Po pierwsze w tenisie niejednokrotnie kobieta musi odbierać serwis mężczyzny, to jest zazwyczaj spory problem, po drugie już na IO okazało się ze wszystkie sztafety (na pewno w finale) biegną układem MFFM z prostej przyczyny bo zawsze w sztafecie wystawiasz na pierwszej i ostatniej zmianie najmocniejszych (kilka sztafet w życiu biegłem i zawsze tak ustawialismy) teoretycznie można to inaczej ustawic ale sadze ze już za pare lat jak dyscyplina okrzepnie nikt nie będzie kombinował jak nasi trenerzy na wspomnianych przez Ciebie zawodach - w piłce można grać bez bramkarza ale nikt tego nie robi, tak samo jak np w tenisie można serwować od dołu ale nikt poważny na zawodach tego nie robi - przykłady można mnożyć. A to ze dziewczyna biegnie przeciwko facetowi na jednej zmianie to co za problem? Korona z głowy komuś spadnie? Sumarycznie i tak biegną w takich samych składach. Gdyby to był boks to bym widział problem, ale w bieganiu?
-
-
Igrzyska Olimpijskie Tokio 2020
to kwestia smaku.
- Edytowany
Ja mam podobne zdanie jak Karvin. Dla wszystkich reguły są takie same - 2 kobiety, 2 mężczyzn. Oczywiste jest, że kobiety są słabsze, ale to dotyczy każdej reprezentacji. Żadna nie może zastąpić kobiet facetami żeby zwiększyć swoje szanse. Zupełnie inaczej patrzyłbym gdyby startowało w takiej konkurencji czterech facetów, w tym dwóch transwestytów identyfikujących się jako kobiety, którzy mieliby zastąpić prawdziwe kobiety.
Nie budzi to też mojego niesmaku, bo niby dlaczego. To tak jakbym z kumplami i koleżankami umówił się na wspólne bieganie. Kobiety odstawały by od facetów sportowo, ale dlaczego miałoby to wyglądać niesmacznie. Co innego sporty walki, tu w trosce o zdrowie pań powinna być ścisła segregacja.
[quote='pawelski' pid='1498273' dateline='1627422971']
Dobra, dawać już lekkoatletykę, bo paczeć nie idzie na te dotychczasowe [s]wygłupy[/s] występy.
Mam nadzieję, że niezależnie od wyników na 400 indywidualnie, czy w sztafecie będzie codzienna relacja z dnia Natalii Kaczmarek :P[size=small]:[/size]
[/quote]
[size=small]Skoro po północy, a ja po małym piwie, to pozwolę sobie na żenadę i sam się zacytuję[/size]
Czułem, że Natalia zdobędzie medal.
Ale, że złoty... Piękny to był bieg
Aktualizacja : https://scontent.fwaw7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/225823344_380477670110194_2270061097107101209_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=tWi9p1rx4fYAX8EbI_r&_nc_ht=scontent.fwaw7-1.fna&oh=d287b8bd36fa22d35edbbda558dd6f23&oe=612BD6BF
:)
taka ciekawostka historyczna
Ostatni złoty medal na bieżni wywalczyliśmy na IO w... 1980 roku w Moskwie.
Śp. Bronisław Malinowski na 3 km z p.
Ostatni medal w ogóle - nie tylko złoty :)
- Edytowany
Tak mnie wstrząsnęła śmierć Bronisława Malinowskiego, że pojechałem do Grudziądza na jego pogrzeb (jesień 1981). Uroczystości oficjalne były na stadionie, gdzie wystawiono trumnę. Pamiętam, że niedaleko ode mnie stali Wszoła, Kozakiewicz, Mulak i inni.
[BTW Langer Kałek - brąz 100m pł 28.07.1980, a więc przed Malinowskim]
Malinowski - złoto 31.07.1980
To nie był ostatni medal Polaqw na bieżni na olimpiadzie, po nim były:
sztafeta 4x100m mężczyzn 1.08.1980 - srebro
sztafeta 4x400m dwupłciowa - zdaje się wczoraj - złoto
poza tym jakby się czepiać, to Korzeniowski też finiszował na bieżni
A ja się zastanawiam co niektóre "dyscypliny" robią na IO ?
Np. jakie?
Dla mnie zdziwieniem była deskorolka na olimpiadzie, ale w sumie to co niektórzy na nich wyczyniają, to też zasługuje na uwagę. Najgorsze, co może być, to godziny transmisji... Ale mam sposób, ogarnięte w porę, że na https://player.pl/eurosport też są igrzyska, a nie tylko w telewizji. Teraz w wolnej chwili zerkam. Najważniejsze, to wcześniej nigdzie nie trafić na spoiler z wynikiem.
Jeden z biegów eliminacyjnych na 200 metrów wygrał amerykański sprinter Bednarek. Nie, nie ma korzeni w Poznaniu, raczej w Alabamie, czarny jak Święta Ziemia :D
Polskie kajakarki zdobyły srebrny medal w wyścigu na 500 metrów :)
[quote='Hrabia' pid='1499168' dateline='1627975600']
Polskie kajakarki zdobyły srebrny medal w wyścigu na 500 metrów :)
[/quote]
to o 6 rano, czas dzis na worek z medalami
Sterby jakie dyscypliny polecasz pod kątem szans na medale? Oglądam Igrzyska Olimpijskie głównie w sobotę i niedzielę, ale jeśli będę wiedział w czym mamy szanse na medal to może uda się zorganizować czas tak żeby obejrzeć coś dziś :)
LA, siatkówka, kajaki
brąz w zapasach, dobrze jest na stadionie, w siatkówce autostrada do finału
Polak z brązowym medalem w zapasach w kategorii do 97 kg :)
Przed chwilą Włodarczyk ładnie rzuciła młotem, teraz czas na kolejne polskie dziewczyny :)
zloto i braz w mlocie, najlepszy nasz dzien na IO
Brawo Anita Włodarczyk za złoto! :) Brawo Malwina Kopron za brąz! :)
- Edytowany
Anita kolejny dzień w biurze :D najlepsza polska lekkoatletka obok Szewińskiej i Korzeniowskiego
babochłop odbiera na 200 metrów medal jamajskiej rakiecie :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)