Na 10 meczy z legią mamy szanse wygrać 1 góra 2 .Patrząc na skład ,ławkę jest to przepaść .
Ten mecz był do wygrania a przynajmniej do zremisowania .My szczególnie do przerwy graliśmy dobrze i powinniśmy prowadzić .Zabawiliśmy się w św Mikołaja przy bramce na 1-1.To jest wręcz modelowa sytuacja do pokazywania jak nie należy bronić .Całe zło zaczęło się w środku pola tam za łatwo sobie biegali i wymieniali piłki .Ustawienie 2 rutynowanych obrońców było patologiczne i zakrawa na SABOTAŻ .Bramka na 2-1 też za późno atakowany Jodłowiec .
Potencjał w drużynie jest tyle że nie ma kim straszyć i atakować bokami (brak skrzydłowych )i dobrego defensywnego pomocnika .W obronie nie możemy grać tak beztrosko i tak oddaleni od siebie.
Mamy bardzo słabą ławkę wręcz są to sztuki nie zawodnicy .
Piłka jest po stronie Podolińskiego musi zaragować odpowiednio bo 3 mecze 7 goli w plecy (wliczam ostatni test przed ligą w Bełchatowie )Wspólny mianownik tych 3 meczy TO TRAGICZNA OBRONA I PODARKI.
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
Potter zapomniałeś jeszcze nadmienić o podcieraniu dupy szkłem, no i, że ktośtam jest potrzebny "na wczoraj"
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Potter zapomniałeś jeszcze nadmienić o
> podcieraniu dupy szkłem, no i, że ktośtam jest
> potrzebny "na wczoraj"
Ale pojawiło się słowo klucz : [b]SABOTAŻ[/b] (:P)
poter jestes opętany? /sabotujesz wszystko co nie ma wąsow ?
potrzebujesz egzorcysty!!!NA WCZORAJ!!!
Wymieńcie jedno zdanie w ostatnim poście pottera, w którym nie ma racji? Po pierwsze opisał jak głupio straciliśmy dwie bramki w ostatnim meczu i chyba każdy się z powyższym opisem zgodzi. Po drugie wypunktował nasze braki kadrowe i po trzecie napisał prawdę czyli fakt, iż trener Podoliński ma sporo pracy by wszystko to dobrze poustawiać. Nie nawołuje do zwolnienia Podolińskiego tylko do ciężkiej pracy bo jeszcze dwie takie wpadki i zacznie się robić niewesoło. Jeżeli ktoś widzi w jego poście "wąsy" to ma spory problem ze sobą.
3lvis Napisał(a):
> Wymieńcie jedno zdanie w ostatnim poście
> pottera, w którym nie ma racji? Po pierwsze
> opisał jak głupio straciliśmy dwie bramki w
> ostatnim meczu i chyba każdy się z powyższym
> opisem zgodzi. (...)
Tracimy głupio bramki od co najmniej sześciu lat, ja już się przyzwyczaiłem, myślałem, że potter już też, bo przez ostatnie dwa lata już o tym problemie nie wspominał :D
Spieranie się czy lepszy Podoliński, Stawowy , Ulatowski czy Szatałow jest bez sensu.
Ta drużyna od dawna nie ma DEFENSYWY.
Żaden trener nie zdziałał nic bo nie miał dobrych defensywnych zawodników,
od czasów Węgrzyna i Barana.
Choćby przyszedł Fornalik, Guardiola czy inny magik trenerski,
i forsował tiki-takę, czy kopnij biegnij, nic bez dobrej defensywy nie zdziała.
Choć będziemy grać 442, 351 czy 91, bez dobrych zawodników defensywnych,
nic nie zwojujemy.
[b]Potter[/b] to jak z tym zakładem?
1-7 moja wygrana, 13-16 Twoja wygrana.
[b]JAK WYGRAM JA[/b] i dojdziemy do 1/8PP,
zaprzestajesz na rundę wszelką krytykę.
Potter jak nie wierzysz w trenera , to nawet sie nie zastanawiaj tylko sie zgodz :)
@Elvis: oczywiście, że potter ma tu rację. tak samo, jak ma rację pisząc to samo w 184 innych postach na ten temat popełnionych od meczu z CSKA. ile można?
a w temacie wniosków do prezesa: kadra wymaga uzupełnienia, więc trzeba zatrudnić dyrektora sportowego, z gotowym notesem porządnych grajków. przeciez ktoś to musi ogarniać, a trener ma inne rzeczy na głowie.
to, że Burlikowski odchodzi było wiadomo już jakiś czas temu. koniecznością jest ściągnięcie kogoś na jego miejsce.
Nawet gdyby nie było wiadome, w porządnie zorganizowanym klubie nie spowodowałoby to większego problemu.
Sęk w tym, że w tym klubie nie ma nigdy planu B, o jakichś wypracowanych procedurach postępowania nie wspominając. Króluje improwizacja. Jest dyrektor sportowy? Świetnie. Nie ma go? Jeszcze lepiej.
Tylko po co wyć do księżyca i mordować tego capslocka na przeróżne "sabotaże", skoro omawiana sytuacja ciągnie się od lat i jest elementem trwałej korpokultury MKS-u? ;)
Aston 1906 daj Potter-owi spokuj. Jak by chłop był Hools, to miał by się gdzie rozładować. A tak, jest sabotaż, du.pa, szkło i mordowanie capslocka ;)
Aston1906 Napisał(a):
> Nawet gdyby nie było wiadome, w porządnie
> zorganizowanym klubie nie spowodowałoby to
> większego problemu.
>
> Sęk w tym, że w tym klubie nie ma nigdy planu B,
> o jakichś wypracowanych procedurach postępowania
> nie wspominając. Króluje improwizacja. Jest
> dyrektor sportowy? Świetnie. Nie ma go? Jeszcze
> lepiej.
>
> Tylko po co wyć do księżyca i mordować tego
> capslocka na przeróżne "sabotaże", skoro
> omawiana sytuacja ciągnie się od lat i jest
> elementem trwałej korpokultury MKS-u? ;)
Temat jest głębszy, i chyba nie do końca związany z kulturą korpo.
Polska piłka jest słaba, zawodnicy którzy do naszej ligi trafiają są albo przepłaceni - choćby i Saidi, albo po prostu słabi ( Visnakovs (starszy)).
Dotyczy to nie tylko Cracovii, ale większości klubów polskiej ligi.
Wyjątkami są Legia i Lech gdzie jakoś to funkcjonuje tyle że za niewspółmiernie dużą wpompowaną kasę (Legia)
Tak naprawdę to tylko te dwa kluby mogą pochwalić się także wychowankami rok po roku.
Inne kluby mają dyrektorów, prezesów i są w doopie.
Zabrze, Wisła, Lubin, Korona to tylko nieliczne przykłady.
Zawisza jest w tej dobrej sytuacji że jej prezesem jest były manager z układami w całej Europie.
Polska jest dla piłkarzy z zagranicy jednym z ostatnich kierunków wyboru, stąd też niełatwo jest znaleźć perełki na naszych boiskach.
Na pewno Cracovii pomógłby dobry skauting i dobra selekcja młodzieży. Niestety - niejednokrotnie nie ma z kogo wybrać :(
Z drugiej strony medalu skauting i szkółka kosztują - kto ma za to zapłacić?
Cracovia ma budżet na poziomie 20 mln z czego ok 9 mln to kasa z Comarchu. Pozostałe wpływy to C+, dzień meczowy itd.
Jeśli "Pasy" rzeczywiście 55% swojego budżetu wydają na piłkarzy to tak naprawdę w puli jest tylko kasa z Comarchu.
Osobiście trudno mi przypuszczać, że Profesor zainwestuje w skauting i szkółkę - oznaczałoby to po prostu większy wkład z Comarchu.
Chyba że szkółka - Akademia Piłkarska - może poszukać innych sponsorów w oparciu o Cracovię SSA.
Co do zakładu nie do przyjęcia jest tylko jeden wpis tyczący się PP.Lubin z ligi spadł z hukiem a na farcie (często po dobrym losowaniu )zagrał w finale i przegrał dopiero w karnych .
Jak wywalimy całkowicie gówniany PP to ok zakład stoi .Nie zapomnij tylko reszty zakładu ja jak przegrywam zaprzestaje krytyki na rundę , jak przegrywasz ty to ostro krytykujesz Filipiaka ,Jakuba ,trenera i poprzednich ,,dyrektorów ''sportowych czyli Burlika i Rząsę .
Piłka jest po twojej stronie kolego .Zakład tychy ligi a nie przypadkowych kilku meczy co przy dobrym losowaniu można wygrać .37 meczy jest wykladnikiem gdzie jesteśmy a nie 3-4 .
Co do defensywy -wiadomo że poza Marciniakiem jest bardzo przeciętna.Do systemu Podolinskiego na 3 z tyłu koniecznością są bardzo dobrzy obrońcy .Skoro takich nie ma to wyjścia są 2 -kupić lub podpisać z lepszymi od tych co są ..Drugie wyjście do tych co jest dopasować system gry .3 z tyłu wygląda to bardzo źle -3 mecze 7 goli w plecy .
Zawodnicy kryją na radar ,są daleko od siebie co niemal wyklucza asekuracje .Dochodzi do takich PATOLOGII JAK W MECZU Z LEGIĄ GOL NR 1 gdzie najpierw Rymaniak idzie na raz ,a Nykiel zamiast stać blisko i asekurować jest daleko i następuje drugi raz na raz Nykiela i gol kuriozalny ale A klasa .Takich ,,kryć ''szczególnie po stronie Koseckiego było kilka .
Podobne trampkarskie gole to Zabrze gol nr 2 i Bełchatów też gol nr 2 .
Czas pokaże czy Podoliński uczy się na błędach bo w Dolcanie gra obronna zespołu to był SABOTAŻ .
Knurze wreszcie się zgadzamy !!!Z tą tylko róznicą że wg mnie by nie mieć problemów pt walka o utrzymanie KADRA POTRZEBUJE NIE uzupełnienia A SOLIDNEGO WZMOCNIENIA .Sztuk na poziomie 1 ,2 ligi jest na ławce pełno -Pedjijc ,Dudzic ,Steblecki ,Rakels .Potrzebujemy JAKOŚCI NA DEFENSYWNYM POMOCNIKU I 2 DOBRYCH SKRZYDŁOWYCH .
A ja się powtórzę (a co mi tam, też mam caps lock,a) PODOLIŃSKI MIAL NA ZMIANĘ TAKTYKI I WPROWADZENIE DO DRUŻYNY 7! ZAWODNIKÓW 2 MIESIĄCE. Potterze, my gramy na 5 (jak nie 6) obrońców, więc problem nie w tym, że nasi obrońcy są za słabi na granie trójką obrońców, tylko chyba nie do końca wiedzą jak mają grać.
Na ochlode dyskuzji przypomne tylko ze nasi pilkarze po badaniach wydolnosciowych po przejeciu druzyny przez Podolinskiego mieli slabe wyniki. Juz wtedy trener przygotowania fizycznego mowil ze nie jest mozliwe nadrobienie zaleglosci do startu ligi. Cierpliwosci.
WS dwa lata zgrywał obronę i grali gorzej niż teraz, więc trochę cierpliwości.
Cierpliwości i czasu tego potrzeba trenerowi Podolińskiemu ale także konkretnych wzmocnień !
przez dwa lata to bylo budowanie druzyny, a teraz jest sabotaz :D
Ja tu wyczytałem, że SABOTAŻ (nie sabotaż ;) ) to był nawet w Dolcanie. Ciekawe, czy prezes klubu z Ząbek podziela to zdanie ;)
Ten SABOTAŻ wystarczył na powstrzymanie genialnego ofensywnego taktyka z wąsem. Tym większy to SABOTAŻ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)