Oliva bardzo dobrze się zapowiadał może by tak vice/ trener przeprosił i dał 2 szansę zobaczymy czy nasi Słowacy po powrocie zostaną dadzą jakość czy tez odrazu zostaną wytransferowani
-
-
Plan przygotowań do sezonu 2019/20
Ciekawi mnie czy ten dzisiejszy skład dałby radę w lidze?
Dziś na plus Jabłoński, Pestka, Dąbrowski.
- Edytowany
Probierz coś kombinował na ten mecz, bo na boisko nie weszli Pelle, Rafa, Cecaricz, Helik, Datkowicz, Peskowicz, Gol, Dimun, Rapa, Siplak.
Właściwie to graliśmy 2-m składem, no może czasami takim 1,5, stąd środek i ofensywa dość mizerne. Jak na taki skład wynik nie jest jakąś klęską.
Zobaczymy co będzie w następnym sparingu.
Myślę, że Probierz potraktuje ten ostatni sparing jako główną próbę przed Słowacją i wystawi skład zbliżony do tego jaki zagra w Dunajskie Stredzie..
[quote='eredin' pid='1386651' dateline='1561830442']
[quote='PrzemoWZG' pid='1386647' dateline='1561829938']
Rubio mały dzieciak biegający we mgle.. Probierz już na kocie..
[/quote]
Bardzij martwią Struzik i Lucek - MP co chwilę po nich jechał....
[/quote]
Zupełnie nie odniosłem takiego wrażenia. Mam nadzieję, że Lusiusz też nie.
Natomiast marwti anemia Piszczka. W ataku nie mamy zębów.
Panowie i jak Panie tutaj są, fakt faktem to tylko sparing ale na pewno nie graliśmy składem którym będziemy grac 11 lipca, trzeba być ufnym w sztab trenerski że dobrze przygotują pod względem fizycznym naszych graczy . zgranie nowych to podstawa rywalizacja na każda pozycję mamy teraz tylko niech to pokażą na boisku ze zależy im na grze w naszym klubie :)
Wygraliśmy dwa mecze to jesteśmy mega mocni i nie potrzebny nam żaden Hernadez. Przegraliśmy to to tylko sparing.
Nie oglądałem włączyłem sobie teraz końcówkę i co widzę? Ruscy każdy stały fragment szybko rozgrywają a nawet podali nam piłkę jak mieliśmy róg. Granie na czas w sparingu to nie jest żadne cwaniactwo tylko najzwyklejsze frajerstwo
Zmarnowane 2 godziny czasu. Gdybym wiedział, że to test-mecz dla rezerw to inaczej zaplanowałbym ten dzień ...
Wiem, że rezerwowi, a także wszyscy młodzi muszą coś pograć, ale dla mnie laika ważniejsze jest w tym momencie zgrywanie pierwszego składu...pierwszy mecz w eliminacjach LE za niespełna dwa tygodnie...
Cracovia: 13. Lukáš Hroššo (46, 1. Adam Wilk) - 87. Diego Ferraresso (65, 97. Daniel Pik; 88, 18. Dorian Pituła), 34. Ołeksij Dytiatjew, 85. David Jablonský, 97. Daniel Pik (46, 9. Rubio) - 11. Mateusz Wdowiak (85, 7. Patryk Zaucha), 6. Sylwester Lusiusz, 14. Damian Dąbrowski (88, 15. Mateusz Pieńczak), 27. Marcin Budziński (88, 57. Matheus Santos), 33. Kamil Pestka - 26. Filip Piszczek (56, 77. Sebastian Strózik).
13 Polaków się dzisiaj pokazało, następna taka okazja na meczach w 4 lidze
[quote='SaNtO' pid='1386665' dateline='1561831940']
Wygraliśmy dwa mecze to jesteśmy mega mocni i nie potrzebny nam żaden Hernadez. Przegraliśmy to to tylko sparing.
Nie oglądałem włączyłem sobie teraz końcówkę i co widzę? Ruscy każdy stały fragment szybko rozgrywają a nawet podali nam piłkę jak mieliśmy róg. Granie na czas w sparingu to nie jest żadne cwaniactwo tylko najzwyklejsze frajerstwo
[/quote]
Spadniemy
Bądźcie dobrej myśli - brak Gola w środku determinował taką a nie inną grę. Trener miał swój pomysł na ten sparing i z tego co krzyczał w trakcie meczu dało się wyłapać że coś wczoraj trenowali żeby dziś przećwiczyć.
na plus Jablonsky który wszedł z marszu w drużynę a widać duży spokój i doświadczenie.
Na poprzednim zgrupowaniu w Słowenii Probierz zrobił ten sam manewr wystawiając 2-3 skład przegraliśmy 4:0 chyba z Mariborem więc chyba robi to w jakiś celu.
Jesli juz musicie sie czyms zamartwiac to raczej bardzo krotka regeneracja pilkarzy po sezonie, startem sezonu 11 lipca i tym ze runda potrwa do 21 grudnia. Taki Wdowiak i Pestka w zasadzie bez odpoczynku.
Ale to nie pierwsza tak krotka przerwa wakacyjna Probierza. Dotychczas kondycyjnie bylo elegancko, wiec pozostaje miec pelna wiare ze znowu beda kondycyjnie dawac rade.
A sparingi i ich wyniki? Bardziej bym sie martwil gdyby biegali duzo szybciej od rywali i wygrywali po 4-0. Teraz jest praca by do grudnia bylo elegancko. Krotka przerwa ale trener udowodnil ze jest specjalista. Trzeba wierzyc i raczej nie ma powodow by watpic.
Jak krotka przerwa po sezonie? Mieli miesiac urlopu... oprocz Pestki i Wdowiaka...
Siplak na kilka dni musial wrocic na kadre... a reszta bawila sie na urlopach az milo...
W takiej powszechnej opinii to miesiac bedzie "hoho pilkorze leza, powinni zap**ac"!
Generalnie zerknalbym na przyklad za zachodnia granice ile odpoczywaja pilkarze. Tez jest przerwa zimowa choc krotsza. Zreszta zwracano na dlugosc regeneracji uwage, nie tylko Probierz ale i inni trenerzy przy okazji zalow na formule rozgrywek.
Ale Probierz powtarzal teraz ze maja wystarczajaco dosc czasu na odpoczynek na urlopach... W kolko stale i wciaz to powtarzal...
[quote='eredin' pid='1386651' dateline='1561830442']
[quote='PrzemoWZG' pid='1386647' dateline='1561829938']
Rubio mały dzieciak biegający we mgle.. Probierz już na kocie..
[/quote]
Bardzij martwią Struzik i Lucek - MP co chwilę po nich jechał....
[/quote]
Mnie martwi tylko że MP trenuje ze Strózikiem ustawienie na środku ataku { co widać na ostatnim raporcie z obozu od 1,18 s to widać} a i tak zmienia go za Piszczka i ustawia go na boku pomocy nie dając mu szansy pokazać się na pozycji ,na której cały czas grał . Te zmiany pozycji młodych zawodników nie zawsze wychodzą na dobre zwłaszcza że ściągnięto nowych zawodników ale to młodym się szuka innych pozycji niż dać im szansę wykazać się na tych na których grali w młodzieżówce.
Ale m.in. o to chodzi z tymi pozycjami żeby nauczyli się czegoś w czym są słabsi, a w lidze trener daje im szansę tam gdzie się przydają, np Siplak jest słaby w ofensywie, to w sparingu Probierz może dać mu lewe skrzydło żeby nabrał odpowiednich nawyków, a potem ktoś na forum pisze, że Siplak sprawdzi się na skrzydle :D
- Edytowany
[quote='tomecki' pid='1386666' dateline='1561832202']
Zmarnowane 2 godziny czasu. Gdybym wiedział, że to test-mecz dla rezerw to inaczej zaplanowałbym ten dzień ...
Wiem, że rezerwowi, a także wszyscy młodzi muszą coś pograć, ale dla mnie laika ważniejsze jest w tym momencie zgrywanie pierwszego składu...pierwszy mecz w eliminacjach LE za niespełna dwa tygodnie...
[/quote]
Sparing po jest aby ten właściwy pierwszy skład wyodrębnić i wyselekcjonować. Może nam się wydaje tak z perspektywy nazwisk, że to jest drugi skład w całości, ale sparingi dają odpowiedź na to, czy ktoś z tego składu ma równą formę i umiejętności ( nie tylko jeden dobry mecz )i może grac z powodzeniem w pierwszej jedenastce. Probierz wg wszystkich nas ( chyba) już dał się poznać jako dobry trener i nie tylko w Cracovii i dajmy mu zaufanie. Ponadto on widzi na zgrupowaniu, co każdy z nich prezentuje i może dlatego ciągle szuka optymalnych rozwiązań. Ostatni sparing na pewno zagra [size=small]optymalna [/size][size=small]jedenastka na ten moment [/size]
[quote='ZbigniewT' pid='1386704' dateline='1561871512']
[quote='tomecki' pid='1386666' dateline='1561832202']
[/quote]
Sparing po jest aby ten właściwy pierwszy skład wyodrębnić i wyselekcjonować. Może nam się wydaje tak z perspektywy nazwisk, że to jest drugi skład w całości, ale sparingi dają odpowiedź na to, czy ktoś z tego składu ma równą formę i umiejętności ( nie tylko jeden dobry mecz )i może grac z powodzeniem w pierwszej jedenastce. Probierz wg wszystkich nas ( chyba) już dał się poznać jako dobry trener i nie tylko w Cracovii i dajmy mu zaufanie. Ponadto on widzi na zgrupowaniu, co każdy z nich prezentuje i może dlatego ciągle szuka optymalnych rozwiązań. Ostatni sparing na pewno zagra [size=small]optymalna [/size][size=small]jedenastka na tę moment [/size]
[/quote]
Absolutnie temu nie zaprzeczam. Mój post napisany był z perspektywy ostatecznego konsumenta, który chce zjadać tort, a zdecydowanie mniej interesuje go obserwacja fazy produkcyjnej ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)