[quote]#post1533212 Zastanawia mnie tylko dlaczego psy grają jako ostatnie w tej kolejce ???[/quote]
Już wcześniej o tym pisałem , nie od tej kolejki tak sie dzieje . Wyraznie ktoś ułatwia .
-
-
Walka o utrzymanie 2021/22 - fakty, spekulacje, analizy.
- Edytowany
[quote]#post1533219 [quote]#post1533203 Mogą się zdażyć różne małe tabelki na koniec w których będzie gts i np. Lubin, Stal, Jagiellonia, Śląsk, Nieciecza i według regulaminu to: [/quote]
Chodziło mi o wariant spadku gts już w najbliższej kolejce, po porażce z Radomiakiem. Wtedy w małych tabelkach na pewno nie będzie Lubina, Stali ani Jagielloni. [/quote]
Tak to wygląda:
"przy więcej niż dwóch Klubach:
a. liczba zdobytych punktów w meczach między tymi Klubami,
b. przy równej liczbie punktów korzystniejsza różnica między zdobytymi i utraconymi bramkami w
meczach między tymi Klubami,
c. przy dalszej równości, większa liczba bramek zdobytych w meczach między tymi Klubami,
d. przy dalszej równości, korzystniejsza różnica bramek we wszystkich meczach w całym cyklu
rozgrywek,
e. przy dalszej równości, większa liczba bramek zdobytych we wszystkich meczach w całym cyklu
rozgrywek,
f. przy dalszej równości, większa liczba zwycięstw w całym cyklu rozgrywek,
g. przy dalszej równości, większa liczba zwycięstw na wyjeździe w całym cyklu rozgrywek,
h. przy dalszej równości, mniejsza liczba punktów, określających liczbę żółtych i czerwonych
kartek w całym cyklu rozgrywek, liczonych według punktacji czerwona kartka = 3 punkty, żółta
kartka = 1 punkt, wykluczenie na skutek dwóch żółtych kartek = 3 punkty (uwzględniające 1
punkt za pierwszą żółtą kartkę).
i. przy dalszej równości, wyższe miejsce w klasyfikacji Fair Play po zakończeniu danego sezonu,
j. przy dalszej równości, losowanie przeprowadzone przez Departament Logistyki Rozgrywek
Ekstraklasy S.A"
Tak więc, zakładając że wyniki by się ułożyły tak niefartownie, GTS miałby utrzymanie.
Szansa na taki scenariusz jest jedynak - eufemistycznie mówiąc - nie za duża ;)
Źródło: https://www.pzpn.pl/public/system/files/site_content/635/3569-Regulamin%20Ekstraklasa%202020.2021.pdf
[quote]#post1533229 [quote]#post1533212 Zastanawia mnie tylko dlaczego psy grają jako ostatnie w tej kolejce ???[/quote]
Już wcześniej o tym pisałem , nie od tej kolejki tak sie dzieje . Wyraznie ktoś ułatwia .[/quote]
Już pomijam fakt, że zwykle 35 kolejka, to była multiliga, patrz pamiętne derby z golem Jopa
Ale pytanie zasadnicze jest: Czy jeśli 4 drużyny mają tyle samo punktów, a w małej tabelce 2 mają tyle samo punktów to liczy się różnicę bramek dla całej małej tabelki czy tylko w bezpośrednich meczach tej dwójki,? Bo tego nie potrafię doczytać.
- Edytowany
[quote]#post1533240 Ale pytanie zasadnicze jest: Czy jeśli 4 drużyny mają tyle samo punktów, a w małej tabelce 2 mają tyle samo punktów to liczy się różnicę bramek dla całej małej tabelki czy tylko w bezpośrednich meczach tej dwójki,? Bo tego nie potrafię doczytać.[/quote]
przy dalszej równości, większa liczba bramek zdobytych w meczach między tymi Klubami,
Ja to rozumiem że chodzi o wszystkie kluby w tej małej tabeli a nie tylko te dwa. Pewności nie mam
mnie bardziej zastanawiam czemu klubami jest wielką
- Edytowany
W niedziele po meczu w Radomiu będzie wszystko wiadome - przegrają to spadają, remisują lub wygrywają to się utrzymają. Wyciągając remis i wygrywając później z grającą o nic Wartą maja 35 pkt. - Zagłębie ma teraz medaliki i Lecha - wątpię żeby zdobyli jakikolwiek punt. Wtedy też maja 35 i gorszy bilans z sąsiadką w meczach bezpośrednich. Tak wiec Mariusz, w twoje ręce oddajemy los sąsiadki. Pamiętaj ze jesteś legenda Lubina, mieszkasz tam itd.
Napisze cos nie popularnego - mogliśmy w meczu z Lubinem podzielić sie punktami, mieli by 36 i wtedy gts musiał by wygra c w Radomiu.
- Edytowany
dlaczego w Waszych rozkminkach o wyprzedzeniu Lubina całkiem zapominacie o TBB? Jak dzisiaj wygra i zrobi jeszcze jakieś punkty to se Lubin może wszystko przegrywać a gts ten Lubin wyprzedzać i nikogo to nie będzie obchodzić
brukbet miał mieć ciężką końcówkę ale ostatecznie ma grającego o nic Piasta i grającą o nic Pogoń
Dlaczego każdy uważa, że Warta się w ostatnim meczu położy? Jeżeli będzie trzeba, to za wygranie meczu z gtsem, to tam pójdzie taka premia motywacyja od zainteresowanych klubów jak za finał pucharu Polski.
A stadion Pogoni na ukończeniu, kostkę brukową tu i tam trzeba położyć
jakby to był mecz o życie to też powinniśmy zebrać kasę dla Warciarzy. zwłaszcza, że będą w Krakowie to nie będzie problemu z przekazaniem walizki pieniędzy
Wiele się dzisiaj wyjaśni, więc jeszcze parę godzin i może być dobrze!
[quote]#post1533185 [quote]#post1533183 zwłaszcza ze Pan Krzysztof to kibic Pasów, sadze ze utrzyma się chętnie kosztem gts[/quote]
Skąd ta informacja? [/quote]
Był kiedyś bardzo zainteresowany sponsoringiem przecież
pogoniony przez biedaka bo się dzielił nie będzie
[quote]#post1533256 pogoniony przez biedaka bo się dzielił nie będzie [/quote]
nie tylko on... temat na wątek filipiakout tak naprawdę
- Edytowany
[quote]#post1533240 Ale pytanie zasadnicze jest: Czy jeśli 4 drużyny mają tyle samo punktów, a w małej tabelce 2 mają tyle samo punktów to liczy się różnicę bramek dla całej małej tabelki czy tylko w bezpośrednich meczach tej dwójki,? Bo tego nie potrafię doczytać.[/quote]
No ja też nie ogarniam. A w tej podanej wyżej przeze mnie tabelce z 4 zespołami z 34 punktami gts i termalica mają po 9 punktów, w ich bezpośrednich meczach lepszy jest gts. Nie chce mi się liczyć stosunku bramek dla całej małej tabelki, ale niby gts wygrał z Niecieczą 3-0,ale z drugiej strony wtopili ze Śląskiem 5-0, a Termalika ogoliła Śląsk 4-0, więc pewnie w całej małej tabelce Termalika by się utrzymała kosztem milicyjnych.
nie. w tym wypadku tylko oni mają równą ilość punktów. liczymy więc bilans bezpośredni między dwoma zainteresowanymi i gts się utrzymuje w nim
@SaNto właśnie to nie jest takie oczywiste-
"przy więcej niż dwóch Klubach:
b. przy równej liczbie punktów korzystniejsza różnica między zdobytymi i utraconymi bramkami w
meczach między tymi Klubami"
Wygląda, że raczej chodzi o wszystkie kluby w małej tabelce.
Tutaj przepisy nie są napisane wystarczająco jednoznacznie. bo
b. przy równej liczbie punktów korzystniejsza różnica między zdobytymi i utraconymi bramkami [b]w
meczach między tymi Klubami[/b]
a nie w "meczach miedzy klubami z równą ilością punktów w małej tabelce"
literalnie określenie "te Kluby" dotyczy klubów, które zdobyły równą ilość punktów w lidze. Na logikę skłaniał bym się jednak do tworzenia kolejnej małej tabelki, gdyby w tabelce z 4 klubów 3 miały tyle samo punktów. i później mecze między dwoma klubami o ewentualnej równej liczbie punktów. Ale to trzeba było napisać, bo sprawa będzie o poważną kasę i spór będzie trudny do rozstrzygnięcia.
Tak czy inaczej mają jeszcze dużo możliwości utrzymania się. Mam nadzieję że Radomiak skończy temat i szampany wystrzelą bo nie chce się denerwować do ostatniej kolejki
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)