Tylko pozniej nie dziwmy sie ze nowe osoby wybierają mecze po gorszej stronie blon...
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
Widzę że plan skurwiałej Interii się powiódł. Czytajcie dalej szmatławca który doskonale wie jak ordynarnie manipulować faktami, z jednej strony czytamy jak to u nas źle, z drugiej strony jak fantastycznie jest w domu publicznym przy R20 i jakim to wielkim bohaterem jest Kubuś z Truskolasów. Ludzie włączcie myślenie!
Myslę, że najlepiej odpływowi kibiców od Cracovii zapobiegłoby, paradoksalnie, wyłączenie tego forum.
Ja profilaktycznie robię sobie przerwę.
Zniechecanie do wszystkich i wszystkiego jest tu na porządku dziennym. Większość moich znajomych już grube lata nie wchodzi tutaj, bo po co. Nic konstruktywnego na pewno nie przeczytają, tylko żale, wieczne żale jak u starych bab.
Najlepiej wszystko zwalić na Filipiaka, który daje kasę firmy Comarch. Czy mnie też wnerwia jego slupkowe podejście do wszystkiego, tak..
ale bardziej mnie wnerwiaja kibice Cracovii, którzy od kilkunastu lat może oprócz paru ciekawych akcji typu Cracovia Urugwaj ?? itp. spoczeli na laurach i dlatego ruch kibicowski u nas jest w stagnacji, przez nas samych wiecznych malkontentow.
Jak powiedział JF tylko trzech zawodników nie zaakceptowało / na razie / obniżki płac ale rozmowy nadal trwają a dopóki się rozmawia zawsze można liczyć na porozumienie . Ponadto , jeśli u nas ma być żle to u innych będzie gorzej i zapewne nikt nie zaproponuje zawodnikom podwyżek kontraktów . Więc na jakieś spektakularne osłabienie zespołu nie liczę . Owszem - zawodnicy dostana mniejsze pieniądze ale dostaną . W przeciwieństwie do wielu zwykłych zjadaczy chleba .
Ciekawe czy ta trójka która się nie zgodziła na obniżkę, dawała w trakcie sezonu z siebie wszystko spod wątroby?
A tak na marginesie wierzycie w pierdy bialońskiego i innych towarzyszy o tym jak się dogadali i są milionerami???
Jak się nie mylę to sponsor główny to u nich bukmacher a ta branża leży jak turystyka.
U wszystkich sponsorów ubywa a u nich kraina mlekiem i miodem płynąca.
Comarch raczej nie może mówić o dramacie w branży
A jednak .
Piłkarze Cracovii i rzeki zrzekli się części pensji .
Podaje tylko link do artykułu jako , że nie mam wykupionego abonamentu .
https://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,35800,25846729,koronawirus-pilkarze-cracovii-i-zrzekli-sie-czesci-pensji.html#s=BoxLoKrLink
[quote='leszeczek' pid='1429273' dateline='1586082564']
Ja profilaktycznie robię sobie przerwę.
[/quote]
To, będzie 1124 przerwa kolegi leszeczka :D
- Edytowany
[quote="squier strat" pid='1429194' dateline='1586011738']
że co?
Filipiak wyprowadza pieniądze i tereny z Cracovii, a ty bredzisz żeby jeszcze finansować ten cały skierowany na zyski Filipiaka proceder
[/quote]
Niech ktoś kumaty wyjaśni mnie, a przede wszystkim tym co bezkarnie wypisują o wyprowadzaniu pieniędzy i terenów z Cracovii, czy analizując sprawozdanie finansowe MKS Cracovii za 2019r
https://cracovia.pl/files-app/file_196/FIN_01_01_Sprawozdanie_finansowe_statutowe.pdf
wynika, że:
Na dzień 31.12.2019r. spólka nie posiada żadnych pożyczek i w trakcie roku zostały spłacone wszystkie pożyczki, a z tego tytułu spólka otrzymała ok. 55.000 euro (sprawozdanie finansowe za rok 2019. 9.5 nota 3 Długoterminowe aktywa finansowe)?
Prawda czy fałsz?
Wy nie czytajcie informacji na portalach interia czy lovekrakow bo to psie strony i tam zazwyczaj negatywnie o nas piszą. Wczoraj np pisali o nich jak to wspaniałe wszyscy zgadzaja sie na obniżenie plac a o nas tyle że wszyscy sponsorzy sie wycofują nie wspominając ze nasi tez zgodzili się na obniżki... propaganda dziennikarska jest bardzo widoczna. Podobnie jak akcja miała sie z sztucznymi butelkami. Bo derbach u nas skandal itp A jak w azylu latały podczas meczów z górnikiem nami i Lechem to cisza. Dodatkowo jest tam kubus wiec tam tylko mozna pozytywnie pisac... zobaczymy co czas przyniesie i jak to wszyscy będzie funkcjonować po wirusie. Niestety są tez takie czasy ze ludzie nie patrzą na historię klubu ale na sukcesy. Tylko dobra gra i wysokie miejsca przyciągnął nowych kibiców i wrócą starzy. Bez nacisku na wynik sportowy moze byc srednio
- Edytowany
[quote="gaudeamus" pid='1429280' dateline='1586084145']
Zniechecanie do wszystkich i wszystkiego jest tu na porządku dziennym.
...
ale bardziej mnie wnerwiaja kibice Cracovii, którzy od kilkunastu lat może oprócz paru ciekawych akcji typu Cracovia Urugwaj ?? itp. spoczeli na laurach i dlatego ruch kibicowski u nas jest w stagnacji, przez nas samych wiecznych malkontentow.
[/quote]
Gaudeamusie to spore uproszczenie.
Wszystko się sprowadza do jednego. Sukcesu!
Sukcesu, którego piłkarska Cracovia na poziomie ekstraklasy nie odniosła za czasów obecnego prezesa. Można zaklinać rzeczywistość, pomstować na kibiców, ale wszystko zaczyna się i kończy na tym czy odniosłeś sukces. Na tym się buduje ruch kibicowski, na tym się buduje atmosferę, oddolne inicjatywy znacznie częściej powstają gdy drużyna piłkarska "robi robotę", ludzie są nakręceni pozytywnie a szczęśliwy kibic ma dużo więcej zapału do działania niż kibic przegrany.
Co do ruchu kibicowskiego na Cracovii to ... ciężki temat, od pewnych "tradycji" nigdy się nie oderwiemy bez sukcesu sportowego. To są fakty a nie zaklinanie rzeczywistości.
Na marginesie na tym forum przez wiele miesięcy była pozytywna atmosfera, skończyła się wraz z nadejściem wiosny i nie ma niestety związku z wirusem. Takie życie.
Nie wiem ile jeszcze Filipiak musi się potykać by do czegoś dojść w piłce, ale chyba dużo sensowniejszą wersją jest to że po prostu taką Cracovię sobie zbudował. Grającą w eklasie, próbującą walczyć o puchary (kasa misiu, kasa) i jemu styknie. Mi nie musi, choć doceniam że nie muszę ze strachem w oczach czytać czy to nie jest nasz ostatni dzień.
To co martwi to fakt że przez lata prezes Cracovii uważał że kibic jest mu niepotrzebny. Akademie, tereny pod dzierżawę czy stabilny budżet to jedno, ale dziś właśnie widać jakim kapitałem jest kibic, ten kibic, którego Filipiak nie potrzebował.
Ps. Prezesie nie wracaj samochodem sam do Polski. To nie jest bezpieczne dla osoby w tym wieku. Piszę to jak najbardziej poważnie.
Quentin, nie trudno się z Tobą w większości nie zgodzić.
Szczerze, dalej uważam, że spoczelismy na laurach. Piłka nożna jest najbardziej popularna, ale jest sporo do zrobienia nie koniecznie wspierając Filipiaka. Jest przecież w parku Jordana KS Cracovia, która ma też sekcje w dodatku jest teraz hala. Marazm w akcjach kibiców powoduje, że coraz mniej interesujrny się Naszym klubem. Mi w każdym razie brakuje tego. Cracovia ogólnie czy MKS czy KS zasługuje na coś więcej z naszej strony.
Pozdrawiam.
[quote='kriss7' pid='1429296' dateline='1586094874']
Wy nie czytajcie informacji na portalach interia czy lovekrakow bo to psie strony i tam zazwyczaj negatywnie o nas piszą. Wczoraj np pisali o nich jak to wspaniałe wszyscy zgadzaja sie na obniżenie plac a o nas tyle że wszyscy sponsorzy sie wycofują nie wspominając ze nasi tez zgodzili się na obniżki... propaganda dziennikarska jest bardzo widoczna. Podobnie jak akcja miała sie z sztucznymi butelkami. Bo derbach u nas skandal itp A jak w azylu latały podczas meczów z górnikiem nami i Lechem to cisza. Dodatkowo jest tam kubus wiec tam tylko mozna pozytywnie pisac... zobaczymy co czas przyniesie i jak to wszyscy będzie funkcjonować po wirusie. Niestety są tez takie czasy ze ludzie nie patrzą na historię klubu ale na sukcesy. Tylko dobra gra i wysokie miejsca przyciągnął nowych kibiców i wrócą starzy. Bez nacisku na wynik sportowy moze byc srednio
[/quote]
Informację o ty , że nasi również zgodzili się na obniżkę płac podał portal www.gazeta.pl , w pozostałych cisza .To kolejny kamyczek do ogródka w kwestii dziennikarskiej rzetelności .
[quote='hank' pid='1429344' dateline='1586161010']
[quote='kriss7' pid='1429296' dateline='1586094874']
[/quote]
Informację o ty , że nasi również zgodzili się na obniżkę płac podał portal www.gazeta.pl , w pozostałych cisza .To kolejny kamyczek do ogródka w kwestii dziennikarskiej rzetelności .
[/quote]
Może czekają aż wszyscy się zgodzą :)
[quote='Trapez' pid='1429288' dateline='1586090742']
Tam widocznie ceni się osoby które dużo zrobiły dla dobra klubu i tak chyba powinno być.
[b]Widać inną kulturę.[/b]
U nas każdego zgnoją bo tak trzeba - taka tradycja na tym forum z kołem wzajemnej adoracji plujących na wszystko i wszystkich.
Toksyczni ludzie do granic możliwości nie mający nic ciekawego do napisania/ powiedzenia jak tylko upuścić trochę jadu nienawiści.
Spotyka to nawet Filipiaka /Stawowego którzy w pocie czoła wprowadzili Cracovię tam gdzie jest,
Nie podoba się obecny stan ?
Zaprosił bym obecnych do Ochojna na mecz PP (kiedyś tam w przeszłości - ja byłem) kiedy "wielka Cracovia dostała w.pi.erdol od Pasternika
[/quote]
Najbardziej toksyczny jesteś Ty. Skoro na gts jest taka super kultura to o tu jeszcze robisz?
A już najbardziej toksyczne jest wspominanie najgorszych czasów żeby porównać z nimi to co jest teraz. Rzygać się chce.
Nie wiem czy zadra po 25 latach nadaje się jeszcze do leczenia.
W tym całym "zamieszaniu" warto się zastanowić, czy hejtowanie właściciela klubu w obecnej sytuacji jest ok. Ma sporo wad, ma zalety, jak każdy człowiek. Jesteśmy rozczarowani, bo nie było upragnionych od wielu lat sukcesów w postaci chociaż by medalu w piłce.
Jednak jest jedna "rzecz", wg mnie najważniejsza w kwietniu 2020 roku, która każe ugryźć się w język gdy chcę hejtować bossa, to są jego słowa.
" Na pewno rozważymy stopień zaangażowania. On na skali nie będzie wynosił zero, ale też nie sięgnie 100 procent jak do tej pory. Wiem jedno. KLUB UTRZYMAMY"
Bezpieczeństwo w dzisiejszych czasach, wg mnie, jest nadrzędnym dobrem dla mojej-naszej Cracovii. Jest optymistyczną perspektywą na przyszłość a nie drogą ku przepaści.
.
IAN
Ale on cały czas utrzymuje klub i nic więcej nie robi....
Bylby glupcem, gdyby nie chcial utrzymac dobrze prosperujacej firmy, niekoniecznie opartej o dzialalnosc stricte sportowa.
Spytajcie się kolegów z Arki, jak wiele to znaczy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)