Ian ale to nie o Pana Mirka chodzi. Przyszedł do roboty bo jest pensja do wzięcia. Poco gardzić pensją? Wie jak się pracuje z Filipiakiem, może się łudzi jak część z Was. Może to ja nie mam racji. Ale pewnie przyjdzie moment, że odbije się od ściany. Jak Probierz. No i będzie sobie siedział i zarabiał pieniądze. Probierza też nikt wcześniej nie posądzał o brak ambicji. Może Pan Hajdo je ma, może się łudzi, że coś zbuduje.
Cóż. Poczekamy na owoce.
-
-
#Filipiak
Ian, ja cie rozumiem ze notoryczne zlorzeczenie moze wkurzac i zniechecac, podzielam w sumie zdanie, ale naprawde te twoje wstawki optymistyczne sa dobrodusznie rozwalajace ;)
Niby na podstawie czego mamy sie ludzic ze bedzie lepiej / normalnie - nie bedzie :)
Poczekamy - zobaczymy . Jak większość Kolegów sadzę , że pan Mirosław zderzy się ze ścianą ale obym się mylił .
moze lepiej ze sciana niz z "murem"
[quote='kriss7' pid='1503676' dateline='1631101005']
moze lepiej ze sciana niz z "murem"
[/quote]
jeśli ściana jest z dykty...
Efekty mogą niestety być podobne .
Otóż TO - ZOBACZYMY! Niech przyjdzie, niech spróbuje ułożyć pion szkolenia. Na 100% będzie to konsultowane z I trenerem, bo poniekąd musi być. Filipiak tez dostanie propozycje po konsultacji z Probierzem. To jest - POWINIEN BYĆ - jeden organizm a nie rywalizacja poszczególnych trenerów. Podoba mi się myśl, że ma to być szkolenie zawodników pod podstawową jedenastkę a nie robienie wyników za wszelką cenę, nawet w najstarszej CLJ.
Może kiedyś by się przydało wzorem Lecha mieć zaplecze w II lidze. Tam już jest konkretny poziom do rozwoju, uważam że nawet lepszy niż CLJ18 dla NAJBARDZIEJ uzdolnionych.
To wszystko musi mieć sens, muszą być zgrani ze sobą trenerzy pracujący dla I DRUŻYNY a nie rywalizujący przed JF kto lepszy wynik zrobił w poszczególnych kategoriach. Potem ci zawodnicy znikają, pomimo że jakiś tam medal zrobili. Pewnie stąd słowa Mirka o przeglądzie kadry trenerskiej.
Bardzo liczę na Hajdo, bo go znam jak jest zaangażowany w pracę, do tego Pasiak. Szukajmy pozytywów w decyzjach.
a jaki ma system gry 1 drużyna, że całe szkolenie od dziecka ma byc na tym oparte? jaki typ zawodnika mamy wyprodukować?
Styl jest punktowany w jeździe figurowej na lodzie, tutaj ma być SKUTECZNA gra dająca jak najwięcej punktów ( o medal) w lidze, zwycięstw derbowych i walce o PP. Mogą nawet się czołgać.
Wielu tutaj wspomina trenera Zielińskiego za Covilo, ale mało kto pisze, że Miro miał pas karate, wyskakiwał przy swoim wzroście jak koszykarz a wiele akcji było na zasadzie zagraj/wrzuć. Cieszyliśmy się po prostu golami i zwycięstwami, po tego typu akcjach. Covilo był "bogiem" bo się dodatkowo odbijali od niego inni w środku pomocy. Nawet jego dość marna gra nogami nie przeszkadzała nikomu. Miał strzelać gole i być przecinakiem.
Gdy drużyna Probierza będzie walczyła o najwyższe cele, styl gry zostawię do dyskusji koneserom i.....napierda.la.czom urzędowym.
Mnie interesuje wynik i tego oczekuję od Filipiaka jako prezesa, Probierza jako trenera i Hajdo jako odpowiadającego za dostarczenie jak najwięcej super wyszkolonych młodych/swoich zawodników, bo warunki ku temu są.
co cie tak wzielo na te propagande sukcesu?
pisales to juz ze 100 razy przez ostatnie lata, nie kumam skad ta nagla aktywnosc i pisanie tych samych bajek
Spoko na razie nie mamy stylu ani wyników, więc nie mamy o czym rozmawiać.
Filipiak mi zapłacił ;) :D
Tak jednak na serio Diable, zobacz ile wątków było poświęconych Filipiakowi, komuś że ma odejść, Tabiszowi i wielki (....) z tego wyszedł. Tak naprawdę, sukces w dyskusji z Filipiakiem od zawsze istniał w założeniu, że powstanie mocna mądra grupa kibicowska d/s sportu.
Forum traktuję jako zabawę i chcę sobie trochę radości dodać i nadziei związanej z dwoma zwycięstwami, zatrudnieniem Hajdo a zwłaszcza gdy przeczytałem wywiad z nim. Co mam napisać stadnie, ze JF to (....) Probierz to (...) a Tabisz to (...). Mnie to już nie interesuje,
Cieszył się będę po zwycięstwach, smucił po porażkach. Kiedyś miałem nadzieję, że "strumyk drąży skałę" aż zdałem sobie sprawę, że to tylko zatruwa mi komfort chodzenia na mecz i zaraz mogę dołączyć do tych sprzed telewizora. Ja jednak wybieram stadion, obok kumpli i chcę przezywać mecz. Zostawiam po prostu rzeczy, na które nie mam wpływu. Oczywiście, pozostawiam sobie prawo do oceny widowiska i jego aktorów czy pracy w Akademii. Tylko i aż tyle.
[quote='Diabel' pid='1503706' dateline='1631114334']
co cie tak wzielo na te propagande sukcesu?
pisales to juz ze 100 razy przez ostatnie lata, nie kumam skad ta nagla aktywnosc i pisanie tych samych bajek
[/quote]
Widocznie Ian, po dwóch meczach wietrzy serię.. :D
[quote='Jake Blues' pid='1503700' dateline='1631112165']
a jaki ma system gry 1 drużyna, że całe szkolenie od dziecka ma byc na tym oparte? jaki typ zawodnika mamy wyprodukować?
[/quote]
Standardowo. Dzida na Piątka
[quote='ian thorpe' pid='1503708' dateline='1631115385']
Filipiak mi zapłacił ;) :D
Tak jednak na serio Diable, zobacz ile wątków było poświęconych Filipiakowi, komuś że ma odejść, Tabiszowi i wielki (....) z tego wyszedł. Tak naprawdę, sukces w dyskusji z Filipiakiem od zawsze istniał w założeniu, że powstanie mocna mądra grupa kibicowska d/s sportu.
Forum traktuję jako zabawę i chcę sobie trochę radości dodać i nadziei związanej z dwoma zwycięstwami, zatrudnieniem Hajdo a zwłaszcza gdy przeczytałem wywiad z nim. Co mam napisać stadnie, ze JF to (....) Probierz to (...) a Tabisz to (...). Mnie to już nie interesuje,
Cieszył się będę po zwycięstwach, smucił po porażkach. Kiedyś miałem nadzieję, że "strumyk drąży skałę" aż zdałem sobie sprawę, że to tylko zatruwa mi komfort chodzenia na mecz i zaraz mogę dołączyć do tych sprzed telewizora. Ja jednak wybieram stadion, obok kumpli i chcę przezywać mecz. Zostawiam po prostu rzeczy, na które nie mam wpływu. Oczywiście, pozostawiam sobie prawo do oceny widowiska i jego aktorów czy pracy w Akademii. Tylko i aż tyle.
[/quote]
Bardzo rozsądna postawa, Ian dobrze, że wrzucasz cos optymistycznego, bo katowanie się non stop staje się po prosu nie do zniesienia. Ja wiem, że samoudręczenie się i cierpiętnictwo to druga twarz kibica Cracovii ale szukajmy jakiś pozytywów ( jakichkolwiek). Ja póki co poszedłem na emigrację, bo nie będę się kopał z koniem, czyli panująca tu narracją.
Przyszedł Mirek, jest to coś pozytywnego w ocenie większości, dla nas dla klubu. I tego się 3majmy.
Jak na emigranta strasznie aktywnyś. Kibic Cracovii, któremu zalezy na czymś niz cieplej wodzie staje się gatunkiem wymierającym. Korpo przemieli Mirka na drobne posypie pieprzem i zrobi mielonego. Brązowe nosy dorzuca cos o związkach z rzeka, FortArt zrobi do tego jakies ładne zestawienie statystyczne. Dają mu góra dwa lata.
coś się tak Ian stylu uczepił jak nikt o niego nie pytał.
pytanie było o system gry. jaki system ma Probierz, który chce adaptować do niższych roczników, do szkolenia? przecież on sam nie wie chyba co chce grać.
czego mają uczyć w oparciu o taktykę Probierza? nie szkolimy skrzydłowych? bo od 5 lat nie miał żadnego. stoper na skrzydełku? wrzutki do nikogo? jak byś określił system gry Probierza? Co on chce grać?
To już tak konkretniej. Mi chodziło tylko o to że wszelkie wizje mogą się rozbić o węża
Może jest problem w sferze językowej i nie wiadomo, że flugel / z niemiecka / to skrzydło ? MP szuka zawodników rodzaju "Außenstürmer"ale menago nie wiedza, że chodzi mu o skrzydłowych i podrzucają pomocników ? :D :D :D
[quote='szaleniec' pid='1503738' dateline='1631159593']
Jak na emigranta strasznie aktywnyś. Kibic Cracovii, któremu zalezy na czymś niz cieplej wodzie staje się gatunkiem wymierającym. Korpo przemieli Mirka na drobne posypie pieprzem i zrobi mielonego. Brązowe nosy dorzuca cos o związkach z rzeka, FortArt zrobi do tego jakies ładne zestawienie statystyczne. Dają mu góra dwa lata.
[/quote]
Moglby ktos wyjasnic o co niektorym chodzi z tymi "brazowymi nosami" ?
a jestes przed czy po obiedzie?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)