[ ' ]
-
-
Odszedł Marek Lipiński "Mosiek"
Lubił czasem na żywo skomentować moje wpisy na forum, zawsze z uśmiechem :)
Marku, kibicuj nam z góry z innymi Pasiakmi!
(*)
wieczny odpoczynek ...
[ ’ ]
[']
pomagaj Mośku naszej kochanej Cracovii tam z góry ...
R.i.P.
cios. nie wiem co napisac...
Smutne...
Zostawiłeś Cracovię po wygranych derbach na drugim miejscu. Przypilnuj jej teraz z nieba z innymi Pasiakami.
"Tato" odpoczywaj w pokoju. Cracovia zAWsze Pany!!
Po meczu z DAC zagadałem do mośka w Kornecie czy zamierza kontynuować swój oryginalny system typowania w typerze czyli 1-0 na wszystkie typy oprócz czasami nas i przeciw zwiśle...
W czerwcu prawie wygrał i kontynuował jako marek56 swoją metodą do 10 kolejki...
Kontynuuj Marku! kiedyś w niebieskim Kornecie jak Bóg da pochwalisz się czy byś tu z nami wygrał!
[ ^ ]
[ ' ]
[ ' ]
R.l.P.
Znaliśmy się w zasadzie tylko z widzenia w Kornecie ale mimo to wiem ile przejeździł za Cracovią. Smutne to, że odchodzą z tego świata tacy oddani Cracovii ludzie.
Odszedł Mosiek. Odszedł Pan Kibic...
Około 50 lat regularnego powtarzam regularnego chodzenia na Cracovię. Jedno było pewne czy w 85 roku, czy w 2001 roku, czy obecnie pewne było, że on akurat będzie... Cracovia pożegnała Cię prestiżowym zwycięstwem w derbach... to Ty teraz dopilnuj tego Majstra w niedalekiej przyszłości...
Nie mówię żegnaj, tylko na razie...
RIP (*)
PILNE!
Poszukujemy osoby(osób), która nagrywała częściowo ustrukturyzowany wywiad obyczajowo-biograficzny z Markiem Mośkiem przeprowadzony na scenie klubu Kornet po meczu z CWKS.
Poszukujemy także futbolowo-hokejowych zdjęć Marka Mośka.
Przypominamy: pogrzeb w środę o godz. 10.15 na cmentarzu w Batowicach. Potem spotykamy się na stypie w Kornecie.
- Edytowany
Pamiętam jak jeszcze na UJ mieszkał, Jego czasy w ITI kiedy bodajże Guinessa rozprowadzał, czasy kantorowe, ,,magiczne kółko" na plantach, hektolitry browarów ,,Pod Beczkami" jak jeszcze studiowałem, grille nad Wisłą, Algę, Enigmę, bułki od Królika etc... Mosiek, a ile Ty miałeś wogóle wyjazdów?
[img]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06c925a47c31.jpg[/img]
Trening Noworoczny 2001
Prawdziwy PASIAK , urodzony w samym centrum Krakowa na Gołębiej.
Dla mnie On nie był jednym z tych legendarnych 300 , On był i pozostanie jednym z no .... powiedzmy tych 30 , którzy naprawdę mogli mówić o sobie, że " CRACOVIA TO MY"
Wieczne odpoczywanie racz mu dać Panie.
[quote='axe' pid='1402518' dateline='1570285129']
PILNE!
Poszukujemy także futbolowo-hokejowych zdjęć Marka Mośka.
postaram się coś tam poszukać, może coś znajde.
[/quote]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)