Kto jest prezesem Cracovii ? Pan!
Kto jest odpowiedzialny za wyniki przez ostatnie lata? Pan, skoro jest Pan prezesem Cracovii!
I jeszcze mam ostatnie pytanie - jakby Pan jako właściciel ComArchu miał prezesa jakieś swojej spółki, który nie spełnia Pana oczekiwań i zawala kolejne kontrakty i sezony, co by Pan z nim zrobił? - Zwolnił!
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
Ależ v-ce Prezes Tabisz spełnia oczekiwania i nic nie zawala, tako przecież rzecze w wielu wywiadach Pan Prezes Filipiak. Kto jest zatem odpowiedzialny za całokształt działalności sekcji piłkarskiej Cracovii ? No przecież wszyscy to wiedzą. Tabisz jest zderzakiem, buforem i spełnia jak najbardziej oczekiwania Prezesa. Jego ew. odejście nic nie zmieni w działalności sekcji, tutaj trzeba prawdziwej reorganizacji, innego spojrzenia i pracy od podstaw. Mam nadzieję, że taka nastąpi niezależnie od tego czy spadniemy czy też nie. Jeśli nie, to obawiam się, że po spadku prędko nie awansujemy.
Zarząd jest winny całkowitego demontażu drużyny.
Powinny spaść głowy.
To jedna prawda.
Druga prawda.
Jeżeli kolejny sezon przystapimy do gry
Bez dyrektora sportowego.
Bez strategii planów.
Bez piłkarzy sprowadzonych na czas fachowo
Bez działu sportowego.
Bez kompetentnego zarzadu.
To profesorze będziesz już zupełna d..a nie prezes.
Z innego wątku :
gergo
03 kwi 2012 - 09:12:01 Zarejestrowany: 11 m. temu
Panowie,
Niech każdy z was pojedzie do siedziby klubu i zobaczy co się dzieje? Dlatego napisałem na forum, bo mówienie Profesorowi o tym jest bez sensu, gdyż nie przynosi żadnego efektu !!!..............................................................................
...................................................................................
......Nawet sobie nie zdajecie sprawy ilu sponsorów odeszło od Cracovii bo nie chce mieć do czynienia z idiotami. Przykład Sz.P. Golemo...który co rok płacił spore pieniądze na klub i teraz już go nie ma...dlaczego? - proszę zapytać Profesora i Jakuba Tabisza..........................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................
Dopóki nie zmieni się właściciel klubu to nic się nie zmieni. Liczę tylko po cichu, że Pan Filipiak zgodzi się sprzedać swoje udziały i zniknie nam z oczu.
=========================
Nie tylko odeszło ale nie pozwolili im "wejść" na banery stadionowe.
akurat tego nicka nie powinieneś cytować, to niesmaczne
kilen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zarząd jest winny całkowitego demontażu
> drużyny.
> Powinny spaść głowy.
> To jedna prawda.
>
> Druga prawda.
> Jeżeli kolejny sezon przystapimy do gry
> Bez dyrektora sportowego.
> Bez strategii planów.
> Bez piłkarzy sprowadzonych na czas fachowo
> Bez działu sportowego.
> Bez kompetentnego zarzadu.
>
> To profesorze będziesz już zupełna d..a nie
> prezes.
kilen- wszystko to prawda,poza jednym.........dla mnie profesor to już jest zupełna d..a a nie prezes !!!!
Jak można być takim nieudacznikem,że mając taki budżet,taki stadion,takich kibiców, doprowadził do obecnej sytuacji !!!
Prezes jest taki jaki zostal powolany przez RN spolki .W WKs slask Solorz nie prezesuje a i tak rzadzi... :(
Spolka MKSu rozpoczela budowe 3Maja i realizuje swoje zamierzenia,ktore niestety w sferze pilki noznej sa niezadawalajace kibicow !Co moze konsument-kibic?
Ano ,nie kupowac oferowanego produktu i By spolka odbudowala udzial w rynku to niestety ale musi poniesc duze koszty organizacyjno-finansowe !
Duzo wieksze niz na podtrzymanie rynku!
Widac to po sasiadce ,ze przeliczyli sie w prognozach klientow i juz sa klopoty!
Panie Profesorze,wszyscy Polacy "znaja" sie na reklamie i pilce....z malym ale ...prawdziwych fachowcow jest nie wielu!
Daj Pan szanse specjaliscie a nie domoroslemu pseudofachowcowi i wlazidu...e, a i koszty beda zoptymalizowane i wyniki satysfakcjonujace!
Tylko daj Pan szanse!
Pycha ? pojęcie i postawa człowieka, charakteryzująca się nadmierną wiarą we własną wartość i możliwości, a także wyniosłością. Człowiek pyszny ma nadmiernie wysoką samoocenę oraz mniemanie o sobie. Gdy jest wyniosły, towarzyszy mu zazwyczaj agresja.
W wielu przypadkach pycha oraz wyniosłość są spowodowane wysokimi osiągnięciami we własnym życiu lub niepowodzeniami w czyimś życiu.
W Piśmie Świętym pycha i wyniosłość przedstawione są jako poważne wady charakteru i grzech prowadzący do upadku:
* "Obrzydłe Panu serce wyniosłe, z pewnością karania nie ujdzie" - Księga Przysłów 16,5
* "Przed porażką - wyniosłość, duch pyszny poprzedza upadek" - Księga Przysłów 16,18
Ludzie pyszni uznani są za złe towarzystwo:
* "Lepiej być skromnym pośród pokornych, niż łupy dzielić z pysznymi" - Księga Przysłów 16,19
Pychę potępiał wiele razy Jezus Chrystus:
* "Wielu zaś pierwszych będzie ostatnimi, a ostatnich pierwszymi" - Ewangelia Mateusza 19,30
* "Każdy bowiem, kto się wywyższa, będzie poniżony, a kto się poniża, będzie wywyższony" - Ewangelia Łukasza 14,11
W Kościele katolickim pycha (łac. superbia) należy do siedmiu grzechów głównych. Nadmierna wiara w siebie, swoje możliwości, stanowi obrazę Boga i jego łaski. Zbyt wysoka samoocena jest w tym przypadku prawdopodobnie kompensacją wcześniejszego poczucia zranienia i poniżenia, o których jednak nie chce się pamiętać. Uważa się, że jest to grzech, z którego powstają wszystkie inne.
Jak pisze Faustyna Kowalska w swoim Dzienniczku: "Dziś powiedział mi Pan: Wiele razy chciałem wywyższyć Zgromadzenie to, lecz nie mogę dla pychy jego. Córko moja, wiedz o tym, że duszom pysznym nie udzielam swych łask, a nawet udzielone odbieram"
Panie Prezesie, mówi się że ogromnym zainteresowaniem cieszy się osoba Szatałowa . Więc jak to jest że wszyscy dostrzegają pozytywy tego szkoleniowca a pan nie . Craxa to klub z tradycjami i potrzebuje dobrego trenera jak i ludzi pracujących dla dobra klubu ludzi z pasją i pojęciem więc niech pan reaguje i zrobi to co słuszne od dyrektora sportowego po całą reszte .
[quote=GOŁĄBEK]
Panie Prezesie, mówi się że ogromnym zainteresowaniem cieszy się osoba Szatałowa . Więc jak to jest że wszyscy dostrzegają pozytywy tego szkoleniowca a pan nie . Cracovia to klub z tradycjami i potrzebuje dobrego trenera jak i ludzi pracujących dla dobra klubu ludzi z pasją i pojęciem więc niech pan reaguje i zrobi to co słuszne od dyrektora sportowego po całą reszte .
[/quote]
Już nie przesadzaj. Filipiak wiele spartolił ale po takim początku sezonu jaki zanotowaliśmy wszyscy domagali się odejścia Szatałowa. On sam stracił wiarę, że może coś zmienić i to on sam zrezygnował. Tego nie dało się uniknąć niestety.
Proszę opowiedzieć nam o milionach na transfery, o tym że pieniądze z C+ to nic, o EBEL'u. Pan tak ładnie mówi.....
Chwostek Napisał(a):
> * "Wielu zaś pierwszych będzie ostatnimi, a
> ostatnich pierwszymi" - Ewangelia Mateusza 19,30
Czyli utrzymanie i w przyszłym sezonie idziemy na mistrza? Czy może Filipiak odsunie Tabisza i będzie on tym ostatnim?
leszeczek Napisał(a):
> Szatałowa zgnoiła czarna mafia w zemście za
> "Piździelca" i nikt mi nie wmówi, że było
> inaczej.
Korona, Jagiellnia, LKS i Slask? Rozumiem, ze Lubin, moze Lechia, ale te cztery inne?
Problemem Szatałowa było wzięcie Niedzielana i ustawienie zespołu pod niego , jak grali gre kombinacyjną to było ok , jak zaczeli z szybkościowcem z przodu przestało żreć . Trener powinien mieć swobodę w podejmowaniu decyzji jak decydują osoby które nie mają pojęcia w klubie o transferach to efekty są jakie są
Panowie, odbiegacie od tematu.
ps. Prezesie (milionerze, profesorze, właścicielu, krynico mądrości, trenerze, fizjologu etc.) - nie ustępuj za ch..a! Nikt tak pięknie nie będzie potrafił przepierd..ić Twoich pieniędzy jak Ty sam. Mam nadzieję, że wszystko co najciekawsze dopiero przed nami. Ehhhh... Nie dosć, że wszystkiego przypilnuje to jeszcze inni, niektórzy wtykają mu szpilki... Trzymaj się Dożywotni!
Ale ja CHCĘ ABY MÓWIĆ O TYCH milionach na transfery, o tym że pieniądze z C+ to nic, o EBEL'u. Pan tak ładnie mówi..... O tym ma mówić profesor. Nie o Szatałowie, Andrzeju N., Jakubie tubisiu !!! Ja chce o tych milionach...... Przestańcie mówić o głupotach. Liczą się tylko miliony profesora, które nasz ukochany prezes chce wydać na Pasy. O milionach proszę mówić profesorze...
Islander Napisał(a):
> Panowie, odbiegacie od tematu.
> ps. Prezesie (milionerze, profesorze,
> właścicielu, krynico mądrości, trenerze,
> fizjologu etc.) - nie ustępuj za ch..a! Nikt tak
> pięknie nie będzie potrafił przepierd..ić
> Twoich pieniędzy jak Ty sam. Mam nadzieję, że
> wszystko co najciekawsze dopiero przed nami.
> Ehhhh... Nie dosć, że wszystkiego przypilnuje to
> jeszcze inni, niektórzy wtykają mu szpilki...
> Trzymaj się Dożywotni!
:D:D:D
Kurde, jak się i w tym sezonie jakimś cudem utrzymamy, to jeszcze nasz geniusz karpat pomyśli że to jakiś znak. Wszyscy pisali że, jak to mówi stare szwajcarskie przysłowie, jest after birds, a tu proszę - pod moim światłym przywództwem impossible is nothing. Nie zdziwcie się latem na widok oberprezesa wyciąganego z Wisły przez policję wodną po nieudanej próbie chodzenia po wodzie
Oj Wszechwiedzący nasz Prezesie czy Ty nie widzisz ? Czy Ty nie widzisz że lecimy z tak beznadziejnie słabej ligi gdzie każdy może wygrac z każdym tylko nie Cracovia? Mam nadzieję że przynajmniej zdajesz sobie sprawe dlaczego tylko nie chcesz przyznac tego publicznie.
Byliśmy na Wielickiej przedstawiliśmy Nasze waurunki teraz czekamy na ruch Zarządu i Filipiaka jeśli się nic nie ruszy ruszamy z protestem na OSTRO podbnie jak to ma miejsce w Gdyni. Skierowany on będzie w osobe Filipiaka skoro on nie szanuje Nas kibiców My też nie bedziemy szanować jego dość tego burdelu na Wielickiej!!!
W dalszym ciągu nie mamy ani Dyrektora Sportowego ani Scoutów czyli jak co roku od kilku lat nikt nie szuka nam piłkarzy a jest już Kwiecień dlatego jeśli nic się nie zmieni w tej kwestii cały zarząd musi się podać do dymisji jeśli Filipiak tego nie zrobi zrobimy to MY kibice.
Zrobiliśmy pierwszy krok teraz pora na Bunt i Krach, który złamie ich rdzeń !!!
Liczymy że każdy kto kocha Cracovie Nas poprze i przyłączy się do Nas żeby pogonić tą bandę dramozjadów z klubu.
Cracovia to MY!!! Fanatycy !!!
Napiszę tyle.
Szkoda, że musiało dojść do tej bezpośredniej interwencji.
Z drugiej strony prawdą jest, że Profesor od dobrych kilku lat zarządza instrumentalnie klubem i wraz z bardzo wąskim gronem quasi-doradców zepchnął Cracovię nad dno ligowej tabeli, czyniąc z nas i siebie pośmiewisko.
Wprowadzenie Członka Zarządu z ramienia kibiców jedynie potwierdziło tragiczny stan rzeczy.
Wielokrotne próby apelowania o realne i głębokie zmiany w klubie pozostawały bez konkretnych działań.
Jest jeszcze szansa na uniknięcie rewolucji, dokonując efektywnej i przyspieszonej ewolucji w kierunku przez nas wszystkich pożądanym. Z tego co wiem, kompleksowy projekt koniecznych zmian jest na ukończeniu.
Teraz, bardziej niż kiedykolwiek potrzeba dialogu, Panie Profesorze!
Na eskalacji konfliktu stracimy wszyscy!
nie o rewolucji czy ewolucji, ale o milionach na transfery opowiedzieć już proszę.
Protest nie ma nic wspólnego z wyzwiskami. Prawda?
KOTU Napisał(a):
> nie o rewolucji czy ewolucji, ale o milionach na
> transfery opowiedzieć już proszę.
No to tu przesadziles chlopie....
Najpierw trza zakonczyc sezon ...i chyba jest roznica ,takze finansowa,gdzie bedziemy grali!
Mozna wyznaczyc prioryttety np wykup Hoska czy sprzedaz Saidiego ale zakupy to kasa a ta skad wziasc?Znow zapozyczac spolke?Jak wyglada taka dzialanosc tylko zakupowa to zobacz co sie dzieje w takim WKS czy GTS!
Priorytety!I tego mozna oczekiwac od P.Profesora!
Kolega pisał chyba ironicznie, i nie w odpowiedzi na poprzednie posty a do samego Filipiaka, żeby nie tracił czasu na opowiadanie o ewolucji tylko niech od razu zacznie mówić do gazet ile to mamy milionów tylko nie ma na kogo ich wydać.
Alez My ;) mamy doswiadczenie w wydawaniu kasy na transfery :D
Potrafilismy w ciagu 2 lat nakupic za kilka milionow euro 2 sklady to teraz tez sie nam uda :).
Teraz idzie wlasna inwestycja w Cichym K.wiec tam potrzebna bedzie kasiora i tak jak w hokeju tak i w pn troszke trza przyoszczedzic.
Jak ,nie daj Boze ,spadniemy to nie wielu grajkow beddzie chcialo przyjsc ,wiec poco dzisiaj mowimy o kwotach na transferach.
bo profesor tak ładnie o tym, milionach, zawsze mówił i mnie to uspokajało. A ja chcę być spokojny. Niech mówi o milionach.
i o EBEL'u. Ta czystka u hokeistów to pewnie "wietrzenie" szatni przed EBEL. Kochany profesor i jego miliony.
Lepiej niech daję te miliony niż o nich mówi!!!
KOTU Napisał(a):
> bo profesor tak ładnie o tym, milionach, zawsze
> mówił i mnie to uspokajało. A ja chcę być
> spokojny. Niech mówi o milionach.
O tak! Demagogiem Nasz Profesore jest wyśmienitym :), ale ostatnimi czasy ton się zmienił, nie ma już buńczycznych zapowiedzi, a dołowanie nie jest już "stanem przejściowym" dla Profesore, a opcją do zaakceptowania. Jedno się nie zmienia... spokój Profesore, przynajmniej ten który dociera do Nas za pośrednictwem mediów.
Ja jestem spokojny, bo jest w zarządzie człek zacny:), który na miarę zastanych okoliczności zrobi wszystko, żeby było dobrze, a to już bardzo dużo. Ta świadomość jest sto razy bardziej krzepiąca niż wszystkie zapewnienia (jak to jest wporządku) Profesore wzięte do kupy.
Kup se chłopie Januszku na promocji czapeczkę z napisem super...... bo na to Ciebie tylko stać.
Zdrowych ,radosnych świąt i bardzo mokrego śmigusa .
Janusz wszyscy mają do Ciebie żal za tak spartoloną prace, wściekłość nasza przekracza wszystkie normy niemniej życzę smacznego jajka i baaaaardzo mokrego dyngusa.
Smacznego jajca psorze!
Tak dla refleksji wielkanocnej: dlaczego to Nieciecza może, a Cracovia nie?
Wszelkiej pomyślnośi i tradycyjnie : WESOŁYCH ŚWIĄT.
Chwostek Napisał(a):
> Tak dla refleksji wielkanocnej: dlaczego to Nieciecza może, a Cracovia nie?
> Wszelkiej pomyślnośi i tradycyjnie : WESOŁYCH ŚWIĄT.
Klub to ludzie; suma, a jednoczesnie wypadkowa ich kwalifikacji, zaangazowania, ich zorganizowania, wspolpracy i swiadomosci celow.
Zycząc Cracovii jak najlepiej, dolaczam sie do zyczen Wesolych Swiąt.
najwazniejsze sa kadry :)
Szkoda że pan "OLAŁ" wczorajszą przepiekna tradycję naszego Klubu jaką jest "święcenie pokarmów " na Cracovii bo by sie pan przekonał na własne oczy jaki ogromny potencjał ma nasz Klub -tylu osób jeszcze nigdy nie było na święceniu a przypomne tylko że jesteśmy na ostatnim miejscu w tabeli dzięki skandalicznemu "zarządzaniu "Klubem przez pana i przydupasa J.T.
Bał sie:):)
Panowie WIELKANOC jest!
Wesołych Swiąt!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)