eredin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> WS spuścił nas do pierwszej ligi uporem, brakiem pomysłu i histeryczną decyzją że odchodzi.
W jaki sposób nas spuścił do pierwszej ligi skoro pomimo czterech porażek z rzędu
mamy wciąż cztery punkty przewagi nad strefą spadkową?
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
Wojciech Stawowy zastał Cracovię drewnianą a zostawił murowaną. Ciekawe czemu to Kałuży a nie Stawowemu pomnik chcą budować.
raf_jedynka Napisał(a):
> eredin Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > WS spuścił nas do pierwszej ligi uporem,
> brakiem pomysłu i histeryczną decyzją że
> odchodzi.
>
> W jaki sposób nas spuścił do pierwszej ligi
> skoro pomimo czterech porażek z rzędu
> mamy wciąż cztery punkty przewagi nad strefą
> spadkową?
Poprzez chroniczny brak zespołu który by podjął walkę.
eredin nie spuścił, a spuszczał nas powoli do 1 ligi.
Dobra decyzja prezesa, lepiej później niż wcale. Mam nadzieję, że nowy trener z innej perspektywy spojrzy na zespół, inaczej poukłada te klocki i zaczniemy wreszcie grać w piłkę.
potter Napisał(a):
> Teraz kolejny samobój przypadkowy trener bez
> doświadczenia jako ratownik .Misja karkołomna i
> jedyny pozytyw jaki widzę to ten że Hajdo jest
> pasiakiem z krwi i kości .Zrobi wszystko by nas
> nie spuścić z ligi .To dla niego szansa .
> Tyle że trzeba mu pomóc prezesie .Jak
> ?Przynajmniej z kilkoma podjąć rozmowy
> kontraktowe -podpisać umowę ale z warunkiem
> wchodzi w życie po utrzymaniu Cracovii .Dać
> wysoką premię za utrzymanie -wtedy jest nadzieja
> że nawet ten co będzie odchodził będzie
> chciał zarobić na odchodne .
Co do błędu przy zatrudnieniu sie zgodze, ale na pewno nie bylo innych chętnych a Hajdo bierze teraz wszystko bo krucho z praca.
Ale jak slysze o kolejnym po Panu Stawowym pasiaku z krwi i kosci to mnie aż brzuch ze smiechu boli. Facet gdzies spod Tarnowa, owszem pare lat w Pasach pracowal ale po czym mozna poznac ze to Pasiak? Na trybunach przy Kałuży jako kibic minuty nie spędzil w zyciu, a przecież trener to najemnik jaki i piłkarz (w 99,9999%). Wyjatki to ci ktorzy spelniaja powyzsze warunki.
Gdyby nawet wons trenował przez cztery lata i nas spuscił do III ligi to i tak co poniektórzy uważali, że to nie jego zasługa. Ignorujcie tego rafa. Szkoda czasu i nerwów.
Gdyby nawet nadprocesor sponsorował/prezesował 20 lat a Cracovia grała o utrzymanie/awans do Ekstraklasy to i tak będzie wina Stawowego...Jedyna zasługa nadprocesora jest taka że Cracovia nie ma długów.Czekam na konferencje Stawowego,warto poznać zdanie drugiej strony.
Rasputin Napisał(a):
.Jedyna zasługa nadprocesora jest
> taka że Cracovia nie ma długów
Cracovia nie ma długów?
wierzysz w to?
to nie dziwne, że uwierzysz w brednie, które popłyną z ust byłego trenera.
Rasputin Napisał(a):
>Czekam na
> konferencje Stawowego,warto poznać zdanie drugiej
> strony.
Warto, warto.
Czy tak samo warto było poznać opinię Drumlaka?
Czy cena którą za Twoją ciekawość płaci Cracovia, warta jest tego poznania?
Nie wiem, może jestem przewrażliwiony, może martwię się na zapas, może pod wpływem subiektywnych opinii innych i emocji panujących na tym Forum od miesięcy, obawiam się, że jedynym efektem tej konferencji będzie ośmieszenie nie Filipiaka, ale Cracovii. Skąd wiesz czy urażone ego pana Wojciecha, ktyremu skradziono aureolę, nie zacznie wywlekać na światło dzienne szczegółów awansu w 2005 roku?
Warto poznawać te opinie w świetle reflektorów?
Mam nadzieję, że zapowiadana konferencja okaże się tylko niewinnym biadoleniem i bełkotem.
squier strat Napisał(a):
> Rasputin Napisał(a):
> -----
> .Jedyna zasługa nadprocesora jest
> > taka że Cracovia nie ma długów
>
> Cracovia nie ma długów?
> wierzysz w to?
> to nie dziwne, że uwierzysz w brednie, które
> popłyną z ust byłego trenera.
No cóż będe miał okazje wyrobić sobie własne zdanie na ten temat.A co do długów to starałem się być obiektywny i znaleź jakieś pozytywy prezesury wielkiego bajarza...ale skoro twierdzisz że jest inaczej i mamy długi...
Rasputin Napisał(a):
> No cóż będe miał okazje wyrobić sobie własne
> zdanie na ten temat.A co do długów to starałem
> się być obiektywny i znaleź jakieś pozytywy
> prezesury wielkiego bajarza...ale skoro twierdzisz
> że jest inaczej i mamy długi...
A kto powiedział, że dług sam w sobie jest negatywem?
Zgadnij ilu Polaków ma długi, a z klubów piłkarskich i to tych najlepiej zarządzanych, który nie ma długu. Czy długów nie ma Real? Jesli ponad pół miliarda euro to nie dług, to nie ma. A inni; MU, Chelsea, Valencia, Liverpool, Barcelona - wszyscy mają setki milionów euro długu.
Nie sam dług jest straszny ale raczej brak stabilizacji finansowej i wypływającej z niej zdolności obsługi długu, a z tym u nas jak na razie jest OK i to własnie ten pozytyw, który starałeś się znaleźć i faktycznie znalazłeś.
Potterze, pytałem już wcześniej ale nie raczyłeś odpowiedzieć. Info o wizycie Filipiaka w szatni przed meczem z Piastem oraz to co powiedział bierzesz z... ? Jakie jest źródło tej nowiny? Chyba nie powiesz, że szklanka. Też mogę parę rzeczy o np. Stawowym powiedzieć, z tym, że info to też szklanka więc nawet nie zaczynam. Ty jednak ślepo brniesz w teorie o tym, że Felipe wszedł i powiedział zawodnikom "spier..." nie mając ani jednego dowodu, że taka rozmowa, w takiej formie miała miejsce.
Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że Stawowy kazał przegrywać mecz za meczem, żeby spuścić Cracovię. Źródło takie samo, czyjś wymysł, ktoś coś gdzieś powiedział i plotka poszła dalej. Powiem wręcz, że bardziej prawdopodobne biorąc pod uwagę to jak zespół prezentował się od meczu z Widzewem(runda zasadnicza).
No tak Nzg wystarczy iść na trening i podpytać piłkarzy , podobno Wojtuś na złość Profesorowi poczochrał chłopców i poprosił aby nie wygrywali od meczu z Koroną .Tak słyszałem ,
stach Napisał(a):
> Co do błędu przy zatrudnieniu sie zgodze, ale na
> pewno nie bylo innych chętnych a Hajdo bierze
> teraz wszystko bo krucho z praca.
> Ale jak slysze o kolejnym po Panu Stawowym pasiaku
> z krwi i kosci to mnie aż brzuch ze smiechu boli.
> Facet gdzies spod Tarnowa, owszem pare lat w
> Pasach pracowal ale po czym mozna poznac ze to
> Pasiak? Na trybunach przy Kałuży jako kibic
> minuty nie spędzil w zyciu, a przecież trener to
> najemnik jaki i piłkarz (w 99,9999%). Wyjatki to
> ci ktorzy spelniaja powyzsze warunki.
Myślę podobnie i jestem trochę zawiedziony. Ta kandydatura wg mnie , nie jest wcale lepsza od niektórych naszych trenerów z Wielickiej i dziwię się takiemu wyborowi...
Będę posrany jak np. w nagrodę za utrzymanie zostanie na dłużej...
Tak wiem, ale np. Rumak też zaczynał na warunkowej licencji. A koordynator Łach ma odpowiednie uprawnienia np. na "podkładkę " ?
J i m Napisał(a):
> Myślę podobnie i jestem trochę zawiedziony. Ta
> kandydatura wg mnie , nie jest wcale lepsza od
> niektórych naszych trenerów z Wielickiej i
> dziwię się takiemu wyborowi...
> Będę posrany jak np. w nagrodę za utrzymanie
> zostanie na dłużej...
Hmmm, nie chcę uprawiać czarnego humoru, ale obawiam się, że zostać może tylko w nagrodę za spadek :D
Sorry , skopiowalem go z fan pagu MKS Cracovia , autor @ Piotr Myśliwiec
Gratuluje Panie Prezesie Filipiak pomysłu na rozwiązanie problemów związanych z funkcjonowaniem I-drużyny piłkarskiej. Zatrudnił Pan wcześniej TABISZA,BURLIKOWSKIEGO o innych nie wspominając,teraz "super -trenera" HAJDĘ.Myslę ,że ten egzotyczny TERCET pod Pana KIEROWNICTWEM wyprowadzi nas na prostą.Czekamy na następne zmiany kadrowe, oraz udane transfery przed nowym sezonem !!! :)
Kabaretu ciąg dalszy - paranoja !!!
OBY tym razem się udało, ale póki co po dzisiejszej nominacji wrażenie jest takie że nasz prezes ma wreszcie misia na miarę swoich możliwości.....
Taktyka dzida i do przodu- marzenie prezesa sie spełnia. Gratuluję.
Kiedyś Andrzej Mleczko zirytowany ciągłymi pytaniami skąd czerpie pomysły na swoje rysunki odpowiedział, ze trzyma w piwnicy takiego faceta, którego zadaniem jest ciągłe myślenie o nowych tematach na rysunkowe humory.
Mam wrażenie, ze nasz Prezes, mimo pewnie dużo lepszej piwnicy, ma dużo gorszego faceta...
mina obelżywa Napisał(a):
> OBY tym razem się udało, ale póki co po
> dzisiejszej nominacji wrażenie jest takie że
> nasz prezes ma wreszcie misia na miarę swoich
> możliwości.....
Otóz właśnie to. Choć nie wiem tylko czy to prezes go ma czy JT.
stach Napisał(a):
> mina obelżywa Napisał(a):
> -----
> > OBY tym razem się udało, ale póki co po
> > dzisiejszej nominacji wrażenie jest takie że
> > nasz prezes ma wreszcie misia na miarę swoich
> > możliwości.....
>
>
> Otóz właśnie to. Choć nie wiem tylko czy to
> prezes go ma czy JT.
Jeśli spadniemy to nie będzie winą trenera Hajdo. A jeśli się utrzymamy, to pewnie się dowiemy że to zasługa WSa.
Co tak naprawdę miał zrobić Zarząd po czwartym kolejnym przegranym meczy?
Mega woojowej rundzie wiosennej?
Gry ŻADEN z poważnych trenerów nie chciał przyjść jako strażak?
Pozwolić trenować WS-owi czy próbować cokolwiek zmienić ?
Czekam na konkluzje. I rzetelne oceny. Sam mam mieszane uczucia, ale jak w sobotę usłyszałem że Mikulic jest przygotowywany na kolejny sezon, a widziałem klopsy Żytki i Dąbrowskiego to zwątpiłem w ewolucję.
BTW - nie wiem czy zmiana trenera była dobrym pomysłem. Ale nie wiem też, czy dobrze byłoby nic nie robić.
Drużyna WS grała coraz drożej. Pewno by 0 punktów zdobyła do kończ rundy.
Nowy trener jest szansą Cracovii na utrzymanie.
Może dobrze, że Hajdo jest sympatykiem Cracovii. Na pewno nie odpuści i przyciśnie Nasze panienki.
Spadek nie będzie winą hajdy, ale utrzymanie nie bedzie jego zasługą. Zarząd powinien zwolnić Pana Stawowego o wiele wczesniej a jesli zrobil to nawet tak pozno jak teraz to powinien zadbac o zatrudnienie kogos z wynikami, pozycja, doswiadczeniem a nie kolege JT co powtierdzila konferencja i slowa "Mirek, Mirku, Mirka.." itdd..
Wy nie lapiecie, ze nikt nie chcial w takiej sytuacji przyjsc ? a ktos z wynikami tym bardziej
kkk_84 Napisał(a):
> Wy nie lapiecie, ze nikt nie chcial w takiej
> sytuacji przyjsc ? a ktos z wynikami tym bardziej
Ktoś musi ,z licencją PRO , firmować Profesora....;)
eredin Napisał(a):
> mam mieszane uczucia, [b]ale jak w sobotę usłyszałem
> że Mikulic jest przygotowywany na kolejny sezon,
> a widziałem klopsy Żytki i Dąbrowskiego to
> zwątpiłem w ewolucję.[/b]
> BTW - nie wiem czy zmiana trenera była dobrym
> pomysłem. Ale nie wiem też, czy dobrze byłoby
> nic nie robić.
Mam dokładnie te same odczucia. Do wyboldowanych słów dorzucę jeszcze stwierdzenie WS'a że będzie do bólu konsekwentny w wyborze taktyki.
Gdy to usłyszałem to miałem pewność, że Stawowy albo kompletnie utracił kontakt z rzeczywistością albo postanowił na złość wszystkim zostawić Cracovię tam gdzie ją zastał. I podkreślam, że nigdy nie byłem zadeklarowanym przeciwnikiem trenera. Byłem pod dużym wrażeniem październikowej gry zespołu, ale gdy taktyka została rozpracowana przez przeciwników, a zawodnicy z wyżyn swych możliwości powrócili na swoje miejsce nie widziałem żadnych ale to żadnych pomysłów trenera by sytuację poprawić. Jeśli do tego dodać fatalne przygotowanie drużyny do [b]decydującej[/b] rundy (9 pkt. bramki 6-17 w 12 meczach) to nie było innego rozwiązania!
jakie zwatpienie w ewolucje, nieprzystosowane osobniki odpadaja, wszystko dziala ;)
Jestem przekonany, że zastąpienie WS, HAJDO to nie ewolucja :(
Pomijam fakt, że nowy trener związany jest ze starym układzikiem - pozamieniali tylko klocki . Kwestia czy Prof. czy "pięterko" ?
J i m Napisał(a):
> Jestem przekonany, że zastąpienie WS, HAJDO to
> nie ewolucja :(
> Pomijam fakt, że nowy trener związany jest ze
> starym układzikiem - pozamieniali tylko klocki .
> Kwestia czy Prof. czy "pięterko" ?
Jim....napisałem o tym ciutkę wyżej.... ;)
Gratuluje prezesie rozgrywki . Nikt za Stawowym nie zapłacze a Pan ma z pozoru czyste rączki . Ciekaw jestem , którzy ludzie w drużynie są od pół roku Pana "agentami" ? Rozumiem , że Hajdo to egzorcysta , który odczaruje wszystkich na kilka spotkań przed końcem ligi ;) Zaiste cudotwórca .
craxik Napisał(a):
> Gratuluje prezesie rozgrywki . Nikt za Stawowym
> nie zapłacze a Pan ma z pozoru czyste rączki .
> Ciekaw jestem , którzy ludzie w drużynie są od
> pół roku Pana "agentami" ? Rozumiem , że
> Hajdo to egzorcysta , który odczaruje wszystkich
> na kilka spotkań przed końcem ligi ;) Zaiste
> cudotwórca .
Craxik, zakładam, że jesteś człowiekiem honoru i jeśli gość z którego szydzisz a który jeszcze palcem nie zdążył kiwnąć, uratuje na ekstraklasę, to wrócisz do tego tematu i przeprosisz.
Z całą pewnością alocha wrócę do tego tematu i przeproszę profesora jak i tego , który palcem nie kiwnął , przeproszę na kolanach , ale tylko wtedy kiedy spadniemy z ligi w przeciwnym razie nie widzę żadnych racjonalnych przesłanek bym mógł to uczynić . Wybiegając w przyszłość , przeprosin raczej się nie doczekasz , gdyż od najbliższego meczu będzie wyrazny progres w zaangażowaniu w grę co poniektórych graczy co na pewno przełoży się na wyniki . Ubolewam nad tym , że w klubie działa agentura , która w ostatnich tygodniach ślizga się po Pascha ;/
Craxik matka wie, że ćpiesz?
Jim,
wg mnie ewidentnie "pieterko".
Craxik, sugerujesz że Filipiak potrzebował "agentów" piłkarzy by zwolnić Stawowego??? No nie kompromituj się dobry człowieku...
A no właśnie , skompromitował Stawowego ;) A jak skomentujesz najbliższe mecze i punktowanie drużyny ? Zapewne tym , że Stawowy jest masochistą ;) Każda ryba psuje się od głowy .
No naprawdę... przecież Staw sam zapowiedział, że w czerwcu się zwija więc po co miałby go Filipiak kompromitować, ryzykując przy tym spadek i jeszcze mniejsze pieniądze z Canal+? Ta teoria jest tak słaba jak nasza postawa w ostatnich meczach...
A jak skomentuje najbliższe mecze to Ci powiem, ale dopiero jak je zobaczę :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)