[quote]#post1519096 Przeciąganie liny jak z MKSem :D
PS: nie wiem po co opcja "edytuj" jest schowana pod 3 kropkami skoro jest tam sama? Nie lepiej ją dać obok "cytuj" jako gotowy guzik?
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-01/obraz-png-56124001.png[/img][/quote]
Pls. Rocku daj se siana do porównań z walką o najprostsze sprawy z Jakubem T. bo zdrowo przesadzasz.
Załoga robi my testujemy i piszemy uwagi/zamówienia;) i tyle. Jest ok.
Ad_rem: Dla mnie biały profill podobny do twitterowego "podstawowego" jak pewnie dla większości starszych
osób jest wprost "skrajnie kaleczący oczy" stąd też (bo nr 1 tradycja) mój request o "szare forum" .
Mamy do czynienia z chłopakami ,którzy robią dla nas a ,że mają inne wizje niż my stare dziadki to i normalna sprawa.
Krótko mówiąc: Lobbujmy za szarym wyglądem forum! 😀
-
-
🛠️Pomoc techniczna ⚠️Problemy zgłaszamy jako osobny temat⚠️
[quote]#post1519096 Przeciąganie liny jak z MKSem :D
PS: nie wiem po co opcja "edytuj" jest schowana pod 3 kropkami skoro jest tam sama? Nie lepiej ją dać obok "cytuj" jako gotowy guzik?
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-01/obraz-png-56124001.png[/img][/quote]Bo tam jest więcej opcji, niemniej jednak nie każdy wszystko ma dostępne - w sumie słuszna uwaga i spróbujemy ten element rozwiązać troszkę inaczej.
Brak paginacji stron powoduje, że forum nie nadaje się za bardzo do użytku. Niech np. ktoś kto to pisał spróbuję na telefonie komórkowym przeczytać pierwsze posty w wątku o Kanachu.
Ale że trzeba sie palcem najezdzić?
Klikasz na dole ekranu info o liczbie postow i masz só wak. Klikasz 1 post i juz go widać.
Zresztą jak czesto sie wraca do pierwszych postow?
Temat transfery. wyswietla sie ze nowy post 3 min temu autorstwa X , wchodze i rzuca do postu sprzed 4 h autorstwa Y Który jest ostatnim postem .
Po wyjsciu nie odhacza sie jako przeczytany i dalej jest pogrubiony z tym nowym postem 3 min temu. i tak jest we wszystkich tematach.
- Edytowany
[quote]#post1519124 Temat transfery. wyswietla sie ze nowy post 3 min temu autorstwa X , wchodze i rzuca do postu sprzed 4 h autorstwa Y Który jest ostatnim postem .
Po wyjsciu nie odhacza sie jako przeczytany i dalej jest pogrubiony z tym nowym postem 3 min temu. i tak jest we wszystkich tematach.[/quote]W każdym wątku? Nie możliwe - problem dotyczy wątków z dużą ilością postów - wyczyść sobie cache przeglądarki i oznacz każdy dział jako przeczytany.
Przykro mi to pisać, ale moim zdaniem zmieniając wygląd i strukturę szarego forum zrobiliście to samo, co Probierz z Cracovią...
[quote]#post1519145 Przykro mi to pisać, ale moim zdaniem zmieniając wygląd i strukturę szarego forum zrobiliście to samo, co Probierz z Cracovią...[/quote]Dzięki! To samo było pisane parę lat temu kiedy wziąłem forum z serwerów Comarchu. Nie da się wszystkim dogodzić - jednemu pasuje, drugiemu mniej, a trzeciemu w ogóle - opinia mnie kompletnie nie interesuje.
- Edytowany
Wiem, że grafika będzie szlifowana, ale rzuca się w oczy różnica między cieniowaniem spisu tematów (fajna mała jasna obwódka)
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-01/obraz-png-37308477.png[/img]
a cieniowaniem postów w danym temacie (wielka obwódka tworząca widoczne okręgi)
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-01/obraz-png-38166585.png[/img]
jeśli już miałaby zostać to wersja pierwsza dużo lepsza, choć ja bym po prostu dał delikatnie różne odcienie tła i postów
[quote]#post1519152 [quote]#post1519145 Przykro mi to pisać, ale moim zdaniem zmieniając wygląd i strukturę szarego forum zrobiliście to samo, co Probierz z Cracovią...[/quote]Dzięki! To samo było pisane parę lat temu kiedy wziąłem forum z serwerów Comarchu. [/quote]
To samo? To już wtedy taka była opinia o Probierzu? :P
[quote]#post1519152 opinia mnie kompletnie nie interesuje. [/quote]
To po co zakładać wątek uwag o nowym silniku? :P
Cóż - było dobrze, ale nastąpiła rewolucja, nie jest dobrze.
- Edytowany
[quote]#post1519234 ... To po co zakładać wątek uwag o nowym silniku? :P ...[/quote]Po to aby wyłapać jak najwięcej rzeczy do poprawy - niekonstruktywny lament, jak to jest źle, że było dobrze itp. niczego nie zmieni, a rzekłbym nawet, że przyniesie zupełnie odwrotne skutki. Nie masz nic konkretnego do powiedzenia to nie pisz, daruj sobie - chyba, że chcesz być traktowany w taki sam sposób.
- Edytowany
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-01/image-png-10990097.png[/img]
I znowu nie widać ostatnich postów po wejściu w temat.
:(
@krzys67Bytom#28517 daj więcej info bo po tym zrzucie ekranu niestety nie jestem w stanie nic wywnioskować.
- Edytowany
[quote]#post1519235 [quote]#post1519234 ... To po co zakładać wątek uwag o nowym silniku? :P ...[/quote]Po to aby wyłapać jak najwięcej rzeczy do poprawy - niekonstruktywny lament, jak to jest źle, że było dobrze itp. niczego nie zmieni, a rzekłbym nawet, że przyniesie zupełnie odwrotne skutki. Nie masz nic konkretnego do powiedzenia to nie pisz, daruj sobie - chyba, że chcesz być traktowany w taki sam sposób. [/quote]
Już tak Buzzy nie przesadzaj bo ogromna większość ludzi pisze [b]UWAGI[/b] a nie [b]narzekania[/b].
Zdecydowaliście się odpalić wersję testową (nie wdaję się w dyskusję czy własny skrypt > "jakiegoś popularnego" czy na odwrót bo decyzja zapadła) i użyć forumowiczów jako testerów ...i moim zdaniem to dobra koncepcja. Pracujecie dla "społeczności" (hehe niepopularna na trybunach nazwa ;) ) to "społeczność" niech tez popracuje dla forum. Forumowicze ewidentnie się MOCNO zaangażowali i po prostu pomagają jak tylko mogą.
Osobiście uważam ,że forum "hoola" już naprawdę przyzwoicie i moim zdaniem można by powoli przejść do prac nad wyglądem ,który sam wiesz jest co najwyżej v. alpha ;)
ps:[b] Lobbing za szarym (wyglądem) Cracovio lobbing za szarym (wygladem) [/b]
- Edytowany
@Khalid#3380 Ależ ja nie mam nic do uwag, ale takich konstruktywnych, niemniej jednak lamentu znieść nie mogę - od tego jest druga strona błoń. Forumowicze pomagają i to fajna rzecz za którą jesteśmy dozgonnie wdzięczni, lecz nie bo nie bardziej irytuje niż wnosi cokolwiek do dyskusji.
Kwestię kolorków to tak jak mówię - chcieliśmy nawiązać mocno do barw, tym bardziej, że forum będzie się rozwijało trochę w inny kierunku niż tylko forum. Czasy się zmieniają, a my chcemy przyciągnąć userów - forum z tygodnia na tydzień miało coraz mniej odwiedzających.
Wiadomo, że "dinozaury" są przyzwyczajone, ale to TYLKO przyzwyczajenia.
[quote]#post1519248 @Khalid#3380
Kwestię kolorków to tak jak mówię - chcieliśmy nawiązać mocno do barw, [/quote]
Brzmi bardzo obiecująco :)
- Edytowany
Ostatni post napisał Hank i go nie widać.
Z prawej napisano "1773 postów z 1773" a ostatni wyświetlony ma nr 1771 (squier strat )
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-01/image-png-14562211.png[/img]
Tutaj podobnie:
https://cracovia.krakow.pl/t/20653-dalsze-losy-naszych-bylych-sportowcow-trenerow-smakowite-historyjki-it/1519218
Tutaj:
https://cracovia.krakow.pl/t/21533-transfery-cracovii-komentarze-listy-zyczen-twittery-itd/1519274
Ostatni Hank. Jak murzyn na pasach ... pojawia się i znika.
@krzys67Bytom#28517 @hank#159 hej, sprawdzicie czy juz jest okej?
[quote]#post1519235 [quote]#post1519234 ... To po co zakładać wątek uwag o nowym silniku? :P ...[/quote]Po to aby wyłapać jak najwięcej rzeczy do poprawy - niekonstruktywny lament, jak to jest źle, że było dobrze itp. niczego nie zmieni, a rzekłbym nawet, że przyniesie zupełnie odwrotne skutki. Nie masz nic konkretnego do powiedzenia to nie pisz, daruj sobie - chyba, że chcesz być traktowany w taki sam sposób. [/quote]
A po co mam pisać różne rzeczy, które inni napisali, a po Was to jakoś "spływa"? Powtarzam - było dobrze, jest fatalnie. Proszę bardzo, napiszę konkretnie to, co inni pisali, ale się tym nie przejmujecie.
1. Kolor. Dla mnie dramat! Ok, biało-czerwone barwy, ale np. na mecze nie przychodzimy w ostrej zimie w biało-czerwonych pasiastych kożuchach czy kurtkach puchowych. To białe świeci w oczy jak cholera, patrzeć na to nie można. Oczy bolą... Mogę sobie ustawić inaczej? Nie do końca. Gdy się wylogowuję, pojawia się biały ekran z pytaniem czy aby na pewno. A poza tym ja na przykład czasami czytam forum w miejscach, gdzie się nie chcę zalogować - nie będę wchodził w szczegóły, powiedzmy, że mam ograniczone zaufanie do pewnych komputerów. I jestem skazany na biały kolor... "Tylko przyzwyczajenie" - piszesz. Nie - coś znacznie więcej - tradycja. I coś, co działało dobrze.
2. Ja piszę niewiele, ale czytam - a raczej czytałem - bardzo dużo. Spędzałem przy forum całe godziny. Czytało się ciekawe i mniej ciekawe wypowiedzi, różnych ciekawych (znanych tylko z nicka) ludzi... Było to bardzo dobrze i przejrzyście zorganizowane. Wchodzę w "podforum" - pojawia mi się strona z jakimiś dwudziestoma wątkami, klikam interesujący mnie - i mam numerowane strony, wchodzę zazwyczaj w tę ostatnią i mam od góry posty, czytam sobie. Teraz co? Nawet po tej zmianie mam tylko kilka tytułów wątków na stronie, muszę przewijać. Nie można zrobić tak, by się pojawiała od razu cała strona z np. 20 tytułami wątków? Pięknie działało, po kiego licha zmiana?
3. I dalej, w wątku mam numerowane strony, wchodzę zazwyczaj w tę ostatnią i mam od góry posty, czytam sobie. Teraz wszystko jednym cięgiem. Tak fajnie było...
Mógłbym więcej, ale inni to już pisali, wystarczy.
Dla mnie - mimo że minął miesiąc - tego się czytać nie da. Po około 10 minutach mam dość, oczy bolą... Nie jest to przejrzyste...
Cóż - piszesz
"my chcemy przyciągnąć userów - forum z tygodnia na tydzień miało coraz mniej odwiedzających."
Myślę, że będzie jeszcze mniej - bo ja już coraz rzadziej odwiedzam...
PS. Uwagi typu "lamentu znieść nie mogę - od tego jest druga strona błoń." należy sobie darować. Wysyłanie kibiców Cracovii na drugą stronę Błoń (dużą literą, na marginesie) to bezczelność. A "lamentowanie" na tym forum jest akurat dość powszechne. I co jest złego w tym, gdy ktoś, kto jest użytkownikiem forum (i to co najmniej kilkanaście lat) pisze "było dobrze, jest niedobrze"? Wyrażam opinię. I to w delikatny sposób, bo mógłbym ostrzej. Na przykład tak, że fantastyczne forum, które założył - jeśli dobrze kojarzę - bartolo, zostało ewidentnie koncertowo sknocone. To nie jest lamentowanie, to jest opinia. Wolno mi.
PS. Brawo Khalid. Lobbing za szarym (wyglądem) Cracovio lobbing za szarym (wygladem) - defaultowo! Jak ktoś chce, niech se zmienia na białe. I po kilku miesiącach idzie do lekarza od oczu.
- Edytowany
@Kacyk#5645 dzięki, lecz będziesz musiał się przyzwyczaić bądź zrezygnować z przeglądania forum - są to elementy które nie zostaną zmienione.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)