[quote='wojtas90' pid='1488949' dateline='1620826286']
Pomysł z Nową/Starą Cracovią od B-klasy jest świetny.
[/quote]
To jest wątek, w którym chodzi o "wuautowanie" Profesora.
Pomysł z "drugą" Cracovią mógłby się powieść moim zdaniem, jeśli będzie alternatywą dla "produkcji piłkarzy netto". W skrócie ... [u]"zabrać młodych Filipiakowi" [/u]do Cracovii Bis
:exclamation:
Ale odkąd Fenicjanie wynaleźli pieniądze ... to trza je mieć ... do każdego działania.
Bo jak się nie ma, to (za wikipedią):
"[color=#202122][size=small] [/size][/color][color=#202122][size=small][i]Fenicjanie uważani są również za wynalazców mydła[/i] i pieniędzy jako środka płatniczego."[/size][/color]
[i]Ale bez mydła ... to i ciężko w D ..ę wejść.[/i]
I tu się kółko zamyka:
[i][b]Wszystkiemu winni Fenicjanie.[/b][/i]
[i]:D [/i]
Serdecznie pozdrawiam !
Nie liczyłem, że coś się zmieni w 100 %, ale liczyłem, że działania Kibiców dają Profesorowi do myślenia.
Żal mi jednego z Kibiców. Zapchaliście Mu skrzynkę odbiorczą i nie może się odkopać :-/
PDS
-
-
#Filipiak
- Edytowany
Jak dla mnie wątek do zbojkotowania i tak też zrobię. Reszcie, którzy uważają te pomysły są co najmniej słabe polecam to samo, a może pomysł zostanie na tarasie.
Chyba, że ktoś znajdzie potężnego inwestora , który ma kasy tyle co Filipiak to można zacząć rozważania :) bo tak jak ktoś pisał 4 miliony to można sobie wsadzić w dzisiejszym futbolu.
Ja generalnie popieram Filipiaka, mimo wszystko ufam mu, szanuje - choć uważam, że popełnił dużo błędów. Ale szanuje jego wkład w Cracovię. Jeżeli nie znajdzie się jakiś wielki bogacz, który by chciał jeszcze mocniej zainwestować w Cracovię to mam nadzieje, ze kiedyś profesor przekaże stery swojej córce (odpowiadając tam komuś, kto pytał co się stanie jak Janusz podupadnie na zdrowiu etc).
A pomysł kibicowskiego prowadzenia Cracovii skończy się tak jak zaczynał Filipiak, czyli od płacenia fakturek "za niewidzialne usługi" osobom, które uważają się za kibiców, a tak naprawdę dymają/naciągają klub dla zysku. Już jeden klubik żałosny tak funkcjonuje w Krakowie, chcecie drugi?
Bez odbioru - dla mnie ten wątek to kosmos.
ty sie wywal w kosmos, nie bedziesz tu smiecic, dzienks
nam jest potrzebny ktoś potężny, tylko po to by jego firma zapłaciła za reklamę 4 bańki :)
pana Pasy_Wbr już żegnamy
Jednak Rafał.
[quote='Pasy_Wbr' pid='1488959' dateline='1620830570']
Jak dla mnie wątek do zbojkotowania i tak też zrobię. Reszcie, którzy uważają te pomysły są co najmniej słabe polecam to samo, a może pomysł zostanie na tarasie.
Chyba, że ktoś znajdzie potężnego inwestora , który ma kasy tyle co Filipiak to można zacząć rozważania :) bo tak jak ktoś pisał 4 miliony to można sobie wsadzić w dzisiejszym futbolu.
Ja generalnie popieram Filipiaka, mimo wszystko ufam mu, szanuje - choć uważam, że popełnił dużo błędów. Ale szanuje jego wkład w Cracovię. Jeżeli nie znajdzie się jakiś wielki bogacz, który by chciał jeszcze mocniej zainwestować w Cracovię to mam nadzieje, ze kiedyś profesor przekaże stery swojej córce (odpowiadając tam komuś, kto pytał co się stanie jak Janusz podupadnie na zdrowiu etc).
A pomysł kibicowskiego prowadzenia Cracovii skończy się tak jak zaczynał Filipiak, czyli od płacenia fakturek "za niewidzialne usługi" osobom, które uważają się za kibiców, a tak naprawdę dymają/naciągają klub dla zysku. Już jeden klubik żałosny tak funkcjonuje w Krakowie, chcecie drugi?
Bez odbioru - dla mnie ten wątek to kosmos.
[/quote]
Ważne że dzięki Filipiakowi twoja kieszeń nie jest pusta...Czego to ludzie nie wymyślą ;)
chciałbym zrozumieć dlaczego lepiej mieć w Cracovii kogoś kto ma kupę kasy, ale tylko we własnej kieszeni a w Cracovii płaci za reklamowy bilbord 4 miliony rocznie, niż mieć kogoś kto ma puste kieszenie a i tak załatwi 4 firmy, które dadzą po bańce?
co to za wartość sama w sobie mieć bogatego właściciela?
- Edytowany
Plusem jest to, że nie musi się nikomu kłaniać.
Minusem jest to, że nie musi się kłaniać także kibicom. Co w połączeniu z byciem skończonym chamem jak Filipiak czyni ten minus wielkości belki.
Co do jednego muszę się z WBR zgodzić - to że teraz wystarczają 4 mln nie znaczy że w przypadku zmiany warty także wystarczą. Inaczej się wydaje "swoją" kasę a inaczej obcą. Niestety w naszym przypadku po przejęciu klubu na szczeblu ekstraklasy przez kibiców była by powtórka z rozrywki zza miedzy.
Nam po prostu trzeba normalnego właściciela, innego niż Filipiak.
Zadaniem kibiców nie jest więc wywracanie klubu do góry nogami tylko nieustanna PRESJA, z którą sobie właściciel nie będzie mógł poradzić i albo się weźmie do roboty albo klub sprzeda.
Zakładanie konkurencyjnej Cracovii to pomysł najdelikatniej mówiąc idiotyczny, co będzie jak w "tej drugiej" władze przejmie człowiek niechciany? Założycie trzecią "najprawdziwszą" Cracovię? :D
- Edytowany
Kluczowym hasłem w tym wszystkim jest REALIZM
Hasło FilipiakOUT jest supernosne ale zapomina cześć szanownej braci forumowej o prostym fakcie - to nie jest tak ze se stwierdzamy Janusz fajnie było ale daj se już spokój - bo to nie jest po prostu sponsor, czy prezes z nadania - Janusz to jest właściciel, wiec żeby powiedzieć Janusz daj se spokój trzeba doprowadzić do przekazania własności, jako ze Comarch jest biznesem to nie odda se za darmo klubu tylko trzeba za ten klub zapłacić - wiec opcje są dwie:
Znajdujemy inwestora na 150 milionów mając nadzieje ze będzie lepszy od JF (co wcale nie jest powiedziane) - zakładając ze w ogóle jest do znalezienia
Albo tworzymy klub od B-klasy ale wtedy pamiętamy ze klub nie ma obecnych źródeł dochodu i funkcjonujemy na dnie i wbrew temu co oderwany od krakowskiej rzeczywistości gargamel twierdzi nie mamy tak dobrze jak Zawisza
Wiec najpierw należy ustalic fakty a nie rzucać nośne odrealnione hasła
Bardzo bym chciał żeby Cracovia była lepiej zarządzana ale wiem ze wymiana Filipiaka w rozumieniu usunięciu go z Cracovii w tym momencie to jest science fiction
I możecie se mnie wyzywać, wyrzucać z Cracovii ale nie zmieni to tego ze takie są fakty
EDIT:
Oczywiście pozostaje presja na właściciela (dla mnie jedyna realna możliwość) ale to zostało wyśmiane, ze nie daje efektów, wiec nawet o tym nie wspominałem.
Panowie,
Juz to pisalem wielokrotnie. Nikt niczego nie sprzeda nikomu. Profesor nie chce sie pozbyc klubu, bo ma z tego czasem mniejsze lub wieksze korzysci. I tworzenie takiego watku jest bezsensowne i nierealne.
[quote='Karvin' pid='1489015' dateline='1620898622']
Albo tworzymy klub od B-klasy ale wtedy pamiętamy ze klub nie ma obecnych źródeł dochodu i funkcjonujemy na dnie i wbrew temu co oderwany od krakowskiej rzeczywistości gargamel twierdzi nie mamy tak dobrze jak Zawisza
[/quote]
pieniądze nie są tu problemem, chodzi o to, że nowy twór nigdy nie będzie prawdziwą Cracovią a jedynie przedsięwzięciem nią inspirowanym, nie będzie miał prawa do herbu, tradycji i tak dalej... to gorsze niż fuzja z jakąś Szarowolą
Hasło FilipiakOUT jest supernosne ale zapomina cześć szanownej braci forumowej o prostym fakcie - to nie jest tak ze se stwierdzamy Janusz fajnie było ale daj se już spokój - bo to nie jest po prostu sponsor, czy prezes z nadania - Janusz to jest właściciel, wiec żeby powiedzieć Janusz daj se spokój trzeba doprowadzić do przekazania własności, jako ze Comarch jest biznesem to nie odda se za darmo klubu tylko trzeba za ten klub zapłacić - wiec opcje są dwie:
Znajdujemy inwestora na 150 milionów mając nadzieje ze będzie lepszy od JF (co wcale nie jest powiedziane) - zakładając ze w ogóle jest do znalezienia
Bardzo bym chciał żeby Cracovia była lepiej zarządzana ale wiem ze wymiana Filipiaka w rozumieniu usunięciu go z Cracovii w tym momencie to jest science fiction
I możecie se mnie wyzywać, wyrzucać z Cracovii ale nie zmieni to tego ze takie są fakty
EDIT:
Oczywiście pozostaje presja na właściciela (dla mnie jedyna realna możliwość) ale to zostało wyśmiane, ze nie daje efektów, wiec nawet o tym nie wspominałem.
[/quote]
mozna tez wejsc na minimalny poziom subtelnosci i traktowac haslo jako idee
mamy dosc, nie chcemy cie takiego chlopie
#FilipiakuzmiensieizacznijtratkowacCracoviejaknalezy
ale tu nawet jak malo subtelni zrozumieja, to moze byc problem z zapamietaniem
nikt tu nie wysmiewal pomyslu presji, wrecz przeciwnie
a wysmiano pomysly sugerujace spotykanie sie z Januszem i dyskutowanie
Masz za tanie buty do tego Karvin, a nawet jakbys sie wykosztowal to wyjdzie ze masz za taniom koszule, albo brakuje ci samolotu ;)
- Edytowany
to już żeśmy ustalili, że wywalić go na zbity pysk tak po prostu się nie da. do tego właśnie jest potrzebna presja i nośne hasła. gdybyśmy byli jakimś klubikiem w Turcji to by pewnie takiemu Filipiakowi spalono auto, dom albo by mu porwali żonę. To oczywiście jeszcze nie oznacza, że popieram prawo pięści. Tylko mówię jak jest.
My rozpalając iskrę z dołu musimy zrobić to co jest w naszym zasięgu. Być może nawet nie to o czym myśli Sterby. Ja apeluję do każdego by zrobił to co uważa za stosowne i tyle ile da radę. Ważne, żeby w momencie gdy orientujesz się, że tutaj coś nie gra i to coś to Filipiak to żebyś podjął jakiekolwiek działanie. Nie wszyscy są stworzeni do wielkich rzeczy i wielkich czynów. To normalne.
to oczywiście nie jest tak, że my siądziemy i ustalimy co zrobić i że to będzie realne. nawet jeśli to plan działania pewnie byłoby kilku letni, albo lepiej.
Co do samej Nowej Cracovii. Oczywiście nie miałaby ona prawa do herbu i historii. To jasne. Natomiast zupełnie osobną kwestią jest to, że Cracovia to ludzie. Więc jeśli by ludzie byli na NC a nie u Filipiaka to dla mnie Cracovią nie byłoby prawo do herbu, o które trzeba by potem długie lata walczyć, tylko ludzie którzy tworzą klub. To z pewnością obliczony na dłuższe lata proces. Ale taki proces, który wg mnie warto zacząć poważnie rozważać.
pRzypominam, że Biedak też nie ma praw do herbu.
może to właśnie Nowa Cracovia by go nabyła
Karvin niestety ma sporo racji.
Tylko, że kibiców Cracovii stać co najwyżej na stworzenie grupy "pocisku", bo z grupą nacisku jest już wiele gorzej.
O ile łatwiej jest napisać na forum Filipiak w.....j, niż w realu podjąć działania.
Z pisania na forum nic nie wynika, najlepszym przykładem tego jest fakt, że pojawiają się tu ludzie, którzy po 18 latach rządów Comarchu są zadowoleni.
Właściciela klubu można zniechęcić lub zmusić do zmiany postępowania. Przykładów jest wiele.
[quote='Diabel' pid='1489019' dateline='1620900282']
EDIT:
[/quote]
mozna tez wejsc na minimalny poziom subtelnosci i traktowac haslo jako idee
mamy dosc, nie chcemy cie takiego chlopie
#FilipiakuzmiensieizacznijtratkowacCracoviejaknalezy
ale tu nawet jak malo subtelni zrozumieja, to moze byc problem z zapamietaniem
nikt tu nie wysmiewal pomyslu presji, wrecz przeciwnie
a wysmiano pomysly sugerujace spotykanie sie z Januszem i dyskutowanie
Masz za tanie buty do tego Karvin, a nawet jakbys sie wykosztowal to wyjdzie ze masz za taniom koszule, albo brakuje ci samolotu ;)
[/quote]
Czy ja pisałem coś o spotkaniach? Pisałem o presji, wiec moje buty zostaw w spokoju.
Co do subtelności FilipiakOUT poczytaj ten wątek i zastanów się jak to hasło jest rozumiane przez duża cześć piszących
[quote='squier strat' pid='1489028' dateline='1620905566']
pRzypominam, że Biedak też nie ma praw do herbu.
może to właśnie Nowa Cracovia by go nabyła
[/quote]
Przypominam, że CRACOVIA to nie tylko herb, ale również tradycja miejsce i stadion na który nie jeden już przychodzi od xx lat, więc jakiś nowy twór to wg. mnie majaczenia paranoika, który nie czuje żadnego przywiązania do wyżej wymienionych wartości.
[quote='sterby' pid='1489034' dateline='1620907197']
..
Z pisania na forum nic nie wynika, najlepszym przykładem tego jest fakt, że pojawiają się tu ludzie, którzy[u] po 18 latach rządów Comarchu są zadowoleni[/u].
[/quote]
Ja osobiście jestem zadowolony - chciało by się więcej ale nie rozpaczam - mam nadzieję że jednak będzie.
Wolę kiedy Cracovia przegrywa z pucharach z Malmo FF, niż z Pasternikiem Ochojno.
Stadion wygląda tak .....a nie jak z baraczkami.
Na Hokej chodzę i .. kultura oglądania Panie.. wyniki też spoko..
Pamiętam czasy III ligi i za nimi nie tęsknię.
Na dzień dzisiejszy sponsor z Emiratów na pewno nie przyjdzie .
A na mrzonki i utopie z B klasą mnie nie kręcą - za stary jestem.
Więc cieszę się tym co jest, bo w moim życiu nie pamiętam lepszej Cracovii
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)