Szkoda, ale sezon nie całkowicie stracony.
-
-
Play - Off 2022 - Walczymy o trzynaste Mistrzostwo Polski 🏒
Na otarcie łez - Puchar Kontynentalny.
Szkoda , dużą sztuką jest nie wejść do czwórki z takim składem. Szkoda
Szkoda, liczyłem że po zdobyciu pucharu przejedziemy po tyskich jak walec.
Kur.wa Mać 😡😥
:( chujowy ten weekend
Trochę jak z piłkarzami. Z liderami grają dość dobrze, a potem zawodzą z outsiderami. Nie mam tu na myśli że Tychy cienkie tylko po zdobyciu Pucharu Kontynentalnego myślałem że odrobimy straty na luzie. Gratulacje dla Tyszan i jeśli nie my to Wy zdobądźcie mistrzostwo.
Niestety ale w obronie strasznie słabo sobie poczynalismy. Nie mówię o tej ostatniej bramce bo trochę przypadku w tym ze akurat przeszło obok nogi.
Ale pierwsza bramka…jak można tyle miejsca zostawiać-to nie pierwszy raz tak niestety.
Sezon udany tak czy inaczej bo i PP i PK i nagroda w postaci gry w LM ale niedosyt jest.
Największy z tego ze można byłoby być wyżej w zasadniczym i ta pierwsza serie mieć przynajmniej w teorii łatwiejsza.
Niech się inni biją o wolne miejsce w LM
Niby lepszy skład niż w tamtym roku a jaka różnica co do miejsc.Wielka szkoda.
Zadnej poprawy gry, wiec mają wakacje.
Przeczytali Rohacka jak w książce, nic nie wymyślił sam jak zwykle, więc wynik wiadomy.
[quote]#post1526660 Przeczytali Rohacka jak w książce, nic nie wymyślił sam jak zwykle, więc wynik wiadomy.[/quote]
Niestety przeczytali .Z tym składem który mieliśmy to z takim trenerem jak Sidorenko sądzę że zdobylibyśmy MP . Teraz w kontekście sytuacji na Ukrainie i naszej grze w LM ciekawe jak będzie wyglądał skład naszej kadry za pół roku???
Była mowa o utrzymaniu większości składu ale wobec tego co się w Ukrainie dzieje ...
Sezon przegraliśmy w rundzie zasadniczej.
Trzeba była zając trzecie miejsce i pewnie byłoby inaczej.
Trudno
My wymieniamy busa zawodników?, a Tychy tylko trenera?
Tymczasem Toruń wygrywa z JKH i rozstrzygnie 7 mecz
No nic szkoda, dzięki za walke !!
- Edytowany
Sezon udany, ale z wielką łyżką dziegciu. Rohacek miał stabilny skład od początku sezonu, nieprzypadkowych zawodników, ale tak jak wyżej to Kolega garbus napisał przegraliśmy sezon zasadniczy. Od lat wiadomo, że drużyny RR zaczynają play-offy słabo, a nawet źle, dopiero z czasem się rozkręcają. Udawało się jak w pierwszej czy nawet drugiej rundzie trafialiśmy na zespoły słabsze. Tu jednak trafiliśmy na Tychy, które ograły nas w play-offach już drugi raz.
Jak to mówią "stary pies nie nauczy się nowych sztuczek" tak więc czy Czesi czy Finowie czy Rosjanie pod wodzą RR nie potrafią wjechać w tercję przeciwnika na sposób kombinacyjny tylko guma w przód i gnamy pod bramkę, nie umieją założyć zamka, bronią w osłabieniu poniżej wszelkiej krytyki. Pojawił się jeszcze jeden niepokojący symptom, jesteśmy wolni, mecze kończymy na ostatnich nogach - jak to możliwe przecież sowiecka szkoła hokeja słynie z żelaznej kondycji?
Sezon nie byłby taki piękny gdyby Białorusini przyjechali do Aalborga.
Jak w przyszłym sezonie zobaczę, że ktoś zakłada wątek pt. "Walczymy o 13 MP" to mnie chyba jasny chuj strzeli.
I trochę statystyki, w ostatnich pięciu latach nie zdobyliśmy MP, a wywalczyliśmy jedynie dwa srebrne medale. Jak na stabilność naszej sekcji to więcej niż chujowo.
Niestety zapomnieliśmy jak się wygrywa ligę, ale trzeba sobie jasno powiedzieć ta liga mimo szczupłego składu jest bez porównania mocniejsza niż 10-15 lat temu kiedy to w finałach seryjnie ogrywaliśmy Tyszach, RR pracuje za długo ,nie zmienia wiele ale ten temat nie ma co poruszać bo to nic nie da. Szkoda że nie pogramy o mistrza bo kadrowo winniśmy wciągnąć tę ligę ( mimo iż mocniejsza jak to wcześniej pisałem)
Nie przegraliśmy z nimi w PO drugi raz z rzędu, przecież rok temu ich wyeliminowaliśmy i graliśmy w finale z JKH - to tak dla odświeżenia pamięci.
Porównywanie do piłki bez sensu - że niby wygrywamy z potentatami, przegrywamy z outsiderami... Tychy outsiderem? No ja będę raczej zdziwiony, jeżeli oni nie wygrają w tym roku MP.
Byli w przekroju tych spotkań lepsi. Im ten sukces był bardziej potrzebny niż nam - gdybyśmy ich wyeliminowali, zostaliby w tym roku literalnie z niczym, a pakę mają mocniejszą niż wszyscy nasi przeciwnicy w Pucharze Kontynentalnym. Jest więc pozytywna strona - jeżeli wygrają MP, czego im życzę (choć pamiętam im zagrywki nie fair, w tym rzucenie z premedytacją naszego grajka w otwarte drzwi boksu) dzięki temu polski hokej ma szansę zrobić kolejny krok do przodu w CLH.
Rohaczka po wygraniu PP i PK krytykował nie będę. Przegraliśmy na styk, o centymetry. Po prostu inni poszli do przodu organizacyjnie i finansowo, mogą więc zatrudniać też bardzo dobrych trenerów.
Pytanie, czy mimo zapewnień Filipiaka tą drużynę można i trzeba utrzymać. Na pewno nie w 100%, ale myślę, że jeszcze przyjdzie czas na rozrachunki, teraz nie byłoby to w porządku - wszyscy zostawili serducho na lodzie, nie mówiąc o pięknych chwilach w Aalborgu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)