Tylko 3 punkty!
-
-
[29] Cracovia - JKH GKS Jastrzębie | piątek 10.12.2021 r., godz. 18.30
Pasowałoby wygrać.
Na razie tylko komentator dobry:) nasz 4 atak pogubił się w obronie jak dzieci przy 0:1. Dudasz - dziś pechowiec, najpierw strzał w słupek później kara (konieczna - jastrzębianin sfaulował Shirleya czyszcząc sobie teren i miał przed sobą tylko Pieriewozczikowa) - no i kontuzja. Oby dał radę wrócić choć na 3 tercję.
Sędzia-show - pokaz jazdy figurowej na dupie w ostatnich minutach tercji - dla takich momentów oglądamy plastikową :D
Po pierwszej tercji tylko jedno wykluczenie. Jest postęp.
- Edytowany
No fajnie, jest 1:1.
Sędzia odjechał z tymi bulikami, niema poczucia własnej śmieszności. Gra mistrz i vice-mistrz... ale nie, nie umiecie rozgrywać bulików, ja was muszę nauczyć. Przy każdym jest ostrzeżenie...
no i taki drobiazg: 4 sędziów nie widzi, jak zawodnik jkh 'nokautuje' łokciem Jacenkę?
Konic meczu. Wygrywamy z Jastrzębiem 2:1 po bramkach Jeżka i Ismagiłowa.
Wielkie gratulacje! to był ciężki mecz drużyny mocno osłabionej kontuzjami. Pod koniec nasi byli już naprawdę zmęczeni.
Denis dzisiaj jak skała, dla mnie oczywisty MVP. Następnie równie oczywiście - Ismagiłow i Jeżek.
Mamy to!!! Brawo Panowie!
No a sędziów nie ma co się tak czepiać. To jest trudny zawód:
1. Po pierwsze, trzeba umieć jeździć na łyżwach co najmniej na poziomie żaka starszego;
2. nie mieć krótkowzroczności większej niż 6 dioptrii;
3. być wytrzymałym na zimno, nieprzyjazne okrzyki publiczności, ludzi z boksu i agresywne odezwania zawodników w stylu "nie było faulu panie sędzio!";
4. nie być prezesem ani nawet małżonkiem prezeski któregoś z klubów ekstraligi;
5. umieć pisać, czytać, sprawnie rachować co najmniej do 6;
6. No i wreszcie, a tu już naprawdę zaczynają się schody, nauczyć się podstawowych przepisów w gry w hokej na lodzie.
Każdy przyzna, że to są w zasadzie warunki zaporowe. Cieszmy się więc, że w Polsce znalazło się kilkunastu świetnych gości, którzy spełniają niemal wszystkie wymienione warunki.
Comarch Cracovia - JKH GKS Jastrzębie 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
0:1 - Kamil Górny - Frenks Razgals (09:34),
1:1 - Aleš Ježek - Collin Shirley, Jakub Šaur (37:26, 5/4),
2:1 - Dmitrij Ismagiłow (56:19)
Sędziowali: Robert Długi (główny), Mateusz Niżnik (główny), Wiktor Zień (liniowy), Mateusz Bucki (liniowy)
Minuty karne: 2-8
Strzały: 30-40
Widzów: 350
Cracovia: D. Pieriewozczikow - J. Gula, J. Šaur; A. Ježek, C. Shirley, E. Němec - M. Dudaš (2), J. Müller; D. Ismagiłow, J. Bodrow, J. Popiticz - J. Karlsson, S. Kinnunen; S. Brynkus, I. Jacenko, Š. Csamangó - P. Gosztyła; Ł. Kamiński, M. Bezwiński, I. Augustyniak.
Trener: Rudolf Roháček
Jastrzębie: P. Nechvátal - M. Bryk, K. Górny (2); M. Kasperlík, R. Rác, E. Kalns - J. Kamienieu, Ē. Ševčenko; M. Urbanowicz, V. Pavlovs, F. Razgals - A. Kostek, J. Gimiński (2); Ł. Nalewajka (2), D. Jarosz (2), R. Nalewajka - M. Horzelski; A. Ševčenko, M. Płachetka, P. Pelaczyk.
Trener: Róbert Kaláber
[url=https://fb.watch/9Qb8AfDcri/][fb.watch][/url] Małomieszczańskie kompleksy się odezwały.
https://www.youtube.com/watch?v=Tr5kRY0H-wg
W trakcie meczy wydało mi się że mamy podobną ilość sytuacji, tu jednaj widzę że JKH miało więcej klarownych.
[quote='CHT' pid='1515437' dateline='1639215984']
[url=https://fb.watch/9Qb8AfDcri/][fb.watch][/url] Małomieszczańskie kompleksy się odezwały.
[/quote]
Kompleksy są, albo drobno mieszczańskie, albo małomiasteczkowe. W tym przypadku raczej te ostatnie.
Słuszna uwaga. Nie znam prawidłowego terminu gdyż nie interesuje się w/w. Co nie zmienia faktu, że boli, że mimo nikłego zainteresowania w mieście jest taki "procesor", którego stać na wyrzucenie kilku baniek, żeby "mitycznych trzystu" mogło pomrozić cztery litery na trybunach, a on mógł podreperować samopoczucie gdy nie idzie kopaczom. Boli, że u nich OSP, wraz plebanem, wójtem, prężnie działającą mleczarnią i każdą inną okoliczną firmą poskładało się na drużynę, a i tak są problemy z domknięciem budżetu. A może to kompleks, że faktycznie nie mają tych teatrów, a te koła gospodyń to jednak chyba nie to samo. Dopóki pisali sobie to w komentarzach, to zlewałem buraków, ale żeby tak komentator oficjalnie?!
[quote="CHT" pid='1515437' dateline='1639215984']
[/quote]
Zaraz, ale czy to nie jest komentator od nas? Przecież chyba nikt specjalnie do Krakowa nie przyjeżdża komentować meczów. Nie jest tak, że mecze w Krakowie obsługuje na zlecenie kanału miejscowa ekipa? Nie wiem, nie znam się, tak tylko pytam.
Wy mówicie o jakichś kompleksach komentatora? No ironia to była. Taki rodzaj dowcipu. Ironia. Że niby trybuny puste, bo kibice Cracovii poszli na 3 siostry Czechowa w Teatrze Starym. Jak znam te trybuny - znam całkiem nieźle - to raczej nie poszli.
Moim zdaniem jeden z lepszych komentatorów, nie boi się czegoś powiedzieć o sędziowaniu, dużo widzi.
Nie oglądam tych relacji to nie wiem, być może na hocku się zna, ma jaja żeby powiedzieć coś w tym stylu, brawa za krytykę sędziów. Ale te żarty z tymi operami i teatrami wywodzą się z komentarzy na pewnym portalu, który wie wszystko o hokeju. Także dał pożywkę baranom, czy też owcom i innym ze wschodu co się podniecają, że u nich cała gmina na PHL uczęszcza.
Sam nie raz pisałem tu na forum, że mamy małą frekwencję, bo w Krakowie jest dużo rozrywek, z tym, że chodziło mi raczej o dużą ilość knajp, dyskotek i kin, koncerty itp. niż teatry, a także dlatego, że są tu 2 kluby w Ekstraklasie piłkarskiej. Też myślę, że komentator żartował, ewentualnie chciał się popisać, że jest obyty z teatrem, skoro wie, jakie sztuki grają. A komentarze na hokej.necie lepiej zwyczajnie olać :)
Ważne że było kulturalnie z 3 punktami na koniec :)
Bo komentują to goście że Śląska w ramach sponsorowania przez woj. śląskie. Bardzo blisko związani z hokej. netem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)