A gdzie Ty tu widzisz brak szacunku? Nikt nikogo nie obraża, normalna dyskusja. Chyba że piszesz o nazywaniu egoistami ludzi, którzy chcą oglądać spotkanie w inny sposób niż założyciel wątku. Nie rozumiem skąd to poruszenie o stanie na sektorze B. Idąc Twoim tropem, jest bardzo dużo miejsc na stadionie gdzie można siedzieć i wszystko widzieć. Jest cała trybuna główna, jest sektor A, jest sektor I. To będzie z 9-10 tysięcy miejsc do spokojnego oglądania spotkania na siedząco. Zostawcie to B i ludzi tam stojących w spokoju.
-
-
Na sektorze B się siedzi.
ja pisałem do obu stron "konfliktu"
wyobraź sobie, że jesteś na tym fanatycznym B a przez przypadek trafił tam 80 dziadek z 70 letnim stażem i prosi Cię byś usiadł bo mu zasłaniasz a on nie jest w stanie ustać. rozumiem, że mówisz mu że to fanatyczny sektor tu się stoi i niech wnr? o tym szacunku i kulturze mówię. nie róbcie na tym B chlewu i to wszystko o co apelowałem
Podostrzę. Na naszym stadionie są całe rzesze egoistów, którzy stoją i zasłaniają widok innym Pasiakom.
Oczywiście nie piszę o sektorze B, ale np. o E, F czy A. Nie nie stoją przy fotelikach, ale w przejściach i skutecznie zasłaniają widok połowie sektora. Podobna zaraza była na hokeju, szczególnie na p-o.
Jak Panowie to skomentują?
Bo krzesełka na hokeju to zło. Komu to przeszkadzało jak wszyscy stali ściśnięci a flaszka chodziła z rąk do rąk.
[quote="sterby" pid='1469484' dateline='1611825493']
Podostrzę. Na naszym stadionie są całe rzesze egoistów, którzy stoją i zasłaniają widok innym Pasiakom.
Oczywiście nie piszę o sektorze B, ale np. o E, F czy A. Nie nie stoją przy fotelikach, ale w przejściach i skutecznie zasłaniają widok połowie sektora. Podobna zaraza była na hokeju, szczególnie na p-o.
Jak Panowie to skomentują?
[/quote]
Takie rzeczy należałoby wyeliminować, nawet na tym B gdzie cały sektor stoi ludzie stojący na schodach zawsze irytują.
Brednie SaNtO ciężko skomentować, tak pierwsze co robię wchodząc na stadion to każę wszystkim starszym kibicom wnr. Temat założył świadomy sytuacji kibic z wieloletnim stażem i o tym rozmawiam. Zaraz powiesz że znasz seniora, któremu ktoś kiedyś na B kazał wnr bo mu zwrócił uwagę by usiadł. Być może, ciężko odpowiadać za wszystkich buraków na stadionie ale taki sam "chlew" spotkasz na każdym sektorze.
przecież wnr to była hiperbola. czy ja od wczoraj piszę na forum? kultura i szacunek nakazuje by się zachować odpowiednio. umożliwić człowiekowi oglądanie meczu być może z małą instrukcją by na przyszłość wybrał inny sektor ze względu na specyfikę B. jak nie ja Panu dzisiaj zasłaniam to za 2 tygodnie zrobi to ktoś inny. taki to jest sektor proszę Pana.
oczywiście problem jest szerszy a zaczyna się od tych co stoją przy barierce na samym dole. z całą pewnością na forum niczego nie zmienimy. trzeba się dostosować a ja tylko wnoszę o kulturę i wzajemny szacunek
Temat chyba wyjaśniony, zamykam.
PS. Autora zapraszam na pogawędkę na PW (prywatna wiadomość), jeżeli ma ochotę podyskutować o sektorze B.
Sprawa jest prosta.
Należy poprosić Władze, by nazwały sektor B sektorem im. Jakuba Tabisza.
I na tym sektorze umieścić tabliczki o treści:
[i]Osoby stojące podczas meczu wyrażają w ten sposób szacunek do wiceprezesa Klubu, Jakuba Tabisza. [/i]
Wiceprezes Tabisz miał swój udział w tym, że mamy tam krzesełka.
Wtedy tych stojących zapewne "wymiecie" z sektora B, a ci, co zostaną, będą wręcz manifestacyjnie siedzieć, by ich ktoś nie podejrzewał o wsparcie...
Nie oszukujmy się - osoby stojące przeszkadzają innym kibicom Cracovii oglądać mecz.
[b]Sektor B sektorem imienia Jakuba Tabisza.[/b]
Poszedłbym dalej i oprócz siedzenia nauczyłbym jeszcze ludzi zajmowania swoich miejsc. O mało się ze wstydu nie spaliłem na ostatnich Derbach z kibicami. Kiedy gościowi z synem(?), którzy chyba zbyt często na stadion nie zaglądają musiałem z miną kota ze Shreka oznajmić że moje miejsce też ktoś zajął i tutaj to chyba wolna Amerykanka i ciężko o swoje miejsce za które przecież zapłaciliśmy i które wcześniej przez kilka godzin starannie wybieraliśmy uwzględniając wszelkie czynniki (kąty, wysokość, odległość od sektora przyjezdnych, dystans do gastronomii i toalet).
Staną tacy, wyubierają się w jakieś Lacoste, Balenciagi, czy inne Philip Plein, pół meczu przegadają z kolegami i zasłaniają tym co chcą raczyć się spektaklem...
Warto byłoby też pomyśleć nad systemem dzwonków w przerwie. Kibice wracający na trybuny np 5 minut po rozpoczęciu drugiej połowy nie dość że rozpraszają to również zasłaniają gdy się przemieszczają!
Jeszcze tylko zaświadczenie o niekaralności do okazania przy wejściu i zapanuje sielanka :)
Frekwencja na Cracovii była niska 50% stadionu wolnych miejsc a Wam przeszkadza że na B się stoi a to jedyny sektor zapełniony...
Crabtree cierpliwości,patrząc w jakim tempie pustoszeje stadion to za dwa lata będziesz oglądał Pasy siedząc w mega komfortowych warunkach.
Dajcie juz spokój. Czlowik pisze, że chciałby móc oglądać na stadionie mecze Cracovii ale nie może tego robić mo musi stać anie może stać ze względu na wiek i z nim wiązące się ogrniczenia.
jakbyście sę śmiali we starszej osoby w tramwaju , że mlodziez nie chce m ustąpić miejsca.
Nie pociskajcie po nim bo po prostu nie wypada.
W końcu to też pasiak.
Nikt tu szacownego godnego Pasiaka nie obraża . Szacun dla niego najwyższy.
Absolutnie nikt nikogo nie obraża.Szacunek należy się wszystkim Pasiakom niezależnie od wieku bo dla nas liczy się tylko CRACOVIA.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)