Z głośnikami na sektorze A już wszystko porządku - słychać
Ktoś się postarał i jest OK
Mała rzecz a cieszy
-
-
CRACOVIA - Piast Gliwice poniedziałek 16 września godz. 18:00
Brawo, naprawdę dobry mecz. Szkoda tylko tego przestoju po czerwonej kartce, widać było, że nie możemy się za bardzo odnaleźć w tej sytuacji. Początek bardzo dobry, końcówka pierwszej połowy również. Od drugiej bramki kontrola spotkania. Jedyny mankament, to po raz kolejny niewykorzystane sytuacje, bałem się, że te z końca 1wszej połowy mogą się zemścić, na szczęście się nie zemściły, ale fakt jest taki, że powinno być dziś 4:0.
Fajnie, drugi niezły mecz z rzędu, z teoretycznie mocnym rywalem. Teraz czas na Legię i 3punkty, bo ile można czekać? Od 2005roku, obrony Cabaja i gola Bojarskiego, chyba u siebie nie wygraliśmy, a przynajmniej ja sobie nie mogę czegoś takiego przypomnieć.
[quote='razdwatrzy123' pid='1398918' dateline='1568659843']
Tez mnie irytuje niezaradność Wdowiaka w sytuacjach podbramkowych... ale pamietajmy, ze to młody chłopak, wychowanek, zawodnik robiący wiatr i nieprzechodzacy obok meczu. Wiem, ze Kibic Pasów potrzebuje obiektu wyladowawczego, ale trzeba się zastanowić, czy warto się pastwić nad chłopakiem, który jednak jest nasz i jak zaskoczy, bo pewnie zaskoczy, to będzie naszym czołowym zawodnikiem...
[/quote]
Nie nawiązuje do Wdowiaka i nie mam zamiaru mu ubliżać w tym poście, ale strasznie irytuje mnie wspominanie o wieku zawodników w piłce nożnej. Jaki to on nie jest młody i w ogóle.. A co to właściwie znaczy? Rozumiem jeszcze w ten sposób usprawiedliwiać debiutanta bez żadnego doświadczenia, ale tutaj jest mowa o Wdowiaku, ma już 23 lata i nie jest to jego pierwszy sezon w ekstraklasie. Moim zdaniem naprawdę zapieprzaniem musi się mega wyróżniać i grać świetnie na treningach skoro cały czas gra i to w pierwszym składzie. Poza tym jak się chce miec gwiazdy to trzeba "ryzykować" i inwestować w młodych.
[quote='MakuKSC' pid='1398915' dateline='1568659371']
Asysta do Rakoczego sie nie liczy, a wiesz czemu? Strzal Rakoczego to jest 10/10 w skali wykonczenia akcji,a podanie Wdowiaka to jest 6/10, bo tylko fenomenalne wykonczenie akcji sprawilo,ze Wdowiak ma zaliczona asyste. Rozumiesz co mam na mysli, jak mowie,ze statystyki klamia?
[/quote]
Nie zgadzam się z Tobą - podanie było dobre, Wdowiak wiedział gdzie chce zagrać i dokładnie skierował piłkę (chyba, że chciał do Rafy). Wiadomo, że Rakoczy zrobił 75% bramki, ale Wdowiak wykreował sytuację i dokładnie dośrodkował.
Asysty nie zawsze muszą być perfekcyjne, znacznie lepszą dał Lopesowi, który jej nie wykorzystał. Ale oznacza to, ze wykreował co najmniej 2 groźne sytuacje, co ważne dla ofensywnego zawodnika.
Wg mnie widać pewien progres u Wdowiaka, próbuje wchodzić w kiwki, w dalszym ciągu ma problemy z wykończeniem, ale też nadal świetnie wychodzi na pozycję.
Zobaczymy jak sie rozwinie pod okiem psychologa i trenerów, lepszych skrzydłowych nie mamy.
łyżka dziegciu do gry Siplaka: całkiem spierniczona centra - kontra Gliwic - faul Dytiatiewa - niepotrzebna żółta kartka dla naszego stopera.
Jak na mecz pod kontrolą, trochę za dużo kartek dostaliśmy. Nawiasem mówiąc sędziowanie było słabe (jednak czerwień jak najbardziej zasadna).
szkoda tych idiotycznych żółtych kartek
Widziales jak wszedl w kiwke po idealnym podaniu Gola do prawej strony lub w drugiej polowie biegnac na lewym skrzydle i w momencie pojawienia sie obroncy wyprowadzajac pilke za koncowa linie? Ja naprawde nie mam zamiaru sie nad nim pastwic, owszem, nie ma lepszych w kadrze,ale to akurat wina zarzadu, on nie jest mlody, skonczcie z takim gadaniem, on ma 23 lata,a nadal nie poprawil chocby o krztyne swojego dryblingu. Jak nie potrafil dryblowac, tak nadal nie umie,zostaje mu tylko szybkie bieganie. Juz nawet przestal uderzac z dystansu, a mysle,ze moglby cos trafic, gdyby probowal, problem w tym,ze zeby zrobic sobie pozycje trzeba sciac do srodka albo dryblingiem albo przyjeciem kierunkowym. Zeby nie bylo,ze sie na niego uwzialem, to powiem tak, jest lepszy w ch.. od Strozika, Dimuna i pewnie paru innych i dlatego bedzie gral, ale jesli mamy isc do przodu i walczyc o laury,to jest kolejnym trybikiem do wymiany.
[quote='MakuKSC' pid='1398948' dateline='1568662426']
Zeby nie bylo,ze sie na niego uwzialem, to powiem tak, jest lepszy w ch.. od Strozika, Dimuna i pewnie paru innych i dlatego bedzie gral, ale jesli mamy isc do przodu i walczyc o laury,to jest kolejnym trybikiem do wymiany.
[/quote]
Wdowiak jest utalentowanym Wychowankiem Cracovii a nie "trybikiem do wymiany". Czuję odrazę do tego co napisałeś.
Jakoś nikt nie przypomina ( chyba, że przeoczyłem), że po tym meczu mamy wicelidera tabeli !
Zeby nie bylo,ze sie na niego uwzialem, to powiem tak, jest lepszy w ch.. od Strozika, Dimuna i pewnie paru innych i dlatego bedzie gral, ale jesli mamy isc do przodu i walczyc o laury,to jest kolejnym trybikiem do wymiany.
[/quote]
Klasyczne, korpo-podejście :)
Ładniej i zdecydowanie bardziej kibicowsko by zabrzmiało, że logiczne wydaje się przesuniecie go na ławę, by stamtąd naciskał i motywował przynajmniej dwóch lepszych od siebie skrzydłowych, pracując nad dryblingiem i koordynacją myśli z nogami.
[quote='kapalin' pid='1398944' dateline='1568662172']
łyżka dziegciu do gry Siplaka: całkiem spierniczona centra - kontra Gliwic - faul Dytiatiewa - niepotrzebna żółta kartka dla naszego stopera.
[/quote]
Racja, właściwie to spieprzony korner. Hanca zamiast wrzucać w pole karne to zagrał krótko do Siplaka i potem było jak piszesz.
ponownie brawa i dziekuje :)
strasznie cieszy wystep Rakoczego i przepiekna bramka.
Niech 3lvis do konca maja watki zaklada ;)
- Edytowany
[quote='ZbigniewT' pid='1398953' dateline='1568663048']
Jakoś nikt nie przypomina ( chyba, że przeoczyłem), że po tym meczu mamy wicelidera tabeli !
[/quote]
Ciekawie też wygląda jak sobie porównać obecny dorobek punktowy po 8kolejkach z zeszłorocznym :)
A co do Wdowiaka, to jak teraz patrzyłem na zeszły sezon, to zobaczyłem sobie, że rok temu Wdowiak w 9kolejce strzelił 2bramki przeciwko Wiśle Płock, więc liczę na powtórkę za tydzień :)
Mateuszu Wdowiak
Jeśli to czytasz to nie przejmuj się tylko dalej rób swoje najlepiej jak potrafisz
Dzisiaj Ci pięknie trybuny podziękowały za walkę.
Szanują twoje zaangażowane i serce do gry i potrafią to docenić i podziękować.
Dziękowały Ci tysiące
Uszczypliwe uwagi kierują pod twoim adresem jednostki
Głowa do góry wychodź na boisko i dalej walcz.
[quote='konserwa' pid='1398956' dateline='1568663149']
[/quote]
Klasyczne, korpo-podejście :)
Ładniej i zdecydowanie bardziej kibicowsko by zabrzmiało, że logiczne wydaje się przesuniecie go na ławę, by stamtąd naciskał i motywował przynajmniej dwóch lepszych od siebie skrzydłowych, pracując nad dryblingiem i koordynacją myśli z nogami.
[/quote]
Moglbys sie zdziwic jak w korpo trudno sie pozbyc pracownika;)
akcja z wyłozeniem patelni Rafie Lopesowi w I połowie - palce lizać 10/10,
Generalnie fajny mecz, co prawda głupota Rymaniaka trochę ułatwila sprawę ale nawet do tej 15 min graliśmy nieźle.
Co do Wdowiaka to pomimo że zazwyczaj jego nieporadnosc przy wykańczanie akcji czy zle wybory irytują dziś naprawdę było nieźle.. Dużo biegał, walczyl, wchodził w pojedynki 1-1, widać było że piłkarze Piasta czują do niego respekt. Trochę chłodniejsza głowa w kluczowych momentach i będzie nieźle :)
[quote='MakuKSC' pid='1398915' dateline='1568659371']
Asysta do Rakoczego sie nie liczy, a wiesz czemu? Strzal Rakoczego to jest 10/10 w skali wykonczenia akcji,a podanie Wdowiaka to jest 6/10, bo tylko fenomenalne wykonczenie akcji sprawilo,ze Wdowiak ma zaliczona asyste. Rozumiesz co mam na mysli, jak mowie,ze statystyki klamia?
[/quote]
A wyłożenie piłki Lopesowi na buta, gdy ten skiksował nie równoważy?
[quote='KruszynaKSC' pid='1398760' dateline='1568604931']
Kotlety natarte czosnkiem... pilot do telewizora i fotel przygotowany... teraz tylko czekac na meczyk...
[/quote]
Pasy wygrały a jak kotlety wyszły?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)