- Edytowany
Naprawdę przerażają mnie te plany władzy na odmrażanie gospodarki. Przecież do końca epidemii jeszcze daleko. W ten sposób możemy łatwo popsuć to co udało się nam osiągnąć jako jednemy z niewielu krajów - panujemy nad epidemią. Rząd podejmował do tej pory bardzo dobre decyzje, do czasu gdy zamiast oganiczać jeszcze wszystko bardziej (np. zamknięcie sklepów i dostarczanie żywności przez wojsko), to zaczął luzować ograniczenia i to w momencie gdy w dalszym ciągu nasze życie jest zagrożone.
Dla mnie osobiście mogą sobie odmrażać ale dopuki nie dostanę informacji że wszyscy ludzie w kraju są wyleczeni, doputy nie zamierzam narażać swojego życia i zycia moich bliskich. Pracować zamierzam wyłącznie zdalnie a jeśli ktoś mi każe przychodzić do pracy to odmówię. Jeśli będą w takich przypadkach zwalniać to domagam się zasiłku który zrekompensuje przynajmniej 80% obecnych zarobków.
Powinniśmy siedzieć w domu wszyscy a państwo powinno zapewnić środki dla każdego człowieka, nawet jeśli to wymaga zadłużania się. Życie ludzkie jest ważniejsze niż pieniądze.