Po rebuchę.
-
-
Filip Balaj- Witamy w Cracovii!!
Powiedz mi kolego skąd oni Cię wytrzasnęli.
ogólnie 18 pojedynków z tego 12 w powietrzu. ogólnie tylko 44% wygranych, w powietrzu 42% (5/12) do tego 7 strat i tylko 70% celności podań.
trzeci mecz i dalej koledzy nie stworzyli mu bramkowej sytuacji. Przypomnę, że Rivaldinho w barwach Cracovii do tej pory miał 4 okazje strzeleckie wykreowane przez kolegów.
nie chcę winić napastnika, bo napastnik w Cracovii ma trudne życie, ale faktem jest że nie jestem fanem takich napastników jak Balaj. Więc jego fanem też na ten moment raczej nie zostanę.
[quote='SaNtO' pid='1500174' dateline='1628490831']
ogólnie 18 pojedynków z tego 12 w powietrzu. ogólnie tylko 44% wygranych, w powietrzu 42% (5/12) do tego 7 strat i tylko 70% celności podań.
trzeci mecz i dalej koledzy nie stworzyli mu bramkowej sytuacji. Przypomnę, że Rivaldinho w barwach Cracovii do tej pory miał 4 okazje strzeleckie wykreowane przez kolegów.
nie chcę winić napastnika, bo napastnik w Cracovii ma trudne życie, ale faktem jest że nie jestem fanem takich napastników jak Balaj. Więc jego fanem też na ten moment raczej nie zostanę.
[/quote]
Ja wiem że fajnie brzmi "nie stworzyli mu bramkowej sytuacji" ale nie zawsze to tak działa. Sam grałem jako środkowy pomocnik (co prawda maksymalnie okręgówka :D), ale wiem, jaka jest różnica jak napastnik balansuje na granicy spalonego, pokazuje się do podania itp, a jak napastnik stoi w miejscu i czeka. U nas świetni pod względem pokazywania się do gry byli Lopes i Cabrera i przekładało się to na sytuację. Rivaldinho i Balaj nie mają takich cech, co też przekłada się na liczbę sytuacji (choć wiadomo, nasza druga linia im w tym nie pomaga)
są różne typy napastników na świecie. Cabrera czy Lopes to właśnie ci balansujący a Riva i Balaj to targetman'y. Riva lepiej operuje piłką i może uczestniczyć w grze kombinacyjnej, Balaj lepiej gra głową. Pytanie co chcemy grać? Najgorsze jest to, że tego nawet nie wie Probierz
Prawda . Mamy wysokiego, nieżle grającego głową napastnika, który nie dostaje podań . Z czego ma więc te bramki strzelać ? Z kałacha ?
[quote='SaNtO' pid='1500194' dateline='1628496292']
są różne typy napastników na świecie. Cabrera czy Lopes to właśnie ci balansujący a Riva i Balaj to targetman'y. Riva lepiej operuje piłką i może uczestniczyć w grze kombinacyjnej, Balaj lepiej gra głową. Pytanie co chcemy grać? Najgorsze jest to, że tego nawet nie wie Probierz
[/quote]
Nie nazwał bym Rivy targetmanem, bo jestem pewien, że w grze kombinacyjnej on by się świetnie nadał (tak jak piszesz zresztą). Balaj to typowy "Inzaghi", stanie w polu karnym, dołoży nogę i coś wpadnie. Do naszej gry się nie nadaje, bo my w polu karnym rywala jesteśmy raz na 30 minut. W ogóle z trenerem chcącym więcej grać piłką, Riva, Alvarez, czy nawet Loshaj mogliby pokazać dużo dużo więcej.
- Edytowany
[quote='hank' pid='1500226' dateline='1628502896']
Prawda . Mamy wysokiego, nieżle grającego głową napastnika, który nie dostaje podań . Z czego ma więc te bramki strzelać ? [b]Z kałacha ?[/b]
[/quote]
Słowackie Siły Zbrojne wycofały "Kałachy" ;) :P
To Balaj juz se pograł. kontuzja i miesiac przerwy
Ciekawe czy przesuną do pierwszej drużyny Rubio albo Piszczka.
fachowe te treningi, co roku dziesiatkuja druzyne
tak zapierdzielaja na treningach, ze pozniej nie maja sil na mecz. I przy okazji wychodza kontuzje
powoli robi się miejsce dla Tabisza juniora, przewiduję debiut jeszcze w tym sezonie
Ryzyko zerwania krzyżowych, pewnie jakis uraz mechaniczny
Costy, myśleliśmy ze psychiczny
- Edytowany
Wierzymy w tych zawodników...hahahaha
Złamane pierwsze przykazanie nie miej bogów cudzych przed Cracovię.
Teraz to już totalnie nie mamy napastników... Kim my będziemy strzelac gole? Cyganem?
nie nazywaj Balaja napastnikiem. To już niech jakikolwiek junior biega w ataku. Gorzej nie bedzie
[quote='PrzemoWZG' pid='1500475' dateline='1628706774']
Teraz to już totalnie nie mamy napastników... Kim my będziemy strzelac gole? Cyganem?
[/quote]
RIVA, Piszczu, Rubio - do wyboru, do koloru!:)
[quote="PrzemoWZG" pid='1500475' dateline='1628706774']
[/quote]
Przecież my nawet strzałów w światło bramki nie potrafimy oddać a co dopiero bramki,czy z Balajem ?czy nie ?efekt jest podobny!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)