Panie Prezesie a moze to wreszcie jest ten czas zeby kupic napstnika i wejsc na stale na wyzszy poziom osiagniec sportowych? Sa takie chwile w zyciu ze podjecie odpowiedniej decyzji zmienia historia. Mamy swoje 5 min, moze utrwalic taki stan na lata???
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
Z tą bramką na F to już heca od PP (Błękitni).
Szefie weź Pan nam załatw spokój z wchodzeniem :)
Za dzisiejszą gw:
'Organizowane przez klub lekcje polskiego odbywają się raz dziennie. Diabang do niedawna tworzył szkolną parę z Armiche Ortegą, ale Hiszpan nie jest już piłkarzem Cracovii. Senegalczyk ma więc zajęcia indywidualne, a duet tworzą Sretenović i Covilo. - Ale czasami zdarzają się lekcje łączone i wtedy jest najwięcej śmiechu. Widać, że się lubią, że tworzą zgraną grupę. Bouba [Diabang - przyp. red.] jest bardzo otwarty, za wszelką cenę chce mówić po polsku, ale dochodzi problem z wymową, więc zdarza się, że coś przekręci. A panowie z Serbii wtrącają słówka w swoim języku, choć są przekonani, że mówią po polsku. Przynoszą czasami zasłyszane z meczów niecenzuralne słownictwo, ale walczymy z tym - uśmiecha się Aneta Kawa, dyrektorka szkoły języka polskiego dla obcokrajowców Varia.'
No rzesz... klub coś dobrego zrobił bez światłych rad forumowiczów:D
Powinni te lekcje nagrywać - chętnie bym posłuchał :D
Coś jak "odpinamy pasy" tylko w wersji hardcore :P
Rock Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Powinni te lekcje nagrywać - chętnie bym
> posłuchał :D
Był kiedyś materiał bodajże na oficjalnej.
Ale to była chyba akademia dla rodziców na koniec semestru. Mnie chodzi o kulisy :-)
nie leć w ch.ja tylko zgódź sie na transfer
Napastnika!!!!
Taka sytuacja. Jakby teraz wzmocnić drużynę to pewnie byśmy wywalczyli miejsce pucharowe ,a wtedy lud by znów krzyczał ,,Dajże szekli na wzmocnienia bo to historyczna szansa" , a przecież Januszowi nie chodzi o wyniki sportowe :D
Polak1906 Napisał(a):
> nie leć w ch.ja tylko zgódź sie na transfer
Ale jaki transfer? Jest jakiś temat????
plotki mówiły ,że trener i finansowy mieli zgodę nawet na kilka transferów byle wzmacniających a nie uzupełniających.
Bez wątpienia i Wołąkiewicz i Wójcicki do tego pasują. Graja i to nieźle.
Mocno obawiam się ,że tym razem zawiodły nie finanse a kłopoty z ustrzeleniem kogoś "z góry" ,który do Polskiej ligi by chciał.
Np. ponoć kandydat ma LO odmówił. Cóż nie mamy już układu " Płatek-Podoliński"
Zboro Napisał(a):
> Taka sytuacja. Jakby teraz wzmocnić drużynę to
> pewnie byśmy wywalczyli miejsce pucharowe ,a
> wtedy lud by znów krzyczał ,,Dajże szekli na
> wzmocnienia bo to historyczna szansa" , a
> przecież Januszowi nie chodzi o wyniki sportowe
> :D
Dobrze gada = polać mu !!!
Profesor z Tabiszem zastanawiają się jak dobrze opchnąć Kapustkę jeszcze w tym okienku, a Wy śnicie o wzmocnienach.
zdaje się, że wysoka pozycja w tabeli jest dla nich nie lada kłopotem.
squier strat Napisał(a):
> Profesor z Tabiszem zastanawiają się jak dobrze
> opchnąć Kapustkę jeszcze w tym okienku, a Wy
> śnicie o wzmocnienach.
> zdaje się, że wysoka pozycja w tabeli jest dla
> nich nie lada kłopotem.
Bez urazy kolego po szalu ale g...no wiesz, a siejesz ferment....
Nie jest sztuką kupować zawodników kiedy się ma kasę, albo i nie ma, jak w większości naszych klubów.
Sztuką jest nie kupić kiedy są pieniądze , ja bym nie dał rady i kupił byle Fetora Ćernycha, ale ja mam słabą silną wolę.
Dlatego Prezesie Ty Nasz szacun!
Że w tym galimatiasie transferowym w tym młynie gdzie napastników kluby kupują w pakiecie po 3szt , gdzie lewych obrońców nabywa się w pęczkach wykazałeś się żelazną konsekwencją!
Kajak Napisał(a):
> Nie jest sztuką kupować zawodników kiedy się
> ma kasę, albo i nie ma, jak w większości
> naszych klubów.
> Sztuką jest nie kupić kiedy są pieniądze , ja
> bym nie dał rady i kupił byle Fetora Ćernycha,
> ale ja mam słabą silną wolę.
> Dlatego Prezesie Ty Nasz szacun!
> Że w tym galimatiasie transferowym w tym młynie
> gdzie napastników kluby kupują w pakiecie po
> 3szt , gdzie lewych obrońców nabywa się w
> pęczkach wykazałeś się żelazną
> konsekwencją!
A może po prostu Cernycha nie chciał trener? Albo Cernych nie chciał do Cracovii? Takie opcje oczywiście NIE ISTNIEJĄ....
Ćernych był przykładem.
Khalid Napisał(a):
> Cóż nie mamy już układu " Płatek-Podoliński"
Ale właśnie o to chodzi, że nie powinno być układu "Płatek-Podoliński", tylko układ "Cracovia - Scaut", a raczej "Cracovia-Skauci". Z tym, że pod szyldem "Cracovia" powinni się kryć ludzie ze struktury klubu, działający w jego imieniu, odpowiedzialni za ciągłe utrzymywanie takiego układu niezależnie od tego, kto jest trenerem. Wtedy odejście Podolinskiego nie byłoby równoznaczne ze strata Płatka. Jeżeli klub dalej będzie działać na zasadzie prywatnych kontaktów i układów, to nigdy nie osiągnie prawdziwych sukcesów, obojętnie ilu trenerów takich jak J. Zieliński będzie przez jakiś czas pracować.
Khalid Napisał(a):
> Mocno obawiam się ,że tym razem zawiodły nie
> finanse a kłopoty z ustrzeleniem kogoś "z góry"
> ,który do Polskiej ligi by chciał.
> Np. ponoć kandydat ma LO odmówił. [b]Cóż nie
> mamy już układu " Płatek-[u]Podoliński"[/u][/b]
i chwała Bogu że nie mamy. niech tak już pozostanie na wieki.
6 dni później
[img]https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/11951239_936509776408647_7824788198347897090_n.jpg?oh=c76f0409abe2ac215d230ead55d22c6a&oe=56702A4B[/img]
Już dziś wieczorem premiera pierwszej części odcinka Odpinamy Pasy z prof. Januszem Filipiakiem! Zachęcamy do obejrzenia:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)