oczywiście regularnie, a nie próbka tu i próbka tam.
Wrzuć gdzie to Messi jest krytykowany btw, chętnie poczytam.
Oglądałem pare meczów i liczby na bok, gość jest jak profesor.[/quote
Zacytuję Ci a Ty sobie odnajdziesz:
"Trucizna dla drużyny". Lionel Messi znalazł się w ogniu krytyki
9 lut 2023 — "Lionel Messi postanowił biegać jeszcze mniej niż zwykle, ... oraz całą drużynę Paris Saint-Germain za wpadkę w Pucharze Francji.
Nie pisz mi proszę że to tylko Puchar Francji.Piłkarz który mało biega i nie angażuje się w grę jest wszędzie źle spostrzegany nawet jak mu się to zdarzy TYLKO 1 RAZ.Nasz Ukrainiec jest niestety w tym "mistrzem" a Zieliński jako trener powinien go za to karcić.
Nikt mu nie kaze zapierdalac w obronie, niech zapierdala w ataku. Tym sie rozni taki Ivi Lopez, ze jak dostanie pilke, to z nia zapierdala. Konoplyanka mysli,ze na stojaco bedzie czarowal i wszyscy sie przed nim poloza, bo gral w La Liga, a rzeczywistosc jest taka,ze nawet w naszej lidze trzeba sie fizycznie wykazac.
jak mu każe Zieliński wracać do własnego pola karnego to potem nie ma siły biec do przodu. też bym zrobił kółko i czarował w miejscu. trzeba mu dać odpoczywać na boisku by miał siłę szarpnąć. do wyczynów z futbolówką łatwiej się zmusić, nawet jak się nie chce i przyszedłeś odwalić pańszczyznę bo nikt nie chce być frajerem, któremu zabierają piłkę
Odpoczal jedna polowe na lawce, a potem mial sily na maks 20 minut. Udalo sie zrobic akcje bramkowa, przy ktorej mielismy duzo szczescia, bo Kakabadze trafil praktycznie z zerowego kata pomiedzy nogami bramkarza. Gdyby nie to, to wlasciwie byloby podobnie, koleczko w srodku, krotkie podanie do partnera i to wszystko. Z takimi umiejetnosciami i CV gosc powinien w meczu zrobic kilka akcji typu miniecie dwoch frajerow w pelnym biegu i uderzenie z dystansu lub dogranie na czysta pozycje. Tego niestety nie ma, chocby nie wiem jak zaklamywac rzeczywistosc i patrzec przez rozowe okulary.
W obronie niech biega "solidny" Rapa, ale ten jako joker ma zrobic roznice, nie tylko w statystykach, ale w grze.
nie udaję, że to jest. powinno być. ale zastanawiam się na ile trener go blokuje dając defensywne zadania. trzeba go uwolnić i poczekać na efekty. jak ich nie będzie to się pozbyć
trener go nie blokuje bo przecież nie ma nic do powiedzenia......
[quote]#post1566353 jak jeszcze raz usłyszę tutaj, że ktoś chce wypierdolić Pana Jewhena Konoplyankę, to przyjadę i sam mu wypierdole.
koniec kropka[/quote]
Jak tam dzis w meczu bo nie mialem czasu ani ochoty na ogladanie tych paralitow ekstraklasowych??
Dzis dalej bedziesz wpierdalal innym czy to dzis Konoplylanka wpierdolil kolejnym slabym gownianym meczem??
Kolejny nijaki mecz (45min) a Zieliński powie że zagrała słabo cała drużyna.
[quote]#post1567218 [quote]#post1566353 jak jeszcze raz usłyszę tutaj, że ktoś chce wypierdolić Pana Jewhena Konoplyankę, to przyjadę i sam mu wypierdole.
koniec kropka[/quote]
Jak tam dzis w meczu bo nie mialem czasu ani ochoty na ogladanie tych paralitow ekstraklasowych??
Dzis dalej bedziesz wpierdalal innym czy to dzis Konoplylanka wpierdolil kolejnym slabym gownianym meczem??
[/quote]
...
- A jeśli stracę piłkę, to robię tak:
[h2]⛄ [/h2]
[i]JK[/i]
Oczywiście grał nijak. Jednak nie zmienia to faktu, że w akcji poprzedzającej zdobycie pierwszej bramki przez Piasta został odepchnięty rękami i sędzia powinien przerwać grę (można zobaczyć to na powtórce). Kiedyś taki Marciniak w Gdańsku potrafił Piątkowi z Cracovii nie uznać dwóch bramek cofając się do faulu sprzed 2 minut.
Choć z drugiej strony obiektywnie mówiąc nie mamy co narzekać na sędziego bo mógł podyktować drugiego karnego dla Piasta po faulu Rapy.
Faulowany czy nie, ma obowiązek wrócić za akcją (chyba że 2 minuty na boisku to dla niego za dużo, żeby wykonać sprint), a nie mieć pretensje do sędziego. On nie jest od sędziowania tylko od grania w piłkę. Poza tym naprawdę mamy polegać na sędziach, którzy już nie raz pokazali, że albo biorą w łapę albo są po prostu słabi?
W namiętnej złości przyjebaliście się do jedynego gościa, który próbował grać w piłkę na tym ugorze. Tylko nie miał z kim.
[quote]#post1567293 W namiętnej złości przyjebaliście się do jedynego gościa, który próbował grać w piłkę na tym ugorze. Tylko nie miał z kim.[/quot
Co próbował ?Nie ma z kim ?Ale jaja.
Po jego stracie było jeszcze 6 zawodników , to że dali się zrobić jak dzieci to już się nie liczy , tak samo Karol był źle ustawiony i też ma udział przy tej bramce , początkowo myślałem że nie do obrony , ale z każdą powtórką widać że źle się ustawił . Więc czepianie się Kono że stracił piłkę jest śmieszne bo nie była to strata gdzie gość idzie 1-1 a strata gdzie masz praktycznie całą linie obrony plus bramkarza
Z pierwszą częścią wypowiedzi można się jeszcze zgodzic, ale już na pewno nie z tą drugą, bo to bynajmniej nie jest śmieszne, tym bardziej, ze w jego przypadku to nie jest pierwszy raz i to przy wyniku 0-0.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)