Lubię pisanie żółtej kaczki bo nie jest bezkrytycznym miłośnikiem naszych zawodników, pamìetam jak parę lat temu zauważył, że w przegranym play off z Katowicami zachowanie Dziubińskiego było sabotażem, bo zrobił karę której inaczej nie dało się wytłumaczyć jak świadome osłabienie zespołu !!! W przywołanym tekście też nie jest bezkrytyczny wobec Latala i owszem uderza w trenera ale wg mnie nie ma racji. Nie wiem jakim człowiekiem jest Latal, jak się zachowuje na treningu i w szatni, i wg mnie nie jest winą Latala, który jest najlepszym naszym zawodnikiem, że nie gra np. z Bezwińskim w jednym ataku. Nie zgadzam się z jakes bluesem, że to wina czechosłowackiego trenera, że nie kombinuje i nie ogrywa młodych Polaków. To wina Zarządu, bo to Zarząd zatrudnia trenera i wyznacza mu cele a patrząc na politykę kadrową to jak co roku gramy o wynik i nie sądzę aby trener dostał dyspozycje, że wynik nie jest najważniejszy a najważniejsze jest ogrywanie i wprowadzanie młodych do zespołu. Więc drodzy forumowicze Cracovia nie ma problemu Trenera, Cracovia ma problem taki jak prawie cały polski hokej, mało zawodników powoduje, że oni rządzą Klubami a jak trafią na działaczy bez pojęcia to kręcą tym hokejem jak trza ! Nie bez kozery przypomniałem wam sezon kiedy całe forum jak dziś kipiało wręcz atawistyczną nienawiścìą do Rohacka a Profesor to wytrzymał, ukarał Kacpra Guzika wypowiedzeniem kontraktu i poszło, drużyna zaczęła grać tak, że zdobyła Majstra !!! A co zrobi nowy Prezes, jako człowiek bez pojęcia o hokeju, pewnie po piłkarsku zwolni trenera aby kibice się cieszyli. To jest proste i łatwe ale ja poczekam co zrobi nowy Prezes w piłce tam będzie dużo trudniej bo wg mnie Cracovia w piłce ma problem trenera. Jacek Zieliński tym się różni od Rudolfa Rohacka, że nie lubi ciężkich treningów a bez cìężkiej pracy nie ma kołaczy, no i jeszcze trzeba wiedzieć kiedy zawodnikom odpuścić.
-
-
Rudolf Roháček
- Edytowany
A teraz wróć na ziemię 😅
ps: Niektórzy boją się zwolnienia RR, jak by wam na chleb co najmniej dawał.
- Edytowany
Mnie to już panie bertoni wali. Nie chodzę na hokej już parę ładnych lat z przerwą na jeden mecz z Katowicami w p.o. w zeszłym roku w którym to jasno było widać bezradność drużyny i jej trenera w starciu z doskonale zorganizowanym rywalem. Miłego śledzenia Rudolf Circus przez kolejne lata do końca świata i jeden dzień dłużej! P.s. panie bertoni, to kogo trzeba wypierdolić, żeby poszło? Drugi trener nie wystarczył, jak widać. Może Witowski? Bo Czechów przecież nie 🙂
I tacy, ktorzy nie chodza na mecze, jak zwykle najwiecej maja do powiedzenia
przestalem, odkąd nie byłem w stanie przypomniec sobie, kto aktualnie gra w naszej (?) drużynie. Swego czasu każdego nowego osobiście przyprowadzał na prezentację do Enigmy pan profesor Karel Horny, byc moze ktos pamięta. Drużyna była wtedy drużyną.
No właśnie , kiedyś się dawało bez trudu wymienić nazwiska dwudziestu paru zawodników, dzis wymienia się co kilka miesięcy 3/4 drużyny !
Rudi najlepsze lata ma za sobą. Ostatni sukces osiągnięty dzięki ruskom, którzy grać w hokeja niestety potrafią. Napadł Putin na Ukraine i wszyscy musieli odejść. Od tego momentu nic Rudiemiu nie idzie. Ściąga już zgranych mocno zawodników, którzy nie maja innej opcji. Do tego przeważnie bez formy i kondycji. Dlaczego nam odjechały tak mocno Katowice, Unia, Tychy i JKH ? Bo tam jest stabilnie i zawodnicy maja długie kontrakty. Jaki solidny i w miarę młodym wieku hokeista przyjdzie do nas grać, jak ma umowę tylko na sezon proponowana. Po co ma się starać i za co ? Przypomnę tylko niektórym, ze w Czeskiej ekstraklasie średnio zarabiają hokeiści po 40-50 tys. PLN miesięcznie. A Ci z pierwszej piątki to nawet ok. 100 tys. PLN. Wiec do PL przyjeżdżają mocno styrani weterani, którym nie poszło lub mieli wiele poważnych kontuzji. W ten sposób drużyny jak u nas nie da się zbudować. Ostatnie mecze pokazują, ze nie ma poza tym ambicji i nie będą za trenera umierać. Po tylu latach powinniśmy wszystko zbudować od nowa. Musi być opieka lekarska, dentysta i sztab a nie jedne stary chłop...
Też bym chciał aby był dalej Rudolf Gang, nie tylko upływający czas zdecydował o tym, że go nie ma ale obwinianie Rudolfa o to że co sezon zmienia się prawie cała drużyna to nie wina Rudolfa, to z pewnością była decyzja Profesora, Rudolf nie miał i pewnie nie ma takich kompetencji aby decydować o transferach, o koncepcji budowy drużyny jak znam realia Cracovii decydował Profesor, Rudolf co najwyżej mógł prosić, proponować, rekomendować. Naprawdę obwinianie Rudolfa o wszystko zło w tym Klubie jest niepoważne, trzeba trochę szerzej spojrzeć na realia funkcjonowania tej organizacji. Naprawdę atawistyczna nienawiść do Rohacka, podsycana przez byłych graczy, którzy postawili na komitywę z Tomkiem i Jakubem jest irracjonalna. Jeżeli, mimo kilku przegranych sezonów Profesor nie zwolnił Rudolfa to nie dlatego, że był głupi i bezkrytycznie zakochany w Rudolfie, tylko wiedział coś czego większość na tym forum nie wie i nie ma pojęcia. Czy wy myślicie, że koncepcja oszczędności i zakupów hurtowych w styczniu, co generalnie raczej się nie sprawdziło, to był pomysł Rudolfa? Trenera, który nie wyobraża sobie grania sezonu bez dobrego przygotowania letniego? A poza tym uważam, że Cracovia nie ma problemu trenera, ma inne problemy.
A ja słyszałem inną historię, jak to Besch i L.L. poszli do Tabisza z prośbą o zmianę trenera, bo ich zdaniem źle ich przygotowuje do play off, w odpowiedzi Kuba ponoć wysłał ich na drzewo z tekstem, że siłownia otwarta, mogą pakować całymi nocami na własną rękę.
RR miał ksywę "rolbista" u hokeistów. Swoje zrobił, wypalił się. Czas na zmiany.
Jakes Blues też byłem na tym meczu co ty i przecierałem oczy jaki gramy chaos i zgoda na tle ówczesnej Cracovii Gieksa jawiła się jako super zorganizowana drużyna. Tylko nie wiem jak ty ? ale ja obejrzałem wszystkie nasze mecze w play off z Gieksą i wcale w nich Gieksa nie wyglądała na super poukładaną drużynę , a niezwykłym osiągnięciem było wygranie meczu w Katowicach gdzie sędziowie ewidentnie nas ordynarnie kręcili ! A propos drodzy forumowicze uzupełnijcie który to był mecz ? Ktoś zauważył ? Podpowiem była taka w tym meczu bramka strzelona przez Wronkę, ale ułamek wcześniej Kapica był dwa razy faulowany, na ekranie widać jak sędzia pokazuje że nic nie było..... Potem dostawaliśmy kary z kapelusza a jednak wygraliśmy ten mecz, bo zawodnicy bardzo chcieli a pewnie Trener też chciał, pomagał im a na pewno nie przeszkadzał. A teraz chętnie poczytam opinie dlaczego taką padakę zagraliśmy w ostanim meczu decydującym o awansie do finału play off z Gieksą w ubiegłym sezonie? Jeżeli po tamtym sezonie Profesor, który z tego co słyszałem był mega rozczarowany, bo furę kasy wyłożył na zespół i przeżył duży zawód nie zwolnił Rohacka to znaczy że nie Trener go zawiódł, poza tym na przykładzie Tychów pokazałem, że jak masz dobrego trenera to go szanuj bo możesz strasznie błądzić. Ale to już problem nowego Prezesa, który w ogóle musi wypracować jakiś pomysł na hokej i mam nadzieję, że nie zlikwiduje drużyny seniorów, tylko dostrzeże jak na hokeju, a raczej na lodowisku, można zarabiać. Pamiętajcie hokej to był autorski pomysł Filipiaka i wg mnie mimo różnych zgrzytów i dziur w konstrukcji, na tle piłki, hokej naprawdę się udał Profesorowi i ten udany projekt prowadził przez kilkanaście lat Rudolf Rohacek. Nie jest prawdą, że zawodnicy sami wygrywali, nie jest prawdą że konkurencja Rudolfowi odjechała choć fakt jest dużo większa ale to chodzi o kasę i organizacje a nie warsztat trwnera.
Na razie jak czytam wywiady z nowym Prezesem to do spraw na których się nie zna zatrudnia specjalistów więc czekam na tych specjalistów choć wg mnie specjalistę od hokeja ma w Klubie ale to mój autorski pomysł.
O dzięki Jakes Blues za przypomnienie tej historii z Beschem i LL, podobno faktycznie tak było i faktycznie wówczas Jakub wysłał ich na drzewo. I ci źle przygotowani do play off zawodnicy, po fatalnych treningach zdobyli Majstra, zaiste ktoś wtedy strasznie błądził i raczej nie trener. Nota bene z tego co słyszałem to była jedna z dwóch największych zasług Jakuba dla hokeja !!! Po prostu nie pozwolił zawodnikom rządzić, zaufał trenerowi. Niestety, później jak już Tomek dostał hokej we władanie to podobno był już, dramat ale to na inny wątek opowieść. Nota bene aby zrozumieć pewne wydarzenia dowiedz się kto jest menadżerem niektorych naszych byłych zawodników tych którzy tak nieporadnie grali w tym meczu z Gieksą.
🤮🤮🤮🤮
Problemem Rudolfa jest to, ze nie posiada warsztatu i jest słabym taktykiem... od kilku lat się ślizga. W zeszłym sezonie nie może powiedzieć, ze miał slaby skład a i tak nic nie ugrał. Miał top 3 zawodników ligi - Wronka, Kapica i Łyszczarczyka - po chuj ich się pozbył ? Mieli ważne kontrakty do konca tego sezonu. To jest dyletant i slaby trener. Miał wyniki jak mieliśmy najlepszy skład w lidze i tyle.
Ryba psuje się od głowy, idealne powiedzenie do naszej sytuacji,
[quote]#post1603166 Rudi najlepsze lata ma za sobą. Ostatni sukces osiągnięty dzięki ruskom, którzy grać w hokeja niestety potrafią. [/quote]
Jak się nie da zwolnić Rudolfa to ja bym chętnie wrócił do Ruskich graczy (Denis w bramce to marzenie) , a najlepiej zwolnił Rudolfa i zatrudnił kilku ruskich hokeistów.
[quote]#post1603224 [quote]#post1603166 Rudi najlepsze lata ma za sobą. Ostatni sukces osiągnięty dzięki ruskom, którzy grać w hokeja niestety potrafią. [/quote]
Jak się nie da zwolnić Rudolfa to ja bym chętnie wrócił do Ruskich graczy (Denis w bramce to marzenie) , a najlepiej zwolnił Rudolfa i zatrudnił kilku ruskich hokeistów.[/quote]
Zaraz Cię chłopie obrońcy banderowców zlinczują 😂 [i][b]"Rosjanie ? Jak to ? Hańba ! Skandal ! Slava uKRAINIE !"[/b][/i]
Taaaa bo przecież Pierewozczikow jest operatorem wyrzutni rakiet, natomiast wszyscy grający w Polsce ukraińcy bardzo chcieli by nam zwrócić Lwów. We w dupie mam poprawność polityczną w przypadku dobra Cracovii.
- Edytowany
[quote]#post1603233 Taaaa bo przecież Pierewozczikow jest operatorem wyrzutni rakiet, natomiast wszyscy grający w Polsce ukraińcy bardzo chcieli by nam zwrócić Lwów. We w dupie mam poprawność polityczną w przypadku dobra Cracovii.[/quote]
Taaaa! I ochoczo garną się do zadośćuczynienia i przeproszenia za zbrodnie na Narodzie Polskim!
Uważam że Rosjanie powinni normalnie grać i brać udział w wydarzeniach sportowych skoro nikt jeszcze Izraela nie wykluczył z tych samych powodów.
Prawda jest taka że odkąd pamiętam pasiasty hokej to zawsze najlepsi obcokrajowcy pochodzili z Rosji i Białorusi . No dobra - w wiekszości.
Agulin Roszczin Saszow Zubrilczew Babij Fatikov Prima Pavljuczenko Gusov itd. itp....
Potem zaczęto sprowadzać szrot z Czech i Słowacji dopiero.
Tak dla porządku: nie Saszow tylko Szaszow
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)