Camron Twój wybór, jeśli chcesz to chodź na mecze i ciesz się z bramek jak to Kruszyna napisał. Ja nie zamierzam.
Tylko sankcje na wszystko i wszystkich oraz bojkotowanie wszystkich i wszystkiego co jest rosyjskie może coś pomóc a nie udawanie, że wszystko jest OK. Żaden rosyjski sportowiec nie powinien brać udziału w żadnych zawodach poza swoim krajem.
-
-
Puchar Kontynentalny 2021/2022
Hm no MSc, ale to chyba za daleko wrzucać wszystkich do jednego wora, jest różnica pomiędzy federacją, klubami czy zawodnikami reprezentującymi dane federacje a zwykłym Kovalczukiem co za chlebem stamtąd zwiał.
Już to przerabialismy kiedy np w US podczas wojny konfiskowano mienie i osadzano Japończyków w obozach.
- Edytowany
Dla mnie to zwykla hipokryzja.. ni3 grac z kims przeciw rosji samemu majac 12 zawodnikow z rosji..dziekuje.. malo mnie obchodzi co myślą.. poprostu nie grasz bo ruscy wojuja majac ruskich w wiekszej polowie w skladzie.. kabaret...
Nie mial bym nic przeciwko bojkotowaniu gdyby nie bylo u nas ich tylu.. w obecnej sytuacji to robilibysmy za klauna a nie postawe godna nasladowania....
- Edytowany
Diable mnie się to jakoś kłóci jedno z drugim, w poniedziałek na meczu śpiewać "ruska ku.wa" (bo taka jest w tej kolejce narracja na wszystkich stadionach) a później cieszyć się jak Rosjanin strzela bramki.
Tak, jest zdecydowany dysonans.
Podzielam zdanie.
Trzeba natychmiast zawiesić rozgrywki w PHL bo w każdym zespole występują Rosjanie..
W Le Monde ukazał się list 600 rosyjskich naukowców, protestujących przeciwko wojnie. Na ulicach Petersburga i Moskwy co dzień są wielotysięczne manifestacje przeciw wojnie.
Wydaje mi się, że jest różnica między meczem reprezentacji, która miała wystąpić przeciw reprezentacji CCCP w Moskwie, i rozgrywkami klubowymi, w których występuje klubik z Białorusi. Zwykli Białorusini już wcześniej pokazali, jak nienawidzą Łukaszenki, zresztą zwykłej marionetki w rękach Hitlera-Putina; teraz ci, co protestowali, siedzą w więzieniach. Myślę więc, że decyzja o wycofaniu Cracovii z tych rozgrywek nie ma uzasadnienia.
Byłbym pełen szacunku dla "naszych" Rosjan, gdyby w najbliższych meczach zagrali z czarnymi, żałobnymi opaskami na rękach, bo niebiesko-żółte opaski byłyby nie na miejscu. To nie byłoby mało. W zasadzie oczekuję tego.
Ogromny szacunek dla protestujacych Rosjan.
To nie jest zabawa jak u nas czy w innych państwach UE.
Gościa aresztują z ogromnym prawdopodobieństwem , następnie solidny
łomot w budzie milicyjnej , potem niemal z automatu wyrok 15 dni wiezienia
(ale jak ktoś na celowniku to mu "przyszyją" atak na funkcjonariusza a
i świadkowie się "znajdą" i wtedy i parę lat koloni karnej wśród białych niedźwiedzi można wyłapać)
a jak puszczą to okazuje się ,że i Ty i Twoja rodzina jakoś dziwnie nie może żadnej sensownej pracy znaleść.
A jednak są tacy co wychodzą na ulicę bo nie podoba im się ,że ruskie wojsko morduje Ukraińców.
Żadnych kacapów oglądać nie chcę i dopingować im nie będę, niech spieprzają do domu. Co innego jak jasno potępia Putina.
Khalid powiedział, jak to wygląda - tak po prostu jest, nasze (moje) pokolenie zna to z autopsji.
Rosjanie mają przed sobą trudne decyzje. Nie można oczekiwać, że będą pluć na swój kraj. Najodważniejsi jednak już mówią "to co się dzieje, nie jest w moim imieniu, nie zgadzam się z tym".
Niektóre kontraktowe oddziały wojska odmówiły wykonania rozkazu wkroczenia na Ukrainę: "Nie mieliśmy tego w kontrakcie". Mówi się o 5 tysiącach w Biełgorodzie. Za Sowietów już by nie żyli. Teraz może przeżyją? A może inni pójdą ich śladem, co daj Boże?
Tak czy owak, ja bym apelował o nieużywanie obraźliwych słów typu "kacapy". Może jednak nie takie kacapy. Zobaczymy.
Żadnych rusków w Cracovii. Olać mecz z Homlem.
STOP mordowaniu Ukraińców.
- Edytowany
[quote]#post1524779 Camron Twój wybór, jeśli chcesz to chodź na mecze i ciesz się z bramek jak to Kruszyna napisał. Ja nie zamierzam.
Tylko sankcje na wszystko i wszystkich oraz bojkotowanie wszystkich i wszystkiego co jest rosyjskie może coś pomóc a nie udawanie, że wszystko jest OK. Żaden rosyjski sportowiec nie powinien brać udziału w żadnych zawodach poza swoim krajem.[/quote]
Szkoda tylko, że nagle się tak wszyscy przebudzili z potępianiem Rosji. Kto przez lata robił biznesy z Rosją Putina.? Cały zachód, USA, Niemcy Francja itd. Czemu NATO nie wzięło ich pod skrzydła, Unia nie zaprosiła? Sami Ukraińcy chcieli wstąpić w 2014 roku jak była rewoulcja. Choćby taka UEFA były sponsorowane przez Gazprom albo Schalke04 przez wiele lat, a teraz będą bojkotować dopiero? Już się biznes przestał podobać. Zrezygnujmy z gazu...
PS. Poza tym można kibicować krzycząc "stop wojnie na Ukrainie". Niekoniecznie "je ba ć kacapów". 🤔
[quote]#post1524833 Żadnych kacapów oglądać nie chcę i dopingować im nie będę, niech spieprzają do domu. Co innego jak jasno potępia Putina.[/quote]
Ja się w sumie z Tobą zgadzam tylko trzeba się zastanowić. Może hokeiści mają rodziny w Rosji, może lepiej żeby się nie wypowiadali, niech zajmą się sportem.
[b]"Rodacy! Wojna Rosji przeciw Ukrainie to wstyd. To nasz wstyd, ale niestety nasze dzieci będą musiały ponosić za to odpowiedzialność, pokolenie bardzo młodych i nienarodzonych Rosjan"[/b] - piszą w liście do swoich rodaków Rosjan pisarze, artyści, dziennikarze i politycy. W tym: laureat pokojowej Nagrody Nobla Dmitrij Muratow
https://sportowefakty.wp.pl/hokej/987804/to-zaboli-putina-i-lukaszenke-kolejny-polski-zwiazek-chce-wykluczenia-rosjan-i-b
No to w innym świetle staje nasz ewentualny udział w meczach z Homlem. Białoruś już jest od paru dni praktycznie Rosją.
P.S. nie odwołuję swojego apelu o wstrzemięźliwość w epitetach w stosunku do "naszych" Rosjan. Dajmy im szansę.
Gdzie będzie można obejrzeć PK?
Ktoś wie jak to teraz wygląda? Będzie jeden przeciwnik mniej czy kogoś dorzucą w zamian?
Gramy w 3. Za mało czasu by kogoś dorzucili
Czyli medal już mamy ;)
Hm, to może nasi przegrywają z Tychami jako protest przeciwko wojnie? ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)