Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Wnioski do Prezesa Filipiaka!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 18.03.2012 o 17:14
      Ostatnia aktywność 02.10.2023 o 22:00
      452373 wyświetleń
    • napinacz-

2.7K
      617
    • 15.01.2019 o 18:21
      Post #1358120 15.01.2019 18:21
    [quote='piotrek67' pid='1358119' dateline='1547572629'] [quote='zac' pid='1358090' dateline='1547564614'] Jeszcze raz to powtórzę....nikt Tabisza nie odsunął !!!.........tylko schował,  aby złość kibiców nie skupiała się na nim, a on dalej będzie robił swoje............. [/quote] Dokłądnie to taka sama sytuacja jak z Bałdysem niby oficjalnie go nie ma a jednak jest! [/quote] Nie wydaje mi sie aby Probierz przyjmowal na klate tak jak Tabisz.
    • k531

291
      516
    • 15.01.2019 o 18:54
      Post #1358126 15.01.2019 18:54
    Czyli na wiosnę kontynuacja protestu ? ... puki tabiszowska wesz nie zniknie na dobre z Cracovii.
    • krak 06

1.7K
      424
    • 15.01.2019 o 19:17
      Post #1358129 15.01.2019 19:17
    Wszystko to śmiechu warte...prawdziwe zmiany będą wtedy gdy powstanie profesjonalny PION SPORTOWY a z klubu odejdzie TABISZ,Bałdys itp...
    • delGado lubi to.
    • squier strat

10.1K
      14.8K
    • 15.01.2019 o 20:14
      Post #1358135 15.01.2019 20:14
    jakbyś oglądał to byś wiedział, że profesjonalny pion sportowy istnieje na górze drabinki stoi Mosór i ma pod sobą piętnastu skautów regionalnych, o kur..., nie sądziłem, że mi to przez klawiaturę przejdzie :D a propos Probierza i Tabisza ze zderzakiem trener nie raz chwalił sobie współpracę z tymi korposzczurami, więc zakładam, że w Cracovii dalej będzie stabilnie, a kasa dalej będzie wędrować do comarchu
    • CP 1906, delGado oraz audax lubią to.
    • sterby

20.6K
      22.6K
    • 15.01.2019 o 20:54
      Post #1358141 15.01.2019 20:54
    [quote='napinacz-' pid='1358118' dateline='1547572382'] Sterby, ja to bym sie chcial dowiedziec co to za kwiatki Filipiak wygaduje o tych spotkaniach z kibicami, wiesz cos na ten temat? Bo jezeli to prawda to......my oczekujemy konkretow od niego, ale sami konkretni nie jestesmy, wiec jesli ktos wie cos w tym temacie to podzielcie sie bo zakladam ze nie tylko ja jestem ciekaw co tu sie wyprawia w tej kwestii [/quote] Jeszcze raz, dużymi literami. Spotkania z profesorem nie było i o ile mi wiadomo żadna grupa kibicowska nie dogadywała się za plecami innych. Jak byliśmy w czarnej dupie, to prezes bredził w mediach, że kibole chcą mu zabrać klub,a ktoś na fb grozi, że mu podpali dom. Wtedy nie było czasu na spotkanie, no, ale prezes to bardzo zajęty człowiek, więc nie dziwota Jak wygraliśmy cztery mecze z rzędu to nagle profesor zapałał wielką miłością do kibiców i koniecznie chciał się spotkać. Jak sam powiedział na konfie, chciał się spotkać z szeroką reprezentacją kibiców. Ze względu na ferie, a wcześniej święta nie było fizycznej możliwości zebrać odpowiedniej delegacji. I tyle w temacie. Nie wiem kiedy dojdzie do spotkania. Procesorowi wydaje się, ze rozegrał nas jak dzieci. Bardzo dobrze niech mu się wydaje. A teraz Wam napiszę dlaczego manewr z łączeniem funkcji trenera i wiceprezesa się nie uda. Nie uda się dlatego, ponieważ, z tego co wiem, trener Probierz nie posiadł jeszcze zdolności bilokacji, a logika podpowiada, że może dojść do sytuacji kiedy vicek i trener będą musieli być równocześnie w różnych miejscach.i co wtedy. Kolejna rzecz, jak trener ekstraklapowej ekipy ma znaleźć czas na pracę na drugim wymagającym etacie? A teraz Wam napiszę dlaczego manewr z łączeniem funkcji trenera i wiceprezesa się  uda. Odpowiedź jest banalnie prosta, bo to wszystko pic na wodę, fotomontaż i żadnego pionu sportowego nie będzie,a jeżeli vicek nie będzie miał czym zarządzać to i starczy mu czasu na trenerkę. Chętnie odszczekam to co napisałem, zaraz po konferencji, na której zostanie przedstawionych 15 skautów terenowych czy jak się tam mają zwać. GK nr 4 ukaże się na meczu z Piastem, są nowe ciekawe tematy do omówienia Pracujemy nad jeszcze jednym poważnym narzędziem i nie jest to maczeta :D Ani pożyczki, ani tym bardziej sztuczki na Cichym Kąciku nie znikają nam z pola widzenia. Wszystkiego dobrego Profesorze w Nowym Roku. :)
    • qtec, Rock, pasiak na zawsze oraz 20 innych osób lubią to.
    • quentin

8.9K
      4.5K
    • 15.01.2019 o 21:16
      Post #1358151 15.01.2019 21:16
    • Edytowany
    Następny dogodny termin to chyba weekend majowy (jeśli takowy jest) lub wakacje? Zatem wtedy można się spodziewać komentarza prezesa dotyczącego spotkania z kibolami. W sumie to nie wiem co on chce na tym spotkaniu omawiać czym się jeszcze dziennikarzom nie pochwalił. Bo to że nas nie będzie słuchał (choć może wysłucha) to jest pewnik. Jakby ktoś pominął to w trakcie konferencji przypomniał że jest 15 lat prezesem, swoje widział, sam nawet wnioski wyciągał i dlatego jest tak dobrze. Było jeszcze coś o tym że stacje powinny płacić miliardy za możliwość puszczania Cracovii w tv.
    • napinacz-

2.7K
      617
    • 15.01.2019 o 21:21
      Post #1358152 15.01.2019 21:21
    Czyli argumenty Filipiaka sa prawdziwe tak? Nawet mi tego nie pisz bo sam stwierdze ze jestesmy dzbanami. Daj znaka to koorwa zrobie te 1500km i sie pojawie. Czy jest az tak zle ze nie ma kto z zarzadem rozmawiac w tak waznym momencie i w tak waznej sprawie????????? Czy jest ktos w naszym gronie kto moze to ogarnac? Filipiak robi sobie z nas posmiewisko w mediach, a my mowimy ze deszcz pada. Tak to wyglada i tak to odbieram. Ferie zimowe??????? Koorwa sa priorytety Wysylasz babe z dziecmi do Radomia, Lomzy czy chooj wie jakis inne Bialki czy Zakopce a ty smigasz na spotkanie i nie pisze tu strickte o Tobie Sterby, ale ogolenie
    • quentin

8.9K
      4.5K
    • 15.01.2019 o 21:45
      Post #1358158 15.01.2019 21:45
    • Edytowany
    napinacz- Filipiak rozgrywa swój mecz. I jak zwykle za partnerów obrał media i niewłaściwą stronę Błoń. Zastanawiam się czy do niego dociera gdzie jest i jaką sprawuje funkcję w Cracovii. Niestety później nachodzi mnie smutna refleksja że robi to z premedytacją celem osiągnięcia przyszłych (i teraźniejszych) korzyści. Jak mu zależy na spotkaniu to poczeka. Przecież tu nie chodzi o to by zebrać 6 chłopaków z pod bloku i pogadać z preziem przy zakąskach i mineralnej. Klub zareagował alergicznie na informację o pożyczce. Wyraźnie widać że przynajmniej na niektórych płaszczyznach zaczął poważnie działać w celu ograniczenia ewentualnych kolejnych ataków na duet F&T i jego działalność. Jeżeli dzięki takiemu nastawieniu Cracovia zyska to tylko się cieszyć. Wyraźnie widać że tekst niektórych forumowiczów "ma was w dopie" nie do końca odzwierciedla rzeczywistość. Od prezesa roku do prezesa grabarza droga jest bardzo krótka. My nie mamy ochoty atakować prezesa Cracovii. My mamy obowiązek pilnować Janusza Filipiaka. Cytując większość dziennikarzy: by uniknąć sytuacji z drugiej strony Błoń.
    • pasiak na zawsze, sterby, pasiasty68 oraz 5 innych osób lubią to.
    • gaudeamus

2.7K
      1K
    • 15.01.2019 o 21:45
      Post #1358159 15.01.2019 21:45
    Panie i Panowie, niestety jest tak, że dla Pana Filipiaka obecny stan rzeczy może trwać i trwać. On będzie czarował i czarował i zawsze powie chciałem, dzwoniłem, nie chcą rozmawiać i co mam zrobić z tym faktem? Wtedy jeden, drugi dziennikarz napiszą no chce rozmawiać i wszystko pójdzie w eter. Nie zapominajmy, że Pan Filipak jest na swój sposób nie głupim i sprytnym gościem. On tylko patrzy na Pasy z innej perspektywy. My chcemy czegoś więcej niż marazm, jakiś sukcesów, on chce mieć słupki na dobrym poziomie i to mu obecnie bardzo dobrze wychodzi. Problemem jest jak te dwie rzeczy pogodzić. Jestem zwolennikiem przysłowia [b]"zgoda buduje, niezgoda rujnuje"[/b]. Im dłużej będzie trwał obecny stan rzeczy nie przysłuży się na pewno Cracovii, a na pewno Nam ( frekwencja mnie poraża i nie tylko..) i również Panu Filipiakowi ( każdy tekścik, proteścik to jednak podkopuje Comarch i ego profesora, który myśli niestety, że zjadł wszystkie rozumy..W obecnym stanie protestu nie rozwijamy się, a wręcz zwijamy. Rozmawiać trzeba tylko na Pana Filipiaka trzeba mieć na pewno konkretne argumenty i nie jednego asa w rękawie. Brudy trzeba też prać we własnym domu. Każdy szwindelek co wychodzi na zewnątrz nie tylko bije w Filipaka, ale również w Cracovię. Każdy ma coś za uszami i na każdego można coś znaleźć. Trzeba się spotkać nie w szerokim gronie jak pisze JF tylko max parę osób. Im więcej sprawa się rozmywa i lepiej jakby takie rozmowy prowadziło tylko parę osób. Zawsze wtedy łatwiej dochować tajemnicy spotkania itd..Przedstawić Panu Filipakowi co mamy w zanadrzu, chcemy iść na kompromis i zakopać topór wojenny, ale on też musi iść na ustępstwa. Tak to widzę.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 15.01.2019 o 21:51
      Post #1358160 15.01.2019 21:51
    Spokojnie Pany. Osobiście uważam, że należy ganić co jest do ganienia, a jeżeli Filipiak cos proponuje, coś zmienia, to należy to spróbować docenić, a nie widzieć wszystko w czarnych barwach, i szukać wszędzie drugiego dna negując wszystko. GK powstał oddolnie, jako głos kibiców do kontroli zarządzających oraz do wyrażania naszej opinii. Skoro Profesor ten głos usłyszał i "usłyszał" dokonując pewnych zmian, to należy pisać jasno - Profesorze, to jest dobry krok i....kontrolować dalej, wyrażać opinie. Sorki Sterby, stary Przyjacielu, ale jeżeli chcesz usłyszeć jak brzmią nazwiska 14 skautów pracujących dla Cracovii, to muszę Ci napisać, że klub Ci takiej odpowiedzi nie da. Z paru powodów, chociaż by z takiego, że sprowadzanie zawodników to są operacje dość dyskretne, zwłaszcza na rodzimym rynku. Tutaj MUSZĘ zaufać, ze rzeczywiście ileś tam osób pracuje dla nas. Byłem dzisiaj w klubie, i jest takie nowe ciekawe oczekiwanie na zmiany związane z tym wszystkim. Nie mogę Wam wiele napisać, ale są pewne rzeczy które brzmią optymistycznie i niosą zalążki optymizmu. Byłem krytyczny wobec działań MKS-u, domagałem się zamiast głupiej napierdzielanki, najpierw budowy sensownego ruchu kibicowskiego, będącego naszym głosem. Mamy zalążki powstania ruchu kibicowskiego oraz pewne dokonania i mamy pewne zalążki oraz dokonania pewnych zmian dotyczące działalności MKS-u. teraz NASZYM obowiązkiem jest pilnowanie wykonania obietnic z takiej konfy jak dzisiaj. Cieszę się, że słowo "KIBOL" zostało zastąpione słowem "KOLEGA KIBIC". Niby nic, ale świadczy to o pewnej zmianie. Tak samo, jak rozpoczęcie samej konferencji Profesora, od słów o głosie kibiców. To ważne, bo to znaczy, ze gdzieś Profesor nas dostrzega i słyszy. Oczywiście, zaraz pewnie parę osób napisze, ze zwariowałem, bo ufam, bo przecież to bzdura, że nas rozgrywa jak dzieci, ze nas robi w bambuko itd. Ja jednak uważam, ze skoro jest jakieś nowe rozdanie, o trzeba temu dać szansę Z PEŁNĄ KONTROLĄ REALIZACJI OBIETNIC. Będziemy wtedy traktowani poważnie, a nie jak chłopcy w krótkich spodenkach.
    • Andrzej.ksc, oldmen, HC2008 oraz 13 innych osób lubią to.
    • docent

8.8K
      3.4K
    • 15.01.2019 o 22:11
      Post #1358163 15.01.2019 22:11
    Gaudeamus napisał: "Nie zapominajmy, że Pan Filipak jest na swój sposób nie głupim i sprytnym gościem" Ja to sobie chyba wpiszę jako sygnaturkę! No rozwaliło mnie: straszno i śmiesznie zarazem... Niektórzy traktują go jak półanalfabetę Grobelnego - może młodsi nie pamiętają, był taki błyskotliwy biznesmen na początku lat 90-ych, "na swój sposób niegłupi i sprytny". Po paru latach zbankrutował i poszedł siedzieć, kilka lat później umarł. Ale to szczegół. Wygląda, że naprawdę dla niektórych wszystko, co zrobi Filipiak, jest takie, jak w tym starym kawale: "Nie samochód, tylko rower, i nie dał, tylko ukradł"
    • Rock

17.4K
      31.7K
    • 15.01.2019 o 22:37
      Post #1358174 15.01.2019 22:37
    • Edytowany
    To że nie jest głupi to wiadomo bo głupek nie tworzy korporacji od zera (zwłaszcza w IT). Nie wiadomo natomiast czy potrafi (i czy chce) się wyzbyć wad którymi odpycha od klubu ludzi już od wielu lat. Wiele razy dawał przykład, że jak mówi to mówi i szybko zmienia zdanie zrzucając winę za niepowodzenia na wszystkich w około. NIe dziwcie się więc że Ci co go bliżej znają i analizowali ostatnie lata działalności MKSu nie mlaskają po każdym wywiadzie ze słodkim pierdzeniem w przekazie. Zwróćcie uwagę na to, jak on traktuje ten projekt od samej strony wizualnej - zorganizowali spęd dla dziennikarzy w jakiejś szatni czy stołówce. Postawili stół przy którym nie zmieścił się nawet prowadzący (rzecznik?). Zza ścianki wystawały jakieś okna czy drzwi do składziku. Do tego sam Filipiak bawiący się telefonem, wyśmiewający dziennikarzy i zamykający spotkanie gdy mu się znudziło siedzenie. To jest poważne? Myślicie, że tak prowadzi spotkania w Comarchu? Przecież wciągnięcie Probierza do Zarządu powinno być momentem przełomowym w historii klubu więc wypadałoby temu zrobić należyta oprawę. A tak, wygląda na to że rację ma niestety Sterby - ciąg dalszy pozorowania. I to już nawet bez większego udawania. Rozumiem tok rozumowania Iana, bo każdy wolałby już mieć z głowy protest i móc w zgodzie i spokoju pooglądać mecze. Ale gdyby nie protest to dzisiejszej konfy by w ogóle nie było. Głos Kibola ma tą przewagę nad spotkaniem z Filipiakiem, że ma duży zasięg medialny i nie może go zignorować. Z tego co wiem na spotkaniu potrafił całkiem niedawno ciepłym moczem olać m.in. Pawła Misiora i innych "nie krótkospodenkowców" a niektórzy się dziwią, że nie inni nie mają ochoty być przez niego olewani. Niech się wykazuje czynami i wynikami to nie będzie o czym gadać. Papierkiem lakmusowym jest frekwencja. 5-6 tysięcy ludzi protestuje już od dawna.
    • KamilloLce, K_tomas_S, koziołek oraz 9 innych osób lubią to.
    • k531

291
      516
    • 15.01.2019 o 22:39
      Post #1358175 15.01.2019 22:39
    No więc co teraz ... jak wygląda sprawa z protestem ? Filipiak chyba osiąga co chce starą metodą ... więc wpakuje Probierza, tabisza nie usunie tylko troszeczkę zakamufluje i dalej będzie syf !! Głosy, że należy czekać, dać szansę już słyszymy od 15 lat ... nie z nami te numery ...
    • gmmichon

70
      22
    • 15.01.2019 o 22:42
      Post #1358176 15.01.2019 22:42
    100% z Ianem sie zgadzam Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
    • CP 1906

679
      1.1K
    • 15.01.2019 o 22:51
      Post #1358178 15.01.2019 22:51
    Filipiak rozegrał jak zawsze koncertowo sprawę: poczekał jak będą wyniki, zrobił sensowny transfer a potem - rzucił kogoś kto ma jakieś poważanie i przedstawił "zmiany" Wszystko poprawił Probierz wspaniałą prezentacją, udowadniając jak Klub pięknie działa i jak to jest 15 skautów, których nikt nie widział, plus 200 osób w klubie i piękna wizualizacja ośrodka treningowego. I już pełna dezorientacja.
    • K_tomas_S lubi to.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 15.01.2019 o 23:03
      Post #1358181 15.01.2019 23:03
    A dlaczego rozegrał ? A może w czymś ustąpił, zreflektował się itd. A może lepiej napisać, że to jest NASZ WSPÓLNY SUKCES, sukces protestu i tego wszystkiego co wspólnie robimy. Dlaczego sami sobie odbieramy sukces naszego działania. Nie rozumiem tego. Właśnie w związku z sukcesem, powinniśmy umacniać nasz ruch kibicowski, wyznaczać cele, budować mądrego partnera do rozmów, ściągać do ruchu kibiców z docelowymi umiejętnościami oceny działań zarządu, czyli prawników, księgowych itd. Pracujemy dalej na rzecz Cracovii !
    • napinacz-, Rock, walas83 oraz 8 innych osób lubią to.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 15.01.2019 o 23:12
      Post #1358184 15.01.2019 23:12
    • Edytowany
    Ja też podzielam w pełni zdanie Iana .Trzeba być taką radą nadzorcza o jak największej sile z którą profesor powinien się liczyć . Ok zrobił mały kroczek w dobrym kierunku -=doceńmy to lecz róbmy swoje budujmy mocny ruch kibicowski i patrzmy mu na ręcę uruchamiając co rusz opcję sprawdzam .Pierwsza opcja już teraz -=transfery .Jak jest odsunięty Tabisz to mam nadzieje że menel będzie rzadkością i znikną dziwne deale . Weryfikacja to też gra i miejsce w tabeli .Miejsce w 6 ocenie jako progres i będę oczekiwał kroku w przód w następnym sezonie .Każde powyżej 6 będzie takim bonusem .Patrząc na tabelę w naszym zasiegu jak byśmy bardzo dobrze grali jest miejsce nawet i 3 .W praktyce Lechia ,Legia ,Jaga i Lech jest od nas personalnie mocniejsza co nie znaczy że nie możemy o to 3 miejsce zawalczyć . Na spotkaniu z Filipiakiem jest wiele tematów do obgadania min : 1.Kluczowe pytanie wizja klubu na najbliżesze lata chodzi o zwiększanie budżetu by nas było stać na coraz lepszych piłkarzy .Kolejna kwestia rozważenia tzw 2 nogi czyli znalezienia drugiego sponsora udziałowca co znacząco zwiększył by budżet .Tu wyjdzie szydło z wora . 2.Marketing gruntowna reforma tego działu i rozliczanie ich z efektów pracy .Czyli umowy sponsorskie ,reklamy ,kontakt z kibicami ,frekwencja ,akcja szkola 3.zmiany na samym stadionie czyli podstwowe rzeczy czystość i zabezpieczenie sektora gości podobne do tego w Gdyni (ALA AKWARIUM )DO SAMEGO SUFITU .To co jest teraz to jest dramat plotki jak na izolatorze boguchwala wręcz zachęcają do burd . Poza tym jak możemy myśleć o sektorze rodzinnym jak on sąsiaduje z przyjezdnym i nie ma ścian a jakieś płotki . Tu bym zaprosił Profesora Filipiaka na byle jaki mecz nie zgodowy i by zobaczył jak to wygląda wewnątrz .Wielokrotnie goście prowokują wyzywają dzieci rodziców nasi kibice nie są im dłużni .Leca zapalniczki ,czasem petardy i jeden wielki rynsztok .Tak ma to wyglądać że dzieci mają oglądać zamiast meczu pijanych troglodytów co je wyzywają i musza patrzeć czy coś na nie nie poleci zamiast oglądać mecz .To ma być sektor rodzinny czyli w pełni bezpieczny a nie szambo . 4.Bałdys .Skoro Probierz przejął w całości stronę sportową a tabisz papierologię rola tego podnóżka powinna w klubie się skończyć .Jest odpowiedzialny za wiele spraw min za Covilo bo od niego się to zaczęło .Uważam że absolutnie trzeba domagać się pozbycia tego szkodnika z klubu .Był by to faktyczny wyraz dobrej woli Profesora że chce zmian a nie tylko pozorny pic. Tych tematów znajdzie się więcej zapewne .
    • napinacz-, ian thorpe, Islander oraz 5 innych osób lubią to.
    • napinacz-

2.7K
      617
    • 15.01.2019 o 23:12
      Post #1358185 15.01.2019 23:12
    • Edytowany
    Mam wrazenie ze cokolwiek Filipiak powie to jest do tego dorabiana jakas teoria spiskowa dziejow. TAK, dalej trzeba patrzec im na rece i oceniac....nie co pol roku.....codziennie, ale licze na to ze Filipiak przekonal sie  ze ma fachowca w klubie i on to pociagnie na przyzwoitym poziomie, a nasza brozka w tym aby sytuacje takie jak mp3, Covilo czy inne tego typu sprawy Probierzowi sie nie przytrafialy.  Jedyne co mnie martwi to ze za zarowki bedzie Jakub odpowiedzialny Ps. Brawo Potter o to chodzi
    • potter, ian thorpe, docent oraz leszeczek lubią to.
    • CP 1906

679
      1.1K
    • 15.01.2019 o 23:13
      Post #1358187 15.01.2019 23:13
    Bo to wszystko było już grane - był grany Szaraniec, były obietnice, całkiem niedawno, dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia i jak się wszystko skończyło? Jak zawsze i znowu jest to samo, mgliste jakieś zapowiedzi nowej jakości, malowanie jak to za 10 lat będzie jak wybudujemy Rączną i już większość ma Filipiaka jako wspaniałego prezesa, który odsunął złego Tabisza. I to dla kibiców! Nie ma podstaw żeby wierzyć że cokolwiek się zmieni.
    • K_tomas_S, pasiasty68, squier strat oraz 4 innych osób lubią to.
    • napinacz-

2.7K
      617
    • 15.01.2019 o 23:31
      Post #1358190 15.01.2019 23:31
    Prosze Cie!!!! Z calym szacunkiem do Rmszara ale zebow to on nie zjadl w tym temacie Teraz masz styl angielski, tak jak Fergusson w ManU swego czasu i zobaczymy co z tego wyjdzie Probierz jest bardziej otwarta osoba niz Filipiak i Tabisz, wiec uwazam ze bedzie mozna prowadzic z nim dialog na wielu plaszczyznach zwiazanych z Cracovia. Zaloz sobie konto na TT i zapytaj, pewnie Ci odpowie
    • potter, docent oraz Fabian_wolf lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie