Czytam forum od bardzo, bardzo dawna; piszę bardzo rzadko.
Teraz jednak napiszę.
Najmocniej przepraszam za ostre słowa - ludzie, co Wyście z tym forum zrobili? Tego się teraz czytać nie da!
Ja rozumiem, że trzeba iść z postępem, ale to, co zostało zrobione...
Takie sympatyczne dla użytkownika było, łatwe w korzystaniu, przejrzyste...
Cztery "podfora", klikam na to, z którego chcę skorzystać - na jednej stronie mam około 20 wątków - kilka "ważnych", reszta to te, gdzie były ostatnie odpowiedzi. Każdy tytuł wątku - jedna linijka, Z zaznaczeniem, gdzie jest coś nowego. Klikam na interesujący mnie wątek, na ostatnią stronę - i mam...
A teraz - to połapać się w tym nie da. Na stronie mam kilka wątków. Muszę przewijać wątki, by zobaczyć co i jak... O tej świecącej w oczy białej plamie już nie mówiąc - tak, wiem, zmieniam na czarną, ale to nie to co dawana szara...
I jeszcze ten wątek mi włazi "jednym cięgiem" zamiast podstronami...
Rozmawiałem ze znajomym forumowiczem - ma to samo zdanie. Te pojawiające się na wejściu zaledwie kilka tematów to horror!
Może to i ładniejsze, ale czytać się tego nie da.
Już kilkanaście dni "nowego" a w mojej ocenie nic się nie zmieniło. Nie jestem w stanie ogarnąć co jest napisane, jakoś łatwo wchodzić na interesujące mnie wątki...
Może ktoś, kto na forum spędza godziny dziennie, to ogarnia. Ale jak człowiek chce na kilka-kilkanaście minut wejść, zerknąć, to to co jest obecnie jest nie do zniesienia!
Czy nie możecie zrobić żeby choćby była opcja ustawień by było tak, jak było?
-
-
🛠️Pomoc techniczna ⚠️Problemy zgłaszamy jako osobny temat⚠️
[quote]Już kilkanaście dni "nowego" a w mojej ocenie nic się nie zmieniło. Nie jestem w stanie ogarnąć co jest napisane, jakoś łatwo wchodzić na interesujące mnie wątki...[/quote]Pod względem graficznym nic się nie zmienia i na ten moment nic się nie zmieni - pracujemy aby technicznie wszystko działało tak jak należy.
komu trzeba zgłosić aby całkowicie konto usunąć?
[quote]#post1518328 komu trzeba zgłosić aby całkowicie konto usunąć?[/quote]Pisz na priv - nick oraz posty i tak zostaną.
@MSC#10852 @3lvis#7871 Możecie sprawdzić czy już jest okej? Przed chwilą dałem poprawkę.
- Edytowany
Udostępniliśmy oznaczenia przy postach "Nowy post", gdy dany post nie został jeszcze przeczytany. Aktualnie po wejściu w temat powinno (i to już mam nadzieję, że zostało naprawione godzinę temu) przewijać do ostatniego przeczytanego posta. Zmienimy to, ale potrzebuję potwierdzenia czy wszystko jest na razie OK. Dajcie też znać, czy napis "Nowy post" ma się usuwać wraz z przeczytaniem posta czy dopiero po odświeżeniu strony/ponownym wejściu w temat.
Problem ze znikaniem postów nie powinien juz występować.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-01/image-png-02100031.png[/img]
Tak na szybko po wejściu w kilka wątków wygląda że działa prawidłowo, w końcu widzę wszystkie posty łącznie z ostatnim napisanym, przenosi mnie tam gdzie skończyłem czytać, edytować stare posty mogę. Jeżeli po dłuższym korzystaniu z forum coś będzie nie tak to napiszę ale na ten moment wygląda na to że wszystko o czym pisałem działa jak należy.
- Edytowany
Czytelne to oznaczenie nowego posta. Tak trzymać. Co do znikania to co miało by być rozumiane przez przeczytanie? 30s, jak się go przewinie poza stronę?
Chodzi też w tym o to co z poniższymi nieczytanymi postami. Wcześniej był podział na strony i wejście na daną stronę czytało wszystkie posty. Teraz gdy ładuje się wszystko jak leci to trzeba uważać bo może przeczytać wszystko co było, a nie to co się skończyło.
Kiedyś dłuższe rozmowy czytałem właśnie stronami, nie zawsze jest czas, lub forumowicze są nader płodni.
Widzę też, że po wysłaniu posta przewija na niego. Tak samo odświeżanie strony prawidłowo ustawia na ostatnim poście. Nie sprawdzałem co jest w dłuższym temacie który nie cały przeczytałem.
- Edytowany
Tak sobie sprawdzę czy się poprawiło cosik.
EDIT: Po wysłaniu wiadomości skacze na chwilę gdzieś w bliżej nieokreślone miejsce, ale potem przynajmniej skacze znowu do mojego posta. Na pewno jest lepiej niż było.
[quote]#post1518337 @MSC#10852 @3lvis#7871 Możecie sprawdzić czy już jest okej? Przed chwilą dałem poprawkę.[/quote]
Wygląda na to, że działa już we wszystkich tematach. Po wejściu przenosi na ostatnio czytany post.
Dziala dobrze... po wejsciu w watki kieruje na ostatni przeczytany post...
jak oznaczyć cały dział jako przeczytany ? Każdy wątek trzeba odhaczać ?
[quote]#post1518364 jak oznaczyć cały dział jako przeczytany ? Każdy wątek trzeba odhaczać ?[/quote]Na tą chwilę tak, ale lada dzień pojawi się opcja oznaczania całego forum i poszczególnego działu.
A co to takiego "widget pogody"? Nawet probowalem w to klikac z ciekawosci, ale reakcji brak.
Potwierdzam , nie jest chętny do współpracy .
Dobrze że można sie logować z loginu, bo przy opcji mailowej nie mialem dostepu do forum od zmian do teraz.
[quote]#post1518370 A co to takiego "widget pogody"? Nawet probowalem w to klikac z ciekawosci, ale reakcji brak. [/quote] [quote]#post1518371 Potwierdzam , nie jest chętny do współpracy .[/quote]
Zniknie on z tego miejsca - chwilowy temat. Jak w Niego klikniesz to w pasku adresu przeglądarki zezwól na dostęp do lokalizacji to Ci widget wypluje pogodę tam gdzie jesteś - ot bajer, przeniesiemy go do ustawień.
- Edytowany
No widzę, że poprawianie idzie pełną parą.
- Edytowany
Po co jest ten widget pogody tak w ogóle? Komu to potrzebne na forum kibicowskim?
PS: jak dojdziecie do momentu prac nad grafiką to dajcie znać - może będę mógł pomóc.
[quote]#post1518382 Po co jest ten widget pogody tak w ogóle? Komu to potrzebne na forum kibicowskim? [/quote]
No wiesz, zebys nie zapomnial jaka wokol Ciebie jest pogoda. Np zapatrzysz sie na cos podczas spaceru i jak spojrzysz na forum na telefonie, to wiesz ze zaczelo padac.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)