Brawo Panie Jacku
-
-
Jacek Zieliński - rozdział 2
Dobrze to się wczoraj oglądało, no i fajnie, że udało się Panu wkomponowac w zespół az pieciu Polaków.
Poprzednik twierdził, ze się nie da, bo nie ma w Polsce zdolnej młodziezy.....
[quote]#post1542143 Dobrze to się wczoraj oglądało, no i fajnie, że udało się Panu wkomponowac w zespół az pieciu Polaków.
Poprzednik twierdził, ze się nie da, [b]bo nie ma w Polsce zdolnej młodziezy[/b].....[/quote]
Ale za to są tabuny starych Słowaków 😂
[quote]#post1540617 [quote]#post1540611 Ludzie, wy niby się napierdalacie, a podświadomie tęskicie za WS...[/quote]
WS oprócz obowiązków koordynatora przejmuje CLJ U-19. Bardzo dobrze.[/quote]
Nie, nie bardzo dobrze
Tego toksycznego chłopa wogole nie powinno być w okolicy Cracovii, wystarczy już toksyczności w pionie zarządczym
Jak widać toksyny ciągną ku sobie.
Temat trenera trochę podupada a przecież powinien błyszczeć na tle tematu poprzedniego trenera.
W mojej ocenie Zieliński wszedł bardzo mocno w klub, dając nadzieję na lepsze sezony. W tym przejętym poprzednim sezonie, nie mając wiele do zrobienia, poza przygotowaniem do rundy, udało mu się to co w piłce jest najważniejsze - położyć fundament pod nadchodzące sezony. Fundamentem w piłce zawsze była, jest i będzie defensywa. Od tego zaczyna się budowę drużyny. Jacek zmienił system i doprowadził do sytuacji, że mamy absolutny komfort w tyłach. O ile w poprzednim sezonie oceniano nas jako jedną z najlepszych defensyw (co dało nam miejsce w środku tabeli mimo kompletnego braku ognia w przodzie), w tym wg mnie jesteśmy już absolutnym nr.1.
Mamy 4 [b]równorzędnych[/b] stoperów: Jugas Ghita, Jabloński, Rodin, do czego dochodzi dwóch którzy mogą na tej pozycji grać w systemie 1-3-5-2, czyli Siplak i Rupa - po dwóch rónorzędnych stoperów na każdą pozycję. Podobnie jest z bocznymi, którzy jednocześnie mogą w innym systemi (obecnie preferowanym) pełnić funkcje wahadłowych. Po lewej Siplak i Pestka, po prawej Kakabadze i Rupa. Podkreśliłem tu słowo, [b]równorzędnych[/b], bo ono jest kluczowe. Kartki, kontuzje, chleb powszedni rozgrywek, tu nam akurat nie zaszkodzą.
Jedyny niewielki minusik tej formacji to obsada bramki - dwóch bardzo przeciętnych bramkarzy, choć obaj mają jakieś plusy i radę dadzą. Chodzi bardziej o to, że żaden z nich nie doda nic ekstra. - temat na kolejne okienka.
Kolejny etap pracy Jacka Zielińskiego odbywa się teraz latem. Oczyszczono szatnię z przeciętności, leserstwa, byle jakości. W miejsce "wkładów do koszulek" sprowadzono zawodników, którzy pewnie nie są gwiazdami, ale i tak podnoszą wyraźnie jakość ofensywy: Makuch (spryt i zastawienie piłki), Kallman (siła i ciąg na bramkę), Oshima (bardzo dobra technika). Przypuszczam że za 1/3 kasy dotad wydawanej mamy o 20-40% więcej jakości w ofensywie.
Najwięcej wątpliwości budzi wciąż środek pola. Brak nam takiego DP jakim byli Baran, Covilo czy Gol, brak nam takiego rozgrywającego jak Giza, Klich czy Kapustka. Mam nadzieję że także w tej materii do końca sierpnia nastąpią pozytywne zmiany.
Jeśli udałoby się te pozycje wzmocnić, choćby tylko jednym graczem z kategorii "robiący różnicę" ( a ponoć są na to szanse) śmiało możemy celować nie tylko w górną część tabeli ale już oficjalnie w pozycje 1-4.
Życzę sobie i innym żeby te optymistyczne oceny okazały się trafne.
Dobrze napisane, jedyne co mnie martwi, to to, że piszesz głośno o aż czterech równorzędnych stoperach!
Jeśli Janusz to czyta, to przynajmniej jednego z nich już u nas nie ma!😆
Nie może być aż takiego kłopotu bogactwa w Cracovii 😁
- Edytowany
[quote]#post1542497 Dobrze napisane, jedyne co mnie martwi, to to, że piszesz głośno o aż czterech równorzędnych stoperach!
Nie może być aż takiego kłopotu bogactwa w Cracovii 😁 [/quote]
To nie problem bogactwa, a raczej zamknięcia formacji i to na bardzo wysokim poziomie.
Co do odejść, nie tylko Janusz, ale każdy z normalniejszych prezesów także w takiej sytuacji zacznie szukać możliwości rotacji. A co będzie jak za Rodina np. pojawi się konkretna oferta? Oczywiście w dzisiejszym footbolu nie możemy nic na to zaradzić, nie jesteśmy Barceloną czy Bayernem. Ważne aby ktoś był na to miejsce, najlepiej młody i głodny gry oraz sukcesu. Według mnie i tych co oglądali mecze juniorów (ale także takiego wyjadacza jak Konoplyanka) mamy kim zastąpić ten ewentualny ubytek - Oskar Wójcik.
[quote]#post1542497 Dobrze napisane, jedyne co mnie martwi, to to, że piszesz głośno o aż czterech równorzędnych stoperach!
Jedyne wyjscie - piszemy atramentem sympatycznym by Janusz nie przeczytał .😋
[quote]#post1542500 [quote]#post1542497 Dobrze napisane, jedyne co mnie martwi, to to, że piszesz głośno o aż czterech równorzędnych stoperach!
To nie problem bogactwa, a raczej zamknięcia formacji i to na bardzo wysokim poziomie.
Co do odejść, nie tylko Janusz, ale każdy z normalniejszych prezesów także w takiej sytuacji zacznie szukać możliwości rotacji. A co będzie jak za Rodina np. pojawi się konkretna oferta? Oczywiście w dzisiejszym footbolu nie możemy nic na to zaradzić, nie jesteśmy Barceloną czy Bayernem. Ważne aby ktoś był na to miejsce, najlepiej młody i głodny gry oraz sukcesu. Według mnie i tych co oglądali mecze juniorów (ale także takiego wyjadacza jak Konoplyanka) mamy kim zastąpić ten ewentualny ubytek - Oskar Wójcik.[/quote]
Jest jeszcze chocny Kapek , majacy zadatki na niezłego grajka .
Kapek to nie stoper tylko napastnik, co do Wójcika to zgoda, duży talent.
- Edytowany
[quote]#post1542523 Kapek to nie stoper tylko napastnik, co do Wójcika to zgoda, duży talent.[/quote]
Oczywiście , pisałem o nim w temacie gry ofensywnej .
Jestem ciekaw co to znaczy 2 wzmocnienia a nie uzupełninia składu.
Panie Jacku kogo pan uważna z naszej ligi za wzmocnienie ? takie pytanie powinno paść na koferencji.
Może po odpadnieciu Pogoni z pucharów Damian był do odkupienia.
Jak sadzę , chodzi o zawodników z wyższej półki niż , bez obrazy Riva czy Sadiković albo Rocha .
Z każdą kolejną konferencją Pan Jacek napawa mnie optymizmem!
[quote]#post1542562 Jestem ciekaw co to znaczy 2 wzmocnienia a nie uzupełninia składu.
Panie Jacku kogo pan uważna z naszej ligi za wzmocnienie ? takie pytanie powinno paść na koferencji.
[b]Może po odpadnieciu Pogoni z pucharów Damian był do odkupienia[/b].[/quote]
Na pewno wróci po tym jak go potraktowali 🤣
Ciekawi mnie co to za czołowy zawodnik z Polskiej ligii, z którym się nie udało 🤔
Drygas
Jak by ktoś nie widział
https://www.facebook.com/mkscracovia/videos/1331258354349108
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)